Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

šah je šah

Featured Replies

On je dobar sa Kramnikom tako da nece ici dublje.

• Replies 2.9k
  • Views 180.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Hans nije varao, jer varanje ne postoji, samo je koristio neke metode na granici dozvoljenog, i to ne stalno, samo par poteza, a to je manje od 3% poteza u partiji, što mnogi smatraju dozvoljenom pom

• Stigao sam na četvrto kolo i prošetao sam salom prvih 25 minuta, na metar od Magnusa i ostalih velikana. A pre kola naleteh u prolazu na naše šahistkinje, pa im dobacih "Napred, Srbija!" (valjda nisam

• Sa olimpijskim šampionom  

Posted Images

A onda nek jede govna.

Kad dođe do ovakvih stvari prestaje da bude bitno sa kim si bio do tog trenutka dobar, posebno što bi se i Nimanu dogodilo isto da je imao u današnje vreme ne tako retku disorder predispoziciju.

To su obrasci rezonovanja za učešće u rijalitiju.

Poslednji Danjin strim uklonjen s njegovog Youtube kanala, potpuno neprepoznatljiv, autodestruktivan, rastrojen, konfuzan, iscrpljen, teško da se sve u ovom slučaju može objasniti optužbama za varanje s kojima se suočavao, na kraju krajeva, nije Kramnik s tim počeo juče, trpeo je on to stoički više od godinu dana. Pratio sam dan ili dva pre njegove smrti duel s Nihalom Sarinom na chess.com-u gde je pravio neke za njega neshvatljive greške i gubio partiju za partijom, nije mi bilo jasno šta se dešava jer se s njim uvek ravnopravno nosio i igrao egal mečeve, ovaj video mi je sve objasnio. Voleo sam ponekad da pogledam poneki video s njegovog kanala, imalo se šta naučiti. R.I.P

Edited by debeli

Posle ovog snimka (nisam izdržao pa sam preskakao), bogami, ne da nije teško da se sve može objasniti optužbama za varanje, nego je to i izvesno. Momak je apsolutno opsednut Kramnik sagom, stalno se vraća na to, a na kraju kad upada u agoniju sve se vrti oko toga.

Tragedija je još veća kada je jasno da je bio pod nadzorom i da je problem bio jasno vidljiv i identifikovan.

Užas

Bas mi je zao, momak je bas unosio zivost u sahovsko komentarisanje, prenosio je onako strastveno, kao fudbalski mec, David Howell je moj licno omiljen komentator, ali i Daniela sam voleo da slusam...

E sad, vidi se da je imao nekih problema nazalost, cak i van ovoga sa Kramnikom. Kao da je bio non stop na nekim iglama, i da mu nesto u glavi nije davalo mira, kao neka hiperaktivnost. U prenosima, to nije smetalo jer je bio strastven i lepo se izrazavao, ali u drugim sferama to mu je ocigledno smetalo, a onda dodje i ovo sa Kramnikom. Kolko sam provalio, matori je i druge okrivio, ali normalna reakcija je da te boli uvo i da nastavis da se ponasas normalno. Pogotovu jer Kramnik decenijama ne predstavlja nista u sahovskom svetu, osim te istorije. Lakse reci nego uraditi, ocigledno, ali ne bih isao toliko daleko da kazem da je to razlog depresije i eventualnog predoziranja lekovima.

ja sam naroditskog gledao redovno godinama na streamu, jedino kada je vec pocinjao kasno onda nisam gledao. velika razlika u ponasanju od trenutka kada je kramnik poceo da jede govna. cak i poslednje strimove koje sam gledao koji su bili tu negde pre pola godine je pricao o tome ali delovalo je da je vec to polako postajala stara prica, pogotovo sto su vec svi prestali da obracaju paznju na matorog dripca. izgleda to nije bio slucaj sa naroditskim, kojeg je naravno to i dalje tesko pogadjalo.

njemu je mnogo tesko palo to sto se chesscom otarasio njega kao komentatora sto je bio bas retardiran potez na svim mogucim nivoima. danny i ekipa misle samo na profit i pokusavali su na sve nacine da priblize sah totalnim novacima i siriti se na druga polja e-sporta. zato su i zaposlili ove silne poznate komentatore drugih esportova, da ti novi gledaoci mogu nekako da se preko komentatora povezu sa sahom i da se zainteresuju i da mozda daju koju paru chesscomu. zbog ovih likova su dropovali narodytskog izmedju ostalih. poksavao je on sa hessom da radi turnire sa svojih kanala ali osim mozda jednog ili dva turnira to nije nikako potrajalo.

