September 15, 2025Sep 15 Uzeo da pogledam koliko del Toro ima pobeda ove godine i imam šta da vidim - Dušan Rajović drugi na svetu ove godine po broju pobeda (uračunate i pro konti trke).
September 28, 2025Sep 28 Počelo je, počelo! Očekujem da svi ne-pogačari i ne-remci napadaju kao mahniti. Ne znam ko može i hoće da kontroliše peleton (Belgija?). Nema radio komunikacije - haos u najavi.
September 29, 2025Sep 29 Malo sam razočaran kako se sve jednostavno odigralo. Osim bega na početku, skoro ništa do Tadejovog napada. Pogi prejak za ostale. Remko čini mi se pukao mentalno, kad na najvećem usponu nije mogao da prati Pogija, posle menjao bicikl tri puta i ipak završio kao drugi.
September 29, 2025Sep 29 svaka cast remku kako je uopste uspeo da se vrati, posto je u vise navrata bas zaostajaomalo su mu i automobili pomogli doduse...ne znam zasto nisu bili van aert i van der pul, vrv im staza nije bas odgovarala
September 29, 2025Sep 29 8 hours ago, sherman said:svaka cast remku kako je uopste uspeo da se vrati, posto je u vise navrata bas zaostajaomalo su mu i automobili pomogli doduse...ne znam zasto nisu bili van aert i van der pul, vrv im staza nije bas odgovaralaMVDP je izjavio da nu je staza preteška, a i fokusirao se na mountain bike svetsko prvenstvo. WVA ne znam da je išta objašnjavao, ali ove godine on nije bio ona zver iz 2022.Kreće evropsko prvenstvo, Remko već sutra radi TT. U nedelju je drumska trka, mogli biti i Tadej i Jonas u njoj, to bi bilo nešto posebno.
October 3, 2025Oct 3 Gledam startnu listu za drumsku trku u nedelju, mogla bi to da bude odlicna trka. Staza nije tako duga i teska da je Pogi izraziti favorit. 3 od top 4 vozaca ove godine su tu (Tadej, Jonas i Remko, MVDP jedini odsutan), Tadej i Remko su ocigledno spremni, nadam se da je i Jonas u formi. Od ostalih, tu su Almeida i Ajuso, pa onda par mladih od kojih mnogo ocekujem u narednim sezonama - Seksas, Gregoar i Tores.Bilo bi mocno da se u jednom trenutku Tadej, Jonas i Ajuso izdvoje (na jednom od ovih Val D'Enfer usponima 1.8km, 9.7% pred kraj), ali da ih "dizelasi" Remko i Almeida stignu i onda sprint za kraj. Mada je logicnije da se prekombinuju taktizirajuci, pa da malo veca grupa doceka kraj, slab sam u prognozama. Ali bih se iznenadio da Tadej ponovi ovo sto je uradio na svetskom.
October 3, 2025Oct 3 A Roglić sutra vozi Giro del Emilija, protiv del Tora, Pidkoka i Vajna. Pobedjivao je Rogla tamo 2019, 2021 i 2023, ajde još jednom da nastavi niz, pa u penziju.
February 21Feb 21 Pocela nova sezona i deluje da ce biti veoma interesantna. "Neki novi klinci", a i ne vise tako novi, krenuli zestoko. Seksas, Manier, Del Toro, Ajuso... Remko isto krenuo sa pobedama, ali i pokazao da i dalje pati na ozbiljnim usponima. Februar je super mesec, trke na sve strane.Van der Pol razbio ciklokros sezonu, nadam se da ce moci da prenese formu na klasike.Cekamo "opening weekend" i Strade Bjanke kad se pojavljuje i Pogi.Jonas i Vizma nisu najbolje krenuli, nesto izgleda da skripi sa timom, Sajmon Jejts se penzionisao iznenada, Jonasov trener takodje napustio tim. Imaju izgleda i novcane probleme, Vizma zavrsava kao sponzor, vec izgleda da smanjuju troskove, otpustili nekoliko dobrih (i skupih) vozaca, a nikog ozbiljnog nisu pokupili. Imaju i dalje dobar tim sa Jonasom, Van Artom (ako se vrati u svoju staru formu), malim Brenerom, ali po meni je to iza UAE, Redbul-Bora i Lidl-Trek, u rangu sa Ineosom i Dekatlonom.
March 7Mar 7 Nova tura, nova avantura...Stize jos jedan znacajni (produzeni) vikend u kalendaru. Strade Bianke danas (sutra po mome ), start etapne trke Pariz-Nica u nedelju i start Tireno Adriatiko u ponedeljak. Znacaj je u tome sto dva najbolja GC vozaca pocinju sezonu - Tadej vozi Strade, a Jonas Pariz-Nicu. Dobro, i Rog pocinje sezonu sa Tirenom ali to je verovatno znacajno samo meni navijacu.Zanimljivo je da ce Tadej i Jonas biti suoceni sa mladjom generacijom koja je odlicno otvorila sezonu. Tadej ide na Sejksasa, 19-godisnjaka koji je razvalio Fon Ardes trku i usput postigao neka odlicna vremena na treningu. Jonas ide na Ajusa koji je pobedio na Volta a Algarve (Sejksas bio drugi).A Rog, pa on ne pocinje kao favorit, ali ce biti interesantno koliko ce biti u konkurenciji pored del Tora (koji ce ici i na Strade da pomogne Tadeju), van Arta/Jorgensena iz Vizme, van der Pola i Bernala
March 8Mar 8 I na kraju, ocekivano, Tadej prelomio opet na Monte Sante Mari i "lagano priveo kraju" trku. Mnogo jak tim ima UAE, odradili su trku kao iz udzbenika. Jos samo da je del Toro imao snage na kraju da pretekne Sejksasa za drugo mesto. Sejksas pokazao da, ako nastavi da napreduje, da ce biti neverovatan vozac, mada su ga vec sada ugasili svi koji se ne zovu Tadej, Jonas, MVDP ili Remko.
March 17Mar 17 Ove subote je jedna od najzanimljivijih jednodnevnih trka u biciklistickom kalendaru, Milano – San Remo. Zanimljiva je zbog toga sto razliciti profili vozaca mogu pobediti, u zavisnosti od taktike i desavanja tokom trke. Poslednjih recimo sat vremena su “must watch” (prvih 6 sati trke se uglavnom nista ne desava). Navijam za pobedu Pogacara, ali je favorit MVDP, jer mu teren lezi savrseno. Pogi ga tesko moze otresti na poslednja dva uspona toliko da ga MVDP ne stigne na silascima posle. Ove godine Pogi nece imati Velensa i Narvaeza (povredjeni) da povuku na Cipresi, gde je ranijih godina napadao. Najveca mu je sansa neka kombinacija sa Del Torom, ako uspeju da izoluju MVDP, da ga napadaju i teraju da se istrosi tako. Sva trojica (MVDP, Del Toro i Pogacar) su u odlicnoj formi, tako da bi trebalo da bude vrlo uzbudljivo u subotu. Tu su i Jorgensen, Van Art, Pidkok, Gana, Gregoar mozda, koji cekaju iz drugog plana, a ako sve ode u sprint, Brenan i Filipsen su favoriti, mozda ovaj prvi vise po mom misljenju.