Jump to content

vize, vize, vize, ze, ze, ze...

Featured Replies

Ne, problem je ici u Iran ako si vec bio/la u Izraelu [tj, ako u pasosu imas vizu/pecat].
to znam. problem je i liban posle izraela, a kamo li iran...ja se brinem za usa posle irana. raspitacu se ja jos kod nekih letaca, mada niko nije tvog kalibra. :D
ja se brinem za usa posle irana.
Mogu da te pitaju kako/zasto/ko, ali ce da te puste da udjes. A ako budes imala novi pasos, nece oni ni znati da si bila [jedino sto onda i US viza mora da ti bude u tom novom].
  • 2 weeks later...
Oman.Bio neko? Zna nekog ko je bio?Imaju neke dve liste za vize, ali Srbije nema ni na jednoj od te dve :huh:
malo kasnim, sorry.nisam ja bio, ali znam sta nemci moraju da urade kad idu u oman.odu u dubai, zakazu sastanak u nekom predstavnistvu omana, popune formular i dobiju odmah vizu na 3 nedelje.ukoliko ostaju duze od 3 nedelje, opet jovo nanovo...

Ako nekoga zanima, viza za Boliviju za gradjane Srbije kosta 52 USD ( ili 360 Bolivijanosa) i moze da se izvadi na granici. Pre par sati sam usao u Boliviju iz Perua i platio sam vizu na granici, sve je bilo gotovo relativno brzo. Pri planiranju mog puta nisam imao znvanicne informacije o vizama za Boliviju vec sam se oslanjao na informacije ljudi koji su ranije putovali. Pozdrav iz La Paza.

Ako nekoga zanima, viza za Boliviju za gradjane Srbije kosta 52 USD ( ili 360 Bolivijanosa) i moze da se izvadi na granici. Pre par sati sam usao u Boliviju iz Perua i platio sam vizu na granici, sve je bilo gotovo relativno brzo. Pri planiranju mog puta nisam imao znvanicne informacije o vizama za Boliviju vec sam se oslanjao na informacije ljudi koji su ranije putovali. Pozdrav iz La Paza.

Da, i timatic kaze to isto:

in_on_no.gifPassport required.- Passport and/or passport replacing documents must be valid on arrival. Visa required.Visa Issuance:- On arrival: visa is available to nationals of Serbia (Republic of) at a fee of BOB 360.00 (USD 52.-). - All visitors must hold return/onward tickets, all documents required for next destination and sufficient funds to cover their stay.

Edited by jms_uk

• 1 month later...
poćelevši istovremeno dobrodošlicu Borisu tadiću, prvom srpskom predsedniku koji boravi u poseti Japanu.
А колико је оно Србија измењала председника откако је соло република? И колико то већ траје... скоро пет година? :)
to znam. problem je i liban posle izraela, a kamo li iran...ja se brinem za usa posle irana. raspitacu se ja jos kod nekih letaca, mada niko nije tvog kalibra. :D
moja poznanica engleskinja ima probleme (u smislu da joj daju 3. degree) svaki put kada ide u US. ali ona ima UK pasos, mozda je drugacije sa ostalima.
Dobra vest!Ima li nekih detalja kad/kako to stupa na snagu?
Sad videh i ovo:
Treba samo dodati da ukidanje viza stupa na snagu 1. maja 2011. i vazice samo za nosioce biometrijskih pasosa. Izvor: web sajt premijera Japana

Za Belorusiju treba viza ili ne? U poslednje vreme sam dobijao neke kontrdiktorne informacije

Za Belorusiju treba viza ili ne? U poslednje vreme sam dobijao neke kontrdiktorne informacije
Ja kad sam bio [2009] nije trebalo [crveni pasos], ali smo im sada skoro uveli neke sankcije [ali ne znam da li to uslovljava i vizni rezim :unsure:] da bi bili u skladu sa EU.
Ne treba.