Skyhighatrist Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Pa evo kažem ti, ove moje su ostale u komadu, ali su smrznute upadale u ključalu vodu, tj. supu. Ako misliš da ih staviš u tiganj da se prvo malo proprže, moraš nečim da ih vežeš, stavi jaje ako nećeš prezle...
aram Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 pa nece ni jaje drzati... a ako ga samelje dvaput, pa przi, dobice kuglice tvrde ko bilijarske.
darling Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 (edited) eo bas gledam dzejmija olivera, pravi cufte u 24 sata kujni: pola kile mlevene svinjske plecke, pola kile junetine i jedan rendani krompir da sve poveze. napravio cufte, poredjo ih u tepsiju, posolio, pobiberio i stavio u rernu da se peku. posle deo kako cufte zavrse u sosu nisam gledala. eo ga: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/mega-meatball-sub/ Edited November 14, 2016 by darling
ivy Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 (edited) sa svinjskim nije problem,nije ni sa mesanim..ja stalno pravim te,jos dodam i crni i beli luk u nj,bez ikakvog skroba i tako stoje nego mi ove cisto junece misterija,i nemam puno iskustva Edited November 15, 2016 by ivy
aram Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 pa ja ne verujem da moze, bez icega da ih poveze. ako je bas moranje, probao bih u vrelo duboko ulje da ih spustim u onoj resetkici... ako smislis neki nacin javi :)
banatjanin Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 naravno da može. pravi ćevapčići i pljeskavice se prave samo od junetine, bez brašna i jaja mora da bude jako sitno samleveno, naravno, ne može but i posni delovi. uzmite nešto šarenije. ključ je u mešenju i odležavanju, jer od junetine bez dodataka ne mogu da se naprave ćufte a la minut. gnječiš i mesiš dok ne lipšeš, i ostaviš jedan dan u frižideru, premesiš sutra, oblikuješ nauljenim rukama i eto ga samo, i dalje ne kapiram. u suštini hoćete da pravite ćufte koje će da imaju sastav kao ćevap i ukus kao prženi ćevap? zašto zaboga? ...ah, da. nutricionizam, low carb, mesija, new age, gluten free, đoković, slanina je keva, živimo sto godina, pećinski ljudi, drugi su budale, i to... kul. samo napred. btw... još jedan dokaz da je bitno kako sečeš / melješ, kao i koji deo mesa. utiče i na ukus i na teksturu. da, ivy, ja to zbog tebe...
aram Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 pa nije problem rostilj, ja samo sumljam da ce se to drzati kod przenja :)
ivy Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 banacanine hvala,nisam trazila zivotni savet nego savet u kulinarstu..mnogo si zajedljiv covek. setila sam se necega sto moze da odradi pa cu javiti kad isprobam..
banatjanin Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 banacanine hvala,nisam trazila zivotni savet nego savet u kulinarstu..mnogo si zajedljiv covek... nema na čemu. možda. ali je i dalje bitno kako sečeš, luk posebno.
ivy Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 naravno da je bitno,seckala sam luk sitnije od Remzija
Čutura Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 (edited) mozes da povezes sa ovsenim mekinjama, nista carbs.. uz jajo naravno.. Edited November 16, 2016 by Čutura
gospa buba Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 (edited) mozes da povezes sa ovsenim mekinjama, nista carbs.. ojebemu, moze i piljevina Edited November 16, 2016 by gospa buba
Prokleto Djubre Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 mozes da povezes sa ovsenim mekinjama, nista carbs.. uz jajo naravno.. Ovas je velikom vecinom carbs, kao i svaka zitarica.
Čutura Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 pa dobro u mekinjama ima dosta manje nego u celom zrnu...
Recommended Posts