Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

koncerti

Featured Replies

To je to. Subjektivni osećaj je prevario jer je svuda bila gužva (šank, garderoba, merch, u publici...).

• Replies 10.6k
  • Views 927.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kakvi su to ljudi...   posle bg koncerta u areni mislim 2011 sam prisao 3D-ju i rekao mu da imam divnu drugaricu koja boluje od teske depresije i da veceras nije mogla da bude tu da ih vidi.

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Massive Attack sinoć posećeni i pronađeni veličanstveni, kao i uvek! Imao sam dvojbu da li da se cimam do Bristola, ali nakon noćašnjeg iskustva, gorko bi zažalio da nisam. Jer uvek je najbolje kući

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Oasis na Wembliju, u sredu. U nekim momentima je izgledalo da će se stadion raspolutiti na pola - 80k ljudi koji dva sata, ni jedne sekunde ne staju sa horskim pevanjem, skakanjem, grljenjem i nekom g

Posted Images

Da, jasno mi je, meni je to u stvari bilo baš super kod tog mesta, sa jedne strane što u stvari i ne može baš mnogo da stane, a sa druge što je nekako ušuškano, pa nikad ili retko deluje baš prazno, čak i kad je manje ljudi.

+ Baš sam sad nešto razmišljala kako u stvari nikad nisam mnogo razmišljala o tome koliko je posebno mesto, a opet sam ga odmah prepoznala čim sam videla tvoju prvu sliku.

I mislim da UK Subs imaju neku specijalnu pretplatu kod njih ili baš jaku bazu fanova u Hamburgu, pošto od kad se sećam (recimo od pre 20 godina) svake zime redovno tamo imaju koncert. Sad baš proverih i krajem novembra sviraju, naravno opet tamo. D

Edited by Pixie

Da, video sam poster za koncert UK Subsa, stoji pored ulaza i začudio se pošto je Charlie pre tri god rekao da je to zadnja turneja. Gledao ih u Nürnbergu, umalo da ne odem. Mislio sam da su ih pregazile godine. Baš bih se prešao, bili su iznenađujuće dobri i za mene koji nisam neki fan UK Subsa tako da kapiram fan bazu. Opet bi ih gledao.

Sto se samog mesta za svirke tice, drvo odlično apsorbuje zvuke i stvarno se odlično čulo iako je odmah jasno da kada se objekat gradio, tu niko nije planirao muzicke događaje zbog samog rasporeda prostorija i drvenih stubova, ali ok je za svirke do 500 ljudi. Prvo sam otišao na balkon, ali mi se nije svidelo da bend gledam odozgo i to u nivou ozvucenja. Ispostavilo se kao dobra opcija jer se dole odlično čulo, a i videlo.

Ni ja nisam neki UK Subs fan, a ipak sam išla da ih slušam dva puta. Javi ako hoćeš da dođeš u novembru, mogu i treći. D

I da, jeste, super je mesto za manje svirke, u najlepšem i najživljem sećanju su mi odatle ostali Gil Scott-Heron i Ursula Rucker, volela sam najviše u stvari da sednem na one stepenice sa strane i plovim na ritmu kao na nekom starom jedrenjaku dok me vokal miluje. heart

nemanja

22.05.2026.

Bulevar Books, Novi Sad

Pre koncerta, čekajući u redu za piće, ugledam ispred sebe malu, simpatičnu devojku, i pitam je "Jesi ti iz Repetitora". Basistkinja Ana, skockana i doterana, nije u rokerskom izdanju. Kaže da jeste i zagrli me. Rekoh "Odakle ti ta silna energija". Zajebava se "Malo droga, malo joga". Pričam joj da sam ih poslednji put gledao u Sremskoj Mitrovici, ispred Obojenog programa.

Bend nemanja sam prvi put video prošle godine na festivalu na Divčibarama. Zaista su bili odlični, morao sam da ih ponovo čujem uživo.

