June 10Jun 10 1 hour ago, Mel said:Covek koji je jugoslovenstvo i komunizam prvi elokventno i kompetentno jasno oznacio kao dva najveca zla ove drzavevot?kada to? gde?
June 14Jun 14 On 10. 6. 2026. at 22:59, Mel said:Covek koji je jugoslovenstvo i komunizam prvi elokventno i kompetentno jasno oznacio kao dva najveca zla ove drzave. Sad bi mogao da doda jos jedno.Nismo mi nikad imali komunizam, jesmo kao neki anarholiberalizam. A ko je ikad čuo da je anarholiberalizam ikom zla naneo? Ako Đinđića spominješ kao nešto pozitivno, on je bio pozitivan samo utoliko što nije imao pojma šta radi. Mnogo lepih želja i namera i nula znanja o tome kako. A ako je znao, onda tek nije dobro. Ok ja i DS možda bolje da se ne dotičemo jedno drugog na ovom forumu, bolje za sve.Što se tiče religije, setih se stihova:There is no God in HeavenAnd there is no Hell belowSo says the great professorOf all there is to knowBut I've had the invitationThat a sinner can't refuseAnd it's almost like salvationIt's almost like the bluesEDIT Izlupetao sam se, nije red da tako govorim o čoveku koji je meni mladom toliko nade doneo. Pa makar zbog te nade bez koje ne znam kako bih preživeo, nije okej. Najpre o Đinđiću mogu da kažem da bih voleo da ga vidim živog. A posle možemo da raspravljamo, a i ne moramo. Nije da ne stojim iza svojih reči gore, samo nije okej tako ih reći. Edited June 14Jun 14 by Hermetico
June 14Jun 14 50 minutes ago, Hermetico said:Nismo mi nikad imali komunizam, jesmo kao neki anarholiberalizam. Naravno da smo imali.Sto se Djindjica tice, on je pokusao da uvede demokratiju i mi i jesmo imali neku sasvim solidnu demokratijicu do 2012te a iz ove perspektive i nedostiznu.
June 14Jun 14 4 minutes ago, Mel said:Naravno da smo imali.Sto se Djindjica tice, on je pokusao da uvede demokratiju i mi i jesmo imali neku sasvim solidnu demokratijicu do 2012te a iz ove perspektive i nedostiznu.Pa ti možeš da kažeš da smo imali i glingobizam, ali postoji nešto što se zove političke nauke. Komunizam ti je kad nemaš ni državu, ni klase. Od reči 'komuna'. A mi samo nismo imali klase. Solidnu demokratiju do 2012? Čitaj forum iz doba do 2012, pa ćeš da vidiš koliko je bila solidna. Toliko je bilo dobro da niko nije mislio da može da bude gore ako dođe SNS. Gde je nastao jedan, da kažem, problem fizičke prirode, a taj je da uvek može mnogo mnogo gore to ti je sedmi Hermetikov zakon imaš u udžbeniku. Edited June 14Jun 14 by Hermetico
June 14Jun 14 13 minutes ago, Hermetico said:Pa ti možeš da kažeš da smo imali i glingobizam, ali postoji nešto što se zove političke nauke. Komunizam ti je kad nemaš ni državu, ni klase. Od reči 'komuna'. A mi samo nismo imali klase. Imali smo i klase i drzavu. I komunizam. Kao kad bi rekao ne postoji hriscanstvo jer hriscanske crkve ne postuju razna novozavetna pravila. Ne moze da se nesto negira jer nije dovoljno integralno. Ili kao kad ljudi kukaju kako nemamo praaavi kapitalizam jer je pun regulisanja trzista. A u realnosti svaki je pravi.13 minutes ago, Hermetico said:niko nije mislio da može da bude gore ako dođe SNSMnogi su medjutim vrlo dobro znali da ce biti gore ako dodje SNS i objasnjavali to ali nije se primalo. Problem je bio u ljudima koji su se naprimali na jeftinu propagandu graadjanista i koji nisu bas pokazivali zavidan intelekt nego su pricali kako treba brzo da propadnemo jer cemo onda odskociti posto zivot je elasticna loptica skocica. Real discussions. Edited June 14Jun 14 by Mel
June 14Jun 14 1 minute ago, Mel said:Imali smo i klase i drzavu. I komunizam. Kao kad bi rako ne postoji hriscanstvo jer hriscanske crkve ne postuju razna novozavetna pravila. Ne moze da se nesto negira jer nije dovoljno integralno. Ili kao kad ljudi kukaju kako nemamo praaavi kapitalizam jer je pun regulisanja trzista. A u realnosti svaki je pravi.Mnogi su medjutim vrlo dobro znali da ce biti gore ako dodje SNS i objasnjavali to ali nije se primalo. Problem je bio u ljudima koji su se naprimali na jeftinu propagandu graadjanista i koji nisu bas pokazivali zavidan intelekt nego su pricali kako treba brzo da propadnemo jer cemo onda odskociti posto zivot je elasticna loptica skocica. Real discussions.Dobro.
