Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

OK, znaci ti smatras da je Trampara skroz normalan lik i da bi prihvatio to sto mu predlazes ili bi te ostavio na miru ako mu se ne dopada program? How yes no.

Tramp je dosao da laprda sa medijima i da pisa po sirotilji. Starmer je mogao da ne ode, ne sumnjam da je razmotrio i tu eventualnost. Ali onda bi sutrasnji mediji brujali kako je uvrijedio predsjednika USA, kako mu je vaznije da ne ispadne jedac govana od naroda koji zavisi od trade-deala i slicna sranja. Imo, ovo je damned if you do, damned if you don't situacija i odabrao je sto je odabrao.

Zajednicka strategija sa EU, Kanadom, Japanom, etc zvuci super, mozda i dogovaraju ali im ne ide bas tako brzo. Trampara ne polaze racune nikome pa moze ovako nepredvidivo, ostali nemaju taj luksuz.

Anyway, nemam vise sta da dodam na ovo. To je sta je, fakt je da mu ja ne zamjerim, a ne bi mu zamjerio ni da mu je slomio stolicu o lobanju.

• Replies 8k
  • Views 656.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

ja mu zameram. apsolutno nije imao sta da trazi u skotskoj. vec je dogovorio jesenju posetu, kralj se slozio, mogao je da se zahvali i da izmisli da pere kosu al jedva ceka da ga vidi u septembru. mozda bi trampovi mediji serendali al ovde bi dobio vise poena nego sto bi izgubio.

debil radi sve da sto brze ode. cenim da nije ukapirao da nikad nije ni bio popularan nego ljudi glasali iz nuzde da vide ledja konzervama. a utripovao da je voljen, sta li...

i nece ga zameniti faraz nego opet torijevci. naravno, cim izaberu prihvatljivog, belog, public school tipa da zameni ovu debilku. faraz je na ovim zadnjim izborima pokupio najvise sto moze iz istog razloga kao i laburisti. ljudi gledali da se rese torijevaca pa zaokruzili znajuci da ih kaznjavaju bez vecih talasanja. nema on bas mnogo iskrenih fanova, sto bi rekli klinci.

kako god okrenes, ovaj starmer je najljigaviji lik koji je vodio laburiste ikad. posle blera, naravno. al bler je makar svoje podanicke poteze znao da uvije u oblande. imao je pr masinu koja je radila. kad je virio amerima iz gizica, to su bila 'prijateljstva'. ovog debila tramp mazi po glavici i prica kako je poslusan a on jos ponosan. jad i beda.

fun fact - za korbina potpisalo vise od 300 soma ljudi u nekoliko dana. samo kazem...

Slozio bih se za Torijevce ali da li ce se to desiti. Ima tu jos nekih interesa osim samih Torijevaca.

Velika je razlika u vremenu i poziciji Blera i Starmera. Bler je vladao Britanijom kada je UK na vrhuncu proizvodnje nafte iz Sev. Mora i velike ekspanzije u SAD koji ce se zavrsiti dot-com balonom 2001. Jos je londonski City dobio novi zivot sa deregulacijama, koruptivnog novca sa Istoka Evrope pa se od Tacerkine kreditne ekspanzije doslo do buma nekretnina, cena nekretnina, za Blerovo doba, se povecala 100%.

Neuporedivo sa danasnjom ekonomskom pozicijom UK

27 minutes ago, adam said:

fun fact - za korbina potpisalo vise od 300 soma ljudi u nekoliko dana. samo kazem...

Signed up for newsletter. Ne znaci da ce glasati za "Your Party" (Who did you vote for? - Your Party. My party? I voted Labour, lol) . Ali kako god, ja racunam da ce Korbin pokupiti vise glasova Farazu nego Starmeru. Korbin i Faraz su slicni; i jedan i drugi ciljaju na emocije glasaca, ni jedan ni drugi nikad nisu postigli nista od znacaja za opste dobro. Korbin je izgubio dva puta, jednom od Tereze Mej koja se nije ni bavila kampanjom, a kad jeste, gubila je glasove i opet je ona bila PM, a ne Korbin. Korbin je luzer ali njemu ta pozicija sa strane odgovara jer ne nosi odgovornost za nista. Lako je upirati prstom i traziti nemoguce i izigravati povrijedjenost kad ne dobije. Isti MO i kod Faraza.

