zorglub Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ako niste robovi forme - samo Fofa. Ako tamo jedete, obavezno tražite i preliv.
Mark Rothko Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Nije preziveo.Jbt, u Cara Dusana i okolini nema pristojnog bureka. Jutros se trovao nekom mascu i poluispecenim testom, bacio u kantu posle par zalogaja (pekara "Kalis") Hoces da kazes da na Dorcolu nema dobar burek?Znaci poceli smo da se stipamo,a.Kakav "Kalis"-pravi burek se moze naci od Dusanove prema Dunavu.Tu postoji nekoliko autohtonih pekara koje vekovima (truju) hrane Srbe,Turke,Jevreje,Grke,Cincare i ostale stanovnike Dorcola. Za pocetak pita sa mesom u "Strudli" kod Ace u Dusanovoj blizu Dubrovacke,burek kod Bobeta u Dubrovackoj,burek u pekari blizu "Dorsa" u Solunskoj,odlican burek kod "Trovaca" preko puta stanice 26 u Dubrovackoj...Pa jel ti mislis da smo mi Dorcolci tako fini,pametni i lepi zato sto jedemo makrobioticku hranu?
assück Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ako niste robovi forme - samo Fofa. Ako tamo jedete, obavezno tražite i preliv.znaš me, znam te. samo to nije burek.p.s. od čega je proliv?
Caligula Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Kakav "Kalis"-pravi burek se moze naci od Dusanove prema Dunavu.Tu postoji nekoliko autohtonih pekara koje vekovima (truju) hrane Srbe,Turke,Jevreje,Grke,Cincare i ostale stanovnike Dorcola. Za pocetak pita sa mesom u "Strudli" kod Ace u Dusanovoj blizu Dubrovacke,burek kod Bobeta u Dubrovackoj,burek u pekari blizu "Dorsa" u Solunskoj,odlican burek kod "Trovaca" preko puta stanice 26 u Dubrovackoj...... pa reci covece, ja se vec danima raspitujem.Hvala.
yolo Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Hoces da kazes da na Dorcolu nema dobar burek?Znaci poceli smo da se stipamo,a.Kakav "Kalis"-pravi burek se moze naci od Dusanove prema Dunavu.Tu postoji nekoliko autohtonih pekara koje vekovima (truju) hrane Srbe,Turke,Jevreje,Grke,Cincare i ostale stanovnike Dorcola. Za pocetak pita sa mesom u "Strudli" kod Ace u Dusanovoj blizu Dubrovacke,burek kod Bobeta u Dubrovackoj,burek u pekari blizu "Dorsa" u Solunskoj,odlican burek kod "Trovaca" preko puta stanice 26 u Dubrovackoj...Pa jel ti mislis da smo mi Dorcolci tako fini,pametni i lepi zato sto jedemo makrobioticku hranu?fedja dimovic, dobrodosao na forum!
assück Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Fofa nije burek. pite, pituljice, štagod. nije burek.burek = okrugla tepsija puna masnih slojeva testa, po želji filovana sirom, mesom ili ničime -_-
renne Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Fofa nije burek. pite, pituljice, štagod. nije burek.burek = okrugla tepsija puna masnih slojeva testa, po želji filovana sirom, mesom ili ničime -_-To je više i najbliže originalnom bureku nego sve ostalo.
najgori Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 (edited) ako je bosna mera svih stvari onda je samo burek sa mesom - burek. srecom nije.edit: skolica Edited March 10, 2011 by najgori
henrik larsson Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Prema Wiki i ovom linku, burek može da bude oko 500 stvari.
yolo Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 burek u turskoj su redovi naslaganih kora visine 10-tak cm u plehu metar sa metar.
najgori Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 uglavnom je to testo sa necim (ili nisacim u slucajnu praznog bureka).bosanci smaraju sa sirnicama i slicnim glupostima - prave se pametniji od turaka koji su izmislili burek i prave ga kao sto kazes na 500 nacina.
ToniAdams Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Prema Wiki i ovom linku, burek može da bude oko 500 stvari.mislim da sam i ja burek :(
Recommended Posts