Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Iz edicije "Bravo kreteni"

Techdirt
No image preview

UK Age Verification Data Confirms What Critics Always Pre...

New data from the UK’s age verification rollout provides hard evidence of what internet governance experts have been warning about for years: these laws don’t protect children—they syst…
  • Replies 8k
  • Views 656.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

Farage faces questions over who funded £885,000 Clacton constituency home

BBC article>

@Seabass , @adam ovo me zicnulo, deluje bas mnogo.

image.png

Mnogo je.

Mozes pratiti na Gaunu ali ovo je crem de la crem spikera:

speakers including Katie Hopkins, Tommy Robinson, Laurence Fox and the Canadian podcaster Ezra Levant.

One man waved a sign saying: “Why are white people despised when our tax money pays for everything?” Another had a placard that said: “Call centres: speak English.”

Za to vrijeme nas PM gleda utakmicu Arsenala.

Prilicno zabrinjavajuca situacija. Nemam pojma sta da mislim.

To nije ni Farage, nego jebeni Tomi Robinson. Dno kace.

21 minutes ago, Budja said:

To nije ni Farage, nego jebeni Tomi Robinson. Dno kace.

Razlika izmedju Faraza i ovoga je kao kad prepolovis govno ali Faraz za sad krije tu stranu jer se kotira dobro u anketama. Ako se situacija nastavi ovako i Faraz zasjedne u Downing Street imacemo slicnu situaciju kao sto je u USA. Robinson i Lawrence ce se nekako naci u kabinetu.

A giant dance party has erupted among the anti-fascists who are trapped on Whitehall with far right groups on every side.

The sun has almost come out and people of all ages are dancing to Lose Yourself to Dance by Daft Punk. Some of the moves are questionable but everyone is in good spirits.

More fun next week

BBC News
No image preview

When is Donald Trump's state visit to the UK and where wi...

US President Donald Trump and his wife Melania will carry out their second UK state visit in September.

jel imamo nekoga u londonu, sta se desava?

Navodno u Londonu ocekivano 40K, pojavilo se 110K inspirisani ubistvom Charlie Krika. Nakon tuce bilo povrijedjenih policajaca, uhapseno 10ak fasista.

Kao kontrast ovome, protesti protiv genocida u Gazi od neki dan, 0 ozlijedjenih policajaca, nikakvo nasilje nije prijavljeno, a uhapseno preko 1000 ljudi, od kojih su mnogi u poznim godinama, invalidi, cak i jedan slijepac.

Jedino pozitivno sto primjecujem je da se sve vise trazi od Starmera da otpusti savjetnike koji ga savjetuju da se ovako ponasa pa bi se u narednih nekoliko dana i to konacno moglo desiti.

U drugim vijestima, eto nam Trampare iduce sedmice, u posjeti kralju na sitne sarmice i dudovu rakiju. Bice veselo.

30 minutes ago, Seabass said:

Nakon tuce bilo povrijedjenih policajaca, uhapseno 10ak fasista.

Kao kontrast ovome, protesti protiv genocida u Gazi od neki dan, 0 ozlijedjenih policajaca, nikakvo nasilje nije prijavljeno, a uhapseno preko 1000 ljudi, od kojih su mnogi u poznim godinama, invalidi, cak i jedan slijepac.

I englezi ucili od najboljeg.

17 hours ago, Budja said:

@Seabass , @adam ovo me zicnulo, deluje bas mnogo.

image.png

moj licni utisak je da je ovo posledica upumpavanja ozbiljne kinte da se tommy i njegovi istomisljenici vrte po mrezama, omasovljuju, inspirisu svadje i debate i na taj nacin se nametnu kao legitimna politicka opcija. iskacu odasvud, masovno i dosta perfidno jer je lepeza imidza, reklama i ostalog materijala dosta siroka, od nostalgije i romatizacije zivota u 20om veku bez ikakvih simbola, zastava i slicno pa do otvorene mrznje prema svemu i svakom ko nije u uk od magna karte pa nadalje. i to bombardovanje traje, koliko ja primecujem, jedno 3 godine unazad. najverovatnije traje i duze jer ja nisam reper - hocu reci iz mog online angazovanja se ne moze zakljuciti da bih podrzao nesto takvo pa pretpostavljam da nisu trosili ni vreme ni novac na mene i meni slicne dok nisu pokrili moguce istomisljenike pa kad su nakupili neke brojke, stiglo i do mene.

tome dodaj da je svet otisao prilicno udesno i da ono sto je pre dvadesetak godina bilo skandalozno sad prolazi kao 'neprijatna istina' i imamo to sto imamo.

ja sam pretpostavljao da je desnica porasla ali me ovo juce, moram priznati, i uplasilo i sokiralo. ne samo brojnost nego to sto je grupa nas sinoc sedela u pabu i sto je trecina za mojim stolom (a do juce sam smtarao da su svi mojih stavova) opravdavala masovnost skupa u fazonu da sigurno vecina tih ljudi nisu ekstremna desnica nego je ljudima dokurcilo da finansiraju migrante i razne koji zive na beneficijama dok posten svet koji radi i placa porez ne moze da zivi pristoojno itakoto. pa ispalo da tomi mozda nije bio u pravu pre par decenija kad se imalo i za mortgage i za novi auto i za letovanje al sad vec ima istine u tome sto prica. e ovo me bas zateklo i uplasilo.