Sinoć nije bila Ana Kovačić (saksofon, sintisajzer), ne znam da li je još u grupi. Dosta sarađuje sa Rundekom. Sa njim je početkom maja svirala u Knez Mihajlovoj. Umesto nje, bila je druga devojka, ali svira samo sintisajzer. Dakle, nije bilo saksofona.

Setlista je manje više standardna zadnjih godina, uz dodatak pesme "Asja", koja se pojavila pre mesec dana. Zapljusnula nas je poletna mešavina igrivih muzičkih stilova, kao najava za leto. Igralo se koliko je to moguće u malom prostoru.

Na kraju, kada su upitno gledali u publiku, tražio sam da ponove "Zle oči". Posle nje, proderao sam se "Korzika", pa su i nju ponovili. Pre "Korzike", nama u prvim redovima, perkusionistkinja Laura podelila je neke zvečke, te smo simbolično učestvovali u izvođenju. Svirka zaslužuje maksimalnu ocenu. U publici je primećen Slobodan Tišma.

Setlista

IMG-20260524-003649.jpg

Edited by klimt

Posle protesta pravac Zappa Baza na Jeboton - ekipa relativno mladih zagrebackih grupa - Idemo, Ki klop i Porto Morto. Do juce sam znao samo za Porto Morto, koje sam prvi put cuo, kao i kolega iznad, na Divcibarima prosle godine.

I Idemo mi se bas svideo, a kiklopa nismo sacekali (

Jeboton je amalgam muzičara iz raznih bendova, manje ili više aktivnih, msm da čak i nemaju stalne članove, nego ko je u mogućnosti. Neki od njih koji su sinoć nastupili su članovi bendova Idem, Porto Morto (mojih izabranih hipstera) i Ki Klop. Ostale ne prepoznajem, ali ću istražiti.

Isijava radost iz Jeboton ansambla.

Posle su nastupili Idem, PM i Ki Klop. Odličan mini festival, da ne kažem fešta.

Imam dve pretprodajne karte (nisu neka mesta) viska za tuxedomoon. Ako nekom treba dajem upola cene

Ljudi, ne propuštajte koncerte Nemečeka.

001.jpg

002.jpg

005.jpg

Uploadovao sam isti video na dve platforme.
Clogger

https://vimeo.com/1195895579

16 Horsepower, 25.05.26 - Berlin
Nisam imao nameru da pišem o ovom koncertu pošto već postoji post iz Hamburga, međutim tada su zvucali kao sopstveni tribute band, muzika 16HP odsvirana kroz prizmu Wovenhand, kao neko ko je maltene nateran da svira. U Berlinu isti bend, ista set lista, potpuno druga energija. Od početka u glavu. Punom snagom. Prve tri pesme ne znam da li je iko mogao da poveruje sta gleda, publika u delirijumu, ja, iskreno, potpuno zbunjen. 16 HP i Gun club u jednom. Jeffrey Lee Pierce vostao i zaposeo DEE-a. Sta se u medjuvremenu desilo, ne znam ali dobro je da se desilo. Na bini isti ljudi koje sam pre sedam dana gledao, ovoga puta u turbo modu. Do kraja koncerta bend kao u najboljim danima, publika u transu, a Berlinsku publiku, koja je imala i ima priliku da vidi svakoga ko iole nešto znači u muzičkom biznisu, nije moguće folirati.

Nadam se da će se snimak ovog koncerta pojaviti kad-tad i da će na ostatku turneje ovako zvučati, a pre svega da će nastaviti sa radom. Od jeseni DEE kreće na solo turneju koja promoviše novi album. Ako se nastavi poseta sa predhodne solo turneje, 16HP su jedini logičan nastavak. Nadam se.

20260525-220040.jpg

20260525-220047.jpg

Sajt sa listom koncerata u Berlinu, svaki put kliknem sa knedlom u grlu.
https://mytrueintent.blogspot.com/

Edited by wayfaring stranger

Blaine Reininger + Steven Brown + Tuxedomoon jam sinoć u Domu omladine.

