Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

šah je šah

Featured Replies

17 minutes ago, 189- said:

pogledaj mu samo poslednje tvitove do danas. a i danas nakon vesti je napisao nesto tipa i told you so, sto niste obratili na paznju na njega i optuzio njegove drugare sto je doslo do ovoga. uzasno djubre od coveka.

https://kick.com/gmhikaru/clips/clip_01K81BWAX38CX7NJYRMFWP23CJ

Rekao bih da je ipak ovo tvitnuo pre smrti, bar se nadam da nije takav monstrum.

Image

• Replies 2.9k
  • Views 180.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Hans nije varao, jer varanje ne postoji, samo je koristio neke metode na granici dozvoljenog, i to ne stalno, samo par poteza, a to je manje od 3% poteza u partiji, što mnogi smatraju dozvoljenom pom

• Stigao sam na četvrto kolo i prošetao sam salom prvih 25 minuta, na metar od Magnusa i ostalih velikana. A pre kola naleteh u prolazu na naše šahistkinje, pa im dobacih "Napred, Srbija!" (valjda nisam

• Sa olimpijskim šampionom  

Posted Images

i onda danas ovo nakon smrti

Ma Kramnik je idiot, ali ako je upozoravao i smirio doživljaj kad je video da je momak u problemu, ipak nije kako sam prvo pomislio.

Mnogo mi je krivo, baš mi je delovao kao momak pun života.

nije upozoravao nista nego je insuinirao da se ovaj drogira.

'chess mafia is dangerous'...toliko o tome koliko je bio zabrinut. poenta mu je da pokaze da je bio u pravu da je ovaj ne samo varalica nego i drogeraska propalica.

na kraju on je uzrok svega ovoga.

Možda si u pravu, ali iz ovoga nije tako jasno. Serious drugs ne znači nužno pežorativni kontekst narkomanije.

Meni iz ovoga pre deluje da implicira da ga chess mafija drogira ili bar da ga psihički uništava, nego da Danju samog proglašava za narkomana.

Ali na kraju krajeva sad nije bitno.

Kramnik na stranu, ako je bilo tako očigledno, tragedija je tim veća što mu niko nije pomogao.

ovo je ocigledno jedenje govana jer pod chess mafijom misli na nakamuru carlsena i pre svega chess.com. sve koji ne padaju na njegove price. nije naroditsky jedini koga je optuzio za varanje, ima njih dosta. chess.com je dokazao da skoro niko koga je optuzio da vara, nisu uradili nista lose i on tome naravno nije verovao i nastavio je da pokazuje 'dokaze' na twitteru i streamu. bukvalno svako koga nije pobedio na titled tuesday turnirima optuzivao ih je za varanje. tako i onog klinca ukrajinca od 10 godina kao i jospema s kojim je igrao uzivo meceve gde ga je jospem dobijao i opet nije bio ubedjen da ovaj ne vara. pomenuti david navara je pricao kako je i on imao suicidalne misli zbog cele ove situacije sa kramnikom.

3 hours ago, kralj said:

Ma Kramnik je idiot, ali ako je upozoravao i smirio doživljaj kad je video da je momak u problemu, ipak nije kako sam prvo pomislio.

Mnogo mi je krivo, baš mi je delovao kao momak pun života.

Ma djubre pogano, pratim sve ovo jos od kad je poceo, oterao ga je u smrt. Kako mu je lep tvit napisao Aronian pokusavajuci da ga zaustavi, ali to je isti sklop licnosti kao vucic. David Navara je isto pisao da je razmisljao da se ubije. Tesko djubre od coveka, mnogo me je pogodilo ovo.

A vidim i da je pre par dana kačio slike nekog belog aludirajući na taj poslednji steam Narodickog.

Lik je očigledno zastranio i poodmakloj je paranoji. Mora da se uspostavi mehanizam da štiti od ovakvih progonitelja. Pritom, idiot očito ne bira.

Baš katastrofa, probudio sam se sa nekom nelagodom i shvatim odmah da je zbog ovoga.

Za sada se zna samo da ga je nasao prijatelj alexandar bortnyk, koji takodje zivi u sarlotu, kako sedi na krevetu bez ikakvih znakova, kako to oni kazu, foul playa.

Sokantna vest, 30 godina, ne mogu da prihvatim

gledao juce hikaruov stream, rasplakao sam se nekoliko puta.

bas je zajeban taj bullying u sahu, debeli je nekoliko puta rekao "I had thoughts". ako on nije imun ne bi bilo nimalo cudno da je danja pukao.

levon je juce pricao da je sve vreme razmisljao da ode da prica sa arbitrima da prekinu.

