November 9, 20241 yr 4 minutes ago, Kampokei said: Nisam znao da ima ovoliko fanova praznog bureka. Tj, da nas ima toliko Ono gde jesam malo veci weirdo je sto pljeskavice jedem skoro iskljucivo bez priloga ili sa malo aleve paprike, i tek ponekad malo luka. Sve ostalo mi preuzima ukus, kvari ukus ili oboje. Ja sam nekada uzimao dve pljeskavice, pa od priloga"u prvu ide prvi red priloga, u drugu ide drugi red". Sada uglavnom urnebes, pavlaka i kupus.
November 12, 20241 yr jedna od najboljih pita ili kako je u srbiji zovu potkovica a u makedoniji - banica, ovu nedelju u slatkarnici /poslastičarnici/ šar planina u gevgeliji, u pešačkoj zoni. starinski zanat, slatkiši od tradicionalne makedonske fele, od baklava do šeker pare + poneki novitet /dubai kup, tre leće/ a u ćošku se prodaju banice i kisneno /pita od kiselog testa sa sirom, bilo nekad i kod nas/. banica je vrhunska, jedna od onih pita/bureka gde možeš samo da jedeš kore koliko je dobro, blago hrskavo spolja, mekano unutra - fil je topčina, sir, spanak i meso.dan kasnije sam jeo kod rankovića u beogradu meso, jedan od boljih ovde ali u poređenju sa makedoncima ima elemente kamena u stomaku. uz to domaći jogurt ili kiselo mleko koje sami spremaju. kad se to izede, onda crna domaća kafa, boza i neki kolač po želji, ovde je bila fistik dolma /srolana baklava sa pistaćom/. možda ima i bolje u gevgeliji u ovim modernim pekarama koje i tamo bujaju kao i ovde ali mi ne pada na pamet da menjam. ovde svi izađu da se pozdravimo kada dođemo, stari svet, poštovanje mušterije kao nekad. ne menjam to nizašta. Edited November 12, 20241 yr by Eleniko
November 13, 20241 yr pre 4 godine najjači burek života jeli u mestu Negotino, na otprilike pola puta od Gevgelije ka Velesu, nedaleko od Stobija. Simfonija, sve kako treba i mora.
November 24, 20241 yr On 8. 11. 2024. at 22:41, ragasto said: Potkovice iz SDP su sasvim pristojan fast food. Ostalo tamo ni ne kupujem. aj agri
August 19, 2025Aug 19 Je l' jeo neko u Beogradskoj buregdžinici u Cara Dušana koja se pominje svuda po internetu?
August 19, 2025Aug 19 34 minutes ago, napadaj said:Je l' jeo neko u Beogradskoj buregdžinici u Cara Dušana koja se pominje svuda po internetu?jeo sam ja, dobar burek, mnogo bolji od rendom pekare, ali bolji mi je kod Ljupčeta u Dalmatinskoj. bio je ogroman red i to radnim danom oko pola 10, čekao sam pola sada recimo. imaju 5-6 različitih filova. sir, meso, pečurke, šunka, višnje…
August 19, 2025Aug 19 Just now, napadaj said:Neprihvatljivo, nema šanse da bih toliko čekao. Tebi hvala na toj žrtvi. Tad je bio baš hajp, možda sada nisu tolike gužvebio na odmoru i kao svakom gastosu burek je obavezan. keva me naložila da probam taj, a sledeći koji mi je prihvatljiv je Ljupče do koga mi treba 15 min odatle i onda 10 min nazad do stana pa kao ajde, upalio podcast i čekao.
August 20, 2025Aug 20 17 hours ago, Heaviside said:jeo sam ja, dobar burek, mnogo bolji od rendom pekare, ali bolji mi je kod Ljupčeta u Dalmatinskoj. bio je ogroman red i to radnim danom oko pola 10, čekao sam pola sada recimo. imaju 5-6 različitih filova. sir, meso, pečurke, šunka, višnje…Subotom redovno prolazim oko pola devet na putu do Šarloa u Dobračinoj, u redu bude otprilike njih petnaestoro ispred. Toliki red se otegne i kod Trpkovića vikendom posle devet - pola deset. Mogu samo da ga duvaju za moj račun pored Ivana u Mutapovoj i Ljupčeta.
August 20, 2025Aug 20 Čitam recenzije na Guglu i ne verujem koji sve imbecili imaju pristup internetu. Lepe kečeve zato što su čekali po sat vremena i nisu uspeli da kupe ono po šta su došli.
August 20, 2025Aug 20 Meni se cini da su bar na pocetku platili ljude da dzedze ispred. Ajde red kod Trpkovica, ali lik otvori buregdzinicu prvi put u zivotu u lokalu u kom je prethodno propala pekara i onda u sred ljeta odma imas navalu. Ne znam.
August 20, 2025Aug 20 dobar im je burek sa sirom. da sam morala da cekam u onom redu, nikad ga ne bih probala.ali jeste dobar.