Trodelni koncert, kako je i najavljeno.

Najpre 45-to minutna sesija Reiningera, koga je na gitari pratio Georgio Valentino, zatim, nakon kratke pauze gotovo jednoipočasovni nastup Stevena Browna u pratnji Luca Van Lieshouta (truba, elektronika) i Luciana Fraiponta (gitare), pa su onda svi zajedno još tridesetak minuta izvodili pesme Tuxedomoon.

Reininger i Valentino su u svom setu izvodili Reiningerove pesme u dvojakoj formi: svedene na samo dve gitare ili se ispomažući nasnimljenim matricama nedostajuće ritam sekcije. Dobar deo ovog nastupa bio je obojen izvesnom nijansom bluza koju ranije nisam opažao, ali nisam ni pažljiviji pratilac Reingerovih solo radova. Ipak, tokom nastupa nisam mogao da se otrgnem utisku očerupanih pesama, koje su pisane za bend, a izvedene u okrnjenoj formi.

Stevana Browna sam gledao pre tačno 4 godine, takođe u Domu omladine i pamtim ga kao jedan od retkih događaja kojima sam prisustvovao nakon kovid krize i kao prijatno veče. Sinoć sam najpre kritički posmatrao znake protoka godina na figuri SB, nakon što je izašao pred publiku, što je, ispostaviće se bio sasvim nepotreban izliv sumnje. Njegova je izvođačka energija tokom večeri rasla, da bi mu se, po primedbi mog prijatelja čak i glas podmladio u završnom Tuxedomoon setu. Osim vokala, Steven Brown koristio je i uobičajeni set svoijih duvačkih instrumenata, klarinet, alt i soprano saksofon, kao i Yamaha klavijature.

Ovaj set može se posmatrati i kao samostalni koncert Stevana Browna i rekao bih da će tako izgledati njegovi nastupi, ukoliko je ovo početak ili deo turneje na kojoj promoviše novi album In This Very World koji zvuči odlično. Evo slušam ga bar treći put za redom tokom popodneva i večeri, što jasno govori o snažnom prisustvu želje da iskustvo od sinoć ponovim.

Osim pesama sa novog albuma, SB je u svom setu posegao i za nekim Tuxedo (kako i sam skraćeno izgovori) klasicima. Uvek iznova volim da čujem Muchos Colores, a Brown uživo iznalazi načine da interpretacija zvuči jedinstveno, a ne kao deo monotonog ponavljajućeg niza. Tako se desilo i da je In a Manner of Speaking, da li zbog fraziranja, boje glasa, akcentiranja pojedinih slogova, njegovih pokreta oko mikrofona, postala neponovljivo lepa, kada su iz mene provalila osećanja za koja sam mislio da su zaključana i beskrajno tužna pesma, zbog nedavnih odlazaka koje još nisam preplakao. Gledajte ovaj nastup, ako budete u prilici.

I onda je usledila kulminacija večeri. Taj tridesetominutni zajednički set, koji verujem da neću nikada zaboraviti!

txdmn

Pred kraj seta, ostala su njih dvojica.

Reininger Brown

Završili su zagrljeni klanjajući se publici. Svi smo bili na nogama frenetično ih pozdravljajući!

Bonus: snimak čitavog nastupa

Bonus: paparco ulov!

gvstav

Edited by Ras

ako neko ima jednog rundeka za peti i desi mu se sluhajno da mora da odustane, ja sam adresa hihi

BLAINE REININGER

STEVEN BROWN

TUXEDOMOON JAM SESSION

26.05.2026.

DOB, Beograd

Prethodnu noć spavao sam samo tri sata. Pomagao sam sinu oko maturskog rada vezanog za arhitekturu Bauhausa. Mies van der Rohe prvi je upotrebio krilaticu "manje je više". Tuxedomoon su pored oslanjanja na avangardu i post-punk, upravo u muzičkom minimalizmu ostvarili maksimalne rezultate.

