July 20, 2025Jul 20 Ovaj forum mi je davno, pre Hrista i dinosaurusa, otkrio divni svet room escape droga,a sad sam video da je, posle nekih 10 godina, https://neutralxe.net/room/level/ izbacio novu u decembru.
July 20, 2025Jul 20 Read Dead Redemption ps4 remaster na ps5. Prija jednostavnost ovih starinskih igara, posle KCD survivala i zajebancije oko svega, ovo je opuštanje. Za više se ni nema kapaciteta.
July 26, 2025Jul 26 Izgleda da sam smotan za ove igre gde se primarno koristi dodge/parry mehanika. Clair Obscur ima odlicnu pricu i sjajnu prezentaciju (prelepo izgleda), no mene nervira kada zavisim od nekog tamo tajminga. Ja souls igre obicno prelazim tako sto overlevelujem drasticno. Trenutno sam zapoceo Elden Ring ponovo i upravo to radim i ide mi sasvim korektno. Odnosno ako lagano resavam neki random sukob, tesko cu imati kasnije problema sa istim. Kod prvopomenutog naslova to nije slucaj. Bas sam se nasao u regiji, gde ako par puta zakazem sa tajmingom, izmlatice me i obicni neprijatelji, a to prilicno nervira u svakom slucaju. Nervira me i nedostatak lokalne mape lokacije. Igram recimo BG2, BG3 ili nesto slicno; posaljem nekog ko ima najbolji stealth i izvidim skoro celu mapu, pa onda isplaniram plan akcije. Ovde je to nemoguce odraditi, a ja faktor iznenadjenja ne volim previse.Original Sin 2 sam takodje ponovo poceo pre par nedelja. Pojedine borbe su znale biti preteske, no nakon sto sam podigao likove na peti nivo, nije bilo previse nerviranja. Znam da ce zavrsni skob na ostrvu biti tezak, ali to je boss fight te to smatram normalnim. Imam koliko hocu vremena za razmisljanje o narednom potezu, tokom borbe, a slicno vazi i za BG3.Da, nisam pomenuo Tennis Elbow 4. Mislim da je ovo najbolja gaming varijanta tenisa koju sam isprobao za sve ove godine (znaci jos tamo od devedesetih). U zavisnosti kakvog igraca formirate, tacno takav stil igre cete moci i da forsirate. Ima dovoljno nivoa tezine za svakog. Ja sam trenutno na club nivou tezine (da kazem drugi nivo). AI ume da bude volsebno precizan, no strpljenje pomaze (ne moze se ni dobiti bas svaki mec). Nisam probao jos WTA karijeru, samo ATP. Treba naci balans izmedju treninga i nastupa, posto karakteristike igraca regresiraju tokom vremena. U startu mi je taj parametar bio na 100%, ali ga sada spustih na 50%, mada se moze iskljuciti skroz. Mislim da je ovo prvi naslov gde mogu igrati kao server. Na sljaci logicno protivnici bolje reterniraju, dok je na brzim podlogama servis efektivniji (sva 3 servis parametra preko 90%). Imena i prezimena igraca su malcice izmenjena, iako nije tesko prepoznati one iz vrha. Trenutno sam tu negde oko 150. mesta, imam jednu challenger titulu, Miami trece kolo, mada mi je igrac i dalje metiljav za igru u polju (lob mi je preko 50% recimo). Prijatno iznenadjenje, nakon gomile naslova gde je skoro nemoguce igrati preko tastature.Vec sam pominjao Trails through Daybreak. Odlican naslov, sa lepo vodjenom pricom (sto je standard serijala), uverljivim svetom, dobro napisanim likovima (neki vise, neki manje simpatican, no motivacije ne manjka). Trenutno sam na pocetku 2. chaptera i pravo je uzivanje igrati. Mehanika je zanimljiva i ceo taj orbal sistem razvijanja magija/skillova (igrao sam naslove sa pocetka serijala, te mi mehanika nije nepoznata). Pojedine boss borbe umeju biti teske, no to se i ocekuje od istih.
