May 13May 13 Jedna notarka, takođe na području Drugog osnovnog suda, radi nešto drugo - kada postoji građevinska dozvola izdata pre donošenja novog Zakona o planiranju i izgradnji, na osnovu samostalnog člana Član 41[s10] Zakona o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji konstatuje da je u pitanju objekat u izgradnji, pa solemnizuje ugovore o prometu kao da je u pitanju objekat koji se trenutno gradi i upućuje kupca da pribavi upotrebnu u redovnom postupku. To takođe nema veze sa životom, ali ima stranaka koje idu tim putem.
May 13May 13 Meni je palo na pamet da se eventualno kroz nekakav "dug" sprovede izvršenje na vanknjiznoj svojini, s obzirom da je ZIO prepoznaje, ali sam odustao od takve ideje, jer su učesnici posla prilično sumnjivi ljudi i plašim se da bi fingirani poverilac mogao da proba da zloupotrebi tu situaciju, a uz to ne znam kako bih isključio mogućnost nekog trećeg lica da uleti u priču i proba da pribavi za sebe nepokretnost.
May 15May 15 Ako neko zna "iz glave"...Rodjaka je uplatila aranžman za letovanje u agenciji. Ostalo joj da plati još onu zadnju ratu.Iz agencije su joj rekli "da će možda morati da doplati jer vide da avio-kompanije koriguju cene letova sa nekom taksom za gorivo"E sad ona je popizdela i zanima je da li može da traži otkazivanje i pun povraćaj novca jer ne želi da plati dodatno...
May 15May 15 Prošlog avgusta otišao sam sa javnim izvršiteljem da obijemo fabriku bivšeg poslodavca kako bi namirio dug , odradimo mi to ,dva svedoka, bravar odnosno komšija sa pajserom, i uzmem viljuškar u vrednosti 3-4 hiljade evra. Pisao sam nešto o tome ovde i pričao sa Moćom . Sud nije uspeo za sve ovo vreme da pokrene aukciju kako bi se mašina prodala iako sam ih nekoliko puta zvao ,slao mejlove , moj advokat im je dosadjivao ,mada realno mogao je i više da se izcima . Šta se desilo ,pre nekoliko dana firma je otišla u stečaj i sada se moj postupak obustavlja . Šta ću sada da radim sa tim mašinama, ja da ih vraćam nema šanse ,pre ću da ih spalim ...nova stečajna upravnica kaže nešto će da sredi ... raspalo sudstvo
May 16May 16 Javnu prodaju ne vrsi sud, nego javni izvrsitelj. Kad je popisana masina imao si mogućnost da upišeš zalogu na njoj i imao bi povoljniji položaj u stečaju. Sad ces se u stecaj namirivati kao svi ostali poverioci. Mašinu moraš da vratiš, jer je i dalje svojina firme u stečaju
May 16May 16 10 hours ago, Uskebasi said:Javnu prodaju ne vrsi sud, nego javni izvrsitelj. Kad je popisana masina imao si mogućnost da upišeš zalogu na njoj i imao bi povoljniji položaj u stečaju.Sad ces se u stecaj namirivati kao svi ostali poverioci.Mašinu moraš da vratiš, jer je i dalje svojina firme u stečajuJel mogu da tražim da mi vrate pare što sam platio dolazak izvršitelja i sudskog veštaka ? Ako prodam te mašine sa kime ću posle da se sudim ? Državom ,novim vlasnikom,starim vlasnikom?
May 16May 16 glavni dug, obracunutu kamatu i troskove izvrsenja prijavis kao potrazivanje u stecajnom postupku
May 17May 17 2 hours ago, mustang said:Ima li neko pouzdanu advokatsku kancelariju u zagrebu za vadjenje krstenice?Posalji mejl lokalnom maticnom uredu. Ja sam izvadio dedinu tako, poslali mi postom u inozemstvo.
May 17May 17 27 minutes ago, jms_uk said:Posalji mejl lokalnom maticnom uredu.Ja sam izvadio dedinu tako, poslali mi postom u inozemstvo.Mislis u LA ili u Zagrebu? Ovo nije za mene, za tetku je. Ima 80 godina. Hrvatski konzulat vec trazio od Hrvata par puta ovi nista da posalju pa su joj rekli da nadje nekog advokata u Zagrebu Edited May 17May 17 by mustang
May 17May 17 14 minutes ago, mustang said:Mislis u LA ili u Zagrebu?Ovo nije za mene, za tetku je. Ima 80 godina. Hrvatski konzulat vec trazio od Hrvata par puta ovi nista da posalju pa su joj rekli da nadje nekog advokata u ZagrebuU Zagrebu.
May 27May 27 Drugarica zeli da proda stan koji je u nelegalnoj zgradi. Ona ima ugovor o kupovini tog i sve ugovore o vlasnistvu do nelegalne nadogradnje.Ne moze da podnese zahtev za legalizaciju jer ostali stanari nisu zainteresovani za to, mahom zive u inostranstvu i zabole ih.U agenciji su odbili da prodaju stan zato sto tvrde da notari nece hteti da overe ugovor jer je stan nelegalan. Zgrada je na Vozdovcu, dakle nije u nekom predgradju.Da li postoji sansa da neki notar to overi i sta ona moze da uradi da se to resi?
May 27May 27 37 minutes ago, smorenko said:Drugarica zeli da proda stan koji je u nelegalnoj zgradi. Ona ima ugovor o kupovini tog i sve ugovore o vlasnistvu do nelegalne nadogradnje.Ne moze da podnese zahtev za legalizaciju jer ostali stanari nisu zainteresovani za to, mahom zive u inostranstvu i zabole ih.U agenciji su odbili da prodaju stan zato sto tvrde da notari nece hteti da overe ugovor jer je stan nelegalan. Zgrada je na Vozdovcu, dakle nije u nekom predgradju.Da li postoji sansa da neki notar to overi i sta ona moze da uradi da se to resi?Ona moze da legalizuje svoj stan bez saglasnosti stanara i bez obzira sto zgrada nije legalizovana. Samo to je komplikovana i duga procedura