Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Pa evo kažem ti, ove moje su ostale u komadu, ali su smrznute upadale u ključalu vodu, tj. supu.

Ako misliš da ih staviš u tiganj da se prvo malo proprže, moraš nečim da ih vežeš, stavi jaje ako nećeš prezle...

Posted

pa nece ni jaje drzati... a ako ga samelje dvaput, pa przi, dobice kuglice tvrde ko bilijarske.

Posted (edited)

eo bas gledam dzejmija olivera, pravi cufte u 24 sata kujni: pola kile mlevene svinjske plecke, pola kile junetine i jedan rendani krompir da sve poveze. napravio cufte, poredjo ih u tepsiju, posolio, pobiberio i stavio u rernu da se peku. posle deo kako cufte zavrse u sosu nisam gledala. 

eo ga:

http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/mega-meatball-sub/

Edited by darling
Posted (edited)

sa svinjskim nije problem,nije ni sa mesanim..ja stalno pravim te,jos dodam i crni i beli luk u nj,bez ikakvog skroba i tako stoje

nego mi ove cisto junece misterija,i nemam puno iskustva 

Edited by ivy
Posted

pa ja ne verujem da moze, bez icega da ih poveze. ako je bas moranje, probao bih u vrelo duboko ulje da ih spustim u onoj resetkici...

ako smislis neki nacin javi :)

Posted

naravno da može. pravi ćevapčići i pljeskavice se prave samo od junetine, bez brašna i jaja

mora da bude jako sitno samleveno, naravno, ne može but i posni delovi. uzmite nešto šarenije. ključ je u mešenju i odležavanju, jer od junetine bez dodataka ne mogu da se naprave ćufte a la minut. gnječiš i mesiš dok ne lipšeš, i ostaviš jedan dan u frižideru, premesiš sutra, oblikuješ nauljenim rukama i eto ga

samo, i dalje ne kapiram. u suštini hoćete da pravite ćufte koje će da imaju sastav kao ćevap i ukus kao prženi ćevap? zašto zaboga?

...ah, da. nutricionizam, low carb, mesija, new age, gluten free, đoković, slanina je keva, živimo sto godina, pećinski ljudi, drugi su budale, i to... kul. samo napred.

btw... još jedan dokaz da je bitno kako sečeš / melješ, kao i koji deo mesa. utiče i na ukus i na teksturu. da, ivy, ja to zbog tebe... :fantom:

Posted

:fantom:

pa nije problem rostilj, ja samo sumljam da ce se to drzati kod przenja :)

Posted

banacanine hvala,nisam trazila zivotni savet nego savet u kulinarstu..mnogo si zajedljiv covek.

setila sam se necega sto moze da odradi pa cu javiti kad isprobam..

Posted

banacanine hvala,nisam trazila zivotni savet nego savet u kulinarstu..mnogo si zajedljiv covek.

..

nema na čemu. možda. ali je i dalje bitno kako sečeš, luk posebno.

Posted

naravno da je bitno,seckala sam luk sitnije od Remzija  :fantom:

Posted (edited)

mozes da povezes sa ovsenim mekinjama, nista carbs..

uz jajo naravno..

Edited by Čutura
Posted (edited)

ojebemu, moze i piljevina :lolol:

Edited by gospa buba
Posted

uz jajo naravno..

Ovas je velikom vecinom carbs, kao i svaka zitarica.

Posted

pa dobro™ u mekinjama ima dosta manje nego u celom zrnu...