Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automobili na elektricni pogon

Featured Replies

24 minutes ago, Sammael said:

Svaki put kad uđem u Sloveniju iz Hrvatske preporodim se.

Ma samo kad prođem Slavoniju, svane mi.

• Replies 2.4k
  • Views 191.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Stigla Tesla. Očekivao Teslu iz Kine,poslali Teslu iz Nemačke.... prvi utisci fenomenalni ali to je sa svakim novim automobilom. Neverovatno se lako kreće, vrlo je "kompaktna" za automobil te veličin

• Po najnovijim studijama Harvarda i samog Volvoa, kupovina novih elektricnih automobila i njihova ekoloska opravdanost zavisi od toga da li ste konstantni ili povremeni vozac, procentualne kolicine ret

Posted Images

32 minutes ago, Lancia said:

Ja volim da vozim, nocu ne, to mi je uvek bio bedak.

Meni je kad sam bio mlad i brz noćna vožnja bila posebno zadovoljstvo. Na more, s mora, samo noću.

Sad izbegavam, malo je do naočara koje su dodatni zajeb, malo do umora...

3 minutes ago, JozoMujica said:

Meni je kad sam bio mlad i brz noćna vožnja bila posebno zadovoljstvo. Na more, s mora, samo noću.

Sad izbegavam, malo je do naočara koje su dodatni zajeb, malo do umora...

Da, isto + plus sam umoran od debila, koji su bahati sa dugim svetlima.

Vozio sam x puta od Londona do Jorka, a to je 4 sata, uglavnom noću, na M1. Uvek se zakunem da neću više nikada jer je vidljivost nikakva kad ne koristiš duga svetla, a ubŠefildu je mrkli mrak.

Voz je manje od dva sata i jeftinije.

Dragance, nisi izgleda vozio po Teksasu da upoznaš šta je to mrak. Mrak u urbanom, mrak u ruralnom, mrak u suburbs. Sve je neosvetljeno jebote! I još se neki manijak sa F150 i prikolicom zaleti na uskom seoskom putu iz suprotnog smeta bez namere da ispoštuje, a ja u Priusu.

Mnogo ste bre svileni.

Edited by bios

Dosta je jako ovo kako ne može bez cimanja da se dođe od Norveške do Hrvatske, što je bez veze, jer je to road trip. Pa kakav je to road trip gde si 12 sati na autoputu i jebe te punjenje, jer nećeš da čekaš pola sata, pa si na ivici nervnog sloma? Ja sam mislio da je road trip da ideš putevima kojima ne bi išao da ti je samo do prevoza od A do B, uživanje u okolini, upoznavanje nečeg novog. Krenuli smo zezanja radi za Kijev i onda bili 12 sati na autoputu gde su svi osim vozača blejali na Twitteru. So much fun.

Instagram
No image preview

Historical memes on Instagram: "A shame, a disappointment...

In this comprehensive summary, we delve into Germany's tumultuous history, highlighting pivotal moments and decisions that led to devastating consequences. From the complexities of the German Empire's

Samo jedan od clanaka koji potvrdjuje da ce tranzicija ka cistom transportu biti duga i da zahteva objedinjenu ulogu industrije s jedne strane i svestske zajednice s druge, inace imacemo konstantne ekstremne polemike, neopravdan pritisak samo na auto industriju i paralelne svetove.

Edited by Lancia

On 31. 10. 2025. at 7:49, Venom said:

Dosta je jako ovo kako ne može bez cimanja da se dođe od Norveške do Hrvatske, što je bez veze, jer je to road trip. Pa kakav je to road trip gde si 12 sati na autoputu i jebe te punjenje, jer nećeš da čekaš pola sata, pa si na ivici nervnog sloma? Ja sam mislio da je road trip da ideš putevima kojima ne bi išao da ti je samo do prevoza od A do B, uživanje u okolini, upoznavanje nečeg novog. Krenuli smo zezanja radi za Kijev i onda bili 12 sati na autoputu gde su svi osim vozača blejali na Twitteru. So much fun.

Na osnovu svega što si pisao na ovoj temi, jedini zaključak je da su te angažovali protivnici električnih automobila, jer to je jedini efekat koji si postigao.

Ma šta mi napriča. Ljudi koji skakuću od jedne nebuloze do druge da objasne zašto nešto ne može su sad za sva vremena izgubljeni. Plašim se da to nije od skora.

3 hours ago, Lancia said:

Samo jedan od clanaka koji potvrdjuje da ce tranzicija ka cistom transportu biti duga i da zahteva objedinjenu ulogu industrije s jedne strane i svestske zajednice s druge, inace imacemo konstantne ekstremne polemike, neopravdan pritisak samo na auto industriju i paralelne svetove.

"Automobili u prve dve godine zagađuju više" u prevodu znači da zagađuju manje.

47 minutes ago, Venom said:

Ma šta mi napriča. Ljudi koji skakuću od jedne nebuloze do druge da objasne zašto nešto ne može su sad za sva vremena izgubljeni. Plašim se da to nije od skora.

Ne, ovde je reč o tvom zilotskom pristupu pri kome ni realne mane električnih automobila ti ne želiš da priznaš, kao ni to da ti automobili trenutno imaju ograničenja za mnoge ljude, a pogotovo u Srbiji. Na to odgovaraš kompletnim nebulozama.

Ključne reči su "realne" i "trenutno", obrati pažnju pre nego što te uhvati amok.

