May 19May 19 On 18. 5. 2026. at 9:35, Ras said:I reci mi, molim te kako tumačiš relativnu popularnost Daleka kod nas?nisam hajde bajde, al mogu da... kod mene su postali popularni još onomad kada su ih reklamirali powerty i @glibav
May 19May 19 16 minutes ago, bey said:nisam hajde bajde, al mogu da... kod mene su postali popularni još onomad kada su ih reklamirali powerty i @glibav Istina, sustinski u zlatnoj eri Popboksa a ako se dobro secam powerty ih je i prvi otkrio. Fast forvard danas kada nisam ni znao da imaju koncert, doduse tesko i da bih uspeo da dodjem. Tuga.
May 19May 19 1 minute ago, glibav said:Istina, sustinski u zlatnoj eri Popboksa a ako se dobro secam powerty ih je i prvi otkrio. Fast forvard danas kada nisam ni znao da imaju koncert, doduse tesko i da bih uspeo da dodjem. Tuga.ni ja nisam imala pojma da sviraju. mada, pročitavši ovo, i ne jedim se mnogo.ići ćemo drugi put :)
May 19May 19 Vi ste, dragi ljudi pogrešno protumačili moje zapažanje ili pitanje. "Popularnost" koju spominjem nije u ovom (sadašnjem) vremenu, već ondašnja, baš iz tog vremena iz kojeg je link. I spomenuo sam da verujem i da je jedan od razloga njihov nastup kao predgrupa JS BE 2005. što naravno ne mora biti tačno. powerty je pratio hip-hop, a Dalek su u vreme tog gostovanja već bili aktivni 10 godina. Edited May 19May 19 by Ras
May 19May 19 ama šalila sam se. meni je prva asocijacija na dalek ta i volela sam ih i zbog ljudi na koje me podsećaju. pojma nemam zašto i kako drugima (niti me mn. interesuje, iskreno).
May 19May 19 On 18. 5. 2026. at 17:44, hajde_bajder said:Ljubičice su zaista osvežavajuć bend iz Pančeva. Krenuli kao indi pop, posle se razvili u nešto mnogo drugačije. Mešaju klasičnu muziku, a sada su na toj putanji gde se semplovi i gitare sa pevljivim refrenima daleko više izražavaju i nalaze lagani put do slušalaca.O Dini Jashari, apsolutno ništa ne znam, osim da je pobedila pre neku godinu na Zadužbini Milana Mladenovića i osvojila neku nagradu, za pesmu ili ceo album da se snimi.Nemeček, e, obratite pažnju ovde. Ovaj bend sam davno otkrio na bandcampu, onda sam imao priliku od tada da ih gledam više od 5 puta. Svaki put su zvučali sve bolje i bolje. Caka je što su trio, i što pevač, istovremeno svira i tamburicu, da dobro ste pročitali. No wave momenti SWANS, se mešaju sa brđanskim spevovima iz lijepe naše. I u svemu tome postoji disciplina i struktura, kojoj se prepustite i otići ćete u neke nove svetove.Eto preporuka, ako ne bude loše vreme. Pride je besplatno, a to svi najviše volite, zar ne? Nemeček OBAVEZNO, potpuno pomerena i neprepričljiva muzika. Mora da se doživi uživo.
May 19May 19 15 hours ago, DCI Banks said:Da li je neko bio na PIL sinoc u Zapa Bazi?Ja bio, meni je koncert bio sjajan, a i oko sebe sam slušao isključivo takve utiske posle koncerta. Džoni na 3m. Ima 70 godina. Voleo bih da imam tu energiju sa toliko godina, naravno voleo bih da prvo doživim te godine.Inače, ovoj prilici da ga vidimo uživo u BG, prvi put u tako intimnoj atmosferi, možemo da zahvalimo pre svega njegovoj finansijskoj buli u kojoj je završio zbog izgubljene tužbe. Ja sam zahvalan na toj, možda poslednjoj, prilici, rado sam platio poskupu kartu, a on se još i lepo zahvalio na parama.Čista poslastica i trenutak za pamćenje. Edited May 19May 19 by Forest
May 20May 20 6 hours ago, Forest said:Ja bio, meni je koncert bio sjajan, a i oko sebe sam slušao isključivo takve utiske posle koncerta. Džoni na 3m. Ima 70 godina. Voleo bih da imam tu energiju sa toliko godina, naravno voleo bih da prvo doživim te godine.Inače, ovoj prilici da ga vidimo uživo u BG, prvi put u tako intimnoj atmosferi, možemo da zahvalimo pre svega njegovoj finansijskoj buli u kojoj je završio zbog izgubljene tužbe. Ja sam zahvalan na toj, možda poslednjoj, prilici, rado sam platio poskupu kartu, a on se još i lepo zahvalio na parama.Čista poslastica i trenutak za pamćenje.Hvala puno! Pratim njegove PIL i Solo (kabare) nastupe na YT uglavnom u UK sad su se otisnuli po svetu. Huge respect, drago mi je da ti je bilo dobro!! Johnny Saborac nas do kraja!
