May 10May 10 10 hours ago, Mel said:50ih su bubrezi otpadali seljacima koji nisu uspevali da predaju 120% vune komunistima. Krijes a? Dodju, prebroje ovce, i kazu toliko i toliko vune po svakoj ovci. Ako ovca nije dobar komunista i ne ispuni kvotu, batine. To je jedini period kad su deca kod moje majke u selu isla za ovcama bez pletenih carapa. 50te. To je 15 godina into the velelepna Jugoslavija SFRJ izdanje, da se podsetimo ceo period kraljeve Jugoslavije je trajao 20, i da 90% ostavljenih napustenih u tom periodu nisu imali polomljena rebra jer im ovce nisu nacitale Marksa.Oko toga koji je period kome lep, meni je zadnjih 3-4 godine pod Vucicem top period, tako se potrefilo. Dete bilo stabilno, finansijski sumnjam da ce se ikad ponoviti. Ali bas tvrditi posto je meni lepo da je to raj na zemlji svima i ko pisne govno stisne je malo nelogicno imo.svaki tvoj upis je budibogsnama i samo te preskacem, posto ako se zahvatim, ima da me forumski streljajuovde pravis, sta ?lazzamenu tezamentalnu gimnastikutebi, pojedincu u danasnjoj srbiji, ako je dobro, dobro je uprkos vucicu (osim ako ti nije dobro zbog njega, a to sam sasvim siguran, iako je slucaj, neces obelodaniti na ovom forumu)tim istim recnikom, masama, kojima je bilo dobro u toj jugoslaviji, je bilo dobro zbog tite
May 10May 10 2 minutes ago, cedo said:svaki tvoj upis je budibogsnama i samo te preskacem, posto ako se zahvatim, ima da me forumski streljajuovde pravis, sta ?lazzamenu tezamentalnu gimnastikutebi, pojedincu u danasnjoj srbiji, ako je dobro, dobro je uprkos vucicu (osim ako ti nije dobro zbog njega, a to sam sasvim siguran, iako je slucaj, neces obelodaniti na ovom forumu)tim istim recnikom, masama, kojima je bilo dobro u toj jugoslaviji, je bilo dobro zbog titeOvo samo propagandom ispran mozak može da kaže.pojedinac/maseVučić loš/Tito dobar50 nijansi crno - belo.Ne, nije svima bilo dobro u toj Jugoslaviji, pogotovo seljacima. Mnogi su gulili robiju, toliko im je bilo dobro.esid: mnogi su morali da pale u zapadnu Nemačku na gastarbajtovanje, toliko im je bilo dobro ovde.Reci da je tebi bilo dobro, nemoj govoriti u tuđe ime kad ne znaš kako su ljudi prolazili. Edited May 10May 10 by Filozof manijak
May 10May 10 1 hour ago, April said:Nisam mislio samo na SPS, mislio sam i na HDZ, SDS, SDA, VMRO, sve je to ista šovino banda kozojeba koja je najahala na stare udbine metode i od dela sasvim normalnih građana napravila glasačku mašinu plašeći ih komšijama.Nisu on najahali udbine metode nego su i bili tad udba i KPJovci. Koliko god se to mnogima na ovom forumu ne svidjalo jer komunisti su iskljucivo demokratija, umetnost, razvoj ekonomije, antikolonijalizam, ljudska prava, ljubav, a ne i banda pljackasa i ubica civila i progonitelja svega sto zalici na politickog protivnika, diktatura, otimacina od poljoprivrednika uz prebijanja itsl.
May 10May 10 49 minutes ago, cedo said:svaki tvoj upis je budibogsnama i samo te preskacem, posto ako se zahvatim, ima da me forumski streljajuovde pravis, sta ?lazzamenu tezamentalnu gimnastikutebi, pojedincu u danasnjoj srbiji, ako je dobro, dobro je uprkos vucicu (osim ako ti nije dobro zbog njega, a to sam sasvim siguran, iako je slucaj, neces obelodaniti na ovom forumu)tim istim recnikom, masama, kojima je bilo dobro u toj jugoslaviji, je bilo dobro zbog titeAko ti je dobro, dobro ti je uprkos Vucicu! Sem ako ti je dobro zbog Vucica!! Ha!! Ha!!!Boze sacuvaj.
