March 31Mar 31 1 hour ago, ragasto said:Kakva muzika, takvo i obraćanje. /bumer mood off.Nego, zašto sad svi sviraju u Zappa bazi? Pare? Težak krš od prostora ako niste Aco Pejović.Najjeftiniji prostor u BG
March 31Mar 31 6 hours ago, Malkmus said:Nevezano za temu: baš me interesuje da li ljudi osećaju zahvalnost muzičarima za bitne koncerte, pesme, albume... Muzičkim poslenicima™ za emisije, tekstove, uredništva.(Sve im pamtim.)Ja da, pretpostavljam da to vazi za svakoga kome je muzika u zivotu bitna.
March 31Mar 31 8 hours ago, alkibijad said:Tih sedam koncerata zaredom B.K. je verovatno neka vrsta poređenja, a možda i omaža Azrinim sedam uzastopnih koncerata u Kulušiću i SKC.B. K. su naprosto glasnici ovog vremena i novih generacija. Mi možemo da se ne slažemo, ali to je taj kliše. Kao kad dete hoće da gleda isti crtani mnogo puta za redom, jer nema neizvesnosti. Zna šta će da se dogodi. I muzička koncertna industrija je sada manje više takva. Kod skoro svih stranih bendova znamo redosled pesama na koncertu uz dva klika. Okej, možda nekad neku promene posle 20-30 koncerata jer im dosadi ili je publika baš mlaka na istu. Takva su vremena.nisu takva vremena i nije nerazumijevanje nego nevoljenje. pun topik aktuelnih bendova.
March 31Mar 31 7 hours ago, ragasto said:Kakva muzika, takvo i obraćanje. /bumer mood off.Nego, zašto sad svi sviraju u Zappa bazi? Pare? Težak krš od prostora ako niste Aco Pejović.Zato što ne postoji pristojna alternativa za taj obim publike, još od gašenja SKCa pre 15+ godina.E i zato što gazda ne pravi problem ako nastup ode na anti-ćaci stranu. Edited March 31Mar 31 by goofs
March 31Mar 31 Postoji Amerikana, ja najviše nju volim, ali u poslednje vreme nešto nema koncerata tamo, sve su preuzeli baza i barka
March 31Mar 31 18 minutes ago, morgana said:nisu takva vremena i nije nerazumijevanje nego nevoljenje.pun topik aktuelnih bendova.nisu svi aktuelni bendovi isti (mislim na domaće), kao ni motivi postavljanja aktuelnog benda na topik. malo ko bi od postavljača aktuelnog domaćeg benda na topik putovao npr. 500 km. da pogleda aktuelni domaći bend koji je postavio na topiku. Edited March 31Mar 31 by alkibijad
March 31Mar 31 Napisaću prevashodno o zahvalnosti prema domaćim autorima...Zahvalnost se postiže i u podršci autoru (bendu) redovnim odlaskom na koncerte (koliko možeš puta...), često povedeš i još neke ljude koji baš i nisu poštovaoci, pa posle toga neki postanu, razmenom energije sa ljudima na pozornici, kupovinom nosača zvuka, propagiranjem autora (benda) drugim ljudima, stavljanjem sebe u službu autora (benda) ako je to neophodno, eventualno ugošćavanjem autora (benda) u tvom mestu itd... Ponekad je možda bolje i ne upoznati autora kojem si zahvalan. Neka mašta odradi svoje, a ne realnost. U principu ako stvaralaštvo nekog autora (benda) smatrate umetnošću onda ste neophodni kao publika koja daje "povratnu informaciju" autoru (bendu) da bi se proces umetničkog stvaralaštva zaokružio. Edited March 31Mar 31 by alkibijad
March 31Mar 31 11 hours ago, alkibijad said:Tih sedam koncerata zaredom B.K. je verovatno neka vrsta poređenja, a možda i omaža Azrinim sedam uzastopnih koncerata u Kulušiću i SKC.B. K. su naprosto glasnici ovog vremena i novih generacija.Sorry, ali ja ne verujem sta čitam. Azra i BK u istoj rečenici, makar i nesvesno. Nisam veliki fan Azre (takodje mislim da je precenjen bend, ali dobar), ali itekako postujem. Voleo bih da vidim da li je ovo stvarno omaž tome, iako mislim da nema veze.To što su glasnici novih generacija ok. Ne ulazim u to. Svako sluša šta želi. Ogromna je ta livada pa svako može naći svoje stado. Nisam nova generacija pa me ne dotiče, posmatram hajp oko njih i nikako da ukapiram šta mašim pa mi nije jasno gde se sakrio kvalitet.
March 31Mar 31 imali su i jarboli seriju tih svirki pre 15-ak godina po nekim prodavnicama i marketima
March 31Mar 31 Bio je post negde na webu - rangiranje domaćih ”rok” bendova oformljenih posle 2000te po broju slušanja na Spotify platformi.Mortal Kombat bend u sredini liste i Buč Kesidi pri vrhu, i sve ostalo su neke pevaljke, meni nepoznata imena i neki leksingtoni.