Meni je i Hikaru kapacitet da ide u tako neke ekstremizme. Iskreno rečeno, načini na koje percipira poraze, mogao bih komotno da ga zamislim u ulozi Kramnika. Sreća da se bacio na šou biz.

O Fišeru da ne govorim, ko zna šta bi taj ispajivao u doba interneta, ovako je ipak bio prinudjen da destrukciju usmeri uglavnom prema sebi.

Mnogo je zajeban šah, trenira se od najranijeg detinjstva, pritisak uspeha je enorman, a za razliku od fudbala gde se bar tokom treninga luftira glava, ovde je u lobanji non-stop ekspres lonac.

Naroditsky je jbt jedna lagana dusica, nije preku rec uputio nikome nikada. Strasno sta je kreten uradio. Po ovome ce ga pamtiti, ne po tituli sampiona sveta. Monstrum.

by Nihal Sarin

I never got to meet Naroditsky in person. He hardly played much classical chess and hardly travelled outside the US, and I’ve never been to the US. But I knew him pretty well.

We played a lot of games, and he was a great guy. He was a very positive guy, and one of the smartest. You could just feel it from the way he spoke. It was heartbreaking to hear the news.

Naroditsky’s last games on chess.com were against me. That day, we had played a bit in the morning, and the last games were at night. We were also talking about a few things. He said he was under immense stress due to a lot of accusations, from Kramnik. But apparently quite a few others seemed to have joined in. I can imagine the pain he was going through for a very long time and the toll on his mental health, but didn’t think he would get affected so easily.

When I was accused by Kramnik, a lot of people close to me immediately defended me. It was easier for me because I was playing much more over the board. I feel sad that not as many people could be so vocal in supporting Naroditsky. I was hardly affected by the accusations against me. I was aware that I had had some good results, and was kind of waiting for it. I knew Kramnik would come after me someday.

He’s (Kramnik) a great player, a world champion, a very influential one. He gave a lot to chess. He’s one of the greatest players of all time. But these days, he has destroyed his own reputation and now he’s causing much more harm. He has literally taken a life and now he’s after Navara, the nicest guy in chess.

I’ve played Navara a few times and interacted with him. For a long time, Navara has had some psychological issues and he has even mentioned that these accusations made him feel suicidal. He wrote to FIDE asking for some sanctions against Kramnik but nothing happened. Kramnik is now filing a lawsuit against him.

Why would somebody like Naroditsky cheat? That’s a question that guys like Kramnik can conveniently ignore. I don’t understand what one gets from this?

Cheating in chess is a huge problem but Kramnik is just blurting out accusations basically every day. I don’t know if he realises the impact it can have on innocent people. Kramnik’s method is like burning down a city to catch some cheaters. If you accuse everyone in the world, you will be right about someone; it’s not rocket science at all.

In our last conversation, Naroditsky said he would like to share a few things with me in private. Later that day, I wrote him some supportive messages. I asked him to feel free to contact me, and now I get this news. I was worried that something bad would happen. I’m still in shock.

I definitely hope that something good comes out of this for others who are suffering. I’m especially concerned for Navara. Kramnik really needs to pay for what he’s doing to others.

Danya (Naroditsky) always spoke very highly of me. He supported me a lot, and it’s really sad what has happened. We played a total of some 2,100 or 2,200 games on chess.com alone.

Our last few games felt very abnormal. Almost every game, at some point in a short three-minute game, it felt like he was having huge pauses for no reason. It was like he was just freezing, and I felt something was off. In the last game, I actually offered him a draw, but he spent a lot of time and just played.

I was worried about Naroditsky after his last few games… and then I did not see him online again. Generally, the guy used to be online 24/7. And the day after, I heard the news of his passing.

Kramnik is one big voice, but there are others supporting him. I just hope that others don’t suffer like this.

4 hours ago, Fins fleet said:

Naroditsky je jbt jedna lagana dusica, nije preku rec uputio nikome nikada. Strasno sta je kreten uradio. Po ovome ce ga pamtiti, ne po tituli sampiona sveta. Monstrum.

I bio je super zanimljiv kao komentator, možda i najzanimljiviji od svih ljudi koje je chess.com imao.

Baš mi je žao.

Rispekt za Nimana što nije pominjao svoju situaciju u izjavi saučešća.

Za ubuduće nek raspali, on je tek prošao kroz toplog zeca, nije mu se jedna budala nakačila.