March 7Mar 7 Evoken 12.avgust Zapa barka, samo za praaave sladokusce. Baš retko nam dolaze ovakvi bendovi
March 7Mar 7 Da li je realno da su Janjina Villagers juče bili u NS a da ja to nisam znao?! Izgleda da jeste.
March 9Mar 9 Da razđipamo malo temu dok čekamo kolegu @Kreator da se pojavi da objavi da je Alissa White-Gruz na 8. mart formirala novi bend Blue Medusa sa još dve metalne lepotice. Ovi BC likovi su mnogo simpatični, slatka pevačica, gitarista sa natučenim šeširom i čačkalicom u ustima, basista liči na čuvenog fudbalera Govedaricu, a bubnjar na verovatno provaljujete koga.
March 9Mar 9 6 hours ago, Willow said:Da razđipamo malo temu dok čekamo kolegu @Kreator da se pojavi da objavi da je Alissa White-Gruz na 8. mart formirala novi bend Blue Medusa sa još dve metalne lepotice.Ovi BC likovi su mnogo simpatični, slatka pevačica, gitarista sa natučenim šeširom i čačkalicom u ustima, basista liči na čuvenog fudbalera Govedaricu, a bubnjar na verovatno provaljujete koga.Ma video sam. Znao sam to još i ranije, pre 8. marta, ali nisam bio zainteresovan da šerujem info jer je Alisa otišla iz Arch Enemy-ja a ja volim Arch Enemy a ne pojedince u bendu i njihove karijere. Da me interesuje pojedinačno onda bih pratio i, recimo, šta radi Šarli Di Anđelo (basista) sa svojim bendom Spiritual Beggars koji imaju povremene svirke itd... Što se tiče Alise, smatram da joj je to odličan potez jer bi se sa solo karijerom samo zakopala i polagano outovala sa velike scene. Videla je i ona sama već posle objavljivanja "The Room Where She Died" da joj je potreban bend, da "podele poslove" što bi se reklo.Na kraju krajeva - Arch Enemy i Michael Amot kao frontmen benda moraju Alisi da budu zahvalni jer je bend "uvukla" u mainstream vode tako da im je zarada enormno skočila. Plus je Alisa elokventna, aktivna, instagrami, fejsbuci i ta ostala X sranja ... i eto para. Opet, sa angažmanom Lauren ide "back to the roots" što je Amotov (verujem da je i Angela tu učestvovala sa minimum 50%) vrhunski potez jer je Lauren naučila growling dok se divila Angeli Gossow kako peva. Svi su na dobitku : 1) Lauren - napokon je u vrhunskom bendu gde može da iskaže svoj talenat koji itekako ima ; 2) Angela& Michael - povratak starih fanova jer će sad da piče black/death/melodic metal, manji fokus na clean voice (iako Lauren zna da peva i čiste vokale), a ne treba zaboraviti ni 3) Logan Madera, koji je više producent za druge bendove a Once Human mu je bio više hobi. Logan je lansirao Lauren u svom hobi bendu Once Human, tako da je ovim angažmanom Lauren u Arch Enemy dobio itekako poene na metal sceni.Još jednom, puno sreće Alisi sa novim bendom, odličan potez.
March 9Mar 9 @Kreator Ma sve pet, šalio sam se malo. Meni je Ališa bila super zanimljiva pre 10-15 godina, dok je pevala u Agonistu i bila nebrušeni dijamant koji je ipak imao neko sopstveno ja da tako kažem. U Arch Enemy je više izgledala kao da su je provukli kroz photoshop filtere i pretvorili je u marketinški proizvod poput Milka čokolade ili tako nešto. Šteta što je jebeni Agonist propao, bili su dobra ekipa.
March 9Mar 9 30 minutes ago, Willow said:@Kreator Ma sve pet, šalio sam se malo. Meni je Ališa bila super zanimljiva pre 10-15 godina, dok je pevala u Agonistu i bila nebrušeni dijamant koji je ipak imao neko sopstveno ja da tako kažem. U Arch Enemy je više izgledala kao da su je provukli kroz photoshop filtere i pretvorili je u marketinški proizvod poput Milka čokolade ili tako nešto. Šteta što je jebeni Agonist propao, bili su dobra ekipa.Kad već spominješ The Agonist... Žao mi tog benda što su se raspali iako ne volim metalcore/melodeath kombinaciju baš nešto. Jako dobar, talentovan bend, ali nisu znali, umeli marketinški da se otisnu gore. Baš se to vidi, jako...Talentovani muzičari ali bez njuha da se katapultiraju gore. Njihovo stagniranje je i krenulo baš od kada je Alisa otišla u AE. Baš su popizdeli tada kad je otišla u AE. Vicky Psarakis je bila ok, ali Alisa je ipak bila bolja. Moje neko mišljenje je da je Alisa te 2014 učinila pravu stvar što je prešla u AE - udahnula je tom bendu mainstream prisustvo. Elokventna, stage present sjajan - diktira publici šta da radi kao u kasarni (hahaha), još sa tom plavom kosom, rado daje intervjue... AE i Alisa su zajedno profitirali. Dok Vicky, koliko vidim promoviše neki album sa bendom Sicksense gde je i njen muž. Bilo je čak glasina da je ona nova pevačica AE ali to je bilo jednostavno nemoguće da se desi. Kopao sam duboko po toj sceni u to vreme kad je Alisa otišla i naišao na tu Lauren Hart i meni totalno nepoznatim bendom Once Human. I rekoh tad sebi (a i vama kroz onaj post), eto nove pevačice za AE. Dok Alisa ima sjajan clean vocal i školovan ali ne toliko dominantan growling kod Aussie girl Lauren Hart je obrnuto. Fenomenalan dubok (kada hoće) i dug growling (što je retkost) a clean vocal je onako... Čitao sam u nekom intervjuu da ju je Logan Mader bukvalno naterao da nauči da peva i čiste vokale. Ono što me je nerviralo kod AE je mnogo peglanja glasa u studiju i kada, recimo, Alisa na koncertu krene da peva Dream Stealer to zvuči sasvim drugačije nego na traci - baš, baš tanko. Deluje mi da na koncertima Lauren ima jači, dublji i duži glas. No, videćemo kako će biti, baciće već neki kinez ili japanac na YT snimak sa koncerta za par nedelja. Jedva čekam kako će da otpeva ovu pesmu jer se Alisa i nije baš proslavila
March 10Mar 10 Iskaču mi ovih dana reelovi sa sećanjima na Harlem Shake koji je bio aktuelan pre 13-14 godina. I razmišljam sad šta je sve bilo tokom godina - u osnovnoj školi domaći dens i zabavna muzika, u srednjoj tehno, rep i strani dens, za vreme studija house, kojekakve forice poput Hard Bassa, kasnije kreće IDJ, brdo kojekakvih Fejsbuk/Instagram trendova, mode, grupnih fazona poput navedenih Harlem Shakea i Hard Bassa i ko zna čega sve ne...A kod mene svih tih decenija samo jedan pravac:Nači ovo kad Araja zaurla Auschwitz, the meaning of pain, the way that I want you to die šije sve trendove, forice i muzike ikada, gazi im po lobanjama, Puma patikama, bilim starkama, roze trenerkama, svemu što je ikada postojalo i nema potrebe da se tu bilo šta menja ko što se ajkule i krokodili ne menjaju milenijumima.RANCID ANGEL OF DEATH FLYING FREEE