August 4, 2025Aug 4 Wuchang Fallen Feathers ima svet koji fino izgleda. Tu pre svega mislim da nije depresivno siv, kao kod vecine souls igara, vec saren sa lepim krajolicima od starta. Problem je sto sam ja dunster za igre ovog tipa i ovde to dodatno dolazi do izrazaja. Izginuo sam bukvalno od prvog seljanina (koji je uzgred budi receno imao samo oko 10% HP skale), posto ga nisam video. Dok sam ja mlatio drugu dvojicu, ovaj me utepao s ledja. Za prvi skill sam uzeo blok. E sad isti ne mozes odraditi macem, sto mi je glupost na max, vec samo sa sekirom (od ovoga sto imam trenutno). Takodje postoji magija, no za istu imam jedno jedino punjenje (ne znam za kasnije). Nadam se da cu kasnije moci da filujem neprijatelje iz daljine, kao u Elden Ring, inace je bolje da ne nastavljam. Secam se koliko sam se mucio kod Lords of The Fallen, od samog starta, upravo zbog toga sto moras da igras melee stilom (da, nisam nasao magiju ovde, iako mi je lik oko 40. nivoa). Moracu da bacim oko na guide, ako ima vise magije ok, ako ne, tja, ima i drugih stvari za igru.U Resident Evil igrama bar imam noz i vatreno oruzje i to je to, bez filozofiranja i prostora za iznenadjenja (naravno neprijatna). Zato ja ne volim ni prva dva Gothic naslova, posto sam ogranicen brojem potiona, na forsiranje borbe hladnim oruzjem. Uvek mi je bilo pretesko da ocenim tajming za napad macevima i slicnim stvarcicama.Avowed recimo ima genijalnu kombinaciju stilova igre. Ima magija, no mozes koristiti i pistolj, pusku, odnosno stit. Na kraju zavrsih sa pistoljem u jednoj i stitom u drugoj ruci. Neocekivano dobra stvar, bar kada je o borbi rec. Edited August 4, 2025Aug 4 by Miljenko
August 5, 2025Aug 5 Prodjoh nekako prve dve boss borbe u Wuchang Fallen Feathers. Definitivno mi se ne svidja kako je magija implementirana. Nemam zamerke na izgled istih, odnosno njihovo dejstvo, no da primena iste zavisi od savrseno izvedene eskivaze ili neke specijalke izvedene macem, meni je skroz meh, da ne kazem game breaking. Citam da se mogu pasivno dobijati skyborn might (neophodni za aktivaciju specijalki) i preko odredjenih skilova kod dostizanja novog nivoa, no sve to deluje previse komplikovano za moj ukus.Najzesce mi je bilo, kada me je neki random neprijatelj izbockao nozem u glavu, a da sam imao podignut blok, odnosno bio okrenut prema njemu. Razumem da me neki jak napad obori, ako ostanem bez stamine, no ovo je vec iritantna ideja. Bossovi imaju neverovatno siroke napade, te utoliko vise nervira ogranicenje u vezi magije. Kao sto rekoh, svet i sam lore izgledaju veoma dobro, ali nisam sumnjao da ce mi borba biti problem.
August 5, 2025Aug 5 Mali update. Pomenuti skyborn might se moze pasivno dobijati, ako kao oruzje koji koristim nesto sto ne zahteva obe ruke (znaci mac koji moze da se koristi jednom rukom). Eskiviram ili jednostavno cekam u zasedi, dok ne napunim mana pool (khm, skyborn might pool) i onda napadnem. Druga magija predstavlja napad vatrenom sekirom i ima par ociglednih mana. Moram biti blizi neprijatelja i neophodno je osmatranje okoline, posto sam jednom izginuo tako sto sam ulteo u buljuk neprijatelja, aktivirao magiju i pripalio neke case sa uljem, tako da je sve odletelo u vazduh.
