Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

koncerti

Featured Replies

• Replies 10.6k
  • Views 927.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kakvi su to ljudi...   posle bg koncerta u areni mislim 2011 sam prisao 3D-ju i rekao mu da imam divnu drugaricu koja boluje od teske depresije i da veceras nije mogla da bude tu da ih vidi.

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Massive Attack sinoć posećeni i pronađeni veličanstveni, kao i uvek! Imao sam dvojbu da li da se cimam do Bristola, ali nakon noćašnjeg iskustva, gorko bi zažalio da nisam. Jer uvek je najbolje kući

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Oasis na Wembliju, u sredu. U nekim momentima je izgledalo da će se stadion raspolutiti na pola - 80k ljudi koji dva sata, ni jedne sekunde ne staju sa horskim pevanjem, skakanjem, grljenjem i nekom g

Posted Images

56 minutes ago, Milošica said:

Počela je prodaja karata za koncert Jakova Jozinovića u Areni, požurite.

Opet blokiran sajt Ticketsa, 30+ hiljada ljudi čeka

Tko je taj Jozo? ph34r

Jozo drži čas bumerima i rasprodaje Dom sindikata x puta, možda i Arenu.

jerry

6 minutes ago, ragasto said:

Jozo drži čas bumerima i rasprodaje Dom sindikata x puta, možda i Arenu.

jerry

10 Sava Centara je održao sad

kHGgQGh.jpeg

Ljubičice su zaista osvežavajuć bend iz Pančeva. Krenuli kao indi pop, posle se razvili u nešto mnogo drugačije. Mešaju klasičnu muziku, a sada su na toj putanji gde se semplovi i gitare sa pevljivim refrenima daleko više izražavaju i nalaze lagani put do slušalaca.

O Dini Jashari, apsolutno ništa ne znam, osim da je pobedila pre neku godinu na Zadužbini Milana Mladenovića i osvojila neku nagradu, za pesmu ili ceo album da se snimi.

Nemeček, e, obratite pažnju ovde. Ovaj bend sam davno otkrio na bandcampu, onda sam imao priliku od tada da ih gledam više od 5 puta. Svaki put su zvučali sve bolje i bolje. Caka je što su trio, i što pevač, istovremeno svira i tamburicu, da dobro ste pročitali. No wave momenti SWANS, se mešaju sa brđanskim spevovima iz lijepe naše. I u svemu tome postoji disciplina i struktura, kojoj se prepustite i otići ćete u neke nove svetove.

Eto preporuka, ako ne bude loše vreme. Pride je besplatno, a to svi najviše volite, zar ne? s_d

6 hours ago, Filozof manijak said:

Tko je taj Jozo? ph34r

Za starije: Jozo daj vode

Da li je neko bio na PIL sinoc u Zapa Bazi?

Zaboravih da spomenem da je ono veče pre Dalek natupio MAKEITLAST (Nenad Tasić, Niš) i da je ono malo što sam uhvatio zvučalo sasvim dobro.

29 minutes ago, DCI Banks said:

Da li je neko bio na PIL sinoc u Zapa Bazi?

Public Image Ltd

Nova Zappa Barka, Beograd, 

18. maj 2026.

Predgrupa

Obojeni program

Klasika, pola sata kvalitetnog programa: "dejvi", "kočnice", "idiot", "malo", "abcd", "nečem", "nebo" itd.

Bubnjevi su im stajali levo od centralno postavljenih PIL-ovih. 

Public Image Ltd

a) Omiljeni bend. Prva dva lp-a su genijalni, treći odličan, četvrti nategnuto ok, ostalo me nikad nije interesovalo, ali Džoniju se sve opraštalo.

b) Smatram da je nastup Sex Pistolsa na Exitu 2008. bio izuzetno dobar, za razliku od mnogih.

c) Džonijevo pevanje i u Pistolsima i u PIL-u je fenomenalno. Naročito u "Four enclosed walls", koja mi je jedna od najdražih ikad.

d) Izuzetno cenim lik i delo Rottena/Lydona.

e) Volim da gledam žive nastupe, i kada o njima pišem zaista se iskreno trudim da budem 100 posto pozitivan i dobronameran. 

Ali što bi rekao Koja "Ali, ali, avaj, ali", sem činjenice da sam još jednom video Tita, pardon Lydona, ne nalazim ništa vredno pomena na ovom koncertu. 

Doduše, sve se vrlo jasno moglo naslutiti na snimcima sa ove turneje. Jezivo je izobličio pevanje. Većim delom imao sam utisak da slušam neku babu narikaču. Što je interesantno on nema problema sa glasom. Zahtevniji i teži je sadašnji način pevanja, ali iz nekog razloga na tome insistira. Bend solidan, na momente ok, a opet nekako neubedljiv. Možda su bile najpodnošljivije pesme "Know Now", "Corporate" i "Shoom", sa albuma "What The World Needs Now... ", kao i "World Destruction" na kojoj je srećom morao da repuje. Od meni dragih bile su: "Poptones", "Death Disco", "Flowers of Romance", "Public Image" i za kraj medley "Annalisa / Attack / Chant". Samo mi je "Poptones" prijala.

