June 10Jun 10 Meni je u fokusu studentski pokret, imam teoriju da je ovo kontrapunkt potezu sa pojasom, u smislu da SP organizuje ovu tribinu pozivajuči igumana Hilandara. Koliko je meni poznato, Hilandarska lavra i vrh SPC nikako nisu na liniji, pa ovo tumačim kao odgovor studenstke strane.Možda grešim.
June 10Jun 10 2 hours ago, kronostime said:Nije do komunista - do mentaliteta je....Albanci nisu imali uticaj SPC i jos su ateisti, onako pravi.
June 10Jun 10 Svaka čast kako si dobro informisan šta se dešava u komšiluku, ja jedva stižem da ispratim šta je kod nas.
June 10Jun 10 2 hours ago, Filozof manijak said:Ja sa takvima nemam problem, i za mene je čovek kao osoba mnogo više od njegovih verskih ili političkih uverenja.znaci branio si ljude koji su isli na te skupove kao sto sad ovde branis vernike? ja sam dosta toga gore na politici procitao al na tako nesto nisam naisao. ako si ih branio, izvini.
June 10Jun 10 7 hours ago, Frile said:moram da te pitam, jesu li ti komunisti sada sa tobom u sobi?ja sam komunistkinja u sobi jesam.i bicu ono, mogu da dodjem gde treba... Edited June 10Jun 10 by gospa buba
June 10Jun 10 2 hours ago, Filozof manijak said:prekopao sam malo, mislim da je ovaj SPUNS ćacijevski.Ništa, moja teorija pada u voduJesu ćaci...iguman Metodije je moja generacija na ETF...ne znam šta da ti kažem...nisam sa njim komunicirao dugo vremena...i nemam neku željugorak ukus u ustima
June 10Jun 10 7 hours ago, Filozof manijak said:Ali zašto vama, čika Đorđe, smeta kako drugi žive i u šta veruju? Da li vas na bilo koji način ugrožava to što drugi slave slavu, ili se venčavaju u crkvi, ili što poste?Ili vas samo nervira u odnosu na to kako je bilo i živelo se ranije, za vreme SFRJ?čuj, niti mi smeta , niti me nervira. samo mi je malo degutantno kada bivši nevernici, članovi SKJ postaju odjednom vernici sa slavama, krštenjima i postovima. sa svim mogućim ritualima. zasmeta mi kada nešto što je ranije bilo uobičajeno postane no no. banalizovano "ajmo na ćevape" . "ne mogu, postim". znam vršnjaka mog potomka koji je na "hristos se rodi" odgovarao sa "super, koliko je mali težak?". posle se venčao i u crkvi jer su mama i tata smatrali da tako treba. smešno mi je. ništa više ili manje. što se same religije tiče, meni je prvi signal da tu nešto ne valja bilo posle gedanja "razvoda na italijanski način", davno u mojim tinejdžerskim godinama. I isti je qrac koji sam video u izraelskom "Gett" 50 godina kasnije. a ovu "našu" crkvu mrzim zbog toga što njenom voljom pedofili pahomije i kačavenda nisu na robiji, što je njen poglavar objasnio putinu kakvo je stanje u srbiji, što su njeni pripadnici celivali pohode na zapad devedestih. i, nije mi nikakva uteha da su to sve radile i druge crkve. ine dopada mi se što vernici nisu svesni toga.
