April 26Apr 26 3 hours ago, arheolog1981 said:I samo postaje monumentalnije što te više uvlači u svoj svet. Najbolja igra svih vremena po meni...jel se igra prvo drugi deo ili prvi? vidjao sam na interentu obe teorije vec
April 26Apr 26 Drugi deo je prequel, tako da je redosled priče 2 pa 1. Meni je bilo logično da ipak prvo odigram keca i tako sam i uradio, završih ga nedavno. Edited April 26Apr 26 by napadaj
April 28Apr 28 Već neko vreme imam, da kažem jednu vrstu blokade kada su igre u pitanju. Prošle godine sam započeo RDR2, kupilo me to sve u prvih par misija i samo sam stao jer sam svestan da nemam toliko vremena da je igram pa sam pokušao dozirano. Moraću da porbam ponovo uskoro.Imam gomilu naslova na steamu i GOG, koje verovatno nikada neću ni igrati, ali sam ih uzimao da podržim devove jer su mi sinopsisi i gejming mehanike delovale zanimljivima i svežim. Ali od ovih jačih naslova, očekujem ZAUM-ov, Zero Parades, The Blood of Dawnwalker, nisam još duboko zagledao šta su sve najavljivali za ovu godinu, ali eto ova dva me najviše intrigiraju za sada.
May 4May 4 Ja standardno pocnem 100 stvari i retko sta privedem kraju. Uzeo ponovo Solastu. Krenuh sa osnovnom kampanjom (ja mislim da je ovo peti put). Party, cleric, warrior, bard i ja kao wizard (bio sam sorceress par puta, pa da probam isto to, malo drugacije). Dosao sam do krune i sada sam na putu prema dvorcu. Elem, random encounter, naletim na neke cultiste (takodje tim od 4 clana). Iz treceg pokusaja uspem da smaknem prva tri, no najjaci ni makac. Ima tri melee napada u rundi, a kada uzme bonus action 6. Da bih ostvario hit treba mi 20+ vrednost (zajedno sa buffovima koje daju bard i cleric, ponekad i uspe). U dvorcu znam da nece biti bolje, posto sam vampiricu i gospodara dvorca uvek resavao ponavljanjem, dok ne uleti dovoljno visoka vrednost za skill check. Tja, mozda treba da krenem ispocetka i ipak budem sorceress ali sa dragon origins da ne zavisim skroz od magija. Malo mi je ovo neizbalansirano, posto cu izgleda morati da ucitam neki raniji save. I da, ako sam ja prvi primetio neprijatelja, zasto ne mogu odmah da napustim lokaciju. Counter spells sistem me nervira prilicno. Plus wisdom checkovi protivnika, kod mojih magija i izbegavanje istih (kod mene eventualno cleric ima visok wisdom, posto je za njih to must). Jedino da budem strpljiv sa random encounterima i podignem nivo blizu maksimalnog, pa da budem ravnopravan tokom kasnijih main quest borbi.Imam instaliran Neverwinter Nights 2, sa gomilom bonus kampanja. Ima prilicno dobrih, recimo 16 cygni, koji ima 3 dela koliko se secam (prvi sam presao pre dosta vremena, dok drugi nisam zavrsio). Mask of Betrayer sam probao i jeste fino napisan, no mehanika kampanje, me onemogucava da igram bilo kakvog castera. Uzecu neku rouge varijantu (na primer swashbuckler), posto je party level 20.Od nekih novijih stvari, probah novi Moto GP. Zadrzana je vecina stvari iz prethodne iteracije. Logicno je da u startu budem nesto losiji, dok se ne razvije motor na max (Aprilia je u pitanju i to njihov satelit tim Trackhouse Racing).Drova Forsaken Kin deluje kao povratak 20-30 godina unazad, gde krecemo sa razvijanjem lika from zero to hero. Grafika jeste jednostavna, no mehanika ne deluje lose. Edited May 4May 4 by Miljenko
May 5May 5 Kupite novi broj Sveta kompjutera, 500. po redu. Fenomenalan je, ubacili su kao dodatak Svet igara sa retro pregledom od 1977. do 2001. godine, pa su tu recenzije Super Marija, Mortal Kombata, Sensible Soccera, igara za Commodore, Atari, Nintendo... Veoma vredan broj urađen na sjajan način.
