Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

2 hours ago, Seabass said:

Nemam pojma, ja sam samo smatrac koji pomalo prati.

Kome odgovara nestabilnost u zemljama zapadne demokratije i ko ima para da finansira agitatore?

Slazem se u principu. Faraz i Robinson kao i Trump, Meloni, Le Pen, Afd, Bolsonaro, itd, su simptomi ekonomske politike zadnjih 20-30 godina, od Regana i Tacerke otprilike.

Ti brazilsku sudovi (ista ona funkcija koja je prvobitno osudila Lulu) nisu savrseni, ali su rebnuli 27 godina Bolsonaru. Moj je utisak da su u Latinskoj Americi simbolicki od te presude i poraza Mileija u provinciji BA u blagoj silaznoj putanji.

• Replies 8k
  • Views 656.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

9 minutes ago, Seabass said:

Ma OK, stoji to. To su bili ogromni propusti koji su ih kostali glasova.

Mislim da su i u slucaju penzionera i disabled benefits napravili ispravke pa nece imati narocitog impakta ali kapiram emociju.

Ako ne Labour, ko po tebi ima bolju politiku i time sansu da na iducim izborima uzme vlast i sve nas povede u neku bolju, pravedniju buducnost?

eh, mnogo me pitas. ja sam hronicno nezadovoljan svima. i svaki put kad glasam, glasam za laburiste jer 'da ne dodje toma'. pa zatim oducim da necu vise nikad i da je poslednji put, pa me posle nekoliko godina opet pokoleba jebena situacija i kao moram i tako u krug. glasam za zelene lokalno, cisto da dam glas i nekom za koga sam.

moram priznati da sam trenutno prvi put ok sa sopstvenim glasanjem u buducnosti. javlja mi se da sam napokon rascistio sam sa sobom da je moje proslo i da od sad pa nadalje i ubuduce (dok me ima) mogu glasati il ne glasati po savesti. samo se nadam da se necu opet pokolebati jer sutuacija.

a ako me pitas sta bi kad bi sad - iz ove vizure mi se javlja da bih glasao za libdem-e nacionalno i green lokalno. eto.

14 minutes ago, adam said:

moram priznati da sam trenutno prvi put ok sa sopstvenim glasanjem u buducnosti. javlja mi se da sam napokon rascistio sam sa sobom da je moje proslo i da od sad pa nadalje i ubuduce (dok me ima) mogu glasati il ne glasati po savesti. samo se nadam da se necu opet pokolebati jer sutuacija.

Faraz obecava da ce raditi sve ovo sto Trump radi u Americi - DOGE style otpustanja, deportacija od 500K ljudi i slicne nepodopstine. Ako uzme vlast to je za ocekivati.

Ja zivim u Brent, tu je Labour i kako god da glasam, nece se to promijeniti pa mi se moze eventualno glasati za Zelene ili LD ali se ne bih usudio glasati nista osim Labour da Reform ima pola sanse da uzme.

Ti nisi jedini koji je zauzeo takav stav i ja mislim da je to vrlo opasno sad.

28 minutes ago, Budja said:

Guardian je vec prezalio Starmera, bio juce clanak o bookies favourite i procesu kako se resiti Starmera.

Vidio sam. Ja se nadam da ce odjebati McSweenija i da ce neko drugi preuzeti kao SPAD ali vidjecemo.

Ne odlucuje Graun o tome ali vidjecemo.

Nece biti lako maknuti Starmera ako on ne zeli. Kod Laburista ne postoji sistem kao kod Torijevaca da je to samo pitanje zelje odredjenog broja Labour MPs ili clanova. Posto je Labour pun raznih frakcija, neki smooth prelaz sa Starmera na nekog drugog je skoro nemoguc.

Neki bi doveli Andy Burnhama koji nije ni MP,pa bi kao Andy podnio ostavku na mjesto gradonacelnika Manchestera, pa se kandidovao kad jedan stari MP ode u penziju, pa onda da dodje u Westminster i pocne da pravi spletke da makne Starmera. Prvo sto Starmer theba da da dozvolu da se ovaj uopste kandiduje, sto se vjerovatno nece desiti, drugo sto bi dovelo do takvog raskola u stranci da bi to osiguralo Farazu da uzme vlast.

7 minutes ago, Seabass said:

Faraz obecava da ce raditi sve ovo sto Trump radi u Americi - DOGE style otpustanja, deportacija od 500K ljudi i slicne nepodopstine. Ako uzme vlast to je za ocekivati.

Ja zivim u Brent, tu je Labour i kako god da glasam, nece se to promijeniti pa mi se moze eventualno glasati za Zelene ili LD ali se ne bih usudio glasati nista osim Labour da Reform ima pola sanse da uzme.

Ti nisi jedini koji je zauzeo takav stav i ja mislim da je to vrlo opasno sad.

Vidio sam. Ja se nadam da ce odjebati McSweenija i da ce neko drugi preuzeti kao SPAD ali vidjecemo.

Ne odlucuje Graun o tome ali vidjecemo.

Nece biti lako maknuti Starmera ako on ne zeli. Kod Laburista ne postoji sistem kao kod Torijevaca da je to samo pitanje zelje odredjenog broja Labour MPs ili clanova. Posto je Labour pun raznih frakcija, neki smooth prelaz sa Starmera na nekog drugog je skoro nemoguc.

