Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Sta je opravio?

Evo gledam inflaciju i dalje i hipeinflatornoj zoni oko 40%, posle skoro 2 godine njegove vlasti. BDP je u 2024 bio negativan za celu godinu, prva godina mandata, prvo tromesecje 2025 je bilo dobro(ali bilo je takvih i ranije) ali se za drugo tromesecje predvidja tek iznad 0. Nezaposlenost je pocela da raste. Deficit tekuceg racuna prema bdp ce biti negativan ove godine.

Ali je zato razvalio socijalu. On sam ima nekoliko afera koje mu disu za vratom. Ono sto je uspeo da unisti opoziciju u Argentini, rnema ko da kanalise nezadovoljstvo.

Argentinaca nikada vise u Republici Irskoj.

Nije tema za ovde, pa ako neko moze da prebaci.

Edited by Emerald

• Replies 8k
  • Views 656.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

30 minutes ago, Emerald said:

Sta je opravio?

Evo gledam inflaciju i dalje i hipeinflatornoj zoni oko 40%, posle skoro 2 godine njegove vlasti. BDP je u 2024 bio negativan za celu godinu, prva godina mandata, prvo tromesecje 2025 je bilo dobro(ali bilo je takvih i ranije) ali se za drugo tromesecje predvidja tek iznad 0. Nezaposlenost je pocela da raste. Deficit tekuceg racuna prema bdp ce biti negativan ove godine.

Ali je zato razvalio socijalu. On sam ima nekoliko afera koje mu disu za vratom. Ono sto je uspeo da unisti opoziciju u Argentini, rnema ko da kanalise nezadovoljstvo.

Argentinaca nikada vise u Republici Irskoj.

Nije tema za ovde, pa ako neko moze da prebaci.

IMG_2504.jpeg

40 minutes ago, dragance said:

IMG_2504.jpeg

Pala je inflacija na mesecnom nivou, toliko mesecno raste. Znas li koliko je godinsnje?

https://tradingeconomics.com/argentina/inflation-cpi

I vec par meseci taj pad znacajno usporava iako je i dalje u hiperinflatornoj zoni 35-40% godisnje

Porastao kvartalno ali zato medjugodisnje, poredjenje sa prethodnom godinom, pao 2.1%, toliki je nizi bdp u odnosu na prethodnu godinu tj. za vreme nejgove vlasti u roku do godinu dana.

https://tradingeconomics.com/argentina/gdp-growth-annual

Sto se tice budzeta, negativan za 2024 prema bdp, odnosno vise se trosi nego sto ulazi u budzet iako je sasekao socijalu

https://tradingeconomics.com/argentina/government-budget

Gde su novci?!

Tekuci racun, minimalno pozitivan 2024, sto je bilo slucajeva u 2021 ili 2022, pre njega.

Ove godine se ponovo ocekuje deficit za 2025.

Nezaposlensot raste.

Dodatak

Reuters
No image preview

In Argentina, reserves build-up stalls as dollars exit

The last eleven months have seen a net outflow of $12.3 billion from Argentina, affecting the central bank's ability to accumulate reserves, according to the bank's latest report.

Da ne govorim kakav je prevarant sa kripto a ima jos.

Edited by Emerald

11 hours ago, Seabass said:

Manchester je vlazniji i hladniji, to je jedina razlika. Lammy je iz razbijene porodice, otac ih napustio kad su bili mali. Odhranila ih samohrana majka, pa je mali David zavrsio masters na Harvardu. Rayner je bila samohrana majka, borac i sve to. Oboje su se izborili za sve sto su postigli mukotrpnim radom. Nisu toliko razliciti ali nema veze, whatever.

Disclaimer: ja nisam vezan za Labour koliko sam protiv nadolazeceg i sve otvorenijeg fasizma. Glasao bih za crnog vraga ako ce onemoguciti Faraza ili Torijevce da se dokopaju vlsti. Kada bi promijenili FPTP u PR, vjerovatno bih glasao Green ali dok se to ne desi, glasam takticki. Labour mi je i pored svega manje zlo.

Zasto mislim da je ili-ili? Pa mozda i nije ali u jednom momentu ce biti kasno da se ista vise uradi. Vrijeme leti. Faraz im dise za vratom od kako su osvojili vlast. Za godinu dana su napravili vise katastrofalnih poteza i upadaju iz krize u krizu, nikako na zelenu granu da izadju. Ovaj reshuffle moze dovesti da se desi neki shift u stranci i prestanu praviti kretenske greske kao do sada ali ako je problem u Starmeru, onda je mrka kapa.

Mada, ovo danas sa Rayner je 100% lose za Labour ali su makar iskoristili dan kad je Faraz imao konferenciju pa umjesto da o njemu bruje mediji, uglavnom se pricalo o Rayner i kabinet reshuffle.

Fucking cringe ali kapiram. Tramparism.

Trebao bi i Starmer tako, ne da izadje i pjeva sa motornom testerom, nego da svako jutro sazove press conference i kaze im sta ce danas raditi. Neka kaze da je Faraz utajio £60K poreza samo na dohodak od GB News i tako to. Pa da on kontrolise malo sta ce mediji pisati umjesto da im ostavlja prostor da pisu sta hoce, tj o Farazu jer im on donosi klikove i engagement. Ali nemam veliku nadu da ce napraviti nesto tako. Uzasno su losi u komunikaciji. Skoro da ne postoje na soc media, ponasaju se kao da je 1997, a ne 2025.