May 20May 20 Btw, po mojoj evidenciji, the Pixies (opasno zvuce) su ovog proleca mozda jedini pre-2000 zapadni bend koji je svirao u Kini. Zanimljivo.
May 20May 20 3 minutes ago, DCI Banks said:Btw, po mojoj evidenciji, the Pixies (opasno zvuce) su ovog proleca mozda jedini pre-2000 zapadni bend koji je svirao u Kini. Zanimljivo.Pixies mi je top-3 bend ikad. Slušao sam ih 3 puta uživo, slušao bih ih 103 Ne mogu da prežalim što su se rastali sa Kim, ali i sa novim basistkinjama uvek zvuče fenomenalno. Zanimljivo je to za Kinu, toliko potencijalno tržište.
May 20May 20 53 minutes ago, Forest said:Pixies mi je top-3 bend ikad. Slušao sam ih 3 puta uživo, slušao bih ih 103 Ne mogu da prežalim što su se rastali sa Kim, ali i sa novim basistkinjama uvek zvuče fenomenalno. Zanimljivo je to za Kinu, toliko potencijalno tržište.Kim sada svira solo i sa sestrom u Breeders-ima, super je i druzi se sa Kim Gordon .)Sa druge strane, Pixies su dugo radili sa dragom Paz sa kojom su bili i u bgd pre neku godinu, ali nova Ema Richardson (Umetnica) je stvarno jos vece pojacanje.55 minutes ago, Forest said:Pixies mi je top-3 bend ikad. Slušao sam ih 3 puta uživo, slušao bih ih 103 Ne mogu da prežalim što su se rastali sa Kim, ali i sa novim basistkinjama uvek zvuče fenomenalno. Zanimljivo je to za Kinu, toliko potencijalno tržište.Kim svira solo i sa Breeders-ima sa sestrom, super je i druzi se sa Kim Gorfon.Pixies su na stalnoj turneji vec 4g, bila je predivna Paz sa njima (i u bgd su bili sa njom, kakvo izvodjenje Gigantic) a sada je Ema Richardson (UK, Umetnica), stvarno pojacanje.Moja subjektivna ocena: najjaci Live 23-24: the Cure. Najjaci Live 25: the Pixies. Cekamo 26 .)
May 20May 20 Just now, DCI Banks said:Kim sada svira solo i sa sestrom u Breeders-ima, super je i druzi se sa Kim Gordon .)Sa druge strane, Pixies su dugo radili sa dragom Paz sa kojom su bili i u bgd pre neku godinu, ali nova Ema Richardson (Umetnica) je stvarno jos vece pojacanje.Kim svira solo i sa Breeders-ima sa sestrom, super je i druzi se sa Kim Gorfon.Pixies su na stalnoj turneji vec 4g, bila je predivna Paz sa njima (i u bgd su bili sa njom, kakvo izvodjenje Gigantic) a sada je Ema Richardson (UK, Umetnica), stvarno pojacanje.Moja subjektivna ocena: najjaci Live 23-24: the Cure. Najjaci Live 25: the Pixies. Cekamo 26 .)Da, da, slušao sam i Kim prošle godine na inMusic, simpa je.Paz mi je bila baš lepo uklopljena alternativa Kim, žao mi je što su se i sa njom rastali. Slušao sam ih u BG, to je bio jedan od ta 3 koncerta, na prelepom Tašu. Isto za pamćenje.
May 20May 20 i meni super sto su pil bili u klubu. najveci mi je utisak, sto nije bilo ljudi koji su zalutali. delovalo mi je ko da sam na nekoj super zurci.setao se par puta do sanka, i nema mrkih pogleda. svi srecni sto su dosli i kapiraju dogadjaj kao susret sa starim drugarom.a i bend mu je odlican.
May 20May 20 4 hours ago, ultra plasticni said:pravi reperi/hiphoperi su njih smatrali za metalce nekei powerty - marko nikolić ih je (ga? ne znam u kom je dalek formatu danas) slušao po metalnoj, a ne raperskoj liniji (jel to znači da je bio pravi raper?! :))u drugim vestima, sutra su i simpa nemanjazg plakat Edited May 20May 20 by bey