Starmer je tehnokrat, nije entertainer. Ne snalazi se pred kamerama i pred mikrofonom, pogotovo kad ga umjesto policy Nick Ferrari mu trazi definiciju zene. Mislim, sva kritika stoji ali zar se zaboravilo 14 godina austerity, Brexit, nevidjene pljacke tokom pandemije, skoro svakodnevni skandali od korupcije do silovanja? I sad je najveci problem sto je Starmer poljubio dupe Trampari da bi ga eventualno nagovorio da natjera Netanyahua da pusti hranu Palestincima?

Ja mislim da ce na narednim izborima Faraz mozda uzeti izmedju 50 i 100 mjesta i to 90% od Torijevaca. Ne mogu se oni oporaviti za 3-4 godine, nema sanse. Koga ce dovesti da zamijeni Kemi? Frasoaza? Rees-Mogga? Borisa Johnsona?

Od svih nabrojanih jedino Starmer ima realnu sansu da popravi imidz jer radi nesto pozitivno. Entuzijazam za Korbina ce vrlo brzo splasnuti, on i Zarah Sultana su grifteri kao i Faraz. Tih 300K potpisnika je plato. Malo je to za bilo sta. Ta stranka ima jedino Korbina, isto kao sto Reform samo ima Faraza. Bez njih je to mrtvo.

Vec sam jednom rekao pa da ne ponavljam stalno, tri i 4 godine ovih dana je jako dug period. Koliko smo samo premijera primijenili u zadnjih 4,-5. Mozda Laburisti izbace i Starmera ako postane electoral liability za godinu-dvije ali za razliku od Torijevaca, tamo ima nekolicina likova koji bi mogli preuzeti stafetu.

Kako god okrenes, jedino Labour nudi ii izvodi inkrementalne promjene na bolje, koje su kompatibilne sa mogucnostima, dok svi ostali obecavaju radikalne promjene, a pojma nemaju ko i kako ce se to platiti. Za mene Labour nije idealna politicka opcija ali ja ne vidim bolju. Kada bi se promijenio izborni sistem u PR mozda bih ponekad glasao za LD, vjerovatno cesce nego za Labour ali sad sve osim Laburista bi bila katastrofa.

ovih 300 soma ljudi sto su potpisali su hardkor korbinovci, dali kintu i idu okolo nagovaraju druge da potpisu. naravno da ce ako ne bude tektonskih politickih promena glasati za korbina. inace, korbin je i te kako razlicit od faraza na mnogo nivoa. izbore je izgubio jer nije zauzeo jasan stav o bregzitu, to je svima jasno. i opet je dobio vise glasova od starmera.

drugi momenat koji je dosta bitan, establishment je video opasnost u korbinu i polivalo ga govnima zajednickim snagama. spoticalo ga i spolja i iznutra. i naravno da nije nista postigao - on je bio vodja opozicije, nije dobio vlast pa prokockao. doduse, njegovi u lokalu ga redovno glasaju, cenim da ipak nesto postize i da nije sve puka prica.

britanska politika je prvo pustila nizvodu radnicki sever (najvise fala bleru za to) koji je vecinski nasao izlaz u bregzitu pa sad delimicno u farazu. zatim su pustili nizvodu levo orijentisanu srednju klasu koja vise nema za koga da glasa. otud korbin. daje im mogucnost da se i oni cuju.

stostice starmera, on je covek zelig, oblikuje se po potrebi pa negde viri iz bulje a negde uteruje strogocu. od advokata za ljudska prava i borca za zenska pitanja je dosao do toga da zabranjuje fakin palestine action. i da, ona jucerasnja izjava je puna nemogucih zahteva za obe strane tako da ce, ako se trump ne predomisli, opet moci da izadje pred narod i kaze - jebigica, probali smo al eto, nema nista od toga tako da jos uvek nije pravi momenat za priznanje palestine.

starmer pravi istu gresku kao korbin s bregzitom, nije u stanju da vodi (odluci) nego gleda kako vetar duva pa se savija po potrebi. ni jedan ni drugi nisu vodje. nemaju odlucnost neophodnu za bilo kakvu sustinsku promenu. obojica masu papiricem s hitlerovim potpisom.

