Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

šah je šah

Featured Replies

za oko nedelju dana pocinju kandidati na kipru a kod zena je humpy koneru odustala od turnira zbog bojazni od rata, raketa i dronova. nakamura isto napisao nesto na valjda twitteru. videcemo sledecih dana sta ce biti i da li ce se turnir igrati..

• Replies 2.9k
  • Views 180.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Hans nije varao, jer varanje ne postoji, samo je koristio neke metode na granici dozvoljenog, i to ne stalno, samo par poteza, a to je manje od 3% poteza u partiji, što mnogi smatraju dozvoljenom pom

• Stigao sam na četvrto kolo i prošetao sam salom prvih 25 minuta, na metar od Magnusa i ostalih velikana. A pre kola naleteh u prolazu na naše šahistkinje, pa im dobacih "Napred, Srbija!" (valjda nisam

• Sa olimpijskim šampionom  

Posted Images

Ne znam sta da ocekujem, nista me ne bi iznenadilo. Kako je krenulo sa ovim klincima, mozda sindarov iznenadi...

14 minutes ago, MocaVukotic said:

Ne znam sta da ocekujem, nista me ne bi iznenadilo. Kako je krenulo sa ovim klincima, mozda sindarov iznenadi...

sindarov ne bi bio nikakvo iznenadjenje, od svih ucesnika (osim mozda fabija) igra najbolji sah u poslednjih godinu dana.

fabi, sindarov, naka i prag bi mogli uzeti, ovi ostali dosta tesko.

moj hot tejk je da bi gukes bio blagi favorit protiv bilo koga osim fabija.

4 minutes ago, nenad said:

sindarov ne bi bio nikakvo iznenadjenje, od svih ucesnika (osim mozda fabija) igra najbolji sah u poslednjih godinu dana.

Ma znam, nego su mi nekako karuana i nakamura prirodni favoriti, ko brazil i nemacka. Al eto sve se to menja, kao i u fudbalu. Prosli put sam rekao da gukes nema sanse, a on osvojio...

Inace, procitah na linku da je esipenko plasmanom na turnir sprecio da rusi prvi put nemaju igraca na kandidatima.

rekoh vec ranije da bih voleo da caruana uzme ovo i posle i titulu, mislim da je zasluzio to. svakako pre gukesha.

samo da ne pobede giri i nakamura i meni je skoro pa svejedno.

odlican pocetak u open sekciji, fabi i prag ce dobiti skoro sigurno.

edit

i sindarov, nije moglo bolje.

Edited by nenad

nisam pratio detaljno, ali cini se da je sindarov vadio zeceve iz sesira. hikaru isto, samo nedovoljno.

nisam ni ja, pogledacu kasnije recap, ali ono sto sam video je da je caruana vodio ubedljivo i onda je zajebo da bi hikaru opet bludnerovao potez kraljem i tu je bilo gotovo.

10 hours ago, 189- said:

nisam ni ja, pogledacu kasnije recap, ali ono sto sam video je da je caruana vodio ubedljivo i onda je zajebo da bi hikaru opet bludnerovao potez kraljem i tu je bilo gotovo.

pogledah malo, totalno suluda zavrsnica raznobojnih lovaca, nije hikaru imao nikakvu sansu da nadje potez kraljem dalje od akcije, za remi, sa toliko malo vremena na satu. varljiv je stockfish eval, posebno kad ima samo jedna dobitna linija. mada jeste jako cudno zasto fabi nije uzeo pesaka na d4, takve greske ne bi smele da mu se desavaju.

Ja sam pogledao samo tu partiju. Zazsluženo Fabi, bez obzira na taj previd. Ne bi bilo strašno da je prevideo neki deep potez, on je prevideo onaj koji i laiku prvi padne na pamet. Imao je sreću da je pružena šansa za Nakamuru bila jako mala.

On 30. 3. 2026. at 8:22, nenad said:

pogledah malo, totalno suluda zavrsnica raznobojnih lovaca, nije hikaru imao nikakvu sansu da nadje potez kraljem dalje od akcije, za remi, sa toliko malo vremena na satu. varljiv je stockfish eval, posebno kad ima samo jedna dobitna linija. mada jeste jako cudno zasto fabi nije uzeo pesaka na d4, takve greske ne bi smele da mu se desavaju.

Jebiga, stockfish evel se upravlja najboljim potezom koji endžin uspe da pronađe. Zavodljivo je, al ne može drugačije.

neverovatno mi je da beli nije igrao bd3 umesto b4

fabiano isto opet pobedio.

6 hours ago, 189- said:

neverovatno mi je da beli nije igrao bd3 umesto b4

fabiano isto opet pobedio.

b4 je najbolji potez tu, nije ova zrtva bila nuzno najpreciznija, ali je napravila dovoljno komplikacija da prag posle izgresi.

sindarov danas oduvao fabija sa table, ako sam dobro razumeo treba mu jos 5,5/10 bodova da bi osigurao prvo mesto, nestvarno.

jbg ja sam nub i meni je bd3 bio najprirodniji potez.

nakamura ce izgleda dobiti protiv yija.

sledece kolo nakamura sa belim protiv sindarova.

ma ovo je remi bio sve vreme, iz ljudske perspektive, bar se meni tako cini, nisam pratio.

sindarov je sada u idealnoj situaciji, moraju da ga jure, sto ce samo da mu otvori dodatne sanse.