Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biciklizam

Featured Replies

• Replies 2.1k
  • Views 143.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Uzeo Pogi jos jednu etapu, tako reci ocekivano (jer je najavio da ga interesuje pobeda na ovoj etapi), a plus mu je i tim imao "neocekivanju" pomoc od Alpecina. Kazem "neocekivana", zbog traca da su U

• Ja nešto ne delim oduševljenje ovim Turom. Premalo mi je epizodnih uloga, Kanćelara, Žilbera, Kevendiša, agresivnih Francuza, Rasmusena,ludaka poput Vinokurova, spustova Nibalija. Moźda i ne pratim t

• Pozdrav svima, da se ukljucim posle xx godina. Moji utisci o zadnjoj etapi: I Karapaz i Del Toro su prodali Giro. Karapaz ne ume/zeli da pomaze, on napada. Takav je kroz celu karijeru, barem od kad

Posted Images

12 hours ago, ajgor said:

Ako niste videli, Vršič se vraća na itinerer trke oko Slovenije. Napokon je obnovljen put do njega, s tim da cilj etape nije na vrhu, već posle spusta ka Kranjskoj Gori.

https://sportklub.n1info.si/kolesarstvo/dirka-po-sloveniji-se-po-13-letih-vraca-na-vrsic/

Slovenacki "Alpe d'Huez" ) Da li je sav makadam uklonjen, mislim da su krivine na usponu bile prilicno zajebane zbog loseg kvaliteta puta, a ima ih ohoho?

Edited by PPop
dodatak

12 hours ago, PPop said:

Slovenacki "Alpe d'Huez" ) Da li je sav makadam uklonjen, mislim da su krivine na usponu bile prilicno zajebane zbog loseg kvaliteta puta, a ima ih ohoho?

Ne znam, zaista. Videćemo za dva meseca, etapa se vozi 20. juna.

• 2 weeks later...

Par sati do cetvrtog monumenta u sezoni, Liege-Bastogne-Liege. Ove godine ima sanse da bude zanimljivije nego prethodne dve, kada je Tadej napadao na Cote de la Redoute, odvajao se i glatko pobedjivao. Mladi (19 godina hail) Sejksas je tu, odlicnu sezonu ima, bice zanimljivo da se vidi sta moze. Nije bio los protiv Tadeja na Strade Bianche ranije ove godine, LBL ima vise uspona sto bi trebalo da mu odgovara vise, ali sa duzinom trke od 260km i sa preko 4000m penjanja, videcemo sta ce biti. Tu je i Remko, ali njega bez obzira sto je dobio ovu trku dva puta, ne mogu da svrstam u favorite.

Ocekujem da Tadej ponovo napadne na (ili na spustu pre) La Redoute. Ako Sejksas i uspe da ostane na tocku ovde, ili stigne Tadeja na spustu posle (mali je fenomenalan spustas), ima jos tri uspona gde ce Tadej pojacavati. Po mojim prognozama Tadej na kraju solo, Sejskas drugi.

Remko verovatno vuce kolonu iza, sa sve "mahanjem rukama" sto niko nece da radi sa njim, mozda treci u finisu, mada su tu i Skelmose, Vokelan, Pidkok, Gregoar i Smit koji ce juriti trece mesto.

U svakom slucaju bice zanimljiva trka, poslednjih 40km treba gledati, od pripreme za La Redoute, pa do kraja.

Zavrsila se etapna trka Beograd - Banjaluka, 5 etapa, Rajovic dobio 4, a zamalo i svih 5. Toliko o konkurenciji.

Sledece nedelje Tadej vozi i Turu oko Romandije (5 etapa + prolog), tu ce biti i Lipovic/Roglic duo, Smit ponovo, ali mislim da ce Pogi vec na prvoj etapi da zavrsi posao (prolog ne racunam). Osim te etapne trke, nista znacajno (mozda Esborn-Frankfurt ko voli sprint) do Djira.

Edited by PPop
dodatak

Screenshot_20260504_080120_Samsung Internet.jpgLepo izgleda a? 😃

Red je da napisem nesto i o Djiru, kad vec monopolizujem ovaj topik. Nazalost, cini mi se da nece biti previse zanimljiv po pitanju pobednika, Jonas je apsolutni favorit. Ozbiljne protivnike nema, na Djiru nema ni Almeide, ni Ajusa. Remko, del Toro, Pogi, Sejksas i ajde da tu ubacimo i Lipovica - oni nisu ni planirali da se pojave. Tako da od konkurencije Jonas ima Pelizarija, Hindlija, Bernala, i jos neku buraniju.

