Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

šah je šah

Featured Replies

8 minutes ago, MocaVukotic said:

Dal se moze reci da je ona od sahistkinja prisla najblize muskim sampionima? One stare sampionke nisu ni igrale sa muskarcima? Ako se ne varam, igrala je bar jednom kandidate u open konkurenciji.

Meni je ona iznimno simpaticna, volim da je slusam kad komentarise kandidate ili mec za sampiona, pored sjajnih ideja ima i neku lakocu u sebi i smisao za humor, koji je u tom svetu gotovo nepostojeci.

ja nisam objektivan, posto tu zenu obozavam, ali ipak cu podeliti svoje misljenje. )

nije ni blizu, jedino nona moze u istu recenicu, mada je i ona jako daleko.

ona je bila najbolja na svetu vrv vec sa 12, sa 14 vec nije bilo dileme. postala je najmladji velemajstor ikada uzevsi titulu prvaka madjarske sto je bilo potpuno nezamislivo. devojcica od 15 godina, bex izgubljene partije, pobedom protiv najboljeg igraca madjarske u trenutku kada remijem uzima normu a pobedom titulu. i sve to sa poznavanjem teorije otvaranja reda velicine 10 puta manjim od ljudi protiv kojih je igrala, medju kojima je bio i lajos portis.

za mene je ona sasvim sigurno top 20 all time talenat i napadacki top 5 igrac.

edit

da je imala prilike za razvoj kao kramnik i visi npr, veoma verovatno bi bila prvak sveta u nekom trenutku.

Edited by nenad

• Replies 2.9k
  • Views 180.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Hans nije varao, jer varanje ne postoji, samo je koristio neke metode na granici dozvoljenog, i to ne stalno, samo par poteza, a to je manje od 3% poteza u partiji, što mnogi smatraju dozvoljenom pom

• Stigao sam na četvrto kolo i prošetao sam salom prvih 25 minuta, na metar od Magnusa i ostalih velikana. A pre kola naleteh u prolazu na naše šahistkinje, pa im dobacih "Napred, Srbija!" (valjda nisam

• Sa olimpijskim šampionom  

Posted Images

hikaru lolol

vrhunska zabava firuozja carlsen. preporuka

i jos jedna titula za magnusa.

danas prelomio u trecoj, gde je preokrenuo potpuno izgubljenu poziciju, inace nije odigrao bog zna sta, barem u odnosu na juce, gde je protiv satorova igrao vrhunski.

On 8. 2. 2026. at 13:18, nenad said:

ja nisam objektivan, posto tu zenu obozavam, ali ipak cu podeliti svoje misljenje. )

nije ni blizu, jedino nona moze u istu recenicu, mada je i ona jako daleko.

Nejasna mi je bila rečenica, pa sam hteo da odgovorim. Ali u ostatku posta vidim da se slažemo da je Judit bez konkurencije u krugu ženskih šahistkinja.

Svejedno odgovori, bar neku mošu od fajta na šahu da imamo.

moram se jos jednom osvrnuti na finale. bas je tuzno gledati fabija protiv magnusa, posebno kad igra (dosta) bolje. realno je trebalo da dobije bar 3:1 a on izgubio isto toliko. (

Jan Timman 1951-2026

2 hours ago, MocaVukotic said:

Jan Timman 1951-2026

Na Twitteru je Judit Polgar okačila intervju koji je pre neku godinu uradila sa Janom.

16 minutes ago, ajgor said:

Na Twitteru je Judit Polgar okačila intervju koji je pre neku godinu uradila sa Janom.

daj link za nas sto ne rabimo x.

10 hours ago, MocaVukotic said:

Jan Timman 1951-2026

Pre 45-50 godina, on i Ljubojevic bili treci i cetvrti na listi neko vreme

7 hours ago, nenad said:

daj link za nas sto ne rabimo x.

Trebalo bi da je ovo

• 2 weeks later...

zavrsio se i turnir u pragu, dosta zanimljivo, na kraju abdu opet osvojio turnir a gukes nastavio da se sramoti. pobedom u poslednjem kolu je stigao najslabijeg igraca na turniru i zavrsio ispred njega iako su obojica zavrsili na -2.

u ovom trenutku deluje da bez obzira ko ce biti pobednik kandidata da ce biti favorit protiv ovakvog gukesha...sad ili nikad za caruanu, cini se.