neverovatno je da je pre manje od godinu dana bilo kada je bio toliko blizu podijumu na svetskom prvenstvu u blitzu. i dalje se pamti kraj partije protiv ivanchuka kada je ovaj zaplakao a naroditsky odbijao da ga ostavi samog kod table.

steta, moglo se popricati s njim na strimu, cesto je odgovarao na pitanja iz raznih sfera od filma, sporta, muzike i do naravno saha.

meni je omiljeni par komentatora bio leko-naroditsky.

dečko je bio i jedan od retkih top šahista sa diplomom, i to ni manje ni više nego istorija na stanfordu. nisam ga pratio, ali mi ga je žao kao da mi je dobro poznat jer ono što sam od njega video delovalo mi je kao poštena duša.

Ma pošten/ne pošten, u Kramnikovom šenlučenju sigurno su stradali i nevini. Po prirodi stvari, logično je da je njih više i pogađalo.

Meni je prva asocijacija na Naroditskog to što je jako voleo posao kojim se bavi i da je furao opaku strast prema šahu. Sećam se kako se izdobijao kad mu je endžin nagovestio neui kominaciju koju je Karlsen započeo i izneverovao kad ga je ovaj realizovao.

4 minutes ago, kralj said:

Ma pošten/ne pošten, u Kramnikovom šenlučenju sigurno su stradali i nevini. Po prirodi stvari, logično je da je njih više i pogađalo.

samo da budem jasan, kad kažem poštena duša, ne odnosi se na konkretnu situaciju nego je najveći kompliment koji mogu da dam čoveku. nema mi bolje osobine od truda da se svako razume i prema svakome bude fer. uz rizik da pokažem svu slabost tog stava, kao neko ko nije pratio previše dramu ili drame sa kramnikom i gde je jasno je da je lik blesav do nivoa komike a po reakciji na vest o danijelu i zloćudan, gadno mi je cipelarenje u kojem se provlači da je kriv za tragediju. ako je bio i deo slagalice koja je doprinela tragediji teško da je uzrok. i danijelovog krhkog mentalnog stanja i činjenice da sam sigurno nije čoveku želeo smrt. on sam je dugo unazad popularna meta a poslednjih par dana je to otišlo u ludilo. biće dobro ako iz svega izađe živ i tek nešto luđi.

Istina, ovo što sad ide ka Kramniku novi je stepen ludila.

Jbg internet komunikacija dehumanizuje. I to radi u oba pravca, i od Kramnika prema njegovim metama i sada prema Kramniku. Ljudi se zagube pred tastaturom i ekranom i zaborave da su sa druge strane ljudska bica od krvi i mesa, sa emocijama, a ne nekakvi imaginarni karakteri iz filmova, tv serija ili kompjuterskih igrica. I onda ono sto bi u RL bilo izbegnuto ili eventualno dostiglo "samo" nivo lagane neprijatnosti na internetu uz sve kocnice popustene vrlo brzo dostigne bas gadne razmere.
A danas ako nisi na internetu nisi ziv, prakticno ne postojis, pa smo svi gurnuti u taj kotao ludila...

hUrUJqf.png

umrojsva7wwf1.png?width=547&auto=webp&s=

neverovatno zlo od coveka

U nastavku je genije kačio skrinšotove gde mu ChatGPT odgovara kako je ovo Veslijevo ipak optužba da je odgovoran za smrt.

Pa se na to dodatno oklembesila rulja.

Veoma poražavajuća projekcija koliko je svet skliznuo u dekadenciju.

Neću se više ovime baviti.

Antonio je okačio dve sjajne partije Naroditskog.

X5jXi5W.jpeg

kakav je smarac magnus nije realno, dva dana na clutch chess mrljavi, igra lose u sustini (sam je u intervjuu posle drugog dana relao da je ukupno odigrao do tada jednu dobru partiju), iako je i tako bio neato ispred fabija (od koga je dva puta izgubio drugi dan, a trebalo je da izgubi obe i prvog dana). i onda dodje poslednji dan i trenutno ima 4/4 i lagano uzima turnir pre partija sa hikaruom. sve cetiri partije je dobio rutinski, kao da igra protiv 2500 ekipe a ne trojice najboljih na svetu.