sto se tice pamcenja i torijevaca - khm... sutra da johnson opet stane na celo partije, dobio bi izbore. toliko o pamcenju. kad dodje do glasanja, uk je vecinski konzervativna zemlja. ako nije bas dogorelo do nokata, ljudi ce zaokruziti plavo, pa taman da su im decu u vojsku poslali. sta mislis kako je john major dobio izbore? i zasto je tacerka dobila tri kruga... prosecni britanac gleda da zaokruzi onog ko ne napada budjelar porezom. a kolko taj stavlja u dzepove, jebiga, budimo realni, zato je tu.

laburisti u uk sluze samo tome da kad dogori do nokata daju nesto kinte narodu da ne bi bilo belaja. i tako funkcionise jako dugo. al cim se drustvo malo oporavi, glasa se za plave jer porezi. ja ne vidim da ce se tu ista promeniti bez nekih vecih globalnih promena. bar ne u blizoj buducnosti.

Tih 300K hardkor Korbinovaca mogu biti svi iz njegove Islington North constituency, pro-palestinske grupe, razni komunisti/hard left simpatizeri i nezadovoljnici koji nece da glasaju za Starmera iz whatever razloga pa im je Korbyn protestni vote. Ti znas kako ovdje izbori funkcionisu i da bi Your Party uzela mjesto u parlamentu mora da dobije vecinu glasova u constituency u kojoj se kandiduju. Recimo da su Korbin i Sultana dovoljno popularni u svojim costituencies da dobiju vecinu. Gdje jos mogu ocekivati da ce tas prevagnuti na njih? Imo, nigdje. Jedino sto mogu postici je da u nekim marginals poremete Reform (pa pomognu Torijevcima) ili Labour (pa time pomognu Torijevcima ili Reform). Moze li se tih 300K hardkor + nesto softkor razmazati tanko da pokriju dovoljno da bi napravili impakt? Tesko. Koliko kandidata realno mogu postaviti je takodje upitno jer nova fringe party nema para za razbacivanje, a Korbyn nije vise takav draw da angazuje mlade da kucaju na vrata za dz, jer Korbin je njih ostavio na cjedilu kad je necinenjem podrzao Tory i Farazev Brexit.

Slazem se da je sve ovako kako pises ali zasto je to tako? Zasto ovdje ljudi glasaju Tory cim Laburisti poprave prethodnu situaciju koju su naslijedili od bas tih Torija? Zato sto su sredstva informisanja u rukama nekolicine koji su otvoreno hostile prema Laburistima i svim drugima koji nisu desno orjentisani. Do pojave social media su to bile samo novine, sad je to skoro nemoguce pratiti i kontrolisati, kamo li regulisati. Ne pomaze ni sto Labour ne znaju da iskomuniciraju ni stvari koje bi bile popularne medju biracima, kamo li da se izvuku kad rade nesto nepopularno. Da je Boris Johnson PM i ljubio dupe Trampari, niko mu nista ne bi zamjerio, naprotiv, to bi bilo ocekivano i bogougodno.

Starmer pravi istu gresku sa Brexitom, kao da ima izbora. Starmer je bio taj koji je gurao 2nd Referendum kad je bilo sanse da se onaj prvi ponisti, sjecas li se ko je zajebao to? Da, Korbin. On je i pored svih savjeta da ne dozvoli izbore umislio da ce dobiti Johnsona i izaci iz NATO-a, osloboditi Palestinu, a ovdje stvoriti socijalisticku utopiju - for the many, not the few. Fuck that guy. Sad Starmer polako ali sigurno priblizava UK i EU, pokusava da popravi odnose koje su Torijevci huliganski narusili i to radi stihijski i pametno da Brexitovci ne mogu da skice i bacaju klipove u tockove.

Starmeru se zamjera sto nije ispravio krivu drinu, krivljenu 14 godina, za godinu dana i nije 'vodja'. Boris Johnson je bio 'vodja' pa eto gdje nas je dovelo. Ako nista, vjerujem da je Starmer u politici iz ubjedjenja da ostavi pozitivan pecat, radije nego ovih 6-7 premijera koji su to bili zarad vlastite koristi.