June 10Jun 10 53 minutes ago, adam said:znaci branio si ljude koji su isli na te skupove kao sto sad ovde branis vernike?ja sam dosta toga gore na politici procitao al na tako nesto nisam naisao. ako si ih branio, izvini.Ne, to sad učitavaš.Rekao sam da poznajem ljude koji podržavaju Vučića iskreno, a ne one koji su išli na skupove. Bitna razlika
June 10Jun 10 5 hours ago, adam said:pa nije bilo izasle na ulicu pa bum. nego su izlazile i izlazile dok nisu uspele da okrenu vecinu za sebe. to kao sto su se i radnici borili za svoja prava mic po mic.samo sto, kao sto znamo, sva ta prava mogu i da se ukinu ako se dozvoli drustvena klima za to. pa valja biti oprezan. zato i religije treba zauzdavati kad krenu u raspojasavanje. ja o tome sve vreme pricam. al ako smatrate da ta mogucnost ne postoji, onda nista.Nije CH neki primer za promociju zenskog glasackog prava. Zemlja i stanovnici su nauceni da su banka i da ne treba mnogo da talasaju. U CH su valjda jedine neke demonstracije bile 68me i nisu nicim rezultirale, ali su kasnili sa tim kao drzava i onda neku godinu kasnije progurali te zakone da bi valjda nekim konvencijama medjunarodnim mogli da pristupe. Neki zadnji kanton je 90te tek nateran od strane drzave da da glasacko pravo da ih ne blamiraju. Inace svajcarskim chichama nikako nije bilo jasno sto bi sad zene odjednom trebale da im glasaju kad im je i dosad bez njih sasvim lepo islo.Uporediti to sa SFRJ gde smo (mi zene) 46te dobile pravo da glasamo za komunisticku partiju, a 90te dok su nazadni Svajcarci preko one stvari zavrsili sa uvodjenjem zenskog glasanja mogli smo cak da ucestvujemo ili makar posmatramo kraj jednog fenomenalnog koncepta praaaavih vrednosti sistema bolesti iz koga su oni koji su mentalno i fizicki najblizi bili Svajcarcima prvi pobegli ko taoci cim se vrata ludare malo odskrinula.
June 10Jun 10 Covek koji je vratio veronauku i demokratiju u Srbiju:ako neko poslusa govor moze se videti kako zvuci govor ovog coveka i da li to moze na bilo koji nacin da se uporedi sa govorom coveka za koga nas je deo gradjanske levice mesecima i godinama ubedjivao i sludjivao da je to cit."novi Djindjic" (na cast svakom ko se na to upecao).Inace za 6 meseci bice tacno 30 godina od skidanja petokrake sa zgrade BG skupstine. Covek koji je jugoslovenstvo i komunizam prvi elokventno i kompetentno jasno oznacio kao dva najveca zla ove drzave. Sad bi mogao da doda jos jedno.
June 10Jun 10 48 minutes ago, Filozof manijak said:Ne, to sad učitavaš.Rekao sam da poznajem ljude koji podržavaju Vučića iskreno, a ne one koji su išli na skupove. Bitna razlikanisam ni rekao da poznajes ljude koji su isli na skupove. to bi bilo ucitavanje. samo sam zakljucio da nema sanse da na tim skupovima nije bilo takvih ljudi kao sto su tvoji prijatelji pa sam se zapitao zasto vernike treba braniti a njih ne.
June 10Jun 10 7 hours ago, adam said:za razliku od ateista koje u principu niko ni za sta ne zarezuje, crkva se pita.Pitaj se svi, ali uticaj crkve je toliko toksičan da to sve treba nešto što ne smem da kažem sad na forumu. SPC je govno, neke stvari su samo za nepominjuće akcije, ja bih rado dao svoj doprinos. U pravu si.@Sammael Buraz, bio sam arogantan prema tebi. Neće se ponoviti. Ako možeš, praštaj. Neću da se pražavdam, ni vadim. To je što je, tenkre sam bio.
June 10Jun 10 Just now, Hermetico said:@Sammael Buraz, bio sam arogantan prema tebi. Neće se ponoviti. Ako možeš, praštaj. Neću da se pražavdam, ni vadim. To je što je, tenkre sam bio.Ma nisi bio, nema šta da praštam, prosto sam video da su nam polazne osnove toliko drugačije da samo možemo da se složimo da se ne slažemo a zaista ne mislim da je ovo tema oko koje želim s bilo kim da budem u sukobu, pogotovo što nemam problem s verom kao takvom