Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biciklizam

Featured Replies

Favoriti po ocekivanjima manje vise, moja zapazanja:

• Da Vokelanu nije pukla guma, mozda bi Ineos bio blizi pobedi na etapi, mada ne verujem da bi skinuli 8 sekundi. Gana fenomenalan, mislim da im je to bio Plan B, Plan A je bio da Gana prevuce poslednji spust i ponese Vokelana dokle moze na poslednjem usponu, ovako Gana odvozao do kraja i zamalo da pobedi.

• Vizma skolski, potrosila "krupne vozace" prvo, Kus zavrsio na prvom brdu, Jorgenson vukao na spustu, Piganzoli na poslednjem usponu, pa odmorni Jonas zavrsio.

• UAE tim se raspao, na kraju prvog brda ostali samo Tadej i del Toro, Tadej ipak najbrzi od T3 do kraja (dobio i tackastu majicu).

• Remko odlican, ako je neko i sumnjao.

• Gregoar odvozao sam maltene od pocetka, na kraju 8. (timski) ili 12. pojedinacno.

• Skelmoze isto imao pucanje i na kraju 1:17 iza odlicnog Ajusa (4. na etapi).

Danas najverovatnije beg, Vizma nece da kontrolise da ne rizikuje da Tadej uzme etapu i bonus, pa se priblizi Jonasu. UAE takodje verovatno nece da potrosi tim jos uvek, ali ocekujem da Tadej ipak napadne Jonasa na poslednjem Monzuiku i uzme koju sekundu.

Navijam za MVDP ili Gregoara u ovoj etapi (ako uspeju da udju u pravi beg).

Edited by PPop
pojasnjenje

• Replies 2.1k
  • Views 145.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Priblizilo se, jos manje od 48 sati do pocetka TdF! Unapred se izvinjavam za duzinu posta, skrolujte, ili me saljite na “Speakers Corner” ako preterujem, ali moram negde da podelim strast koju imam pr

• Strahan
    Strahan

prvo sam ih ovde hvatao par puta pa trk na Monđuik da se isprati finis atmosfera… nemam reci da opisem, kakva je to energija ljudi su masine, voze nenormalno brzo a onda je brdo bilo dosta teze ali i

• Uzeo Pogi jos jednu etapu, tako reci ocekivano (jer je najavio da ga interesuje pobeda na ovoj etapi), a plus mu je i tim imao "neocekivanju" pomoc od Alpecina. Kazem "neocekivana", zbog traca da su U

Posted Images

• Popular Post

prvo sam ih ovde hvatao par puta pa trk na Monđuik da se isprati finis

atmosfera… nemam reci da opisem, kakva je to energija

ljudi su masine, voze nenormalno brzo a onda je brdo bilo dosta teze ali i to su odradili vrhunski

posle trke je Pogi bio prilicno raspolozen i mahao zastavom Mexika.. navijaci pevaju ma sve je sjajno

Jonas dosta ozbiljan izgleda prilicno spremno, sa druge strane kao da Pogi jos nije uhvatio ritam. bice dobra trka do kraja to je sigurno

IMG_5482.png

Mojih 5c u vezi druge etape:

• Nisam ocekivao ovakvu taktiku UAE, mislio sam da ce da puste beg da postede tim, a Tadej da napadne Jonasa na poslednjem Monzuiku i da proba da uzme par sekundi. Ispalo potpuno suprotno, UAE kontrolisali beg (uz pomoc Q36.5 sto je malo zbunjujuce), bez napada da poslednjem velikom usponu, nego resavanje u finisu. Ovo ima smisla, kad bolje razmislim, jer je Tadej jaci u sprintu od Jonasa, a i ostalih GC kandidata, mada bi bilo zanimljivo videti sprint 1 na 1 sa malim Sejksasom.

• Mek Nalti odlican, Jejts takodje, ako ih Tadej ne “potrosi” prerano, znacice mu za teske etape Tura.

• Tadej je fenomenalno iskontrolisao zadnjih 200-300m, kad je video da Jonas ne moze da drzi njegov tocak, samo je rekao del Toru da ne staje, a on (Tadej) lagano do drugog mesta. Veoma lep gest, tek sad ce del Toro da gine za Tadeja.

• Jonas slab u finisu, opet ovakve etape nisu za njega, on je mnogo jaci da pravim planinskim usponima. Na Tur je dosao sa par kg manje od Djira (54kg kazu neki), sigurno i to ima uticaja na brzinu u sprintu i eksplozivnost. Zato ocekujem da ce biti mocan na teskim, planinskim etapama (14, 15, 19 i 20 posebno).

• Sejksas je mnogo bolji nego sto trenutni plasman (sesti sa 42 sekunde zaostatka) pokazuje. Imao je pucanje gume, dvostruku zamenu bicikla, ali je maltene sam nadoknadio zaostatak i na kraju izgubio samo 3 sekunde u odnosu na vodecu cetvorku. I slab tim za timski hronometar, sam je izvukao tu prvu etapu.

Prva ozbiljna etapa je tek 6. (Turmale), tu ce se videti gde je ko. Ove pocetne etape se gledaju da se vidi ko nece da pobedi, a ne ko hoce. Pravi kandidati za generalni plasman jos uvek u igri, Lipovic malo “skripi”, Skjelmoze definivno pomocnik Ajusu, a ne co-leader.

Danasnja etapa valjda beg, mada sam to mislio i za jucasnju. Tradicija kaze da su begovi retki u prvoj nedelji Tura, jer su timovi odmorni i generalno precenjuju mogucnosti svojih vozaca (nije mi jasno zasto su npr Q36.5 bili danas na celu peletona, zar je moguce da su mislili da ce Pidkok da dobije ovu etapu), tako da – ko zna.

Etapa 3, beg nije uspeo, otprilike na pola etape (kako u intervjuima potvrdjuju Pogacar i Jejts) UAE odlucili da idu na osvajanje etape. Slicno kao i u drugoj etapi, "ostali samo dugmici" na kraju, tj. grupa favorita i Tadej lagano pobedio u sprintu uzevsi 2 sekunde Jonasu (+4 sekunde bonifikacije).

Na kraju etape, ponistena Jonasova prednost iz timskog hronometra i sad Tadej ima zutu majcu i isto vreme kao i Jonas.

Zapazanja:

• Mnogo teska etapa, ne samo zbog skoro 4000m penjanja i 200km etape, nego i zbog vrucine (mozda i zagadjenja vazduha zbog sumskih pozara u okolini, ali to niko ne pominje u intervjuima i analizama). Pidkok rekao da mu je ova etapa najteza sto je ikad vozio.

• Opet izgibe UAE radna snaga da bi kontrolisala peleton, da li ce zaliti u trecoj sto su ovoliko napadali u prvoj nedelji? Opet, mozda je ovo UAE taktika da rese TdF sto ranije i da nateraju Vizmu i ostale da rade, sto ima smisla.

• Odlican Karapaz, nisam ocekivao da ce biti u Top 3 u ovoj etapi.

• Svi GC favoriti u prvih 10 u etapi.

• Lipovic je ok, njemu ovi "anerobic" napori nisu ono u cemu je dobar, tako da se on u stvari dobro drzi (7. u generalnom plasmanu).

Sledeca etapa (valjda ce se prognoza jednom i ostvariti )), naravno beg. 5. etapa sprinterska, tako da ne ocekujem pomeranja u GC do 6. etape i Turmalea.

ne čuje se onaj mutavi. samo zvuk helikoptera. ❤️

I bi beg, i to kakav. )

Navijao sam da Vacek dobije, ali je tim odlučio da ide na Pedersena. OK, napadaju zelenu majicu i svaki je poen dragocen.

Odlican vozac (Vacek), ali uglavnom u ulozi pomoćnika. Dobio šansu da vozi za sebe u Švajcarskoj i bio treći iz Tadeja i Karapaza.

Lidl Trek jak kao zemlja za ove klasične etape, sa Madsom, Vacekom i Simonsom.

Uno X i Traen imaju žutu majicu, odlično i za njih, a i za UAE/Vizmu. Siguran sam da će "ispoštovati" majicu i vući na čelu peletona, tako da ovi veliki timovi ne moraju da se troše u svakoj etapi. Sa skoro 8 minuta prednosti, trebali bi majicu da zadrže do kraja druge nedelje.

Ajd sad da vidimo praaave sprintere u akciji, ako Merlier preživi par uspona pred kraj sutrašnje etape.

Jak je Pogi kao crna zemlja.

Jonas u ovoj agoniji sat vremena odbija da umre iako svestan da konstantno gubi vreme. Kakvi su to mentalni predatori.

Baš bi bilo bezveze da ga stigne Remkova gruoa

Pogacar unistava ovog nesretnika Jonasa bukvalno se sprda sa njim ,bas neprijatno za gledati

Upropastio ga je načisto, na Turmaleu bilo 30 sekundi, na kraju 2:40. Brutalno

Ovo sto radi Pogacar nije generacijsko cudo. Ovo je cudo, koje se srece jednom u 50-60 godina. On je ili drugi najveci biciklista ikada ili je vec sada GOAT. Napadati ovakve etape i solo begovima 40km pre kraja, resavati TdF u prvoj nedelji je jednako spektakularno kao ono udaranje Bolta u prsa, prilikom obaranja WR na stotki ili 8 Phelpsovih zlatnih na OI. Bukvalno se vidja jednom u pola veka.

I posle ce neki teniser, koji ni u svom sportu nije jasno #1, da uzme Laureusa - a ovakve legende ce ostati nenagradjene za sve sto postizu i granice koje pomeraju.

Totalna dominacija! Nisam ocekivao toliku razliku, mislio sam da ce Jonas biti mozda 10 sekundi iz Tadeja na vrhu Turmalea, da ce mozda 30-tak sekundi izgubiti u spustu jer je laksi i jos par sekundi mozda na poslednjem usponu.

Nemaju Vizma i Jonas, a ni bilo ko drugi, resenje za ovakvog Tadeja. Koliko kapiram, Jonas je namerno zrtvovao par kg da bi bio jaci na planinskim usponima, zato je izgubio eksplozivnost. Juce nije pokusao da ostane sa Tadejom kad je ovaj (sa del Torom) ubrzao na pocetku Turmalea, nije hteo da se ponovi Otakam (2025) kad je izgoreo pokusavajuci da prati Tadejovo pocetno ubrzanje. Tako da je sad drzao 6-8 sekundi iza Tadeja jedno 2,5km i izgledalo je da ce ga mozda i stici do vrha. Medjutim, nista od toga – do vrha Turmalea je zaostao 30 sekundi, a posle masakr. 2:38 na kraju (+4 sekunde bonusa).

Interestantno je da je Jonas ipak odvozao najbrzi Turmale u zivotu, bio je bolji od svog prethodnog rekorda (ujedno i prethodni Strava KOM) za 2min I 10ak sekundi! Nista mu to nije vredelo. Kuda dalje za Vizmu i Jonasa – nemam pojma! Cuvace drugo mesto i cekati neki ozbiljan problem sa Tadejom (pad i povreda, bolest…).

Od ostalih, svi favoriti prema očekivanjima, Remko je potvrdio da je u dobroj formi i da ce biti ozbiljan kandidat za 3. mesto. Del Toro, da je imao snage da vozi sa Tadejom kad su se odvojili od Jonasa (Tadej je neko kratko vreme cekao da vidi), ko zna sta bi bilo.

Sad dve sprint etape, jedna verovatno beg, pa dan odmora. Ako ne bude nekih znacajnih promena, pisemo se na Dan Bastilje, ta (14.) etapa bi trebala biti zanimljiva.

hail

Najbolji pure sprinter trenutno sigurno, Filipsen vrlo slab u prethodne dve etape. Bini mu (Merlieru) bio na tocku u zadnjih 300m, sto bi trebalo da znaci prednost za Binija, ali je Merlier toliko jako vozio da Bini nije ni pokusao da obidje.

Finis me podsetio na ovu etapu:

One of the Cockiest Sprints You Will EVER See | UAE Tour 2025 Stage 6

Bice zanimljiva borba za zelenu majcu ove godine.