Očekivano, viđeni su veterani punka i novog talasa: Cane, Gile, Rosa, Uroš Đurić...

U društvu u kome sam se sticajem okolnosti našao, nas šestoro, bilo je 5:1. Samo sam ja bio partibrejker. Svima se, gle čuda, svidelo. Sa drugarom se umalo ne posvađah posle koncerta. Reče mi "da je sve bilo kako treba i da ništa nisam shvatio". Videh zadovoljstvo i u okolnoj publici, ali nemam ni najmanju dilemu, Car je go.

Merč:

PIL majice 30 evra. Nisu mi se svidele, ali da je nastup bio ok verovatno bih uzeo.

Ploče Obojeni Program - Uživo Dom Omladine Beograd Vol. 1 i Vol. 2, svaka po 2500.

Dok sam se vraćao kući, pade mi na pamet poražavajuća činjenica kako sam se proveo bolje na YU grupi u Sremskoj Mitrovici.

Nisam ni mislio o tome da pišem, ali pravde radi...

Moto susret Sremska Mitrovica,

Hipodrom

02.05.2026.

Sveti Gral

Cover bend iz Novog Bečeja, orjentisan na hard rock i metal. Specijalizovali su se za nastupe na moto skupovima i pošteno izvode tačno onu muziku koju na ovakvim manifestacijama možete očekivati. Pevač zaista ima dobar glas.

YU Grupa

U detinjstvu i mladosti nisam mogao da ih smislim. Imao sam poseban pik na "Crnog leptira". Kao sastavni deo "muzičkog vršnjačkog nasilja", puštali su je i svirali do iznemoglosti. Ta pesma je za mene bila simbol prošlih vremena, a novu muziku, punk, postpunk i novi talas, retko ko je želeo da sluša. Gebels je rekao da ga "Lili Marlen" podseća na leš koji pleše. Sličan utisak imao sam tada slušajući ovu jadikovku. Ako ćemo pravo, obe pesme imaju još sličnosti, kod Lili se pominje fenjer, a ovde ulična svetiljka. Smejao sam se gledajući one koji je u transu sviraju i pevaju, i tu pesmu o insektima shvataju ozbiljno.

Vesnik promene mišljenja bila je Disciplinina obrada "Čudne šume". Pomislio sam da se Koja zajebava, ali sam shvatio da je ozbiljan tek kada sam ga gledao kako je sa Jelićima izvodi na koncertnoj promociji "Dečje pesme" u SKC-u.

Sledi obrt, mada ni sad ne slušam YU Grupu, ali ih iskreno poštujem. Toliko godina na sceni, prvi album je opravdano hvaljen i remek-delo svog vremena, maksimalno kvalitetno inkorporiranje etno elemenata, a i taj famozni leptir je realno jako dobra pesma. Uživao sam na koncertu koji je trajao puna dva sata. Pevao sam pesme za koje nisam imao pojma da ih znam. Od reggae numera sa poslednjeg albuma, svirali su samo "Bus to Zion". Kažu biće nastup na kome će izvesti sve.

Čitam i neverUem šta sam napisao, hvalim YU grupu a kudim PIL...

Došla su tako neka vremena.

isuse

5 minutes ago, klimt said:

Public Image Ltd

Nova Zappa Barka, Beograd, 

18. maj 2026.

Predgrupa

Obojeni program

Klasika, pola sata kvalitetnog programa: "dejvi", "kočnice", "idiot", "malo", "abcd", "nečem", "nebo" itd.

Bubnjevi su im stajali levo od centralno postavljenih PIL-ovih. 

Public Image Ltd

a) Omiljeni bend. Prva dva lp-a su genijalni, treći odličan, četvrti nategnuto ok, ostalo me nikad nije interesovalo, ali Džoniju se sve opraštalo.

b) Smatram da je nastup Sex Pistolsa na Exitu 2008. bio izuzetno dobar, za razliku od mnogih.

c) Džonijevo pevanje i u Pistolsima i u PIL-u je fenomenalno. Naročito u "Four enclosed walls", koja mi je jedna od najdražih ikad.

d) Izuzetno cenim lik i delo Rottena/Lydona.

e) Volim da gledam žive nastupe, i kada o njima pišem zaista se iskreno trudim da budem 100 posto pozitivan i dobronameran. 

Ali što bi rekao Koja "Ali, ali, avaj, ali", sem činjenice da sam još jednom video Tita, pardon Lydona, ne nalazim ništa vredno pomena na ovom koncertu. 

