October 29, 2025Oct 29 carlsen protiv gukesha igra posebno motivisan, cisto da pokaze da i dalje moze lagano da odere svetskog prvaka i da je i dalje neprikosnoveno najbolji.
November 12, 2025Nov 12 Ne prati se fide world cup?Danas je, u cetvrtom kolu, ispao i poslednji nas takmicar, aleksej sarana, izgubio od meksikanca martineza, koji je u proslom kolu duplom pobedom izbacio abdusatorova. Ranije ispali ivic i indjic. Od favorita ispali su u prva tri kola gukesh, vesli so, nepo, giri, vidit i niman. Sutra taj brejk cetvrtog kola. Prva trojica na kraju idu u kandidate.
November 12, 2025Nov 12 7 minutes ago, MocaVukotic said:Ne prati se fide world cup?Danas je, u cetvrtom kolu, ispao i poslednji nas takmicar, aleksej sarana, izgubio od meksikanca martineza, koji je u proslom kolu duplom pobedom izbacio abdusatorova. Ranije ispali ivic i indjic. Od favorita ispali su u prva tri kola gukesh, vesli so, nepo, giri, vidit i niman. Sutra taj brejk cetvrtog kola. Prva trojica na kraju idu u kandidate.Prati se. Meksikanac (inače Peruanac koji je prešao na meksičku rejting listu) je izbacio dva naša igrača i jednog od favorita turnira Abdusatorova. Inače je postao poznat nakon što je igrao mečeve sa Kramnikom da mu dokaže da ne vara. https://www.chess.com/news/view/martinez-beats-kramnik-clash-of-claims
November 13, 2025Nov 13 Ja ne pratim to, ali sam ispratio kako je Karlsen pomeo TT sa 11/11, uključujući Alirezu i Nimana ako već nekoga treba izdvajati.
November 13, 2025Nov 13 Danas ispali mvl, pragnananda i keymer, bice iznenadjujucih imena na kandidatima
November 13, 2025Nov 13 Aha, debeli trlja ruke, brk mu se smesi...Mada, prag ce biti na turniru kandidata, 99%...
November 13, 2025Nov 13 27 minutes ago, MocaVukotic said:Danas ispali mvl, pragnananda i keymer, bice iznenadjujucih imena na kandidatimaNe bi bilo loše da bude i iznenađujućih imena, ali ostalo je sasvim dovoljno favorita da ih i ne bude. 14 minutes ago, radisa said:Aha, debeli trlja ruke, brk mu se smesi...Mada, prag ce biti na turniru kandidata, 99%...Šteta je da se Kejmer ne plasira. Ima li bar teoretske šanse da prestigne Pragnanandu?Inače, Karlsen bi trebalo još uvek da ima šanse da zajebe Nakamuru i plasira se po rejtingu. Napravio bi najveći trol ikada da dogovori mečeve slično kao Ding prošli put i da stigne do 40 partija do kraja godine. Može da igra i dve partije dnevno.
November 13, 2025Nov 13 moram reci da je dosta glupo da tri prvoplasirana sa ovog turnira idu na turnir kandidata
November 13, 2025Nov 13 34 minutes ago, radisa said:Magnus i Debeli su drugari, sanse za to su 0.0001%....može da odigra, ispuni kriterijum i odustane.
November 13, 2025Nov 13 Sto glupo? Moguce je da to budu dubov, wei yi i jedan od levon/arjun, koji igraju medjusobno sledecu rundu. Blubaum, giri i caruana su vec tamo, znaci jos dvojica, vrv prag i nakamura. Ja bi to rado gledao.
November 13, 2025Nov 13 36 minutes ago, MocaVukotic said:Sto glupo? Moguce je da to budu dubov, wei yi i jedan od levon/arjun, koji igraju medjusobno sledecu rundu. Blubaum, giri i caruana su vec tamo, znaci jos dvojica, vrv prag i nakamura. Ja bi to rado gledao.kapiram da je glupo da jedno takmičenje po kup sistemu određuje više učesnika mečeva kandidata nego drugi kriterijumi koji su validniji. zamisli da u tenisu prva tri sa vimbldona igraju završni turnir, a da samo prvi na ATP listi ima to pravo. a još dodaj pretpostavku da je taj završni turnir najvažniji teniski turnir u dve godine.Dubov, Yi, Levon i Arjun su u istom delu žreba. Eto još jednog argumenta. Edited November 13, 2025Nov 13 by Zeleni sto
November 13, 2025Nov 13 mislim da smo pricali o ovoj temi ovde ranije. postenije bi bilo da kao u tenisu imamo neku vrstu renkinga na odredjen period i da tu najbolji igraci obezbede mesto. takodje da se odigra odredjen broj kvalitetnih turnira da ne bude situacija kao ova sa nakamurom.
November 13, 2025Nov 13 7 minutes ago, 189- said:mislim da smo pricali o ovoj temi ovde ranije. postenije bi bilo da kao u tenisu imamo neku vrstu renkinga na odredjen period i da tu najbolji igraci obezbede mesto. takodje da se odigra odredjen broj kvalitetnih turnira da ne bude situacija kao ova sa nakamurom.To... Ili Dingom, onomad...Inace, ja bih voleo da Fabi dobije i turnir i da bude prvak na kraju...