Ispadam Starmer's fan boy, sto nije sasvim tacno jer da vidim ikoga ko bi bolje vodio drzavu ne bih se ni sekunde libio da to kazem. Trenutno su osim Starmera u igri Faraz i Badenok, za mene tu nema dileme. Manje zlo je najrealnije sto iko od nas moze ocekivati u ovom politickom zivotu, a sve ostalo je kocka gdje je vjerovatnoca za gubitak puno veca u odnosu na dobitak. Starmer i Labour su najmanje zlo i jedini koji mogu donijeti i nesto dobro, zato treba biti careful what you wish for... you may get it.

Corbyn i Farage do pobede? 😂

U vlažnim budjinim snovima.

2 hours ago, Seabass said:

Tih 300K hardkor Korbinovaca mogu biti svi iz njegove Islington North constituency, pro-palestinske grupe, razni komunisti/hard left simpatizeri i nezadovoljnici koji nece da glasaju za Starmera iz whatever razloga pa im je Korbyn protestni vote. Ti znas kako ovdje izbori funkcionisu i da bi Your Party uzela mjesto u parlamentu mora da dobije vecinu glasova u constituency u kojoj se kandiduju. Recimo da su Korbin i Sultana dovoljno popularni u svojim costituencies da dobiju vecinu. Gdje jos mogu ocekivati da ce tas prevagnuti na njih? Imo, nigdje. Jedino sto mogu postici je da u nekim marginals poremete Reform (pa pomognu Torijevcima) ili Labour (pa time pomognu Torijevcima ili Reform). Moze li se tih 300K hardkor + nesto softkor razmazati tanko da pokriju dovoljno da bi napravili impakt? Tesko. Koliko kandidata realno mogu postaviti je takodje upitno jer nova fringe party nema para za razbacivanje, a Korbyn nije vise takav draw da angazuje mlade da kucaju na vrata za dz, jer Korbin je njih ostavio na cjedilu kad je necinenjem podrzao Tory i Farazev Brexit.

Slazem se da je sve ovako kako pises ali zasto je to tako? Zasto ovdje ljudi glasaju Tory cim Laburisti poprave prethodnu situaciju koju su naslijedili od bas tih Torija? Zato sto su sredstva informisanja u rukama nekolicine koji su otvoreno hostile prema Laburistima i svim drugima koji nisu desno orjentisani. Do pojave social media su to bile samo novine, sad je to skoro nemoguce pratiti i kontrolisati, kamo li regulisati. Ne pomaze ni sto Labour ne znaju da iskomuniciraju ni stvari koje bi bile popularne medju biracima, kamo li da se izvuku kad rade nesto nepopularno. Da je Boris Johnson PM i ljubio dupe Trampari, niko mu nista ne bi zamjerio, naprotiv, to bi bilo ocekivano i bogougodno.

Starmer pravi istu gresku sa Brexitom, kao da ima izbora. Starmer je bio taj koji je gurao 2nd Referendum kad je bilo sanse da se onaj prvi ponisti, sjecas li se ko je zajebao to? Da, Korbin. On je i pored svih savjeta da ne dozvoli izbore umislio da ce dobiti Johnsona i izaci iz NATO-a, osloboditi Palestinu, a ovdje stvoriti socijalisticku utopiju - for the many, not the few. Fuck that guy. Sad Starmer polako ali sigurno priblizava UK i EU, pokusava da popravi odnose koje su Torijevci huliganski narusili i to radi stihijski i pametno da Brexitovci ne mogu da skice i bacaju klipove u tockove.

Starmeru se zamjera sto nije ispravio krivu drinu, krivljenu 14 godina, za godinu dana i nije 'vodja'. Boris Johnson je bio 'vodja' pa eto gdje nas je dovelo. Ako nista, vjerujem da je Starmer u politici iz ubjedjenja da ostavi pozitivan pecat, radije nego ovih 6-7 premijera koji su to bili zarad vlastite koristi.