May 10May 10 19 minutes ago, Filozof manijak said:Ovo samo propagandom ispran mozak može da kaže.pojedinac/maseVučić loš/Tito dobar50 nijansi crno - belo.Ne, nije svima bilo dobro u toj Jugoslaviji, pogotovo seljacima. Mnogi su gulili robiju, toliko im je bilo dobro.esid: mnogi su morali da pale u zapadnu Nemačku na gastarbajtovanje, toliko im je bilo dobro ovde.Reci da je tebi bilo dobro, nemoj govoriti u tuđe ime kad ne znaš kako su ljudi prolazili.ono sto si boldovao je tako (danas je dobro pojedincima, a tada je bilo masama), pa se mozes postaviti na trepavice da osporispri tom otidji na post koji sam kvotovao, vidi sta sam boldovao i utvrdi zasto sam odgovorio tako kao sto jesam (spominjuci tita i vucica). cak sam i u samom postu napisao, tim recnikomiskreno, ti si se pogubio u ovoj diskusiji. nijedan argument nemas, pocevsi od posta sa havanom. i ostali. stative ne postoje. lord ovde pise da su komunisti "potpuno odsečeno od realnosti" nesto radili dvadeset i osme, a obznana, kad je bila ? nista, tek tako odseceni od realnosticrci cete, a na usnama ce vam proletati da su, nama, jugoslovenima, mozgovi bili isprani, a ja cu i dalje ziveti kao covek zahvaljujuci temeljima koje mi je dalo obrazovanje u toj drzavi pri tom ne zaviseci od toga koja je partija na vlasti, a moji drugovi rasuti po svetu iz istog razloga zive par puta bolje. za razliku od njih, moja jedina briga je da li cu imati ovde kome da platim da me leci kada mi lecenje bude bilo potrebno pod stare dane i to je jedino u sta nisam siguran, a mozebi ce mi trebati. Edited May 10May 10 by cedo
May 10May 10 10 minutes ago, Mel said:Ako ti je dobro, dobro ti je uprkos Vucicu! Sem ako ti je dobro zbog Vucica!! Ha!! Ha!!!Boze sacuvaj.to sto si ti napisala je bilo za boze me sacuvajmoje netebi je dobro (sama kazes) uprkos vucicu (ja kazem)nekome uvezanom sa vlascu je dobro zbog vucicajasnije sad ? jel moguce ili je jos uvek nejasno i za boze me sacuvaj ?
May 11May 11 Diskusije se toliko ponavljaju, da je vise iluzorno truditi se oko citanja svog tog taloga. U principu, imamo dva tabora:JBT und die Kommunisten su bili cool, vozdigli zemlju iz pepela, doneli mir, red i rad i JUS standard zivljenja; narod se okupao po morima, skolovao decu i bezbrizno poziveo do 1990. - a onda su nacionalisti sjebali taj pax titoiana ili comunistiana i vratili nas na KSHS podesavanja...Komunisti su bili uzurpatori, sviraci kurca tj. Titove cigare sa Kube; krali su, otimali, ubijali, keine Demokratie doneli; zemlja je napredovala jer je to bio trend u svetu; na kraju su se medjusobno zavadili i pobili se, prigrlivsi nacionalizme, kad im je ideologija propala....Ja bih, da sam mod, stavio ovo na glasovanje. Da se prebrojimo, jesmo ili Levi ili Desni forum... Edited May 11May 11 by G. L.
May 11May 11 da vidimo sta kazu britanci koji su isterali svoje gradjane na ulicu da masuda sklapac filma nije pogresio himnu na pocetku, bilo bi, pa savrsenoevo jedan propagandni film o coveku koji je oblikovao dvadeseti vek
May 11May 11 I da, moram jos nesto da napisem @milfisland -u, sto se tice Ace diktatora sa Cetinja:Aco nije "ukinuo nezavisnu CG i prisajedinio je Srbiji", kako drljevicevska/LSCG/DPS struja kvaziistoricara brunda decenijamaAco je bio autokrata, ali tesko da je bio velikosrpski hegemonAcova vojska je slamala pobune i ustanke, bas kao sto to radi svaka druga vojskaJer je taj isti Aca ukinuo i drzavnost Srbije i utopio je u KSHS. Nije Srbija postojala, a CG prestala da postoji, vec su obe, tada srpske drzave (ma koliko vi citirali "kanonskog pravnika" kralja Nikolu, a negirali "demografa" kralja Nikolu) - simultano prestale da postoje i djuture uvaljane u jugoslovenski amalgam, sto je i #1 srpska greska u modernoj istoriji.#2 je bila komunizam. Ali je to vec pitanje, da li je moglo bez njega. Verovatno ne, kao ni u ostatku Evrope, koju he CA oslobadjala u WW2. Edited May 11May 11 by G. L.
