Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automobili na elektricni pogon

Featured Replies

Sve je to super, ali opet te lične okolnosti su nebitne kada posmatramo budućnost električnih automobila na globalnom nivou.

Osim ako sam propustio da Venom ovdje nekome nameće električne automobile kao jedino moguće rješenje. Stvarno to nisam vidio.

• Replies 2.4k
  • Views 191.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Stigla Tesla. Očekivao Teslu iz Kine,poslali Teslu iz Nemačke.... prvi utisci fenomenalni ali to je sa svakim novim automobilom. Neverovatno se lako kreće, vrlo je "kompaktna" za automobil te veličin

• Po najnovijim studijama Harvarda i samog Volvoa, kupovina novih elektricnih automobila i njihova ekoloska opravdanost zavisi od toga da li ste konstantni ili povremeni vozac, procentualne kolicine ret

Posted Images

14 hours ago, Venom said:

"Automobili u prve dve godine zagađuju više" u prevodu znači da zagađuju manje.

Alfa Romeo najvise vremena provodi kod automehanicara sto u prevodu znaci da najmanje zagadjuje.

fantom

20 minutes ago, red star forever said:

Sve je to super, ali opet te lične okolnosti su nebitne kada posmatramo budućnost električnih automobila na globalnom nivou.

Osim ako sam propustio da Venom ovdje nekome nameće električne automobile kao jedino moguće rješenje. Stvarno to nisam vidio.

U pravu si, sad kad malo razmislim i ne poznajem nikoga kome svoj licni zivot bitan, svako je svoj podredio globalnom.

Edited by Lancia

12 hours ago, Venom said:

statistiku sa popisa

2/3 Srbije moze da kupi malo duzi strujni kabal, oznaci na google maps da iznajmljuje mesto za punjenje EV, zaradi koji dinar. Zapratite me za jos poslovnih ideja.

31 minutes ago, Lancia said:

U pravu si, sad kad malo razmislim i ne poznajem nikoga kome svoj licni zivot bitan, svako je svoj podredio globalnom.

Naravno da nije tako. Poenta je da Venom ne nameće nikome to kao lično rješenje već priča o globalnom usponu i budućnosti ovih automobila. I djeluje da taj njegov optimizam neki doživljavaju iz nekog razloga negativno.

🤷🏼‍♂️

1 minute ago, red star forever said:

Naravno da nije tako. Poenta je da Venom ne nameće nikome to kao lično rješenje već priča o globalnom usponu i budućnosti ovih automobila. I djeluje da taj njegov optimizam neki doživljavaju iz nekog razloga negativno.

🤷🏼‍♂️

I niko osim Venoma ne vidi u EV buducnost transporta? To si procitao?

Sto bi ikome smetao neciji optimizam, mozda je problem ipak u nacinu komunikacije.

1 minute ago, Lancia said:

I niko osim Venoma ne vidi u EV buducnost transporta? To si procitao?

Sto bi ikome smetao neciji optimizam, mozda je problem ipak u nacinu komunikacije.

Moguće da je problem u načinu komunikacije, ljudi nekada ne mogu da isključe lične okolnosti kada komentarisu širu sliku.

Bar je to utisak koji je ostavljen ovdje.

Diskusija, ako se to tako može nazvati, je krenula od tvrdnje da bi fer cena nečega bila 25k evra. Svako ima pravo na svoje mišljenje i ja sam izneo svoje. Prava tema tu je da za mene (a ovo u stvari ne treba napominjati, jer ne govorim ni u čije ime osim u svoje) ovakvo mišljenje postoji, jer mnogi ljudi koriste zastareli model da donesu svoju procenu. Svi modeli su pogrešni, ali neki su korisni. Ergo, zastareli modeli nisu korisni. Model je da Škoda xyz ne može da košta više od toga, jer je to Škoda. Dao sam više primera zašto to ne može biti slučaj i zašto je taj EV neuporediv sa nekom benzinskom Škodom koja košta 25k. Do sad su napisane strane i strane, nisam čuo nijedan konkretan razlog zašto to nije tačno. Bilo je mišljenja kako superiorne performanse ovog EV nisu bitne za većinu ljudi i iskreno se slažem s tim, ali to ne menja stvar da je bolje uvek skuplje. Kome nije bitno, neka traži drugde, niko ga puškom ne tera. Ali da je model pogrešan pokazuju i statistike prodaje, dok su se ovde mnogi krstili ko će da kupi to, ta Škoda je jedan od najprodavanijih EV ove godine. Ima jedan dobra engleska/američka izreka, where the rubber meets the road. Može mnogo da se priča i misli, ali kad se točak nađe na putu, ili će da se kotrlja ili neće.

Što se tiče načina diskusije, da ponovim treći put, ovde je veliku polemiku izazvalo postovanje statistike sa popisa stanovništva u Srbiji. Ako se o takvim prostim brojevima diskutuje, onda je mišljenje koje narušava status quo ovde samo po sebi problem. Ali nije problem u mišljenju, kao što gotovo nikad ni nije. Još pre godinu dana su se ovde delili "mudri" komentari Patricka Boyla kako je došao kraj EV bajci. Pokušao sam i tad direktnim citatima stvari koje je taj čovek govorio da skrenem pažnju da je to samo gomila onog što se zove "weasel words", reči koje same po sebi nisu pogrešne, ali su upakovane tako da izazovu mišljenje koje je suprotno realnosti. Realnost je i tad bila da prodaja EV raste, samo ne tako brzo kao i ranije, ali i dalje mnogo bolje u odnosu na trend konkurencije. I to je i tad bilo izuzetno iritantno i provokativno s moje strane. Opet, svako ima svoje mišljenje, but the rubber met the road. Godinu dana kasnije EV prodaja u svetu je +30%.

I na kraju smo došli do toga da je imati mišljenje samo po sebi zilotizam, a ne ignorisanje realnosti koja je u suprotnosti sa sopstvenim mišljenjem. Pa ne bih rekao, ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

2 hours ago, red star forever said:

Kako su lične okolnosti nebitne ako su one uglavnom ono o čemu ovde pričamo?

Bukvalno ti je Lanča nacrtao o čemu se ovde diskutuje.

2 minutes ago, copkillah said:

Kako su lične okolnosti nebitne ako su one uglavnom ono o čemu ovde pričamo?

Bukvalno ti je Lanča nacrtao o čemu se ovde diskutuje.

Koriste se u pogrešnom kontekstu i kao argumenti/odgovori na teme koje gledaju širu sliku.

Čak mi se čini (ali necu da tražim) da je dosta toga krenulo has je @Venom objavio statistiku prodaje električnih vozila,.

Svejedno, ne treba njemu advokat - meni je ovo samo bilo zanimljivo čitanje i zapažanje. 🙂

bez brige, svakako su potučeni argumentima do nogu i niko ih ne shvata ozbiljno fantom

6 minutes ago, red star forever said:

Koriste se u pogrešnom kontekstu i kao argumenti/odgovori na teme koje gledaju širu sliku.

Drugim recima @copkillah nek otvori temu za uske poglede na svet, pa nek tamo drobi sta hoce lolol ovu temu nek ostavi nama sa vizijom.

5 minutes ago, Pokojni Ruxin said:

bez brige, svakako su potučeni argumentima do nogu i niko ih ne shvata ozbiljno fantom

De si Rukso, privukao te znoj @copkillah a naughty?¿

3 minutes ago, Lancia said:

De si Rukso, privukao te znoj @copkillah a naughty?¿

povukao sam se sa teme na vrhuncu dominacije, ko jordan devedeset treće