Ispadam Starmer's fan boy, sto nije sasvim tacno jer da vidim ikoga ko bi bolje vodio drzavu ne bih se ni sekunde libio da to kazem. Trenutno su osim Starmera u igri Faraz i Badenok, za mene tu nema dileme. Manje zlo je najrealnije sto iko od nas moze ocekivati u ovom politickom zivotu, a sve ostalo je kocka gdje je vjerovatnoca za gubitak puno veca u odnosu na dobitak. Starmer i Labour su najmanje zlo i jedini koji mogu donijeti i nesto dobro, zato treba biti careful what you wish for... you may get it.

ti si mene potpuno pogresno razumeo. ne smatram ja da korbin ima ikakve sanse da pobedi, samo da ima sanse da drzi ravnotezu farazu tako sto ce pokupiti deo bivsih glasaca laburista ako se ovi ne opamete. a ako mene pitas, ne idu ka tome. kasa je prazna al ne mogu je laburisti puniti guleci ledja sirotinji - a to je upravo ono sto rade. idu na to da se dodvoravaju krupnom biznisu umesto da njih izgule. oni su izabrani da bi zgulili nesto s bogatasa, malo popunili drzavne kase i sredili policiju, skole, zdravstvo i ostale sluzbe.

ja ne vidim kako ce to starmer da sredi ista ako bude i dalje gulio raju. sredice samo to da sve vise ljudi ide ka farazu. i zato je dobro sto korbin postoji, da makar malo odrzi ravnotezu.

a torijevci ce u sledecih par godina da izvuku neke mladje kadrove i eto pobede. oni se po svojim skolama od malih nogu uce da odlucuju i vode, jal firmu, jal drzavu - svejedno im. ljudi ne glasaju za plave zbog sredstava informisanja nego zbog toga sto je ovo klasno drustvo i zna se gde je kome mesto u takvoj hijerarhiji. socijalna mobilnost postoji al nije dovoljno jaka. cak zadnjih dvaes godina ide nadole. kako ja vidim nema te sile osim revolucije koja bi to mogla da promeni.

i ja sam glasao za laburiste jer, jebiga, nisam imao izbora. al posle ovih svinjarija s palestinom, trumpom, beneficijama i progonima ljudi koji su zadrzali iluziju da su laburisti levica, bojim se da nemam zeludac za to.

sve u svemu, ako se nesto ozbiljno ne promeni, glasacu za zelene da smirim savest il necu uopste. il mozda za zute ako im do sledecih izbora oprostim koaliciju s torijevcima sto jos nisam uspeo. a starmeru verujem koliko i bleru. jebiga, nisam optimista.

Meni se ne dopadaju zvukovi koji izlaze iz usta Rachel Reeves, cini se da je zena mozda nedorasla zadatku, skoro je bilo zamalo da dobije otkaz pa se to smirilo. Tjesi me da ne insistiraju na istrajavanju na greskama, naprave U-turn kad se podigne dovoljno buke. Je li to znak da slusaju ili nesigurnosti, ne znam, definitivno nije idealno.

Po meni je ovaj novi zakon o ovjeri punoljetnosti na internetu katastrofalan. Uopste ne rjesava problem, nego ga cini jos vecim. I tu ce morati raditi manevre da se to popravi.

Nece se Tories oporaviti do iducih izbora, premalo je vremena. Faraz takodje nema sanse, on je plafon 100 mjesta i to najvise od Torijevaca. Labour ima ogromnu vecinu, mogu izgubiti 140 mjesta i opet imati vecinu. Da bi se to desilo bas moraju debelo sjebati stvari, a da ima opozicija koja je kredibilna, a to nema.

Blair i Starmer su dva razlicita svijeta, razliciti tajmlajns. Blair je domestically bio odlican, da se kandidovao i cetvrti put, dobio bi. Starmer je bolji na internacionalnoj sceni, domestically se slabije snalazi. Blair nije naslijedio ovako urusenu ekonomiju kao Starmer i mislim da treba covjeku dati sansu pogotovo jer neke stvari i dovodi u red.

ne znam bas... rachel reeves je nesposobna a radi to sto radi jer je starmer cim su prosli izbori morao da skrajne angelu koja je, ako cemo pravo, dobila izbore. al jebiga, nije na njegovoj liniji. da je ona na toj poziciji, il da se uopste nesto pita od izbora do danas, stvari bi bile drugacije.