Na ulasku u DOB, kada sam se popeo stepenicama do Velike sale, presretne me neki lik. Kad ono, naš Ras, pita "Jesi ti sa PPP". Svaka čast, čovek me prepoznao nakon jednog susreta od pre nekoliko godina. Posle kratke priče ulazimo u salu, i ispostavlja se da bukvalno sedim ispred njega. Pitamo se da li je vladika pakračko-slavonski Jovan (svetovno Neven Ćulibrk) u sali, i da li će nekog od izvođača narednih dana možda ponovo ugostiti u Pakracu?

(Evo me na fotografiji u Rasovom postu kao "Bonus: paparaco ulov!")

Pre nastupa i između, puštali su Sylvianov album "Brilliant trees". Nisam ga slušao od 80-tih. Zaboravio sam koliko je to dobar lp. Ta magična truba Jona Hassella... Moraću ponovo da ga preslušam uz dodatak EP-a "Words with the Shaman".

BLAINE L. REININGER

Reininger svira gitaru i povremeno violinu. Nastupa sa gitaristom Giorgiom Valentinom. U prvim pesmama (sa lp-a "Night Air"), i kada je svirao Tuxedomoon, ide nešto i "sa trake". U potpunosti žive numere su mi najviše prijale. Naročito "Broken fingers" i "Japanese dream", koje zvuče možda i bolje ovako ogoljene. Za kraj idu Tuxedomoon klasike, legendarni instrumental "Volo Vivace", kultna "Jinx", i za kraj "Incubus (Blue Suit)". U prve dve dominira Reiningerova violina. Sve ukupno oko pedeset minuta. Odličan uvod u Tuxedomoon veče.

U pauzi, prvo se čula "Nostalgia". Da li su 80-te zaista bile toliko dobre, da im se stalno vraćam, ili je to samo nostalgija?!

STEVEN BROWN

Imao je dva pomagača. To su Luc van Lieshout, koji je od 1985. godine svirao trubu i usnu harmoniku u Tuxedomoon, i Lucian Fraipont gitarista koji povremeno svira bas. Brown je svirao svašta, alt i soprano saksofon, klarinet i klavijature. Prva pesma "Cheran" je o gradu u zapadnom Meksiku iz koga su sami stanovnici oterali kartel, policiju i korumpirane političare. Vrlo prigodna pesma srpskoj sadašnjici. Druga je bila neočekivana obrada "Panic in Detroit", koja počinje "latino" stihovima "He looked a lot like Che Guevara", čega do sada nisam bio svestan. Na "Some Guys" dominira usna harmonika. Šostakovičev "Waltz Nr.2" zvuči setno kabaretski. Potresna "In a Manner of Speaking" još mi odzvanja u ušima. Luc van Lieshout je mnogo pridoneo Tuxedomoon ugođaju. Sat i petnaest minuta uživanja.

SOLO NASTUPI - ZAKLJUČAK

Obojicu baš dobro služi glas, ne nedostaje im kreativnost u solo radovima, naprotiv. Prosto je neverovatno koliko ima sličnosti u boji njihove melanholije. Brownove numere zvučale su kompleksnije, zbog jednog člana više, i njegove multiinstrumentalnosti, ali Reiningerove nisu zaostajale. Obe postave su bez bubnjara.

TUXEDOMOON JAM SESSION

Brown i "Brown boys", kako ih u jednom trenutku nazva Reininger, ne napuštaju binu, samo im se pridružuju Reininger i Valentino. Već se na prvi pogled vidi da su Reininger & Brown u dobrim odnosima i vrlo raspoloženi. Reininger napomenu kako ovo nije Tuxedmoon jam sessiona, kao što je najavljeno, ovo jesu Tuxedomoon! Brown reče "This is for Dragan. Thank you Dragan, thank you Dom omladin(e)". Naravno, misli na Ambrozića, koji se upravo u tim trenucima vraćao na svoje mesto u prvom redu.

