February 25Feb 25 https://www.youtube.com/watch?v=uUpuCBTrbKoKnjigovanjeLovebites (Japan) 2026 - Outstanding PowerPiše: Ilija Đurđanović Ovo je super heavy metal koji nam dolazi iz Japana. Ovde imamo dobre tekstove i klasične metal kompozicije. Ovakvi albumi su egzotični i zanimljivi za scenu, dobro...
February 28Feb 28 On 17. 2. 2026. at 16:57, Kreator said:Novi Kreator - 1. deo :Krushers of the World (ujedno i naslov albuma) - 6.0 /10. Spora pesma, onako praznjikava, ali safe mode ... da je ne mrziš.Seven Serpents -7.5/10 - Ovo je već u mom fazonu, dosta brza sa menjanjem ritma. Vidi se da u Petrozi, Ventoru i ekipi još ima snage.Satanic Anarchy - 7.5/10 - Malo melodičnija sa dosta brzih ritmova. Kod mene prolazi itekako. Refren mi malo vuče na nežniji metal ali ok.Tränenpalast" (featuring Britta Görtz) - 6,5/10 - Britta Görtz je nemačka death metal pevačica melodeath grupe Hiraes iz Osnabruck-a (Nemačka). Pa ne znam... opet neka safe pesmica samo ne znam šta će im melodeath pevačica za ovo? Hiraes piči neku kombinaciju Arch Enemy, In Flames, Dark Tranquility sa dosta Blast Beat-a u svojim pesmama .... a ova pesma... Bolje da je zvao Joan Jett ili Litu Ford (mala šala). Pesma me podseća na neku random pesmu Sodoma sa albuma The Saw is the Law.Barbarian - 8.5 / 10. Ova mi se baš sviđa. Brza pesma sa dosta promena ritma, refren je dobar. I ovaj sporiji ritam u sredini je dobar pa prelaz u pleasure to kill ubitačan ritam, pa spuštanje ponovo.. Pojedini delovi pesme me podseća malo na when the sun burns red, koja mi je jedna od omiljenih. Sve u svemu vrlo dobra pesma.Čim budem ugrabio vreme nastaviću i drugi deo albuma....Novi Kreator 2. deoBlood of Our Blood - 7.1/10 - Klasični brzi Kreator, upakovan u novije šeme koje prijaju mlađim generacijama. Ok pesma, malo reciklirana. Solaže su dobre, sviđaju mi se.Combatants - 8/10 - E ova pesma iako je malo sporija mi se više sviđa. Dobra gradacija, moćna pesma baš. Ritam jak, melodičan... "Borci" baš kao da marširaju kroz pesmu - Bravo za ovo, Mile.Psychotic Imperator - 7,5/10 - Po meni previše dugačak spor intro, skoro minut a nije nadahnjujući već sterilan. Posle piči klasični speed Kreator, uz dosta melodije. Sviđa mi se baš dosta. I hor mi se svideo. Dobar bridž, solo takođe... Da nisu usrali sa dugačkim introom išla bi na 8.5/10.Deathscream - 6/10 - Onako... Početak pesme je bio obećavajući Pleasure to Kill/Endless pain vibe. A onda ... ide pokušaj spajanja starog i modernog, novog Kreatora, po mom mišljenju. Interesantan deo u sredini pesme tzv. "haunting" stil sviranja gitare. Refren je loš po meni. Sve u svemu meni se nije baš mnogo svidelo.Loyal to the Grave - 6/10 - Početak pesme kombinacija Nightwish i Sanja Ilić. Dont like it. Pesma mi je zvučala overall kao malo agresivniji Manowar. Ali ok, razumem ih, Mille Petroza ipak ima 58 godina, mora da se čuva energija za još neki album.Sve u svemu jedan prosečan album. Svakako je bolji od onih eksperimentalnih sranja Renewall/Cause for Conflict/Outcast. Edited February 28Feb 28 by Kreator
March 3Mar 3 Na današnji dan pre ravno 40 godina izašao je jedan od dva najbolja albuma u istoriji muzike.Sigurno najbolja pesma svih vremena, uz Creeping Death. Oduvek mi zvuči kao da trčim uzbrdo i da me neka neverovatna sila gura da idem sve brže i brže.
March 3Mar 3 LeagueLockerGearMetallica 45th Anniversary Whiskey Bottle - Master of Pup...A true collector's masterpiece. Celebrate 45 years of heavy metal history with this stunning Metallica 45th Anniversary Whiskey Bottle. This Master of Puppets Tribute Decanter features a breathtaking
March 3Mar 3 4 hours ago, napadaj said:Na današnji dan pre ravno 40 godina izašao je jedan od dva najbolja albuma u istoriji muzike.Koji je drugi?
March 4Mar 4 Metaliku sam obozavao (pogotovo te rane albume) i bila mi je bend br.1 kad sam bio besni tinejdžer i mlađi adolescent pun angsta. Volim je i dalje, ali me emotivno više ne radi uopšte. Na primer, Alisa u Lanci me udara svaki put pravo u pleksus, i na mojim listama će uvek biti nekoliko mesta iznad. Kapiram da životno iskustvo i neki lični razvoj menjaju i muzičke preferencije kako vreme odmiče
March 4Mar 4 7 hours ago, Filozof manijak said:Metaliku sam obozavao (pogotovo te rane albume) i bila mi je bend br.1 kad sam bio besni tinejdžer i mlađi adolescent pun angsta. Volim je i dalje, ali me emotivno više ne radi uopšte.To je zato što si utepao dete u sebi .