November 7, 2025Nov 7 Mogu, al' nije mi to to kad već treba da menjam postojeće koje imaju grejače. Svakako je razlika oko 4k dinara za Valeo, nije strašno.Bosch bez grejača su jeftine, ali su krš.
November 7, 2025Nov 7 15 minutes ago, napadaj said:Mogu, al' nije mi to to kad već treba da menjam postojeće koje imaju grejače. Svakako je razlika oko 4k dinara za Valeo, nije strašno.Bosch bez grejača su jeftine, ali su krš.zar nisu neki bosch twin nešto ponajbolje
November 7, 2025Nov 7 30 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:juče mi se požalio kolega(xc40) riknuo mu onaj amortizer za vrata gepekadobar dan, 500€ Odvratni su postali.Drugar ima XC90, turbodizel, blagi hibrid. Kupio ga novog, 2019., sa garancijom od 2 godine, koju je potpuno isteku produzio na jos 2. Cca 70k evra.Na isteku trece godine je dobio pismo od Volvo-a, da dodje u servis, da mu promene turbo o njihovom trosku. Par meseci nakon toga, ustanovili curenje ulja iz menjaca. 650 evra zamena neke gume.Nakon toga, (naravno isteklo vec 2+2 godine garancije) na tehnickom mu kazu da na oba prednja fara ima ogrebotine zbog kojih ne moze da predje. Ode u servis, mora zamena oba komplerna fara. 2.500 evra. Ne moze se zameniti samo spoljni polikarbonat, vec iskljucivo ceo far, iz - pazi sad - “tehnoloskih, ekoloskih razloga, kao i zbog zastite bezbednosti bezbednosti pesaka”.Nakon toga, u jednom trenutku vise nije mogao da pokrene auto “na dugme”, vec samo preko aplikacije na telefonu. Kad je i te mogucnosti nestalo, otisao u servis i zamenili mu nesto za 500 evra (“modul za zakljucavanje volana”).U sestoj godini, na auto putu mu se ukljuci “check engine” lampa. Jedan servis mu je ustanovio da je otisao turbo (koji su mu oni vec menjali u garantnom roku), dao ponudu od 6.200 evra. Drugi servis je ustanovio da nema problema sa turbom, vec sa menjacem. Naravno, ne moze se popraviti vec se mora menjati. Ponuda - oko 9.000 evra (8 stepeni automatski, volvo ne dozvoljava popravku vec samo zamenu).Na kraju ga je prodao, takvog felericnog, za 16k evra.
November 7, 2025Nov 7 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:juče mi se požalio kolega(xc40) riknuo mu onaj amortizer za vrata gepekadobar dan, 500€Nema nalog na TEMU?Ja kupio gomilu stvari za sinkovog audija preko istog.
November 7, 2025Nov 7 22 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:zar nisu neki bosch twin nešto ponajboljeMa jok, Bosch je dosta lošiji od Valeo.Ovlašćeni Volvo servis je grozan. Dok je prethodni vlasnik vozio moj auto, stvarao mu se kondenzat u faru. Otišao u ovlašćeni servis, radnik mu predložio da čuknu far šilom, pa da aktiviraju kasko. Nastavio on da vozi bez te intervencije, pa posle nekoliko meseci i u drugom faru počeo da se stvara kondenzat. Došao na mali servis, a tu se zatekao glavni lik u servisu i rekao mu: "Aaaa, pa treba da prebaciš farove u off mod kad parkiraš, jer se tada pale ventilatori koji isušuju farove". Probao ovaj to, i dalje ništa.Na kraju otišao u neki divlji servis farova u Zemunu, tip sredio oba fara za 440 evra i više se nikada to nije pojavilo.
November 7, 2025Nov 7 Taj divlji je verovatno Mica iz Zemuna, cuo sam da covek izvodi razne magije sa farovimaKad smo kod istih, ova Mazda CX3 kad je stigla nije radio desni led far i ja mislio menja se sijalica ili modul ceo, nema veze, resice se... kad ono medjutim, far zatvoren od nazad, Japanci smislili da se to menja kompletno kad rikne. Nasao na dva mesta polovno za 500e a onda iskopao na nemackom ebayu dva polovna kao nova za 200e, brat porucio u Svajcarsku i sad smisljam kako da ih dobijem sto pre, desni montiramo a levi ide u prodaju i bice nula ili cak mali plusA Mercedes x puta pao nazad preko noci, izduvalo se vazdusno vesanje i svi rekli da je jedan jastuk problem sigurno, u originalu komad 850e, u zamenskoj varijanti oko 700e oba, i ja nadjem na ebayu oba za smesne pare sa dve godine garancije, stiglo isto kod brata ali avaj, CLS sad dve noci ne izduvava
November 7, 2025Nov 7 Gotovo, brat je organizovao da neki kolega Nemac naruci i onda mu je doneo sve tako da moram iz Svajcarske uzeti. Izgleda da ce Stelvio na dalek put, ako ne nadjem drugu opciju moracu licno ici i usput naruciti neki auto da bar donese sitnu zaradu i pokrije troskove
November 7, 2025Nov 7 1 hour ago, Zli Gli said:Gotovo, brat je organizovao da neki kolega Nemac naruci i onda mu je doneo sve tako da moram iz Svajcarske uzeti. Izgleda da ce Stelvio na dalek put, ako ne nadjem drugu opciju moracu licno ici i usput naruciti neki auto da bar donese sitnu zaradu i pokrije troskoveDa znaš za ubuduće, to ti je najbolja opcija za naručivanje bilo čega iz EU.
November 7, 2025Nov 7 @napadaj uzmi silikonske metlice brenda kojeg nađeš umesto gumenih, ne znam šta se nudi kod vas. Ja uzimam Rain-x na Amazonu za nekih cca 50 baksa par. Traju bez frke 1.5-2 godine na mojih milijardu stepeni leti i smezavanje zimi. I Michelin je verovatno dobra opcija.