Jump to content
IGNORED

Nove pekare u gradu

yolo

Recommended Posts

Posted

Da ponovim pitanje od pre ne znam ni ja koliko: treba mi preporuka za dobre krofne u gradu. Takođe, ako bih poželeo palačinke i/ili waffle, koja mesta da obidjem? Kad smo već na tom terenu, zna li neko šta se desilo sa objektom "Tortilja i Waffle Land" iz 29. novembra i "Alabamom" iz Palmotićeve?

Posted (edited)

Pojma nisam imao da ova dva mesta vise ne rade. Alabamu planiram vec sto godina i na kraju ne docekah da probam  :cry: Jel Alabama prvo bila u Svetogorskoj?

Kad vec pominjes taj kraj vidi ovde za krofne

https://www.google.com/maps/@44.812301,20.470862,3a,49.9y,38.94h,74.22t/data=!3m4!1e1!3m2!1sQmQrjZbmZKJAWlBbN_VlXQ!2e0

Ne znam da li valjaju nesto al valjda vredi probati.

Edited by katamaran
Posted

ne znam da li sam vec rekao, ali u bolje snabdevenijim maksijima™ ima one rupa-u-sredini krofana. sa secerom su mi bas dobre, a nisu lose i sa roze i belim prelivom. sa cokoladom su mi bulja, jednom probao i vise ne

Posted

Da ponovim pitanje od pre ne znam ni ja koliko: treba mi preporuka za dobre krofne u gradu. Takođe, ako bih poželeo palačinke i/ili waffle, koja mesta da obidjem? Kad smo već na tom terenu, zna li neko šta se desilo sa objektom "Tortilja i Waffle Land" iz 29. novembra i "Alabamom" iz Palmotićeve?

Dobre krofne ima pekara Filipović kod Đerma (poznata po kuvanim đevrecima, imaju jedan veliki postavljen kao beleg iznad radnje) i, ako još uvek radi, mala pekara u  Cara Dušana kod Bajlonijeve pijace, na delu između Skadarske i Francuske - naravno, ne mislim na pekaru Hleb i kifle, nego lokal malo bliži Francuskoj. Kod Filipovića po želji uštrcnu i fil od pekmeza.  

• 5 weeks later...
Posted

Retko idem na Kalenić nedeljom, pa tek danas uočih novitet: Šarlo sada (to jest od pre dvadesetak dana) ima fokače i nedeljom, prodavačica reče da su uslišili želje kupaca. 

Posted

a ta fokaca sada ima i mnogo bolje masline nego pre, posto je neki uvoznik uslisio njihovu zelju i dovukao odkoscenu iseckanu nepasterizovanu kalamatu. ubivstvo kako je dobro.

Posted

sad moram opet da jedem fokacu zbog tih novih maslina. a taman sam mislila da sam je jela dovoljno u zivotu. 

• 1 month later...
Posted

Dabić otvorio pekaru i poslastičarnicu jutros

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Ovisnici o oldschool kuvanom đevreku iz pekare "Filipović" na Đermu mogu da odahnu, gazda Dragiša je najzad uveo i rad nedeljom, valjda prvi put od otvaranja radnje s kraja pedesetih.

• 1 month later...
Posted

cisto kao upozorenje

"nikada ne jesti u pekari Kraljica i u Vojvode Stepe. i u retkim situacijama kada imaju nesto sveze, odvratno je. nisam mogao da izvalim sta je najmanje staro, i na kraju uzeo 300 mica necega sto nikad ne jedem, lisnato neko sa sirom i zeljem. uzasan bljutav sir. covek pored mene pita ima li pogacica (ja video dve drevne u izlogu pa preskocio) i kaze druga kasirka "ima, ima izasle sada vruce!" i on uzme sest. kada sam cuo vruce, rekoh dajte i meni jednu pogacicu. "nema vise, uzeo sve gospodin!" e pa jebem vam lepo mater."

Posted

Jezivo je to. Ponekad mi se čini da je esnafski sistem bio mnogo bolji. Ne može svako da se bavi bilo kojim poslom.

Posted

Lenj sam da citam celu temu, treba mi pekara u okolini Bajlonijeve pijace, Gundulicev venac, da radi nedeljom. Dolazim na svadbu pa ujutro da dodjem sebi bez puno setnje.

Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока