Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biciklizam

Featured Replies

20 minutes ago, Strahan said:

uae tim za vueltu: almeida, ayuso, bjerg, groschartnener, novak, oliveira, soler i vine

Jedino UAE u Vizma izbacili timove, u stvari Vizma na pcs-u drži 9-toricu, neko će da ispadne. Van Barle možda, bez blama na nekom podkastu objavio da napušta Vizmu.

• Replies 2.1k
  • Views 143.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Uzeo Pogi jos jednu etapu, tako reci ocekivano (jer je najavio da ga interesuje pobeda na ovoj etapi), a plus mu je i tim imao "neocekivanju" pomoc od Alpecina. Kazem "neocekivana", zbog traca da su U

• Ja nešto ne delim oduševljenje ovim Turom. Premalo mi je epizodnih uloga, Kanćelara, Žilbera, Kevendiša, agresivnih Francuza, Rasmusena,ludaka poput Vinokurova, spustova Nibalija. Moźda i ne pratim t

• Pozdrav svima, da se ukljucim posle xx godina. Moji utisci o zadnjoj etapi: I Karapaz i Del Toro su prodali Giro. Karapaz ne ume/zeli da pomaze, on napada. Takav je kroz celu karijeru, barem od kad

Posted Images

19 hours ago, PPop said:

Šta mislite, kakva će biti Rogličeva sudbina sad kad mu je Remko došao u tim? Ne mogu da ga vidim kao "luxury domestique" opciju, način na koji je prosuo peto, a možda i četvrto mesto na TDF, mi govori da ga baš briga za tim.

Možda se nadje neki blesavi tim (Movistar?) koji će da otkupi poslednju godinu njegovog ugovora, a ako ne moraće neki kompromis da se nadje izmedju RB Bore i Rogle. Možda da podele Grand Tours izmedju Remka, Lipovica i Rogle? Tu su još i Hindli, Vlasov, Martinez, pa i Pelizari, ali oni su ipak malo ispod nivoa ove trojice. Kad ih ovako poredjaš, baš bi mogli jako da vuku na planinskim etapama.

Eto malo mojih razmišljanja dok se čeka Vuelta, koju ću ove godine gledati iz Srbije. 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Ako je tačno ovo što sada slušam (LRCP), novi tim menadžer RB Bore je još u toku prve nedelje TDF Roglu praktično otpisao (i zapljunuo da nema više onu strast), tako da mu više ne zameram taktiku sa kraja TDF.

https://pca.st/podcast/a7e7bf60-4106-0138-974b-0acc26574db2

NEW INTERVIEW WITH TADEJ POGAČAR

“I won’t hide that I am already counting the years until retirement. I started winning early, and there may be worse results, I am ready for anything. I will probably still ride a few more Tours, although you can never say that you will definitely compete there. The Tour is the biggest race and I doubt that the team will leave me at home for a few more years.”

“This year there will be a European Championship for 'climbers', so I'll be there. It's similar to one spring race that Juan Ayuso won this year. But this European Championship probably means that I won't be able to compete in any other Italian classics except Il Lombardia.”

“It’s hard to say whether João Almeida or Ayuso can beat at Vuelta. If he hadn’t crashed at the Tour, he certainly could, but now I don’t know.”

“Everyone can have a bad day. You can’t expect me to be glowing with happiness for all 21 stages. The Tour was really hard, one of the hardest I’ve ridden, everyone who fought for the overall classification can confirm that. But now I’ve rested, ‘reset’ and I’m ready for new battles.”

"We know that Montreal suits me better, but that doesn't mean that I won't try to win in Quebec as well. It's does not need to be necessarily me, we have a few other riders who could suit this goal, especially Jhonathan Narvaez.”

“I invited all the cyclists from my list to my Pogi criterium. At first everyone was excited, but then they started canceling. Some are injured, others are sick, there are many other races, so it was difficult to come. But I’m grateful to everyone who took part in the race.”

"I'm happy to be home again, to see friends, neighbors, family. It's true that sometimes I wish I was a little less well-known, sometimes taking pictures and signing autographs is tiring, other times a little less, but I try to please everyone.”

• 3 weeks later...

juce je krenula vuelta

dobra trka danas i pobeda Jonasa

OK početak Vuelte, nadam se da se neće pokazati previše rano da je Jonas prejak za konkurenciju.

Nisam još našao vatijantu za malo duži pregled etapa (25min+) sad kad sam u Bg, ni sa vpn-om nemam pristup mom australijskom sbs sajtu. Tako da ću se uzdržavati od dužih analiza.

I ja se nadam da će biti Vuelta malo zanimljivija. Nije mi dobro od onog snimka kad Jonas prokliza na kiši i ondase dupetom kliza još desetak metara. I opet pobedi. Jeste favorit, nema zbora.

Stigli do timskog hronometra, ajde pa da krenu zanimljivije etape. Jedini utisak u prve 4 etape vredan deljenja je da mi se čini da Jonas ide na sve, generalni plasman, etape, druge majce, da dokaže da i on može kao Tadej na Djiru i Turu prošle godine.

У трећој етапи феноменалан Году и Moto3 маневар у последњој кривини и поред тог ужег уласка добија Педерсена, феноменално.

Овај Тарнер што је јуче добио је баш добар, сећам се пре пар месеци кад је без лидаута сам спринтао преко 300 метара на некој трци, свакако интересантан возач.

Али да, до сад се буквално укључиш на последњих 5km и видео си све.

Šta je ovo, Ajuso ispada iz grupe!? Na TTT delovao super, nisam očekivao.

In other news, moj Ozi, Vajn, dobija 🇦🇺

Nije loša ova taktika UAE, osvajanje individualnih etapa iz bega, dok Vizmu vezuju sa Almeidom (koga čuva samo Soler). Tu je još i Čikone kao potencijalna pretnja, pa Vizma vozi ko nekad Skaj, svi za Jonasov generalni plasman, bez slobode da idu u beg.

UAE nastavlja da osvaja etape, uprkos drami oko Ajusa.

Sledeće dve etape najverovatnije odlučuju pobednika, nadam se nekoj slabosti ili lošem danu Jonasa, da ostane neka neizvesnost za nastavak Vuelte. Ništa ne nagoveštava potencijalnu slabost, jučašnja etapa bila lagana za vozače u generalnom plasmanu, pa će svi biti koliko-toliko odmorni danas. 202km etapa, teška + Angliru na kraju, jedva čekam.

treba prekinuti vueltu

Mislim da će se voziti do kraja, ali može biti još etapa sa sličnim završetkom.

Juće Landa oštećen sa skraćivanjem etape, jer bi imao šanse na poslednjem usponu protiv Bernala, a verujem da bi bilo zanimljivije i u generalnom plasmanu.

Završena i ova farsa od Vuelte, u poslednjoj etapi koja je odvožena u celosti (iako je i ona bila vrlo blizu prekida) Jonas potvrdio da je najjači. Za me je najveće iznenadjenje Pidkok, za koga nisam očekivao da će zadržati treće mesto.