Neki bi doveli Andy Burnhama koji nije ni MP,pa bi kao Andy podnio ostavku na mjesto gradonacelnika Manchestera, pa se kandidovao kad jedan stari MP ode u penziju, pa onda da dodje u Westminster i pocne da pravi spletke da makne Starmera. Prvo sto Starmer theba da da dozvolu da se ovaj uopste kandiduje, sto se vjerovatno nece desiti, drugo sto bi dovelo do takvog raskola u stranci da bi to osiguralo Farazu da uzme vlast.

ako nisi primetio, stranka je u ozbiljnom raskolu vec godinama. da nije toga, starmer nikad ne bi dogurao do sefa stranke i, posledicno, do premijera.

Ne znam da li bi andy bio bolji al sigurno ne bi bio gori niti bi raskol u stranci bio veci jer krater izmedju levih i centrista unutar stranke ne moze biti veci.

a sto se tice mog licnog glasanja, kao sto rekoh, dosao sam do te starosne granice da cu napokon dozvoliti sebi da glasam po savesti, bez grize savesti. ako ni zbog cega drugog, da iskusim i to cudo.

Na kraju krajeva, Starmer je dobio izbore jer su toriji izduvali, nije u realnosti imao više glasova od Korbina, zapravo je imao manje. Cenim da je prosto bio nit smrdi nit miriše kandidat i da su svi bili ok s tim da daju protestni glas reformistima, što je presudilo na izborima.

Ali ipak najjači je Najdžel i njegovi glasači... povukao se jer moj posao je urađen, Jugoslavije više nema i sad kad ih je ukanalio za 100 godina, eto ga par godina kasnije opet za još destrukcije. I naivčine i dalje glasaju, jer vune nikad dosta. Preplašeni idioti i krembili.

7 minutes ago, adam said:

ako nisi primetio, stranka je u ozbiljnom raskolu vec godinama. da nije toga, starmer nikad ne bi dogurao do sefa stranke i, posledicno, do premijera.

Ne znam da li bi andy bio bolji al sigurno ne bi bio gori niti bi raskol u stranci bio veci jer krater izmedju levih i centrista unutar stranke ne moze biti veci.

a sto se tice mog licnog glasanja, kao sto rekoh, dosao sam do te starosne granice da cu napokon dozvoliti sebi da glasam po savesti, bez grize savesti. ako ni zbog cega drugog, da iskusim i to cudo.

Oh, Andy Burnham bi skoro sigurno bio bolji da se kandidovao za lidera stranke kad je Korbin zavrsio. Sad je kasno i dovelo bi do vecih problema.

Lijeve stranke imaju taj problem da ako se ne slazu 100%, ne slazu se nikako. Zato su konzervativci na vlasti 70 od zadnjih 100 godina.

Mogao bi, recimo, Starmer malo da se ugleda na Sanceza (nije cvecka, korupcija i tako to, doduse endemska bez obzira ko je na vlasti u Spaniji), ima tu distrakcije od sopstvenih problema i slabe Vlade koja zavisi od podrske malih partija u Kataloniji i Baskiji, ali ulazi u ideoloski fajt.

Sancez je, recimo, podrzao pro-palestinske proteste na Vuelti:

The clashes came hours after the country’s prime minister, Pedro Sánchez, said he admired the pro-Palestinian protesters whose activities along the race route led some riders to threaten to quit the competition last week.

1 hour ago, Seabass said:

Eh, pitanje dana je kada ce to postati Britanistan.

fantom

Danny Kruger MP (Conservative), prebjegao kod Faraza u Reform. Mogu svi torijevci sad da predju u Reform, ionako skoro nema nikakve razlike medju njima. Socijalno-liberalna, finansijski konzervativna konzervativna stranka ne postoji vec 10 godina. ovo je rebranding in motion.

Sad Faraz opet ima 5 MPs.

Jedan neverovatan podatak! Mislim, nije da nismo znali, ali kada se ovako postave cifre i drugi podaci, postaje nepodnošljivo da Labour neće ništa da uradi ovim povodom - a sam @Budja zna koliko ja i nisam za nacionalizaciju javnih preduzeća, ali ovo je za totalni wtf!

The public has paid almost £200bn to the shareholders who own key British industries since they were privatised, research reveals.

The transfer of tens of billions of pounds to the owners of the privatised water, rail, bus, energy and mail services comes as families face soaring bills, polluted rivers and seas, and expensive and unreliable trains and buses.

As a result, citizens have been paying a “privatisation premium” of £250 per household per year since 2010 alone, the analysis found.

The Guardian view on privatisation: the god that failed

Read more

Recent focus has been on the privatised water industry, which has run up long-term debts of £73bn and paid out dividends of £88.4bn in the past 34 years at the same time as overseeing record sewage spills, according to the latest figures.

https://www.theguardian.com/politics/2025/sep/16/uk-public-paid-200bn-to-shareholders-of-key-industries-since-privatisation-study

Edited by dragance

Ja sam za nacionalizaciju svih javnih preduzeca i servisa.

Danas jos jedna baba prebjegla iz Torijevaca u Reform.

Just now, Seabass said:

Danas jos jedna baba prebjegla iz Torijevaca u Reform.

Bivša ministarka. Ms to je škart koji gleda samo svoje dupe. Naravno, izgubiće sledeće izbore i posle će biti “jao - nisam znao/znala”. Ko ih jebe.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.