June 12Jun 12 Najave za pozno leto u Teatru 78 (!?), u Resavskoj 78:William Basinski 19. sepThe Necks (The Residents!), 20. sep
June 13Jun 13 U Budimpešti čekamo prljavu Metaliku.Gojira bila zanimljiva kao predgrupa, mada meni oni ne leže.Stadion vrhunski. Edited June 13Jun 13 by Svarog
June 14Jun 14 Popular Post Izveštaj sa Metallice u Budimpešti.Pravi spektakl. Metallica je surovo odradila svirku. Uglavnom su svirali hitove, mada je bilo i nekih meni nepoznatih pesama (da se ogradim, nisam baš diehard fan tako da moguće da te pesme i jesu opšte poznate). "Enter Sandman" na kraju za potpuno finale, sa efektima, nekim pizdarijama. Hetfield ima glaščinu i dalje, u 60+ godina, i reže kroz pesme samo tako.Bina je bila čudna, kao krug, pa fan pit unutra, tako da su se premeštali tokom koncerta. Nakon par pesama, bubanj bi "potonuo" pa bi "izronio" oko četvrtinu kruga dalje. Verovatno ok zamisao, al stalno su okrenuti leđima dobrom delu publike koja im je u neposrednoj blizini.Stadion "Puškaš" je vrh. Moderan, za čas se napuni i isprazni. Sedišta strma, tako da i mi iz golubarnika smo bili "blizu". Stadion nema prostora za atletsku stazu pa je dodatno "mali". 67000 je sedeći kapacitet i to je bilo puno, sem jednog malog sektora koji deluje da je planski ostavljen prazan. Nezvanično oko 80000 karata prodato.Moj lični utisak je da ja ipak nisam za ovakav pristup koncertima. Da budem toliko daleko od bine i (uglavnom) sedim. Kapiram da mi to ide s godinama, al ne mogu... Ovo je drugi koncert ovog tipa i sad sam već siguran nisam ovo ja. Meni je mesto dole, u masi, gde energija nosi, pivo poliva, i sve ostalo po spisku. Zanimljiv je bio odlazak sa koncerta, jer je stadion malo van grada, a 80k ljudi ne može da se vrati javnim prevozom... I onda je reka "prljavih Metalika" u full "opremi" (majice, lanci...) krenula ka gradu. Potpuno nadrealna slika. Kapiram da je bilo onih koji su nas sreli i pomislili da je krenula nekakva zombi apokalipsa Inače, bila su dva koncerta (četvrtak pa subota) i Budimpešta je bila pod opsadom ovih u "opremi". Vrlo zabavno. Bilo je i dešavanja tematskih po gradu. Hajlajt, ako to možemo da nazovemo tako, je bio nekom tržnom centru gde su otvorili "Metallica store", zmijica za ulazak u prodavnicu je motala kroz ceo tržni centar pa izlazila napolje na ulicu. Ne znam koji je đavo tim ljudima, da satima čekaju kako bi kupili majice i koješta. Al zabavno je bilo za posmatrati. Vredelo je videti legende. Iako je jasno da ovo više nije bend već firma. Sve je nekako bilo komercijalizovano, od jebenog šopa u tržnom centru, 5 EUR za plastičnu brendiranu pivsku čašu na koncertu, odrađivanje publike šetanjem preko kružne bine... Al, sve to bude nebitno kad 80000 ljudi zagrmi Exit light! Enter night! Take my hand! We're off to never-never land, yeah!PS. Da iskoristim i ovu priliku da se posebno najebem majke mađarskim carinicima.