May 6May 6 On 5. 5. 2026. at 13:34, napadaj said:Kupite novi broj Sveta kompjutera, 500. po redu. Fenomenalan je, ubacili su kao dodatak Svet igara sa retro pregledom od 1977. do 2001. godine, pa su tu recenzije Super Marija, Mortal Kombata, Sensible Soccera, igara za Commodore, Atari, Nintendo... Veoma vredan broj urađen na sjajan način.Je l su originalni tekstovi iz tih brojeva ili sadašnji retro osvrt na stare naslove?
May 6May 6 Današnji osvrti, ali je super trip down memory lane. Top 10 za glavne 4 platforme za svaku godinu plus poseban rivju najbolje 2 igre te godine, po njihovom izboru
May 6May 6 Bio je vrhunski trip, i to što je bilo u vrhu je i dalje u vrhu, bukvalno sam 90% igrao i igram i dalje.In other news, prešao posle dosta dosta dosta vremana (a i 130tak sati igranja) Fallout New Vegas. Zaista odlična igra, iako su me mučili gličevi a i prelazak na linux mi nije pomogao (ko mi kriv kada sam uzeo rolling umesto atomic koncept, zadnjih par sati sam odigrao na win mašini. Možda zbog toga, ali mislim pre zbog neke druge zbrzanosti sam kraj igre mi nije bio preterano zanimljiv, mislim na misije u okviru samog NV i prema legiji i NCRu, ali je sve do toga sa pratećim DLCovima bila baš poslastica.Sada sam počeo Fallout 3, zabo sam neku jako dobru akciju pa sam uzeo GOTY izdanje. Ok je. Skupljam polako na akcijama DLCove za 4. A na wishlisti mi je i RDR2, ali i GTA4 i 5 koje nisam igrao, iako sam Vice City pre svega, ali i III i 2 igrao baš. Nekako mi se ne čeka penzija da okusim malo ovih divnih stvari, pa makar i po sat, dva, subotom od 6AM...
May 8May 8 Neki tips&tricks za Stelaris, ko je igrao? Pre par godina me zaintrigiralo, počeo da igram sa idejom da ću razumeti u hodu, shvatio da neće tako ići. Onda se kao pripremao, čitao, gledao, počeo opet - sa sličnim rezultatom A uložio sam dosta vremena, igrao danima. Nešto sam tu zabrljao u startu, privreda i energija sve vreme u problemima. Sad me nakanilo da probam još jednom, mislim da je prva strateška igra koju nisam uspeo da savladam. Na šta ključno obratiti pažnju odmah u startu, šta raditi, šta ne?
May 8May 8 Da se prijavim i ja da ne umem. Probao 2-3 puta i uvek me asimiluju na kraju.Nisam ni sa Civilisation sjajan, no tu umem povremeno da odigram ok partiju.
May 8May 8 Inace, MotoGp 26 ima trenutno glup bag kada se startuje karijera. Ne prihvata promenu guma, a cesto i podesavanja. Ne pipati dok ne dodje prvi patch (nadam se da ce se brzo desiti). 25 sam igrao 100+sati sigurno, pa instalirah 24. Zapocenem karijeru i za razliku od dva novija izdanja, ovde moramo krenuti od najnize kategorije. Ko ce se prilagoditi totalno drugacijem tajmingu za kocenja. Prva staza Thailand. FP1 po kisi, vise sam brisao put, nego sto sam bio na motoru (6 sekundi slabije vreme od prvog). Po suvom dosta bolje, stavio SS gume i zabelezio najbolje vreme, kao i u kvalifikacijama nakon toga za 0.2 sekunde. Vidim da ce trka biti po kisi, a tu nemam sanse definitivno, posto ne umem da ocenim kada je dobar tajming za dati gas u pojedinim krivinama. Tezinu sam stavio na medium, a podici cu je kasnije na advanced i verovatno hard.