September 23, 2025Sep 23 Matora je prilicno sada, AMD Radeon RX 580 8GB 256 bit. Vreme je da se ponovim, no za sada samo Starfield nisam mogao da pokrenem, dok je Avowed solidno obarao frame rate.
October 1, 2025Oct 1 Uvek je pravo uzivanje kada izadje novi Atelier naslov. Pre par dana se pojavio Atelier Resleriana The Red Alchemist & the White Guardian. Nikako me nije dojmio open world pristup iz Yumie, plus me ni glavni likovi nisu odusevili. Borba je bila cudna, obicno previse laka. Alhemija neobicna sa upgrejdom koji zavisi od obidjenih lokacija.Ovde u startu imamo dva lika kao pocetni izbor (prvi put od kada ja igram serijal, a probao sam solidan broj naslova).Sam pocetak je simpatican, sa onim bezanjem od Giant Punia, a uzeh zenski lik, sto je i tradicija ove fransize. Jedva cekam da nastavim da vidim kako je odradjeno istrazivanje i alhemija. Da, borba je turn-based, sto je za mene pozitivan povratak korenima. Obecavajuce.
October 8, 2025Oct 8 Jos nesto o Atelier naslovu. Borba je korektna, bolja nego u Atelier Yumia. Valjda mi se turn-based pristup vise svidja. Alhemija je prilicno dobra. Posebno otkrivanje modifikovanih recepata, sa hintovima o sastojcima koje treba dodati. Uklapanje boja, radi bonus efekata, odnosno modifikovanja je zanimljiva ideja, koja mi je na prvi pogled delovala cudno, no nakon dosta napravljenih itema, ne smeta uopste. Terenski rad je fluidniji nego ikad, posto se automatski koristi odgovarajuca alatka za skupljanje resursa (sekira, palica, srp), a ne kao pre da treba rucno da trazim u podmeniju.Bolje od Yumie bar za jednu ocenu (ako je Yumia 8, ovo je 9 bez problema).Da, zaboravih, moze se razvijati i grad u kome se prica odvija (vodis sopstvenu radnju), te je sve zaokruzeno u finu celinu.Pokusavam da igram i Deus Ex Mankind Divided, no ne ide mi najbolje. Odmah u prvom chapteru sam se smotao i ne mogu da nadjem augmentation strucnjaka u Pragu. Pogledam walktrough i i dalje mi nije jasno. Te skoci preko krova, te idi ovamo, onamo. Mozda nemam vise strpljenja i ovo nije igra za mene.Bolje da nastavim Pathfinder ili privedem kraju konacno Dragon Age Inquisition. Ne volim kada je nesto frustrirajuce iz totalno pogresnog razloga (znam, znam, neko ce reci da je to Deus Ex stil, no onda je mozda bolje da zaobidjem). Edited October 8, 2025Oct 8 by Miljenko
October 13, 2025Oct 13 Juce kupio battlefield 6, igrao kampanju 3 sata, onda odigrao 25 minuta multiplajera i vratio igru pa cu da cekam verziju sa trafika da barem zavrsim kampanju. Kampanja je mnogo dosadna a meni barem multiplajer neigriv. Cini mi se da je dosta da se kupi phantom verzija sa nadrkanim oruzjem i da ljudi sa standardnim paketom mogu da naprave dva koraka i to je to. A mozda je samo do toga da su ljudi koji su prvog dana kupili igru samo previse vesti. Inace, vratio sam je jer iako je proslo samo par dana od izlaska i dalje verujem da igra koja kosta 70 evra ne bi smela da ima NPCjeve koji lete po mapi, graficke glitcheve, izrazito duge prologe u toku igre koji ne mogu da se preskoce. Da razumem one koji su na vrhu neke planine pa da covek moze da uziva u teksturama ali ima par delova kada se neigrivi prolog desava u nekoj kanalizaciji, ne vidi se nista. Drzim W i citam 5 minuta subtitlove da bih za 3 minuta zavrsio mapu. Anyways, ako neko zeli da je igra po povoljnijoj ceni (original) u spojleru (valjda ne krsim pravila. Ako da, slobodno prijavite post pa ce modovi da obrisu)Zabagovao spoiler. Jebo ove @bags apdejtove kad mi treba AI da ubacim spojler koji nikako nece da se zatvori. yes yes, collapsed by default al dzabe. Edited October 13, 2025Oct 13 by Baldrick S.
October 25, 2025Oct 25 Par zanimljivih stvari se pojavilo ove nedelje (bar kod mene).Najpre dugo ocekivani VTM Bloodlines 2. Uprkos poduzem, da to nazovem razvoju, moglo se to odraditi dosta bolje. Najpre sam se sokirao sto nemam inventory, a cini se da ce najbolji deo prve igre, side questovi, ovde biti totalno neupecatljiv. Startni quest je ok. Malo vise sunjanja za moj ukus, no to je bio uglavnom najbolji pristup i kod Troika Games naslova. Grad deluje fino odradjen, igra klizi na prilicno visokim podesavanjima, graficki nemam zamerki. Da. ne moze se formirati skroz novi lik. Mozemo odabrati pol (posto je prica prilicno skriptovana), odnosno klan i razvijati skilove kako napredujemo.Sinoc instalirah The Outer Worlds 2. Ponovo imamo parodiju korporacijskog sveta, cesto do nivoa krindza, no to je valjda i poenta. Formiranje lika je slicno odradjeno kao i u prvom delu, Dovoljno detaljno, a bez previse startnih poena za razvijanje gomile skilova (2 na pocetku). Samo otvaranje je simpaticno (propaganda u superherojskom fazonu). I ovde moja konzerva fino pokrece igru i na high podesavanjima. Nema frame rate pada tokom borbe (stavio sam limit istog na 120, za svaki slucaj). Tek sam sleteo na prvu planetu, no mehanika deluje prepoznatljivo, fino odradjeno.
