Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

koncerti

Featured Replies

A sad nešto potuno drugačije. )

Ne znam da li još nekom nešto znači, ali ja sam se danas baš obradovala kad sam videla da su Leenalchi krajem godine na turneji na severozapadu Evrope (Holandija, Nemačka-sever, Danska, UK, Irska).

• Replies 10.6k
  • Views 927.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kakvi su to ljudi...   posle bg koncerta u areni mislim 2011 sam prisao 3D-ju i rekao mu da imam divnu drugaricu koja boluje od teske depresije i da veceras nije mogla da bude tu da ih vidi.

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Massive Attack sinoć posećeni i pronađeni veličanstveni, kao i uvek! Imao sam dvojbu da li da se cimam do Bristola, ali nakon noćašnjeg iskustva, gorko bi zažalio da nisam. Jer uvek je najbolje kući

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Oasis na Wembliju, u sredu. U nekim momentima je izgledalo da će se stadion raspolutiti na pola - 80k ljudi koji dva sata, ni jedne sekunde ne staju sa horskim pevanjem, skakanjem, grljenjem i nekom g

Posted Images

Svi koji mi znače se nešto aktivirali, vrlo inspirativno. Bukvalno sam jednom sanjao da su došli neki klinci stranci u Bg da promovišu koncerte i samo to rade. I gledam najave za ovo na instagramu, to je to to sam sanjao. Pa aj ću da odem

dunavski.jpg

17 hours ago, Lancia said:

To mi je na bucket listi sad Sve lepo da mi docaras, Bey. Ljubomoran sam, da znas.

ne brini, bićeš uz mene.

a biće i koncerata :)

19 hours ago, Pixie said:

A sad nešto potuno drugačije. )

Ne znam da li još nekom nešto znači, ali ja sam se danas baš obradovala kad sam videla da su Leenalchi krajem godine na turneji na severozapadu Evrope (Holandija, Nemačka-sever, Danska, UK, Irska).

Evo, informacija je pomogla meni da otkrijem ovaj bend. Nikada cuo za njih, a prve tri na koje sam nalateo na YT teraju na dalje istrazivanje. Prva pesma (vidi se samo link) je kao Korejski Cowboz Junkies. Hvala

https://www.youtube.com/watch?v=JhIBIa7Res0

No image preview

16 Horsepower Reunite For First Show In 22 Years: Watch

In the ’90s and ’00s, the Denver-based band 16 Horsepower perfected their own grandly gothic form of country-rock. They were obsessed with religion and apocalypse, and frontman David Eugene Edwards ha

Na linku ima i video snimaka. Mislio sam da spadam medju velike fanove dok sinoć nisam video reakcije na grupama. Sada mislim da sam deminutiv od fana. Izgleda da su svi prisutni u prvih par redova snimali koncert. Neki od snimaka su u pro kvalitetu.

On 14. 5. 2026. at 8:34, wayfaring stranger said:

Evo, informacija je pomogla meni da otkrijem ovaj bend. Nikada cuo za njih, a prve tri na koje sam nalateo na YT teraju na dalje istrazivanje. Prva pesma (vidi se samo link) je kao Korejski Cowboz Junkies. Hvala

https://www.youtube.com/watch?v=JhIBIa7Res0

Ja ne znam kako se ovo meni pre par godina pojavilo na YT i zašto sam pustio play kad su samo korejska slova. Uživo je sigurno spektakl.

AVTT/PTTN od sinoć, ako neko ima priliku da vidi uživo, topla preporuka.

Veoma energičan, ali i raznovrsan nastup. Americana, FNM obrade, alt rock, čak i hip-hop (mlađi Avett bro ima solo projekat pa je to obrađeno), a sve upakovano u vrlo smislen nastup.

Svirali su očekivano americana vajb stvari sa zajednickog albuma iz prošle godine. Received je išao na kraju, pre bisa, ali osim toga brdo iznenađenja.

Namerno nisam gledao setlist sa toura, pa mi je sve to bilo iznenađenje. Nekoliko obrada Avett Brothers, GABRIELA je Patton urlao na španskom rolleyes Digging The Grave hailbilo i Easy, mada je mene najviše obradovalo što su svirali 3 ili 4 pesme od Mr Bungle.

Po merch majici izgleda da je tour USA only, ali ako neko ima priliku vrijedi itekako videti. Iskopah i par snimaka nisu moji naravno, ne mogu još i time da se bavim. Prvi je od sinoć, drugi iz Nešvila, jbg nema veze

https://youtu.be/Dmd_s4XtMS0?si=TtohC9RzrAECvBXj

https://youtu.be/jQm-Ws9IXso?si=wJbQtDOlwekLpOiL

Legenda kaže da je ovo prvi Tool show ikad zabeležen kamerom.

Kako je počelo...

Dalek je nekada bio nov i osvezavajuc, jer tada u to vreme kada je i otkriven , recimo 2008-2012 period. Njegovo mešanje lirika sa dubom, doom napušenim bitovima je zaista delovalo kao nešto najsvežije što se pojavilo u hip-hopu u datom momentu. Ne sećam se da su tada izvođači iz tog miljea radili nešto slično. Možda Cannibal Ox ekipa koja je takođe bila baš eksperimentala i štrčala. I normalno, kada si prvi u nečemu i tada zvučiš sveže, vreme dođe, i pregazi te. Nema sada mesta Dalek među Danny Brownima, JPEGMAFIA i sličnim izvođačima koji su pregazili žanr i otišli u neke druge sfere i vode, i sa svakim izdanjem zvuče sveže i ludački.