toriji ce se oporaviti kao sto se uvek oporavljaju. nije im prvi put a verovatno ni poslednji. ako starmer ne uradi nesto, eto njih opet da nas jasu bar dva mandata.

blair ne bi dosao na vlast da zemlja nije bila ekonomski ruinirana. britanci dozvole laburistima da dodju na vlast samo kad sve ode u majcinu. ekonomija je bila u rasulu jos od krize berze 92, nhs katastrofa, horde beskucnika po ulicama, izbeglica onoliko, dobar deo iz nasih krajeva, strajkovi, benzin enormno skup a kamate na hipoteke (mortgage) oko 6-7 posto, taman malo spale od tacerkinih 15 posto. sve u svemu, raspad.

al bler je imao izlaz koji sad i starmer pokusava - slizao se s biznisom, dozvolio im da rade sta hoce ako kane nesto i u drzavnu kasu pa sad kusamo to sto je zasro. usput virio iz usa dupeta i radio sta mu narede. al kao sto rekoh - pr masina mu je radila besprekorno pa je sve to izgledalo tip-top neko vreme dok nije pocelo da curi na sve strane. da ne pricam kako je zajebo studente obecavajuci da nece uvesti skolarine za domace studente. a sad su nedostizne za vecinu ljudi koja se ikad zajebala da glasa za njega.

ono za sta ja bleru skidam kapu je devolucija i good friday. a realno, samo devolucija je njegova. good friday je odradila mo. on se tu nije mesao.

no svakako, mnogo toga sto danas ne valja je bler zamesio tako sto je resavao manje probleme vecima. i ono najbitnije, gurnuo je jedinu relevantnu levu partiju u centar.

i sve to je uradio zato sto je bio vodja i donosio odluke. za razliku od starmera koji igra kako drugi sviraju.

moze biti da ce starmer na kraju biti relativno ok jer je nekad neodlucnost bolja od pogresnih odluka al to cemo tek videti. svakako je beskicmenjak na kojeg ne bih racunao.

sve ovo rekoh a opet potpuno kapiram o cemu pricas i dosta slicno razmisljamo. rekao bih da su u pitanju nijanse. )

Buržoazija beži iz Londona, oće da im oporezuju nasledstvo

UnHerd
No image preview

How London became ‘hell’ for the rich

Bogati neće da žive u londonskim kućama, siromašni ne mogu

number of people considered to be living on the streets in London is up 26% on last year, and has doubled in the past 10 years.

Sky News
No image preview

'You don't think the bubble will burst': The carpenter ro...

The hours after midnight allow Daniel Wren the chance to drift off to sleep while the trains are empty.

Edited by Engineer

Oh ne, čekaj, ne tako

On 28. 7. 2025. at 17:08, Seabass said:

OK, znaci ti smatras da je Trampara skroz normalan lik i da bi prihvatio to sto mu predlazes ili bi te ostavio na miru ako mu se ne dopada program? How yes no.

Tramp je dosao da laprda sa medijima i da pisa po sirotilji. Starmer je mogao da ne ode, ne sumnjam da je razmotrio i tu eventualnost. Ali onda bi sutrasnji mediji brujali kako je uvrijedio predsjednika USA, kako mu je vaznije da ne ispadne jedac govana od naroda koji zavisi od trade-deala i slicna sranja. Imo, ovo je damned if you do, damned if you don't situacija i odabrao je sto je odabrao.

Zajednicka strategija sa EU, Kanadom, Japanom, etc zvuci super, mozda i dogovaraju ali im ne ide bas tako brzo. Trampara ne polaze racune nikome pa moze ovako nepredvidivo, ostali nemaju taj luksuz.

Anyway, nemam vise sta da dodam na ovo. To je sta je, fakt je da mu ja ne zamjerim, a ne bi mu zamjerio ni da mu je slomio stolicu o lobanju.

To se zove nemanje stava ili jult licnosti ako u isto vreme odobravas dve suprotne odluke.

7 hours ago, Budja said:

To se zove nemanje stava ili jult licnosti ako u isto vreme odobravas dve suprotne odluke.

Andy Richter Whatever GIF

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.