March 31Mar 31 2 hours ago, wayfaring stranger said:Sorry, ali ja ne verujem sta čitam. Azra i BK u istoj rečenici, makar i nesvesno. Nisam veliki fan Azre (takodje mislim da je precenjen bend, ali dobar), ali itekako postujem. Voleo bih da vidim da li je ovo stvarno omaž tome, iako mislim da nema veze.Nisi me shvatio. Verovatno je u muzičarskim krugovima ostala zabeležena ta priča o sedam Azrinih koncerata u sedam dana kao vrhunskom poduhvatu i možda je ovo Bučkesidijevski savremeni odgovor na to. Možemo i mi, sedam koncerata u sedam dana u nekom klubu koji će da bude pristojno posećen.Podsvesno je to i neki omaž Azri, meni je prvo palo na pamet upravo to kad sam video sedam koncerata u sedam dana na istom mestu. B.K. su više dana uzastopno svirali i u nekoj umetničkoj galeriji ili sl. u Zagrebu pre neku godinu pa verovatno sebe smatraju i umetničkim bendom. Ili je bilo samo koketiranje sa artizmom, kad smo u umetničkoj galeriji onda smo i artistički bend.Ili je sve to tek samo jedna lepa manipulacija koja se odvija na nekoliko nivoa.
March 31Mar 31 On 29. 3. 2026. at 1:27, ordi said:Peter Hook & the Light pokidali u Tvornici kulture večeras. Malo sam tužna jer nisu svirali Isolation i True Faith, ali šta da se radi.Pošto su svi na ovom topiku muzički kritičari, evo, probaću i ja da budem jedan. 😄Negde na netu sam naletela na komentar kako je Peter Hook ego manijak i da je jedino radno mesto za koje je on kvalifikovan zapravo basista New Ordera. I ja se sa tom tvrdnjom oduvek slažem, samo nikad nisam rekla glasno. Ne možeš biti Bernard, čoveče, jednostavno ne možeš, ali pošto si bivši član mog omiljenog benda, moram da te volim. Kao majka svako svoje dete. Ova nemajka ipak najviše voli Bernarda. 😄E sad, ja mnogo volim da jedem NY cheesecake, a nema ga svuda. Postoji samo jedno mesto u Beogradu gde ga jedem. Šetajući Zagrebom naletim na poslastičarnicu koja ga prodaje, ali već na oko vidim da nije to to i ne usuđujem se. Ćerka mi kaže da je to najbliže originalu što ću naći. E, tako je i sa Peter Hook & the Light. Ne znam kad će nam New Order opet doći u komšiluk, pa sam morala još jednom da osetim sve te pesme uživo. I osećaj je bio sjajan. Videla sam Hooka nakon 20 godina. On ima 70, ej, i 2 i po sata prži na bini uz jednu kratku pauzu od 5 min. Svaka čast gospodinu na svemu, iskreno. 🙌A onaj cheesecke mi ipak nije bio toliko bitan, pa ga nisam ni kupila. Juče sam jela onaj moj u Beogradu. 😉
March 31Mar 31 Bili su BK prosle godine na Arsenal festu u KG, znam dve pesme (Djuskanje i Nema ljubavi u klubu) i jos par sam cuo sa novog albuma i bas mi je bilo dosadno i odbojno. Stajao sam pozadi doduse, jer nisam investiran, ali bas mi je bilo smor, cak i mucno. Nekoj deci se svidjalo, bilo je zainteresovanih. Gledao sam ih kod Galeba, ima nesto pretenciozno kod njih sto mi se ne dopada, ne umem da objasnim, iako su kao opusteni i kul momci. Ali taj fazon, kako smo mi postwpsno i planski dosli do uspeha, kao bitni dogadjaji u karijeri, "pa je onda dosao tasmajdan, pa je dosla zagrebacka arena, pa nam sije kostime kostimograf, pa kurac, pa palac". Stvarno zvucim odvratno, ali sta ste vi umislili da ste, ABBA? Jbn postomodernizam, cak se i karijere pastisiraju.
March 31Mar 31 3 hours ago, ordi said:E sad, ja mnogo volim da jedem NY cheesecake, a nema ga svuda. Postoji samo jedno mesto u Beogradu gde ga jedem. Ma jbsh Hooka, gde u Bgu moze da se pojede taj NY Cheesecake?
March 31Mar 31 2 minutes ago, wayfaring stranger said:Ma jbsh Hooka, gde u Bgu moze da se pojede taj NY Cheesecake?Ja ga jedem u Brosu u Kralja Petra. Ima preliv od jagode i ne oseća se limun kao kod NY čizkejkova na drugim mestima. 🤩