29 minutes ago, Emerald said:

Pala je inflacija na mesecnom nivou, toliko mesecno raste. Znas li koliko je godinsnje?

https://tradingeconomics.com/argentina/inflation-cpi

I vec par meseci taj pad znacajno usporava iako je i dalje u hiperinflatornoj zoni 35-40% godisnje

Porastao kvartalno ali zato medjugodisnje, poredjenje sa prethodnom godinom, pao 2.1%, toliki je nizi bdp u odnosu na prethodnu godinu tj. za vreme nejgove vlasti u roku do godinu dana.

https://tradingeconomics.com/argentina/gdp-growth-annual

Sto se tice budzeta, negativan za 2024 prema bdp, odnosno vise se trosi nego sto ulazi u budzet iako je sasekao socijalu

https://tradingeconomics.com/argentina/government-budget

Gde su novci?!

Tekuci racun, minimalno pozitivan 2024, sto je bilo slucajeva u 2021 ili 2022, pre njega.

Ove godine se ponovo ocekuje deficit za 2025.

Nezaposlensot raste.

Dodatak

Reuters
No image preview

In Argentina, reserves build-up stalls as dollars exit

The last eleven months have seen a net outflow of $12.3 billion from Argentina, affecting the central bank's ability to accumulate reserves, according to the bank's latest report.

Da ne govorim kakav je prevarant sa kripto a ima jos.

Moguće je da sam se zajebao gledajući ukupno, no mi je rečeno da je napredak vidljiv, iako jeni dalje zajebana sitiacija.

@adam ???

u tranzitu na aerodromu pa mi pobeze post. izvinjenje. ako nadjem, prosledicu. isuse

22 minutes ago, dragance said:

Moguće je da sam se zajebao gledajući ukupno, no mi je rečeno da je napredak vidljiv, iako jeni dalje zajebana sitiacija.

Bolje je to sto hiperinflacija nije 200% vec 40%. Ali zato sece pomoc hendikepiranim ljudima, socijala se reze dok njegova sestra i savetnik dobija poslove.

Dok argenetkis pezos nastavlja pad.

Ali ima podrsku nekih zapadnih krugova zbog nafte iz skriljaca i drugih usluga.

Edited by Emerald

5 hours ago, dragance said:

Milei jeste udaren u glavu, ali ono što je uradio sa Argentinom i opravio ekonomiju kakvu nisu imali decenijama je ravno Anti Markoviću.

Za sada se slazem, no tako se cinilo i sa Menemom, pa ih je uvalio u jos vecu bulu. Potrebno je videti efekte sok terapije na malo duzi period.

5 hours ago, Seabass said:

Morgan McSweeney koji ga savjetuje da se ponasa i govori kao Poundshop Farage. Starmer se kao slaze da Faraz ima pravo da je imigracija problem i fasisti koji se bune ispred hotela sa imigrantima su fini svijet. Torijevci to isto rade pa su postali irelevantni. Starmer ce morati da se otkravi i nadje svog autenticnog sebe umjesto da lose kopira Faraza. Ja i dalje smatram da je Starmer u sustini posten lik koji zeli dobro ali se pogubio u svim problemima koje su mu ostavili.

Znam da se Dragance nece sloziti, ali lik koji je na foru antisemitizma najurio Korbina i sada jede govna koja je izasrao, i lik koji stai Liz Kendall za ministra, ne moze biti posten lik.

5 hours ago, Seabass said:

Neki dan ga zasuli kamenjem, morao da bjezi, propala mu parada.

Nije parada, vec predizborni karavan. Isao da se kurci u BA predgradja, pa ga organizaovani kirsneristi zasuli kamenjem. Irelevantno. Iako ce izgubiti izbore za guvernera u tom megalopolisu (Provincija BA) za par nedelja.

5 hours ago, dragance said:

IMG_2504.jpeg

Pa, i ti i Emerald izvlacite ono sto vam odgovara.

Lika boli uvo za socijalu, ali ta socijala je bila klijentelisticka sa zasluznim peronistima koji su imali posao po kongresnim bibliotekama u kojima ih niko nikad nije video, na primer. I jos niz takvih anomalija.

Fiskalna i monetarna sok terapija takodje imaju smisla.

Ono sto nema smisla je spoljnotrgovinska politika i tu njegovo ideolosko ludilo (libertarijanizam + Izrael) placa danak.

24 minutes ago, Budja said:

Pa, i ti i Emerald izvlacite ono sto vam odgovara.

Lika boli uvo za socijalu, ali ta socijala je bila klijentelisticka sa zasluznim peronistima koji su imali posao po kongresnim bibliotekama u kojima ih niko nikad nije video, na primer. I jos niz takvih anomalija.

Fiskalna i monetarna sok terapija takodje imaju smisla.

Ono sto nema smisla je spoljnotrgovinska politika i tu njegovo ideolosko ludilo (libertarijanizam + Izrael) placa danak.

Ne izvlačim ništa. Tražio sam podatke pre i sada, i to mi je izašlo.

2 hours ago, Budja said:

Znam da se Dragance nece sloziti, ali lik koji je na foru antisemitizma najurio Korbina i sada jede govna koja je izasrao, i lik koji stai Liz Kendall za ministra, ne moze biti posten lik.

Admittedly "u sustini" carries a lot ali generalno govoreci politicar i postenje rijetko idu u istu recenicu, ukljucujuci i Korbina.

Uzgred, dva puta sam glasao za Korbina iz istog razloga kao sto sam glasao i i za Starmera - za manje zlo. I jedan i drugi so far su se pokazali kao razocarenje, s tim sto Starmer jos ima sanse da napravi nesto od znacaja ali nada je tanka.

Neki dan su Greens izabrali novog lidera stranke, neki Zac Polanski i ono sto sam vidio mi se svidja. Starmer se ne bi zajebao da kopira njega umjesto sto kopira Faraza. Svakako Greens imaju male sanse ali ko zna, ludje stvari su se desile zadnjih 10ak godina.

Edited by Seabass

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.