November 23, 2025Nov 23 steta za erigaisia. u svakom slucaju samo da ne pobede giri ili nakamura, ostali ok
November 24, 2025Nov 24 bas bi bila super sprdnja da anis postane prvak sveta.steta za arjuna i vinsenta.
November 24, 2025Nov 24 1 hour ago, nenad said:bas bi bila super sprdnja da anis postane prvak sveta.steta za arjuna i vinsenta.Jbg, ja nekako vidim Fabija, Praga i Nakumuru kao favorite za turnir kandidata (al sma pametan, 2. i 3 po trenutnom rejtingu + Prag koji te turnire uvek igra fenomenalno, baš čudno da ih vidim tako)... I očekujem da će se između njih troje lomiti, s tim da mislim da je Fabi najbolji igrač od njih troje i vervoatno nabolji lik na šahovskoj estradi i da je red da uzme...ALi, ako ćemo do sprdnje i spektakla, mogu da zamislim da Nakamura uzme, pa da se na potkastima pojavljuje sa krunom i plaštom... Tu bi kridž ispadao na sve strane, ne bi se moglo živeti od toga...
November 24, 2025Nov 24 2 hours ago, radisa said:Jbg, ja nekako vidim Fabija, Praga i Nakumuru kao favorite za turnir kandidata (al sma pametan, 2. i 3 po trenutnom rejtingu + Prag koji te turnire uvek igra fenomenalno, baš čudno da ih vidim tako)... I očekujem da će se između njih troje lomiti, s tim da mislim da je Fabi najbolji igrač od njih troje i vervoatno nabolji lik na šahovskoj estradi i da je red da uzme...ALi, ako ćemo do sprdnje i spektakla, mogu da zamislim da Nakamura uzme, pa da se na potkastima pojavljuje sa krunom i plaštom... Tu bi kridž ispadao na sve strane, ne bi se moglo živeti od toga...dobro, fabi je najbolji igrac tu, bez dileme, mislim da cak nije ni blizu, i bila bi neka poetska pravda da on postane prvak. hikaruov rejting je sprdnja, ranga anandovog, on nije odigrao ozbiljnu partiju od prethodnih kandidata.
November 24, 2025Nov 24 12 minutes ago, nenad said:hikaruov rejting je sprdnja, ranga anandovog, on nije odigrao ozbiljnu partiju od prethodnih kandidata.Njegov rejting jeste sprdnja ali ja ne mislim cak ni Prag da je bolji od njega, o ostalima, osim Fabija i da ne pricamo...Uzmi u obzir da se on sigurno mesecima sprema za taj turnir, bez obzira sta prica i kako se ponasa... Prosli put mu je mec za titulu pobegao u poslednjem kolu...
November 25, 2025Nov 25 16 hours ago, radisa said:Njegov rejting jeste sprdnja ali ja ne mislim cak ni Prag da je bolji od njega, o ostalima, osim Fabija i da ne pricamo...Uzmi u obzir da se on sigurno mesecima sprema za taj turnir, bez obzira sta prica i kako se ponasa... Prosli put mu je mec za titulu pobegao u poslednjem kolu...on je potpuna nepoznanica, jer prosto nije igrao ozbiljan sah dve godine. sigurno je da on prati sve u smislu nove teorije otvaranja ali prosto nije u treningu da sedi 6 sati i igra partiju, pa tako dve nedelje. fabi je veliki favorit, iza njega prag, naka, giri i vei ji, koji su svi u top formi jako blizu i sindarov koji moze da iznenadi slicno kao gukes prosli put. mislim da su jedino blubaum i esipenko bez sansi.moj pik je ji, izgleda da je u poslednjih godinu dana prelomio da mu sah ipak bude primarni fokus.
November 25, 2025Nov 25 imao je pentala zrtvu dame u petrovu sad na kupu, koju je cuvao devet godina. i sad to nije toliko cudno, ima toga, meni je bilo zanimljivo sto je fabi bio smoren sto mu to nije bilo na radaru tada, vec "samo" par godina.editjudit je opet vozala hauela, koji je top 50 igrac sveta, kao malo dete. zena je apsolutni bog saha. Edited November 25, 2025Nov 25 by nenad
December 1, 2025Dec 1 Nodirebek spremio celu partiju kod kuće https://www.youtube.com/watch?v=tZNTqbFfJK0Prvi put potrošio vreme u 38. potezu...
December 18, 2025Dec 18 sta radi alireza na glcu, ovo nije realno. omlatio je redom fabija, gukesa, hikarua, ananda i mvla. stvarno je steta sto ne shvata sah ozbiljnije, ima goat potencijal.
December 26, 2025Dec 26 Crni Nodirbekče. Prvi put čujem za ovog lika, ali deluje kao totalni gotivac.Inače, danas je 35 godina od ključne partije Kasparov-Karpov u Lionu. Do sada sam video samo kratke isečke u kojima Kasparov pokazuje finalne varijante, a noćas sam ispreskakao ceo dokumentarac i prilično me iznenađuju neki Karpovljevi osvrti. Edited December 26, 2025Dec 26 by kralj