June 14Jun 14 Evo baš početak Enter Sandman. Iz golubarnika StreamableWatch 0-02-05-f6500477de2cda444ac293066f7dac175879a7093df...Watch "0-02-05-f6500477de2cda444ac293066f7dac175879a7093df317ccd5429ac3f39ca46c_1c6dcc7059f914_1" on Streamable. Edited June 14Jun 14 by Svarog
June 14Jun 14 Da pridodam utiske :) mislim da je pola Beograda bilo ovaj vikend u Budimpešti.Ovo je forma koncerta koju je Metlica izmislila pre par godina, u fazonu no-repeat-weekend - dva nastupa u tri dana bez ponavljanja pesama. I za potpuni utisak je potrebno ići na oba. Ovo pričam jer vidim da se ljudi puno žale na netu kako su istezgarili, kako je falila ova pesma, ona pesma, ubacili neke stare koje niko ne zna itd...to je potpuno promašen fudbal. Postoji 7-8 pesama koje Metallica mora da odsvira na svakom koncertu, što daje jako malo prostora za improvizacije sa setlistom. Ovako razvučeno na dva dana čuješ neke pesme koje si možda priželjkivao godinama, a nikad nije bilo prilike, pričam o nivou ”Until it Sleeps”, ”Whiskey in a Jar” i slično.Bina je isto pizdarija nastala sa tom turnejom, fazon im je da maksimalno iskoriste kapacitet stadiona, jer bi inače morali da zatvaraju jednu tribinu. Jeste to sve komercijalizacija na max, ali meni to sasvim ok, četvrtinu certa sam blizu, baš blizu (onom Larsu i preblizu, ne valja to), malo gurkanja, zajebancije (prošli put uhvatih i trzalicu), a ostatak certa samo rokanje i masa. Sa izvedbom sam prezadovoljan, izbor pesama takođe jako dobar, tek 3-4 komada sa "72 seasons" koji još uvek nisam uspeo da svarim. Mislim da odlično zvuče za svoje godine, plus je ovo verovatno najbogatija rok produkcija na svetu, pa još vatre, lopte, zajebancije, mnogo gotivno bilo. Sve osim one improvizacije Hammeta i Trujila u sred koncerta, skandalozno loši momenti, kao neka fora im je da sviraju lokalnu muziku pa su svirali nešto mađarsko, nerazumljivo i grdno je to zvučalo, Trujillo užasno peva, i ne znam šta im je to treblo, skroz iseku flow koncerta.Inače, Kirk Hammet je nosio majicu "Taylor Swift is psy operation" Ja sam bio dole u masi, vidno je bilo više ljudi, ali i mnogo življa ekipa druge večeri. Verovatno zato što je subota, neradan dan i oni koji nisu mogli da spoje oba nastupa su došli tada. Stali pored nekih susijeda, dva momka iz Slavonije negde, zgotivili se njima drago što smo mi potegli odavde za koncert, nama jer su oni...deset minuta kasnije njih je bilo 14, samo su izvirali od nekud I da, sva tri dana Budimpešta je prepuna metalaca, svi nose ili Metallica majice ili neke druge metalce, ali vrlo jasno je da su tu zbog koncerta. To mi baš gotivno, nekako nikad to nisam viđao kod nas, a i na certima se slabo nosi oficijalni merč, dal nam je valjda ispod časti, ne znam. Gotivno je. Isto sam video i prošle godine za Mejdene (isto Budimpešta).Gođiru ne slušam, ali brutalni su, bubnjar umire za svaku pesmu, neverovatno kako bend uzleti kada ima dobrog bubnjara. Pantera, eh...Anselmo je nažalost za staro gvožđe već odavno, ali ok, odradili su fino na nostalgiju.Eto, uz dužno poštovanje svima - najveći metal bend na svetu. Jbg, tako je.
June 14Jun 14 I ja da se upišem za Peštu i četvrtak.Dole u masi, nedaleko od bine i ako sam kasnije ušao, i preskočio i Avatar i Panteru.Pošto je no repeat serijal zakačio Peštu, dva maltene različita koncerta - set lista prvog dana meni bila okej, falio mi jedino "Call of Ktulu" koji je koliko vidim sviran drugog dana, i koji svičuju sa "Orionom".Hetfild u dobroj vokalnoj formi, tutnji mašina i dalje, tek na "Seek and destroy" kao da je malo usporio. Kirk, Robert, Lars - podmazano i bučno.Cela mađarska prestonica ovih dana u znaku M, mnogo mase u merchu - što kaže Svarog, u nekoliko tržnih centara bilo tih pop up storova, jedan bio u Alle centru, u Budimu blizu smeštaja, pa sam prošetao - od sabajle desetine ljudi u redu, a na samoj Puškaš Areni merch je bio skoro rasprodat a koncert još nije bio ni počeo. Ozbiljna mašinerija, Live Nation i brutalno uzimanje para.Al opet, stojiš u masi, cuclaš već toplo pivo, kontempliraš o smislu života i da li ti je ovo trebalo, i onda krene AC/DC i "Its a long way" (na M72 turneji odvrnuta do daske) kao uvod u tradicional i Ectasy of gold i kad Istvud pukne iz pištolja, istrčava banda i kreće vožnja. I posle 2 sata i nešto sitno, opet onaj osećaj da samo rnr i podžanrovi mogu da naprave ovakav ugođaj, jedini i jedinstveni pod kapom nebeskom. Edited June 14Jun 14 by Ian Mancunian
June 16Jun 16 Just now, hajde_bajder said:Nema pevačice, no me interesa.isto ... slušao sam ih u hangaru, bilo OK, ali ako je ista postava - nemam neku spec želju da idem ponovo
June 17Jun 17 ConsequenceBassist Bill Gould Confirms Faith No More 2027 Reunion To...Following a social media tease suggesting that Faith No More will return in 2027, bassist Bill Gould has confirmed the band's plans to tour again.Jos ovo da overim i to je to, bucket list resen
June 17Jun 17 Leni Kravic dosta dobar na Ušću dok peva, sve između pesama predugo i kontraproduktivno.Ćaci organizacija bi pokvarila kamen, poseban trust mozgova mora da se skupi da bi napravila ovoliko sranja.