June 15Jun 15 N1 Info RSPorfirije: Pogodilo me je poređenje Pojasa Presvete Bogor...Patrijarh Porfirije izjavio je sinoć da ga je pogodilo poređenje donošenja Pojasa Presvete Bogorodice u Hram Svetog Save u Beogradu sa koncertom hrvatskog pevačPorfirije: Pogodilo me je poređenje Pojasa Presvete Bogorodice sa Tompsonovim koncertom
June 15Jun 15 6 minutes ago, Jeremija said:N1 Info RSPorfirije: Pogodilo me je poređenje Pojasa Presvete Bogor...Patrijarh Porfirije izjavio je sinoć da ga je pogodilo poređenje donošenja Pojasa Presvete Bogorodice u Hram Svetog Save u Beogradu sa koncertom hrvatskog pevačU smislu da je Tompson pobedio s brojkama?
June 15Jun 15 On 10. 6. 2026. at 18:57, Filozof manijak said:Koliko je meni poznato, Hilandarska lavra i vrh SPC nikako nisu na liniji, pa ovo tumačim kao odgovor studenstke strane.Možda grešim.Mozda ste pricali o ovome vec, ali pod cijom jurisdikcijom je Hilandar? On vazi za srpski manastir, ali ako je na Svetoj Gori, onda ce pre biti da je pod Vaseljenskom Patrijarsijom?
June 15Jun 15 2 minutes ago, Kampokei said:Mozda ste pricali o ovome vec, ali pod cijom jurisdikcijom je Hilandar? On vazi za srpski manastir, ali ako je na Svetoj Gori, onda ce pre biti da je pod Vaseljenskom Patrijarsijom?Ја мислим да је он под Васељенском патријаршијом и то директно, није под неким локалним епископом.
June 15Jun 15 15 minutes ago, Kampokei said:Mozda ste pricali o ovome vec, ali pod cijom jurisdikcijom je Hilandar? On vazi za srpski manastir, ali ako je na Svetoj Gori, onda ce pre biti da je pod Vaseljenskom Patrijarsijom?Nije bas da se razumem u crkvene jurisdikcije, ali sam pročitao da Hilandar nije pod SPC.Pretpostavljam da je kao što Hamlet kaže pod Vaseljenskom patrijaršijom.Joś jedna zanimljivost, igumanijom Hilandara se smatra ikona Bogorodice trojeručice, dok je sadašnji Metodije tzv.proiguman.
June 15Jun 15 55 minutes ago, Lo Zingaro said:U smislu da je Tompson pobedio s brojkama? Tomson je pevac koii je odrzao jedan od najvecih koncerata, po broju posetilaca, u EU prosle godine.
June 15Jun 15 2 minutes ago, x500 said:Tomson je pevac koii je odrzao jedan od najvecih koncerata, po broju posetilaca, u EU prosle godine.Pa rekoh da je pobedio.
June 15Jun 15 4 minutes ago, Lo Zingaro said:Pa rekoh da je pobedio.500k u Zagrjebu i mjesec dana kasnije jos 150k u Sinju, najjaci pevac EU.