October 26, 2025Oct 26 https://www.theguardian.com/games/2025/oct/23/baby-steps-i-cannot-stop-playing-this-preposterous-game-about-falling-down-a-mountain
October 28, 2025Oct 28 Remedy Entertainment has confirmed that Max Payne 1 and 2 are getting a complete remake. The project is now in full production, bringing back one of the most iconic action games of all time.For many, Max Payne was more than a game. Its dark story, gritty New York setting, and slow-motion bullet-time defined a generation. Now it is being rebuilt with modern visuals and fresh technology.There is no release date yet, but reports suggest a possible launch in 2026. The legend is returning, ready to bring back the thrill once again.Baš me zanima kako će ovo da izgleda. Uz PES6, Return to Castle Wolfenstein i GTA Vice City, ovo su dve najvažnije igre mog igračkog odrastanja i manje-više ih znam napamet.
October 28, 2025Oct 28 eno ga original na popustu na PSN, nešto ispod $9.dvojku i trojku sam kupio na steamu kada su isto bili na velikom popustu.keca obrnuo više puta, kultna igra.dvojku samo probao ali nisam mogao da teram na mojoj tadašnjoj mašini.trojka isto bila prezahtevna kada se pojavila.
October 28, 2025Oct 28 Dvojka je sjajna, nije tako mračna kao kec, ali je svejedno odlična. Trojka nije mračna, ali ima najbolji osećaj pucanja ikada, računajući sve igre koje sam igrao.
October 30, 2025Oct 30 https://store.epicgames.com/en-US/p/felix-the-reaper-3f7e62Free to keep from 4pm next week.Felix The Reaper is a challenging single-player puzzle game.You take on the role as Felix, whose job is to make sure that people die. To do this, Felix must work in the shadows and rearrange faith so that death is always the end result.At its core, the game is about manipulating shadows so that Felix can set up his targets safely covered by the shadows. The core gameplay has a Hitman Go'ish, Monument Valley'ing and Sokoban-like simplicity running through it.
November 5, 2025Nov 5 izasao eu5. treba ti mesec dana godisnjeg odmora sa konstantnim igranjem da sve shvatis kazu victoria, ck i eu u jednoj igri. deluje odlicno uradjeno a tek je pocetak...steta je samo sto mi je komp krs pa ne mogu igrati uopste
November 8, 2025Nov 8 Poznat sam po tome da zapocnem 100 naslova, a retko sta privedem kraju (kod sportskih vec uspem da odigram celu sezonu).Elem, zavrsih Ys 9 Monstrum Nox. Odlican akcioni RPG, od pocetka do kraja. Haoticno brza borba, gde kod jacih neprijatelja predstavlja pravi uzivanje zasipati protivnika skilovima. Dobro napisani likovi i fino vodjena prica, sto je prepoznatljiva stvar kod Ys naslova. Na kraju sam imao dovoljno visok nivo i pregrst itema za lagodan zavrsetak pomalo iritantnog zavrsnog bosa.Danas cu verovatno odmah probati Ys 10, a kada i njega predjem, vracam se na Lacrimosa of Dana, odnosno Ys 8. Borba, muzika, prica, sve je na mestu i vise od toga. Edited November 8, 2025Nov 8 by Miljenko
November 24, 2025Nov 24 Uzeh da predjem prvi Greed Fall. Pristojno odradjen svet, borba koja lici na Dragon Age naslove. Ne previse laka u isto vreme (ili sam ja smotan, pa cesto ginem). Zamerka mi je sto ne moze da se zameni companion, kada se prihvati neki licni quest. Skill checks su neverovatno teski. Od starta sam imao 5 ili 6 charisma checks i nijedan nije prosao (5 na 75% sansi i jedan na 50%). Pretpostavljam da je ovo neki bug, posto je nemoguce da se zakaze 5 puta u nizu na 75% (igram RPG naslove 20+ godina i to se bukvalno nikada nije desilo; u stvari je sve ispod pomenutih 75% neverovatno, posto treba da uspe skoro uvek). Ne znam sta su autori mislili, no ja onda ne vidim poentu nekog builda, ako nema nikakve koristi od njega. Kod Neverwinter Nights 2 recimo napravim high charisma build i nema trika da isti zakaze.The Outer Worlds 2 igram koliko toliko. Dosadasnji questovi mi se ne dopadaju previse. Odnosno cini mi se da su u prvom delu bili dosta kreativniji/zanimljiviji.
December 12, 2025Dec 12 Developed by Arcanaut Studios in collaboration with Lucasfilm Games, Star Wars: Fate of the Old Republic is a new single-player narrative-driven action RPG and spiritual successor to Star Wars: Knights of the Old Republic. Led by Casey Hudson, Game director of the original Star Wars: Knight of the Old Republic and the Mass Effect trilogy, the team of veteran game developers and storytellers at Arcanaut Studios is crafting an epic interactive adventure across a galaxy on the brink of rebirth where every decision shapes your path towards light or darkness.