May 11May 11 4 hours ago, G. L. said:I da, moram jos nesto da napisem @milfisland -u, sto se tice Ace diktatora sa Cetinja:Aco nije "ukinuo nezavisnu CG i prisajedinio je Srbiji", kako drljevicevska/LSCG/DPS struja kvaziistoricara brunda decenijamaAco je bio autokrata, ali tesko da je bio velikosrpski hegemonAcova vojska je slamala pobune i ustanke, bas kao sto to radi svaka druga vojskaJer je taj isti Aca ukinuo i drzavnost Srbije i utopio je u KSHS. Nije Srbija postojala, a CG prestala da postoji, vec su obe, tada srpske drzave (ma koliko vi citirali "kanonskog pravnika" kralja Nikolu, a negirali "demografa" kralja Nikolu) - simultano prestale da postoje i djuture uvaljane u jugoslovenski amalgam, sto je i #1 srpska greska u modernoj istoriji.#2 je bila komunizam. Ali je to vec pitanje, da li je moglo bez njega. Verovatno ne, kao ni u ostatku Evrope, koju he CA oslobadjala u WW2.Prilikom slamanja pobuna svaka vojska ubija žene i djecu i pali kuće sa ljudima unutar kuća. Pa nam kukali Aca fasova nadimak. Valjda to tako ide.A i kad se neđe parkiraš sa vojskom i izbrišeš postajenje države i njenog imena to je posle neko brundanje.BIće da je slučajno najviše narodnih heroja i generala per capita u NOV iz Crne Gore bilo jer su voljeli Acu.Još da pročitamo nešto o Draži prvom gerilcu, pa da lijegamo.Tako mlad, a u sve upućen. Edited May 11May 11 by milfisland
May 11May 11 Aco nije ukinuo CG - samo je spojio dedovinu sa svojim imanjem koje je dobio u privatizaciji 1903. godine. 😁
May 11May 11 53 minutes ago, milfisland said:Prilikom slamanja pobuna svaka vojska ubija žene i djecu i pali kuće sa ljudima unutar kuća. Pa nam kukali Aca fasova nadimak. Valjda to tako ide.A i kad se neđe parkiraš sa vojskom i izbrišeš postajenje države i njenog imena to je posle neko brundanje.BIće da je slučajno najviše narodnih heroja i generala per capita u NOV iz Crne Gore bilo jer su voljeli Acu.Još da pročitamo nešto o Draži prvom gerilcu, pa da lijegamo.Tako mlad, a u sve upućen.Nista licno, iako ti prebacujes pricu na tu ravan.Konstatovao sam da su obe nezavisne drzave ukinute, sto je tacno. Nije se desilo da je "CG pripojena Srbiji", vec KSHS. Bas kao sto je i Srbija ukinuta i nije pripojena Srbiji, vec istoj toj KSHS.A to za ubijanje dece, verovatno mislis na porodicu Zvicer, cija je glava bila istaknuti odmetnik. Jbg, ne opravdavam ubijanje neduznih (a ni duznih) ljudi - tako da necu ni sada to ciniti. Na tome ste napravili nacionalni mit. Cak je i raspop Miras to koristio po besedama. Ali, bilo bi dobro da nam objasnis, zasto su zandarmi uopste jurili tog Petra Tomaševa?I jos: DM ne moze da bude "prvi" gerilac Evrope iz prostog razloga, jer je gerilski otpor krenuo skoro 2 godine ranije. U okupiranoj Poljskoj. Sto ne znaci da DM nije bio gerilac. Kapiras? Edited May 11May 11 by G. L.
May 11May 11 34 minutes ago, kronostime said:Aco nije ukinuo CG - samo je spojio dedovinu sa svojim imanjem koje je dobio u privatizaciji 1903. godine. 😁Docim je JBT tu Acovu dedovinu nacionalizovao, a iz Acovog dvora se baskario sledecih 35 godina kao novi kralj. Bez krune, ali sa petokrakom. A jedna od njegovih zena je, po sluzbenoj duznosti, zivela u drzavnoj vili jos 30ak godina. Zanimljivo je kad se sa aspekta komunizma i zloupotrebe vlasti prigovara za isto onima, od kojih bi ti komunisti navodno trebalo da su puno bolji.
May 11May 11 46 minutes ago, G. L. said:Docim je JBT tu Acovu dedovinu nacionalizovao, a iz Acovog dvora se baskario sledecih 35 godina kao novi kralj. Bez krune, ali sa petokrakom. A jedna od njegovih zena je, po sluzbenoj duznosti, zivela u drzavnoj vili jos 30ak godina.Zanimljivo je kad se sa aspekta komunizma i zloupotrebe vlasti prigovara za isto onima, od kojih bi ti komunisti navodno trebalo da su puno bolji.Veca prava je imala Brozova Socijalisticka Republika Crna Gora no Acina Zetska banovina.