Izveli su šest pesama, u trajanju oko pola sata. Lucian Fraipont je prešao u potpunosti na bas. Vratio se gitari samo na "No Tears". Otvorili su furiozno sa "What Use?". Reininger je "Litebulb Overkill" najavio kao prvu pesmu koju je komponovao zajedno sa Brownom. Sledi "A Home Away". Igriva "59 To 1" bila je i ostala hit iščašenog funka. Zatim "No Tears", post-punk himna za sve one koji su drugačiji i neprilagođeni. Reininger kaza da će je Brown prvi put pevati posle trideset godina. Pevao je pod maskom. Maska liči na one korišćene u luča libre rvanju u Meksiku. Na snimku koji sam postavio na YouTube, neko je ostavio komentar "My eyes are wet! Lucky you!" Poslednja beše veličanstvena "Music #2", koju su izveli samo Reininger, Brown i Fraipont. Falila mi je omiljena "In The Name Of Talent (Italian Western Two)", ali šta da se radi.

Na kraju, Reininger i Brown, ostaju sami na bini, zagrljeni, nasmejani, poklanjaju se i uživaju u zasluženim stojećim ovacijama. Zovemo ih na bis, nisu se odazvali. Niko im nije zamerio. Dobili smo mnogo više nego drugi, ekskluzivan program za pamćenje! Ukupno dvanaest Tuxedomoon pesama, malo li je?!

Pored mene je sedela devojka koja je potpuno telesno reagovala na muziku, praktično sedeći plesala, što mi je dodatno ulepšalo veče.

Da se ne zaboravi, sve ovo svakako ne bi bilo moguće bez Dragana Ambrozića, ali ni bez hvalospeva u časopisu "Džuboks", i Slobe Konjovića koji ih je puštao na radiju. Beograd i Srbija su se vrlo rano upoznali sa bendom, kultni status se dobro primio, gajen je, održavan i traje, i posle skoro 50 godina.

Merč

Ploče i majica 3000, cd-ovi 2500. Većina od Browna, nešto od Reiningera. Od Tuxedomoon samo dva cd-a, Half Mute i Holy Wars.

Evo sve tri setliste:

BLAINE L. REININGER

01 Night Air

02 Mystery and Confusion

03 Broken Fingers

04 Birthday Song

05 I Am An Old Poem

06 Slave To Your Honey Eyes

07 Japanese Dream

08 Volo Vivace (Tuxedomoon)

09 Jinx (Tuxedomoon)

10 Incubus (Blue Suit) (Tuxedomoon)

STEVEN BROWN

01 Cheran

02 Panic in Detroit (David Bowie)

03 Luce

04 Muchos Colores (Tuxedomoon)

05 Some Guys (Tuxedomoon)

06 Waltz No. 2 (Dmitri Shostakovic)

07 In a Manner of Speaking (Tuxedomoon)

08 Nabka

09 The Book

10 El Hombre Invisible

11 Dutiful Beautiful

12 Work

13 Wordsworth

14 Nella Tierra

TUXEDOMOON

01 What Use?

02 Litebulb Overkill

03 A Home Away

04 59 To 1

05 No Tears

06 Music #2

Postavio sam ih i na setlist.fm

Blaine L. Reininger Setlist

https://www.setlist.fm/setlist/blaine-l-reininger/2026/dom-omladine-belgrade-serbia-6b759e6a.html

Steven Brown Setlist

https://www.setlist.fm/setlist/steven-brown/2026/dom-omladine-belgrade-serbia-7b759e6c.html

Tuxedomoon Setlist

https://www.setlist.fm/setlist/tuxedomoon/2026/dom-omladine-belgrade-serbia-43758f83.html

IMG-20260526-231200.jpg

Ima još dosta snimaka na mom YouTube kanalu.

Edited by klimt

Crowd What GIF by Krater.ai