August 8, 2025Aug 8 Nakon veceg broja sati eksperimenata sa magijama, Wuchang mi se svidja sve vise. Stoji da sam povremeno primoran da cekam, kada ispucam magije, no bolje i to nego stalna muka bilske borbe. Citao sam da mnogi kukaju na optimizaciju, no ja taj problem nemam. Igra tece fino i tokom intenzivnih bos borbi. Meni je Avowed pravio velike FPS probleme, dok jedina igra koju do sada nisam mogao da pokrenem je Starfield (stara je konfiguracija 4 godine, ali...). Sada vec mogu preci solidne deonice, gde skinem 20-30 neprijatelja, a da ne moram da odmaram. Boss figths su vec druga prica. Trenutno imam dve vece borbe koje ne uspevam da resim, Gluttonous Monstrosity - Lu Hongliu kao i Blightweaver - Great Centipede, te idem okolo i podizem nivoe moje likuse. Da, prvi bos je opcioni, dok je drugi neizbezan.Probao sam juce prvi put i Mass Effect Andromeda. Cini mi se da ne zasluzuje toliku kritiku. Nije navlaka na nivou originalne trilogije, ali nije ni totalno racozarenje. Jedina od starta iritantna stvar je nacin snimanja pozicije. Da nekome padne na pamet, da ne mogu snimati istu tokom misija (vec samo povremeni random autosave). Kada sam na stanici nije previse bitno kada cu i kako sejvovati. Svet deluje uverljivo, lore je bogat, razvoj likova zanimljiv (saborci za sada i ne bas).MotoGP 25 mi je i dalje u fokusu. Podigao sam AI tezinu na 50% i trke su sada dosta ravnopravnije, mada se cini da cu ponovo uzeti titulu (u prvoj sezoni sa minimalnim AI, dok sam ucio osnove). Imam manje prostora za gresku, mada sam u kvalifikacijama uglavnom dominantan. Lepo je odradjen uticaj razvoja motora na uspesnost timova, te transferi vozaca u novu sredinu. U Jerezu sam u sprintu dobio trku bukvalno za 0.001 deo sekunde, gde se cekala objava rezultat, da se vidi ko je pobednik. Edited August 8, 2025Aug 8 by Miljenko
August 8, 2025Aug 8 Šta mi je bolje da igram, Civ 5 ili Civ 6? Nisam igrao Civ barem 15 godina, pa gledajte na pitanje kao da pita neko ko nije igrao nikada.
August 8, 2025Aug 8 Civ6 je sad već dobio status kultne igre, doduše verovatno i dobrim delom jer se na sedmicu čekalo skoro deset godina.Odlična je igra i svaka preporuka za nju. Petice se ne sećam, nešto malo sam je drndao, ali to je bio drugi život.
August 9, 2025Aug 9 12 hours ago, Ayatollah said:Šta mi je bolje da igram, Civ 5 ili Civ 6? Nisam igrao Civ barem 15 godina, pa gledajte na pitanje kao da pita neko ko nije igrao nikada.Civ 6 definitivno, može da se kupi na sajtovima za 2 evra osnovna verzija a Platinum za 5-6. Zaokružena celina, ispeglana max...
August 9, 2025Aug 9 31 minutes ago, arheolog1981 said:Civ 6 definitivno, može da se kupi na sajtovima za 2 evra osnovna verzija a Platinum za 5-6. Zaokružena celina, ispeglana max...Imam obe na Steamu, kupljene ko zna kada, a nikada instalirane. Vidim sada da su obe samo vanila verzija, pa ću morati da dodajem DLC-ove. Ima na Steamu neki Anthology pack za Civ 6 za 28,75 evra (na Epicu je 100 dolara skoro, WTF), ne znam vredi li to uzimati.
August 9, 2025Aug 9 Ako nisi igrao do sada, lagano možeš da kreneš sa vanila igrom, pa tek nakon što izgustiraš dodaj neke DLC dodatke. Ima ih fazon 10, da ih ubaciš sve odjednom bi bio overkill za početak.Taj pack neće pobeći nigde, mislim da je civ6 češće na popustu nego što nije.