Ono sinoć je bilo korektno u najbolju ruku, Dalek je bio razigran što se tiče rima, al nisam siguran što ga onaj brat na gitari prati, kada ta ista gitara biva utopljena u semplovima bitova koje Dalek napanji i onda mi ni nema smisla. Jedino ako se ugrađuje i za njegovu zaradu, pa kao, eto.

Koncert je nekako kilavo krenuo, ali pred sam bis, poslednje tri pesme su bili stari bengeri koji vuku na taj The Bug-Godflesh gde bitovi drobe, i Dalek je to pojačao sve na maksimum i to se ljudima nekako i najviše dopalo.

A onda se desilo nešto što nikada pre nisam video, da čovek se zahvali ode i vrati se na bis jer kao žele Rusi i Srbi (bilo nas je!) bis. Dolazi i kao, e ovo nikada pre nisam radio, ne znam šta ćemo da sviramo, ali kao u stilu da nas ispoštuje. Gitarista nezaintersovan pakuje se, a Dalek krenuo da brlja po semplovima, i onda kreće pakleni mešap bitova, gde sam ostao u neverici jer je čovek preko dvadeset minuta tražio određenu pesmu i secako razne semplove dok je nije našao.

U jednom momentu je delovalo da će odustati i kao, ne mogu da nađem ovu da vam pustim, eto vam ova sa meditations projekta. To je bila neka čil varijanta bita za napušene ljude. Ali nije to kraj, na kraju je ipak pronašao pesmu, koja je neizdata, i naravno koju je samo pustio, ništa nije repovao, nije manipulisao zvuk. Dosta vrištanja, vidno se ložio na stejdžu dok je ovaj pakleni i bespotrebno dugi mash up trajao.

Malo mi je ovo bilo sve Spinal Tapovski. 🤣

Što se posete tiče, uvrh glave oko osamdesetak ljudi, ne više. I dobro je videti da ima naših ljudi za ovakve vidove koncerata, bio je onaj tip iz Njuza što voli sve što yumetal nekada voleo, što je fino za videti.

15 minutes ago, hajde_bajder said:

Dalek je nekada bio nov i osvezavajuc, jer tada u to vreme kada je i otkriven , recimo 2008-2012 period.

Sećam se da sam se i kasnije u nekom periodu osvrnuo na aktuelni album, da li je to bilo 206-17. ili 2022. zaista se više ne sećam i da ni to nije zvučalo loše. Moj je prijatelj baš sada pred nastup preslušavao sve te albume iz poznijeg perioda i takođe kaže da su mu dobri.

Ono što sam sinoć čuo je bilo korektno, iznenađujuće ritmično, čak i razigrano, ali ne i u skladu sa onim što sam čuo na tim albumima. Ovo uživo bilo je lišeno mistike i one uznemiujuće tenzičnosti koju pamtim. Gitara se povremeno i probijala do nas lolol

Kad smo kod njega, je l ono gitarista nosio New Order majicu sa motivom sa Power, Corruption & Lies omota?

I reci mi, molim te kako tumačiš relativnu popularnost Daleka kod nas? Sklon sam da verujem da je razlog za to njegov nastup svojevremeno u Domu omladine sa Jon Spancer BE, kojeg se ni internet više ne seća.

Sve je bilo kao na autopilotu, što se mojih utisaka tiče. s_d

Pravo da ti kažem, nisam zagledao majicu gitariste, ali ako se vidi na onom gore snimku što sam podelio, vidi se.

Svojevremeno je on bio popularan među metal ekipom jer je imao te doom-drone momente na bitovima, pa zasigurno barem 50 ljudi iz Beograda zna za njega.

Ja se nešto ni ne sećam da je Dalek ikada nastupao kod nas pre ovog momenta. Evo sada guglao i ništa ne izlazi za taj pomenuti događaj da je on bio kod nas.

Sećam se takođe da je bio predgrupa Isis bendu pre raspada i da ga je dosta poznanika i drugara gledalo tada, pa se verovatno i time proširila dobra reč.

Taj moj prijatelj se seća koncerta JS BE, a navodno su Dalek bili predgrupa. Jedva da nalazim tragove i o tom nastupu, a o Dalek ni reči. Ostaje misterija.

To je bilo 2005. godine, po svemu sudeći 11. maja.

Zorica Kojić u Vremenu referencira na taj koncert, dok na jednoj od internet koncertnih arhiva nalazim da je 10. bio Zagreb, a 12. maja Istambul, pa je moguće da je 11. bio Beograd.

Edited by Ras

bio ja na koncertu. daleka se basi ne secam.

1 minute ago, Papovac said:

bio ja na koncertu. daleka se basi ne secam.

Sasvim je moguće i da nisu nastupili, već da je išla muzika sa razglasa, a da je ostalo nadograđeno. Sećanje je varljivo, ne jednom se pokazalo.

Počela je prodaja karata za koncert Jakova Jozinovića u Areni, požurite.