Doduše, sve se vrlo jasno moglo naslutiti na snimcima sa ove turneje. Jezivo je izobličio pevanje. Većim delom imao sam utisak da slušam neku babu narikaču. Što je interesantno on nema problema sa glasom. Zahtevniji i teži je sadašnji način pevanja, ali iz nekog razloga na tome insistira. Bend solidan, na momente ok, a opet nekako neubedljiv. Možda su bile najpodnošljivije pesme "Know Now", "Corporate" i "Shoom", sa albuma "What The World Needs Now... ", kao i "World Destruction" na kojoj je srećom morao da repuje. Od meni dragih bile su: "Poptones", "Death Disco", "Flowers of Romance", "Public Image" i za kraj medley "Annalisa / Attack / Chant". Samo mi je "Poptones" prijala.

Očekivano, viđeni su veterani punka i novog talasa: Cane, Gile, Rosa, Uroš Đurić...

U društvu u kome sam se sticajem okolnosti našao, nas šestoro, bilo je 5:1. Samo sam ja bio partibrejker. Svima se, gle čuda, svidelo. Sa drugarom se umalo ne posvađah posle koncerta. Reče mi "da je sve bilo kako treba i da ništa nisam shvatio". Videh zadovoljstvo i u okolnoj publici, ali nemam ni najmanju dilemu, Car je go.

Merč:

PIL majice 30 evra. Nisu mi se svidele, ali da je nastup bio ok verovatno bih uzeo.

Ploče Obojeni Program - Uživo Dom Omladine Beograd Vol. 1 i Vol. 2, svaka po 2500.

Dok sam se vraćao kući, pade mi na pamet poražavajuća činjenica kako sam se proveo bolje na YU grupi u Sremskoj Mitrovici.

Nisam ni mislio o tome da pišem, ali pravde radi...

Moto susret Sremska Mitrovica,

Hipodrom

02.05.2026.

Sveti Gral

Cover bend iz Novog Bečeja, orjentisan na hard rock i metal. Specijalizovali su se za nastupe na moto skupovima i pošteno izvode tačno onu muziku koju na ovakvim manifestacijama možete očekivati. Pevač zaista ima dobar glas.

YU Grupa

U detinjstvu i mladosti nisam mogao da ih smislim. Imao sam poseban pik na "Crnog leptira". Kao sastavni deo "muzičkog vršnjačkog nasilja", puštali su je i svirali do iznemoglosti. Ta pesma je za mene bila simbol prošlih vremena, a novu muziku, punk, postpunk i novi talas, retko ko je želeo da sluša. Gebels je rekao da ga "Lili Marlen" podseća na leš koji pleše. Sličan utisak imao sam tada slušajući ovu jadikovku. Ako ćemo pravo, obe pesme imaju još sličnosti, kod Lili se pominje fenjer, a ovde ulična svetiljka. Smejao sam se gledajući one koji je u transu sviraju i pevaju, i tu pesmu o insektima shvataju ozbiljno.

Vesnik promene mišljenja bila je Disciplinina obrada "Čudne šume". Pomislio sam da se Koja zajebava, ali sam shvatio da je ozbiljan tek kada sam ga gledao kako je sa Jelićima izvodi na koncertnoj promociji "Dečje pesme" u SKC-u.

Sledi obrt, mada ni sad ne slušam YU Grupu, ali ih iskreno poštujem. Toliko godina na sceni, prvi album je opravdano hvaljen i remek-delo svog vremena, maksimalno kvalitetno inkorporiranje etno elemenata, a i taj famozni leptir je realno jako dobra pesma. Uživao sam na koncertu koji je trajao puna dva sata. Pevao sam pesme za koje nisam imao pojma da ih znam. Od reggae numera sa poslednjeg albuma, svirali su samo "Bus to Zion". Kažu biće nastup na kome će izvesti sve.

Čitam i neverUem šta sam napisao, hvalim YU grupu a kudim PIL...

Došla su tako neka vremena.

isuse

Hvala Puno Mr Klimt!! U principu se slazem sa ocenama - pratim na YT live scenu. Osim za YU G koju nisam gledao .) Detaljan opis, hvala jos jednom.

bio ja i meni je koncert bio super. tano tako sam zamisljao matorog. bas dobro nosi svoje godine. videlo se par puta da je umoran, ali to je normalno.

1 hour ago, Ras said:

Zaboravih da spomenem da je ono veče pre Dalek natupio MAKEITLAST (Nenad Tasić, Niš) i da je ono malo što sam uhvatio zvučalo sasvim dobro.

ah da, jes, samo što mi je on baš bio derivat Daleka. Mada klimali su ljudi glavama, ko sam ja da tu sudim.

IMG_20260518_232639.jpg

mesmer za kraj sveta

20260518-210451.jpg

20260518-210637.jpg

20260518-210845.jpg

20260518-211405.jpg

20260518-211425.jpg

20260518-214018.jpg

20260518-215028.jpg

20260518-223519.jpg

20260518-224019.jpg

20260518-224536.jpg

20260518-224652.jpg

muzika.hr
No image preview

Apokaliptična katarza za one koji su odustali od instagra...

Matt Elliott drugi je par muzičkih rukava i više mi vuče na irske Dublinerse) što je možda i nebitno jer je autonomno i unikatno...

a u zahodutm

lolol

20260518-205732.jpg