March 29Mar 29 Peter Hook & the Light pokidali u Tvornici kulture večeras. Malo sam tužna jer nisu svirali Isolation i True Faith, ali šta da se radi.
March 29Mar 29 Dnevni list DanasSer Ričard Bišop stiže u Srbiju: Virtuoz koji briše grani...Američki virtuoz folk gitare, poznat po idiosinkratičnoj solo muzici koja crpi inspiraciju iz ezoteričnih elemenata američke, indijske, bliskoistočne i mediteranske tradicionalne muzike, Ser Ričard Bi
March 29Mar 29 TIRKIZNA UKRUDBA NJEŽNIKANežni Dalibor + TirkizBulevar Books, Novi Sad28.03.2026.TirkizNovi beogradski bend, svirali su oko pola sata. Sasvim korektno. Na netu se za sada može naći samo jedna njihova pesma. Zove se "Lavina". Imaju opravdane sličnosti sa Daliborom.Suzdržavajući se da ne prasne u smeh i sa autoironijom, pevač Tirkiza svečano reče: "Velika je čast svirati ispred Nežnog Dalibora". Naravno kad on (Ivica Marković), peva u oba benda. Napomenuo je da ga Novi Sad uvek asocira na Slobodana Tišmu, i da sanja o tome da napiše pesmu takve veličine kao što je "Okean". Ovim rečima je najavio njihovu pesmu koja se takođe zove "Okean". Posle nastupa, saznao sam naziv uvodne numere ("Ništa posebno"), od sedokosog gitariste, najstarijeg u bendu, koji podseća na Alejandra Jodorowskog. To je profesor Dragan Novković, stručnjak za akustiku. Gostovao je u podkastu Agelast.Nežni DaliborDo sada sam ih gledao dva puta, 2011. i 2017. godine. Oba puta nisam imao velika očekivanja a dobro sam se proveo. Ima nežnosti kod Dalibora, ali ima i energije i buke. Tako je bilo i ovaj put.Davadesetak pesama, smeštenih u sat i po. Setlista vrlo slična onoj od 08.03.2026. iz Zappa Barke (ima snimak celog koncerta na YouTube). Tamo su otvorili sa "Samo magli", a večeras su je sačuvali za pred kraj. Čuli smo i novu pesmu "Miris promene". Na bisu je očekivano išao "Atom", plus "Plutaju svesti", stvar sa prvog albuma, na kojoj su se postave Tirkiza i Nežnog Dalibora malo izmešale. Bubnjeve je lupao bubnjar Tirkiza, a priključio se i profesor na gitari. Dok sam vozio kući motalo mi se po glavi: "Samo magli, samo magli,samo magli pripadam,samo magli, sitnoj kiši..."A onda su se na Iriškom vencu stihovi materijalizovali, pa mi je preselo.
March 30Mar 30 On 28. 3. 2026. at 12:03, Frank Pembleton said:A jbga možda neko voli.Npr dete od mojih prijatelja...izgleda da puno njih vole ... carevi imaju 7 vezanih koncerata :D
March 30Mar 30 Još uvek nema ljubavi u klubu? Jel ima neke žemske bar? Inače, Placebo 30th anniversary tour, ima Budapest za sad, Beč, Prag, Milano...Osnovna karta na 80-90 eura. Kanim do BP, nego me zanima ima li šanse po toj nekoj ceni da ih dovuku ovde? Kako idu te kalkulacije.Oni bese onog davnog leta 2000 i neke, Hali sportova NBG, posle toga niks?
March 30Mar 30 7 hours ago, Lezilebovich said:izgleda da puno njih vole ... carevi imaju 7 vezanih koncerata :DОво је горе од три арене ПријовићкеМада генерално свака част, њима је свака песма иста, замисли седам дана заредом изводиш у круг једну те исту песму
March 30Mar 30 56 minutes ago, MeanM@ said:Još uvek nema ljubavi u klubu? Jel ima neke žemske bar? Inače, Placebo 30th anniversary tour, ima Budapest za sad, Beč, Prag, Milano...Osnovna karta na 80-90 eura.Kanim do BP, nego me zanima ima li šanse po toj nekoj ceni da ih dovuku ovde? Kako idu te kalkulacije.Oni bese onog davnog leta 2000 i neke, Hali sportova NBG, posle toga niks?i ja bio u toj hali sportova , ali se ne secam koje godine je bilo... nije bila neka spec guzva, ako se dobro secam
March 30Mar 30 Bili su još samo tri puta, veli Google, izlapitis total. Valjda nisam bio ni na jednom od ta tri, to je već za briguHala sportova, btw. Sleeping with ghosts album Edited March 30Mar 30 by MeanM@
March 30Mar 30 Tih sedam koncerata zaredom B.K. je verovatno neka vrsta poređenja, a možda i omaža Azrinim sedam uzastopnih koncerata u Kulušiću i SKC.B. K. su naprosto glasnici ovog vremena i novih generacija. Mi možemo da se ne slažemo, ali to je taj kliše. Kao kad dete hoće da gleda isti crtani mnogo puta za redom, jer nema neizvesnosti. Zna šta će da se dogodi. I muzička koncertna industrija je sada manje više takva. Kod skoro svih stranih bendova znamo redosled pesama na koncertu uz dva klika. Okej, možda nekad neku promene posle 20-30 koncerata jer im dosadi ili je publika baš mlaka na istu. Takva su vremena. Edited March 30Mar 30 by alkibijad
March 30Mar 30 u mom bukvaru su govnari jer su pristali da sviraju na beer festu kada su svi redom otkazivali, a očigledno im najmanje treba
March 30Mar 30 Valjda su na kraju i oni otkazali uz neko patetično obraćanje na fejsu Edited March 30Mar 30 by Nikodije
March 30Mar 30 Kakva muzika, takvo i obraćanje. /bumer mood off.Nego, zašto sad svi sviraju u Zappa bazi? Pare? Težak krš od prostora ako niste Aco Pejović.
March 30Mar 30 3 hours ago, MeanM@ said:Oni bese onog davnog leta 2000 i neke, Hali sportova NBG, posle toga niks?Bili u KG na Arsenal festu pre mislim 4 godine.
March 30Mar 30 2 hours ago, MeanM@ said:Hala sportova, btw. Sleeping with ghosts albumOstao mi je u sećanju kao jedan od najboljih koncerata te decenije u Beogradu. Taman do tog albuma su me (umereno) interesovali.Nevezano za temu: baš me interesuje da li ljudi osećaju zahvalnost muzičarima za bitne koncerte, pesme, albume... Muzičkim poslenicima™ za emisije, tekstove, uredništva. (Sve im pamtim.)