Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

šah je šah

Featured Replies

steta za erigaisia.

u svakom slucaju samo da ne pobede giri ili nakamura, ostali ok

• Replies 2.9k
  • Views 180.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Hans nije varao, jer varanje ne postoji, samo je koristio neke metode na granici dozvoljenog, i to ne stalno, samo par poteza, a to je manje od 3% poteza u partiji, što mnogi smatraju dozvoljenom pom

• Stigao sam na četvrto kolo i prošetao sam salom prvih 25 minuta, na metar od Magnusa i ostalih velikana. A pre kola naleteh u prolazu na naše šahistkinje, pa im dobacih "Napred, Srbija!" (valjda nisam

• Sa olimpijskim šampionom  

Posted Images

bas bi bila super sprdnja da anis postane prvak sveta.

steta za arjuna i vinsenta.

1 hour ago, nenad said:

bas bi bila super sprdnja da anis postane prvak sveta.

steta za arjuna i vinsenta.

Jbg, ja nekako vidim Fabija, Praga i Nakumuru kao favorite za turnir kandidata (al sma pametan, 2. i 3 po trenutnom rejtingu + Prag koji te turnire uvek igra fenomenalno, baš čudno da ih vidim tako)... I očekujem da će se između njih troje lomiti, s tim da mislim da je Fabi najbolji igrač od njih troje i vervoatno nabolji lik na šahovskoj estradi i da je red da uzme...

ALi, ako ćemo do sprdnje i spektakla, mogu da zamislim da Nakamura uzme, pa da se na potkastima pojavljuje sa krunom i plaštom... Tu bi kridž ispadao na sve strane, ne bi se moglo živeti od toga...

2 hours ago, radisa said:

Jbg, ja nekako vidim Fabija, Praga i Nakumuru kao favorite za turnir kandidata (al sma pametan, 2. i 3 po trenutnom rejtingu + Prag koji te turnire uvek igra fenomenalno, baš čudno da ih vidim tako)... I očekujem da će se između njih troje lomiti, s tim da mislim da je Fabi najbolji igrač od njih troje i vervoatno nabolji lik na šahovskoj estradi i da je red da uzme...

ALi, ako ćemo do sprdnje i spektakla, mogu da zamislim da Nakamura uzme, pa da se na potkastima pojavljuje sa krunom i plaštom... Tu bi kridž ispadao na sve strane, ne bi se moglo živeti od toga...

dobro, fabi je najbolji igrac tu, bez dileme, mislim da cak nije ni blizu, i bila bi neka poetska pravda da on postane prvak.

hikaruov rejting je sprdnja, ranga anandovog, on nije odigrao ozbiljnu partiju od prethodnih kandidata.

12 minutes ago, nenad said:

hikaruov rejting je sprdnja, ranga anandovog, on nije odigrao ozbiljnu partiju od prethodnih kandidata.

Njegov rejting jeste sprdnja ali ja ne mislim cak ni Prag da je bolji od njega, o ostalima, osim Fabija i da ne pricamo...

Uzmi u obzir da se on sigurno mesecima sprema za taj turnir, bez obzira sta prica i kako se ponasa... Prosli put mu je mec za titulu pobegao u poslednjem kolu...

16 hours ago, radisa said:

Njegov rejting jeste sprdnja ali ja ne mislim cak ni Prag da je bolji od njega, o ostalima, osim Fabija i da ne pricamo...

Uzmi u obzir da se on sigurno mesecima sprema za taj turnir, bez obzira sta prica i kako se ponasa... Prosli put mu je mec za titulu pobegao u poslednjem kolu...

on je potpuna nepoznanica, jer prosto nije igrao ozbiljan sah dve godine. sigurno je da on prati sve u smislu nove teorije otvaranja ali prosto nije u treningu da sedi 6 sati i igra partiju, pa tako dve nedelje.

fabi je veliki favorit, iza njega prag, naka, giri i vei ji, koji su svi u top formi jako blizu i sindarov koji moze da iznenadi slicno kao gukes prosli put. mislim da su jedino blubaum i esipenko bez sansi.

moj pik je ji, izgleda da je u poslednjih godinu dana prelomio da mu sah ipak bude primarni fokus.

imao je pentala zrtvu dame u petrovu sad na kupu, koju je cuvao devet godina. i sad to nije toliko cudno, ima toga, meni je bilo zanimljivo sto je fabi bio smoren sto mu to nije bilo na radaru tada, vec "samo" par godina.

edit

judit je opet vozala hauela, koji je top 50 igrac sveta, kao malo dete. zena je apsolutni bog saha.

Edited by nenad

Esipenko

Sindarov, u velikoj cajtnot-drami

• 3 weeks later...

sta radi alireza na glcu, ovo nije realno. omlatio je redom fabija, gukesa, hikarua, ananda i mvla. stvarno je steta sto ne shvata sah ozbiljnije, ima goat potencijal.

G8c6W9YakAICA28?format=png&name=small

performance 3526 lol

steta sto ga nema na kandidatima, prosetao bi se imo

sutra pocinje svetsko u rapidu i blitzu

zmDkX4q.png

pocinje u 12 po nasem.

aDgSBSQ.gif

lol

Crni Nodirbekče. Prvi put čujem za ovog lika, ali deluje kao totalni gotivac.

Inače, danas je 35 godina od ključne partije Kasparov-Karpov u Lionu. Do sada sam video samo kratke isečke u kojima Kasparov pokazuje finalne varijante, a noćas sam ispreskakao ceo dokumentarac i prilično me iznenađuju neki Karpovljevi osvrti.

Edited by kralj