bez obzira na to, ja se i dalje nadam da cemo se izvuci iz ovih govana al ako svet i dalje bude klizio u krizu i ako i dalje ne bude bar malo pravednije podele profita, bojim se da ce populisti rasti a mi ostali se zavlaciti u rupe dok ovi gore kupe kajmak. problem je sto to samo laburisti mogu uraditi a njima ne pada na pamet.

ispada da je najbolje cemu se mogu nadati da ce torijevci (kao i svaki put do sad) da se oporave, nadju nekog public school sajka i stave ga na kormilo da nas vrati u kolosek koji konstantno kritikujem al koji je iz ove perspektive najbolje moguce resenje. tuzno, al ispada da su mi torijevci najveca nada.

Što je najgore, deluje mi da je bilo mnogo više od ovih 110 hiljada.

12 minutes ago, adam said:

ispada da je najbolje cemu se mogu nadati da ce torijevci (kao i svaki put do sad) da se oporave

Au, ti si jos manje optimistican nego ja kad ti je to najbolje sto se nadas.

Nema sanse torijevci da se oporave.

Kod njih tek nema niko dovoljno politicki potkovan da napravi zaokret od kopiranja Faraza. Najbolja opcija koju oni trenutno imaju je James (not so) Cleverly i tu sansu su propustili kad su izabrali Kemi. Ona ostaje do daljeg ne zato sto je dobra kao lider, nego zato sto znaju da je sledeci Robert Jenrik koji je jos gori u imitiranju Faraza i Yaxley-Lennona aka Tommy Robinsona. Fakt je da ako smatraju da ce biraci glasati za anti-imigracionu politiku prije glasati za originalne ideologe te politike nego za ove koji kopiraju.

Starmer i Labour prave istu gresku ali imho imaju vremena da okrenu situaciju ako budu pametni. Starmer nije politicar i to je bolno ocigledno. Sve sto radi zavisi od savjeta fokus grupa koje vodi Morgan McSweeney i ako se njega rijesi i te grupe, stvari bi mogli nekako da se vrate pod kontrolu. Ako pogledamo sta su Laburisti do sad postigli to uopste nije malo: nacionalizacija zeljeznica, sure start, renters rights, su samo neke koje mi padaju na um bez guglanja. Jos toga ima planirano, npr izgradnja kuca i stanova za koje su tek sad odradjuju gradjevinske dozvole i sl. Problem je sto malo ko zna za to i ako nastave ovako, nece biti dobro ali ne treba ih jos otpisati.

Faraz ima 4MP i iako trenutno kotira bolje od Starmera po anketama, ogroman je jaz koji treba da premosti da dobije vecinu. Nista osim apsolutne vecine mu nece donijeti vlast, sumnjam da bi cak i torijevci usli s njim u koaliciju kao junior partneri. Drugo, Faraz je poceo malo da se koprca oko kuce koju je kupio (bogtepito cijim parama) u Clactonu, a bice toga jos ako se Laburisti probude iz ovog glupila.

Imigracija jeste problem ali nije najveci. Uzrok ovolikog broja imigranata nisu ovi nesrecnici koji dolaze gumenim camcima iz Francuske (njih je oko 5% od ukupnog broja), nego legalna imigracija, ljudi koji dolaze na radne vize i to je amanet torijevaca od Brexita. Ima negdje grafikon koji pokazuje imigraciju do 2021 (kad je nastupio de facto Brexit) i nagli skok nakon toga. Glavni uzrok ekonomskih problema je Brexit i nejednaka raspodjela profita. Starmer je toga svjestan ali ne umije ili ga je strah da to iskomunicira. Strah ga je i Trumpa i spoljnih uticaja i pokusava nekako sve to da balansira ali mislim da bi malo ko na njegovom mjestu znao kako sa svim tim da se nosi.

Sto se McSweenija i ekipe oko Starmera tice, poceli su pritisci da ih se makne i moglo bi se vrlo brzo desiti i onda zavisno o ko ih zamijeni, trebalo bi stvari krenuti nekim boljim pravcem. Alternativa je, sto neki savjetuju, je da se Andy Burnham dovede umjesto Starmera ali ja mislim da bi to bilo katastrofalno jer bi dovelo do ogromnog raskola u stranci i tu bi samo Faraz profitirao.

Dobre vijesti su sto nisu izbori sutra i jos nije sve izgubljeno. Ja i dalje vjerujem da je Starmer u sustini dobar lik koji ima gadan posao ali i dobrobit svih kao agendu, a ne samo licnu moc i bogacenje. Nije idealan ali je najbolje od svega ostalog u ponudi, a ako se za koju godinu desi Faraz, onda je gasi svjetlo.

13 minutes ago, Milošica said:

Što je najgore, deluje mi da je bilo mnogo više od ovih 110 hiljada.

Bilo preko milion protiv napada na Irak 2003, preko milion protiv Brexita 2016 pa nikom nista.

Apsolutno nikakav uticaj to nije imalo na ista.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.