Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pitanje za pravnika

Featured Replies

Vec nekoliko puta dobijam postu, na adresi u Kragujevcu, za lice koje je zivelo kod nas izmedju avgusta 2008. i aprila 2009. i tu je bilo uredno prijavljeno, tada. Jos ih je pokojni otac odjavio 2009., ali su nastavili s vremena na vreme da dobijaju, pazite sad - pozive za glasanje. Ja odem 2022. i prijavim to MUPu, kasnije i drugim sluzbama i navodno sve bude reseno. A onda danas:

IMG-39321f5fbae34404f757b4ce155dedae-V_edit_1306475426076166.jpg

Pitanje je: kako se uspesno osloboditi lica, koje ne zivi na nekoj adresi 17+ godina?

Hvala.

• Replies 7k
  • Views 637.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• I to da ga šalješ ljudima koji nisu pravnici. Plus smem glavu da stavim da bi najmanje 30% njih reklo "Uf ne koristim ja mejl, pusti na Vajber grupu".

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Mali intermezzo na pravnoj temi za drugare advokate Casopis "Odvjetnik - organ advokatske komore u zagrebu" , Kraljevina Jugoslavija, izlazio jednom mesecno, od osnivanja advokatskih komora Zagre

• Ayatollah
    Ayatollah

@Tihajeza   Razvod bez pitanja starateljstva i podele zajedničke imovine je skoro pa administrativna formalnost. U poslednje vreme se čak diskutuje o tome da ovakve razvode preuzmu da rade n

Posted Images

Treba da vodi sestra sestrica (11) u Pariz u Diznilend i sad, nedelju dana pred put, se setila da joj mozda treba saglasnost drugog roditelja. Problem je sto je njen muz u inostranstvu. Kako je najbolje ovo resiti?

po zakonu joj ne treba saglasnost. Ako nema isto prezime sa detetom, neka ponese izvod iz mkr deteta gde se vidi da mu je ona majka.

Zakon o graničnoj kontroli

Član 54/2

Za prelazak državne granice maloletno lice, državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje samo ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika.

• 3 weeks later...

Stiglo mi je preko eSanduceta kazna za prekoracenje brzine, prosli petak kada je svastika vozila zenu i sina na Zlatibor na neki rodjendan, slikali je kod Pozege da je vozila 83 van naseljenog podrucja gde je ogranicenje 50, kazna je 10k din. Ako se plati u 7 dana je kazna je 5k. Moje pitanje je da li moram da priznam preko eUprave, ima tamo neko uputsvo ili samo mogu da platim kaznu, imam uputsvo i za to? Meni bi odgovaralo da samo platim kaznu ako moze da jer nemam taj elektronski sertifikat a ne bi da gubim vreme i na to.

Samo plati.

Vi, koji radite sa katastrom, koliko naplacujete sastavljanje kupoprodajnih ili ugovora o poklonu?

Zanima me odnos RL vs tarifnik.

Moze i preko PM, ako vam je glupo da napisete javno. Prednost: provincija, bolje nego BGD.

Po tarifi se računa prema vrednosti posla, a najmanji iznos naknade ispod kog advokat nema pravo da ugovori naknadu je 27.500 dinara.

Ja stavljam 150-200 evra kad radim poznanicima, 300 kad mi se javi neko rendom i 500 kad se javi neko za koga ne želim da prihvati ponudu, a ne mogu tek tako da ga oduvam.

Kad su komplikovani i vredni ugovori u pitanju i kada treba da učestvujem i u pregovorima, tražim 1-1.5%.

Ti hoces da kazes, da npr. moja advokatica, nije mogla da sastavi kupoprodajni ugovor za manje od 230€?

Radi se o 20kvm placa.

Zavisi od grada gde se nalazis, kod mene neki ugovore rade i za 50 evra, ja radim za 100-150 ali kad kazem preko toga ljudi odu kod drugog.

6 minutes ago, Moća said:

Zavisi od grada gde se nalazis, kod mene neki ugovore rade i za 50 evra, ja radim za 100-150 ali kad kazem preko toga ljudi odu kod drugog.

Recimo da sam na 50 km od tebe.

23 minutes ago, G. L. said:

Ti hoces da kazes, da npr. moja advokatica, nije mogla da sastavi kupoprodajni ugovor za manje od 230€?

Radi se o 20kvm placa.

Po tarifi, nije mogla, ali damping cena je uobičajen.

1 hour ago, G. L. said:

Radi se o 20kvm placa.

Ista ti je količina posla bez obzira da li je parcela od 20 kvadrata ili od 8 hektara. Iskreno, ako trebam da napravim nacrt ugovora, iskomuniciram ga sa mojom strankom, pa sa suprotnom stranom, pa sa notarom, od svakoga ubacim izmene u ugovor, i na kraju odem kod notara pa u banku pa ponovo kod notara za klauzulu i samo na to potrošim 3-4 sata, i da za to dobijem 100 evra, bolje mi je da ne ustajem iz kreveta uopšte.

Aa, ne znam da kopiram link

Možda je i bolje, ispašću bolji čovek

Edited by Godfrey

Ja kupoprodajni ugovor naplaćujem 0.5% od vrednosti posla, poklon 200 e, 250e pa naviše, zavisi od stranaka, od vrednosti poklona itd. Ako je nešto komplikovanije, kao što sam imao nedavno, stranka u Australiji prodaje stan maloletne ćerke, znači predugovor, spec. punomoćje, centar za soc. rad, onda 1%. Cena podrazumeva sastanke, telefonske razgovore, sačinjavanje ugovora, slanje dokumentacije i zakazivanje kod beležnika, prisustvo na overi. Ove cifre od 50-100 e smatram uvredom i blaćenjem profesije.

Sta radite kad imate suvlasnike na parceli i radite vise generickih ugovora? Svaki naplacujete posebno ili sve djuture?

P. S. Rizikovacu da ispadnem glup, ali: kako naplacujete odricanje od prava na zalbu?