55 minutes ago, copkillah said:

Ne, ovde je reč o tvom zilotskom pristupu pri kome ni realne mane električnih automobila ti ne želiš da priznaš, kao ni to da ti automobili trenutno imaju ograničenja za mnoge ljude, a pogotovo u Srbiji. Na to odgovaraš kompletnim nebulozama.

Ključne reči su "realne" i "trenutno", obrati pažnju pre nego što te uhvati amok.

Ako je ovo zilotizam i amok

On 28. 10. 2025. at 12:05, Venom said:

Ako voziš svakim drugi dan 300km onda EV verovatno nije za tebe. Ako voziš svake druge nedelje 1000km u cugu verovatno nije. Broj takvih ljudi je objektivno mali. Prosečna vožnja automobila je par kilometara, većina ljudi može mesec dana da vozi na jednom punjenju. Ko toga nije svestan i postavlja uslove koji mu lično uopšte ne trebaju čini sam sebi medveđu uslugu.

onda me ne čudi da ti je ovo od Lancie racionalno, kako će emisije biti 2-3 puta manje od postojećih, pa je prelomio da to još nije dobro rešenje. Ili ono tvoje gde smo stali, pa ne znamo kako dalje. Čovek se baš radovao kako će 12 sati uz pauze od pet minuta da gleda u tri trake asfalta dok vozi 130 na sati i taj doživljaj mu je uništen, jer je morao da čeka po pola sata svakih 400 kilometara. Road trip, ajde leba ti, izvini što me ta tužna priča nije izvela na pravi put. Ili ono kad bejzbolka k'o navijen ponavlja kako bez subvencija niko ne kupuje EV, pa kad mu postujem da su zapravo ukinute pre dve godine i opet imamo skok prodaje ove u odnosu na prošlu godinu, nešto ga nema, valjda je dokazao poentu pa ne mora više da prlja ruke. Sve staložen do staloženog.

Mislim da sve objašnjava što je glibav uspeo da rasplamsa raspravu kad je postovao jebenu statistiku sa popisa. Nije istina, laže Vučić (kraj citata)! Sad ćeš opet da mi kažeš da padam u amok, ali to je više poludepresija što odrasle osobe mogu da imaju takve rezone i još se ponose time.

Čitam ovo sve i još uvijek ne razumijem šta je problem i što su se svi okomili da @Venom -a ubjedjuju kako su električni automobili sranje.

Te neću da vozim porodicu u autu sa baterijom, te šta ćemo sa stanovništvom koje živi u stambenim zgradama, te ne odgovara mi jer redovno idem autom na put oko svijeta 😂 itd.

Ja koliko vidim @Venom priča o globalnim trendovima i potkrepljuje to brojkama koje su neumoljive.

Sudbina električnih automobila neće zavisiti od specifičnosti balkanskih zemalja. Na Balkanu će ili biti prihvaćeni ili ćemo postati auto-otpad region kao što smo i do sada bili. Ali u svakom slučaju to neće odrediti sudbinu električnih automobila.

6 hours ago, red star forever said:

Čitam ovo sve i još uvijek ne razumijem šta je problem i što su se svi okomili da @Venom -a ubjedjuju kako su električni automobili sranje.

Te neću da vozim porodicu u autu sa baterijom, te šta ćemo sa stanovništvom koje živi u stambenim zgradama, te ne odgovara mi jer redovno idem autom na put oko svijeta 😂 itd.

Ja koliko vidim @Venom priča o globalnim trendovima i potkrepljuje to brojkama koje su neumoljive.

Sudbina električnih automobila neće zavisiti od specifičnosti balkanskih zemalja. Na Balkanu će ili biti prihvaćeni ili ćemo postati auto-otpad region kao što smo i do sada bili. Ali u svakom slučaju to neće odrediti sudbinu električnih automobila.

Da si pazljivo citao, niko se nije okomio ni na Venoma, niti je rekao da je EV sranje a kamoli da osporava da su EV buducnost, jos ponajmanje da se mi nesto pitamo u auto industriji.

Cene automobila su generalno otisle u vasionu i ljudi sa punim pravom vagaju sta je za njih u ovom trenutku pametna i prakticna opcija po pitanju cene, troskova i infrastrukture u odnosu na neko predvidjeno vreme koriscenja.

Ogromna vecina ovde prvo nikad nije ni sela u EV ni vozila neko EV, ali gle cuda ima moc kalkulacije i preferencije u zivotu. Onog trenutka kad svi ovde budemo u situaciji da resimo sve svoje zivotne probleme da dodjemo na taj nivo da lagodno istresemo svoj novcanik za neki proizvod, koji nije ni priblizno najbitniji u zivotu bicemo u situaciji da kazemo, bravo za nas, usli smo u malobrojni procenat ljudi viskokog standarda. Do tada jbg plivacemo u istim vodama gde je Dacia Sandero pravi pokazatelj dubine dzepa i ekoloske osvescenosti.

Kad EU na prvom mestu i svetska zajednica prestane da se ponasa prema novim tehnologijama, sopstvenoj industriji i sopstvenim gradjanima kao sa plasticnim cepovima, tad ce i odgovor ljudi biti generalno drugaciji, na nivou jedne Norveske.

Jbg, ako jedan mega brend poput Toyote moze da bude obazriv i praktican u svom provereno dobrom poslovanju, mozemo i mi maleni potrosaci.