January 19Jan 19 I saw the millions, the naked and the deadI saw the city streets running bloody redI saw a thousand bombers circle in the skyI saw the firestorm fifty stories highI saw a hundred thousand scream and burnI saw the armoured wheels grind and turnUniversal soldier, doomed to live to tellFight and die, forever burn in bloody HellDeath or glory, death or gloryMarch forever in the sound and furyDeath or glory, death or gloryBlood and iron, it's the same old storyI held the Iron Cross, first class with the swordsI marched with Hitler down the bloody road to warI was at Jutland loading till the gun was hotKilled at Trafalgar without firing a shotI was at Moscow, burning in my tankI was at Shiloh, marching in the ranksI was a Sturmbannführer, fighting in BerlinI was a Russian hero, dying for StalinDeath or glory, death or gloryMarch forever in the sound and furyDeath or glory, death or gloryBlood and iron, it's the same old story Edited January 19Jan 19 by Rudolf Pingvinoglu
January 26Jan 26 Kakva pesmetina. Sirova energija.[Verse 1]One last time I will see your faceCold wind bites the chill of your nameWoe can cry oceans and the waves of endless stone will riseBuoyant on the graves[Pre-Chorus]All salt has guttered out your eyesAnd gone, the failures of your mindWhen the blood of hope has driedWhere the sun is gold and light[Chorus]Where the bones lieCold arms openNo one's left behindWhere the bonеs lieOld and brokenThe onеs in the bed of life[Verse 2]Breath of lies twist the tongue of reasonDeath unwinds chaos of the mindAnd dead the eyes buried under seasons turningBack the time burgeoning new lifeYou might also like[Pre-Chorus]All salt has guttered out their eyesAnd gone, the failures of their mindWhen the blood of hope has driedWhere the sun is gold and light[Chorus]Where the bones lieCold arms openNo one's left behindWhere the bones lieOld and brokenThe ones in the bed of life[Bridge]No one left behind[Chorus]Where the bones lieCold arms openNo one's left behindWhere the bones lieOld and brokenThe ones in the bed of life
January 29Jan 29 11 minutes ago, Sludge Factory said:Meni se ovo ništa ne sviđa, produkcija suva kao barut, Mastejn se muči sa pevanjem (dobro, to je već duže vreme tako iz opravdanih razloga), gitare prezategnute, nekako bez muda i masti...ne znam. I nije mi jasna njegova potreba da se već 40 godina bavi temom Metalika i ja...brate, imao si fenomenalnu karijeru, snimio si neke fantastične pesme i albume, i ovaj poslednji nije loš. A Dystopia je, za mene, bolji album od svega što je Metalika izbacila u poslednjih 30 i kusur godina...a on karijeru završava bonus trekom Ride the Lightning, čemu to? Ne kapiram ga uopšte. Edited January 29Jan 29 by Rudolf Pingvinoglu
January 29Jan 29 7 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:Meni se ovo ništa ne sviđa, produkcija suva kao barut, Mastejn se muči sa pevanjem (dobro, to je već duže vreme tako iz opravdanih razloga), gitare prezategnute, nekako bez muda i masti...ne znam. I nije mi jasna njegova potreba da se već 40 godina bavi temom Metalika i ja...brate, imao si fenomenalnu karijeru, snimio si neke fantastične pesme i albume, i ovaj poslednji nije loš. Dystopia je, za mene, bolji album od svega što je Metalika izbacila u poslednjih 30 i kusur godina...a on karijeru završava bonus trekom Ride the Lightning, čemu to? Ne kapiram ga uopšte.Dupli, ne znam šta se desilo. Edited January 29Jan 29 by Rudolf Pingvinoglu
January 29Jan 29 1 hour ago, Rudolf Pingvinoglu said:Meni se ovo ništa ne sviđa, produkcija suva kao barut, Mastejn se muči sa pevanjem (dobro, to je već duže vreme tako iz opravdanih razloga), gitare prezategnute, nekako bez muda i masti...ne znam. I nije mi jasna njegova potreba da se već 40 godina bavi temom Metalika i ja...brate, imao si fenomenalnu karijeru, snimio si neke fantastične pesme i albume, i ovaj poslednji nije loš. A Dystopia je, za mene, bolji album od svega što je Metalika izbacila u poslednjih 30 i kusur godina...a on karijeru završava bonus trekom Ride the Lightning, čemu to? Ne kapiram ga uopšte.Pa ko ce ga znati, bori se sa nekim svojim demonima, leci neke komplekse, sto bi prost narod rek'o "lud co'ek", ali to njegovo ludjenje oko Metalike i te istorije je, cini mi se, medju manjim problemima koje ima u zivotu LM, meni je ovo ok skroz, mislim i na konkretnu verziju pesme, da ne kazem "obradu", i na to kako zavrsava karijeru. Jeste malo cudno, to say the least, ali to je sve u paketu 1 Dejv Mastejn, for better or for worse. Megadeth je uvek bio najpankerskiji od tih bendova i ova pesma je uradjena vise u tom maniru i ceo novi album vise vuce na tu stranu, to podrazumeva i produkciju i miks i pristup i stav, te tako to i posmatram. Neobicno je malo i izgovoriti i cuti da je Megadeth prica dosla do kraja.
January 29Jan 29 6 minutes ago, Sludge Factory said:Pa ko ce ga znati, bori se sa nekim svojim demonima, leci neke komplekse, sto bi prost narod rek'o "lud co'ek", ali to njegovo ludjenje oko Metalike i te istorije je, cini mi se, medju manjim problemima koje ima u zivotu LM, meni je ovo ok skroz, mislim i na konkretnu verziju pesme, da ne kazem "obradu", i na to kako zavrsava karijeru. Jeste malo cudno, to say the least, ali to je sve u paketu 1 Dejv Mastejn, for better or for worse.Megadeth je uvek bio najpankerskiji od tih bendova i ova pesma je uradjena vise u tom maniru i ceo novi album vise vuce na tu stranu, to podrazumeva i produkciju i miks i pristup i stav, te tako to i posmatram.Neobicno je malo i izgovoriti i cuti da je Megadeth prica dosla do kraja.Moguće je i da je uradio to sa obradom da bi privukao pažnju na album, ali se sada više priča o obradi nego o samom albumu...jbg.Ne znam baš to oko panka, možda je ovaj novi komercijalni pank tako zategnut i suv, ali generalno ne...meni je ovaj novi album Megadetha malo previše tanak, fali mi basa i muda u gitarama, ali jbg, svako čuje stvari na drugačiji način. Nisam fan tolike utegnosti i suvoće, preferiram kada čvarci ispadaju iz pojačala...kad smo već kod panka, ovako nešto: Edited January 29Jan 29 by Rudolf Pingvinoglu
January 29Jan 29 1 minute ago, Rudolf Pingvinoglu said:svako čuje stvari na drugačiji način.ma naravno, meni npr. jeste suv ali nije mi bas zategnut kao da se nije mnogo radilo na njemu, odnosno moglo je jos, ali meni to ne smeta. Ima Megadeth kroz svoju istoriji i prog metal elemenata, pank je bio prisutniji do Rust in Peace, posle tu i tamo, uticalo je svasta, menjalo se. Slazem se da je Ride the Lightning verovatno tu i zbog marketinga i galame, ali ocesace se i album o to.