Venom Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Interesantno je to da se kod nas cvetovi toliko brste, pa iako sam ziveo na mestu gde je bilo dosta zove nisam nikad video kako izgleda kad sazri :). Svabe cekaju da sazre bobice, od toga prave sok ili prokuvaju sa karanfilicem i cimetom i to jedu kao supu. Nije ni to lose.
duda Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 (edited) za zovu kažu da je jako zdrava, i cvetovi i te bobice ono što me je uvek odbijalo od soka, je tolika količina potrebnog šećera ali taj sok zbilja ima neku divnu notu Edited May 10, 2016 by dùda
darling Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 sok od zove, ne znam da li je ista gadnije bilo u detinjstvu. kelj i sok od zove.
maheem Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 [emoji38]ol: Kako kome. Kelj nijesam probao još uvek. Dobar je nextov sok od zove
katamaran Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 (edited) Nista bez domaceg sirupa Obozavao sam ga kao klinac pa ga godinama nisam probao pa su me prosle sezone inspirisali seljaci na Bajloniju da ga napravim. @ Duda Ima i recepata sa dosta manje secera plus je sirup pa se to dodatno razblazi 1 prema 6 kad se pije. @ Darling Volim i kelj :) vec sam poceo da se premisljam da li uopste da idem na voznju zato sto moze da padne kisa svaki cas i onda znak u Blicu http://zena.blic.rs/recepti/recepti-redakcije/40828/Miris-detinjstva-taj-dobri-stari-SOK-OD-ZOVE Taman kako se secam samo bih debelo preterao sa limuntusom. Edited May 10, 2016 by katamaran
renne Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 sok od zove, ne znam da li je ista gadnije bilo u detinjstvu. kelj i sok od zove. +1
katamaran Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Stigao na Adu i nabrao nekako 60 komada i tamam da sednem da odmorim - kisa. U principu sam pozurio jer ima jako malo ztelih po drvetu
ivy Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 za zovu kažu da je jako zdrava, i cvetovi i te bobice ono što me je uvek odbijalo od soka, je tolika količina potrebnog šećera ali taj sok zbilja ima neku divnu notu pravile lchf zene sok sa stevijom i limunom,kazu stoji godinu dana..nisam probala.. ja sam uvek mislila da su te bobice nesto toksicne,nemam pojma odkud mi to.. a inace previse zove izaziva aritmije kod osetljivog srca..
beta Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 bobice su toksične dok su još zelene, posle kad potpuno sazre su ok. od tih zrelih se pravi džem.
ivy Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 da,da to sam naknadno saznala ali kazu da je smaranje i da treba milion bobica za mikro gr dzema
beta Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 jedino smaranje je odvajanje/trebljenje bobica od stabljike jer su sitne i farbaju prste.
Recommended Posts