Od zanimljivih etapa koje ce odredjivati plasman, prva ozbiljna je 7. gde bi trebalo da pocnu da se razdvajaju favoriti. 10. je dugacki ravni hronometar, tu ce verovatno Jonas povecati prednost, da bi pobedu prakticno obezbedio u 14. etapi. Treca nedelja nudi 16. i 19. (najtezu, tzv queen) etapu, tu mozda bude zanimljiva borba za podijum, pobednik ce vec biti poznat. Verujem da ce se u trecoj nedelji Jonas malo i stedeti, da sacuva snagu za TdF, inace bi mogao da pokupi bar 4-5 etapa.

Moguce da ce biti dosta etapa koje ce dobiti begunci (UAE nema ozbiljnog kandidata za generalni plasman, pa ce napadati etape), par sprinterskih i brdsko-sprinterskih etapa (Milan dobija u Milanu )) i to je to.

Krece se iz Bugarske, prve tri etape su tamo, ne preterano zanimljive.

Ups, zaboravio sam Adam Jejtsa kako kandidata za podium, ali nista vise od toga. Mada bilo bi filmski ako bi Adam osvojio Djiro godinu dana nakon sto je njegov brat blizanac Sajmon pobedio.

Edited by PPop
nepismenos

Јуче "интересантан" финиш, коцка + киша = катастрофа. Спринтери незадовољни, са разлогом, али организатори не блистају баш ове године.

Данас 6 сати тркања и Блокхаус на крају и поред тога Вингегор и Гал мислим да су извезли рекорд на успону. Веома јак ветар и Пиганцоли који је имао изванредан ритам и смањио пелотон на петнаестак возача пре него што је и Кус дошао на ред на темпо. А убрзо и деоница са највећим процентом и Јонас напада и делује да га само Пелицари прати, док је Гал на неких пола минута разлике али он је такав возач, темпо па где га то одведе. На крају, Пелицари губи снагу и пада и испод Гала све до два Озија Конора и Хиндлија а Гал, полако али сигурно, феноменално смањује разлику до краја успона на десетак секунди.

Како је деловало на почетку да ће их одувати скроз, ово је добро; могла би бити иоле интересантна борба. rolleyes

Jonas nije dobio glatko kao što sam očekivao. Nije trebalo Pelizari da pokušava da drži Jonasa na prvom napadu, manje bi izgubio vremena. Gal odličan, ali on će da izgubi puno na hronometru (10. etapa).

Moji Oziji dobri, napadaće podijum, osim ako se Hindliju ne naredi da radi za Pelizarija, što ne verujem da će se desiti ako Hindli bude ovako vozio.

• 2 weeks later...

Kao sto se i ocekivalo, Jonas prakticno osigurao pobedu na Djiru u 14. etapi, oko 2 i po minuta prednosti nad Eulaliom, koji ce verovatno ispasti iz top 3, mozda i top 5. Za razliku od Blokhousa (7. etapa), u ovoj etapi je delovalo da je Jonas dobio sa 90% napora i to bi bilo to za prvo mesto.

Borba za podium i Top 5 bi trebala da bude zanimljiva. Gal i dalje deluje najjaci (posle Jonasa) na usponima, Borini momci se izgleda oporavljaju od bolesti i napadace podium. Arensman takodje ima jak tim iza sebe (Ineos sa novim sponsorom "Netkompani"). Mali Piganzoli je izgledao odlicno juce, iako je radio za Jonasa, sa lakocom je zavrsio 4. na etapi.

Cekacemo trecu nedelju...

Hoce li Jonas da ide na TdF ili ce tamo Pogi da se igra sa istorijom, bez pravog rivala?

prema najavama trebalo bi da radi i tour

juce je bio sjajan, nekako mi fali pogacar nije kompletan dogadjaj bez njega

ove godine tour krece iz barselone, sto moze da bude zanimljivo da se pogleda

Ide, kako da ne ide. Ako je tačno što pričaju iz njegovog tima, Jonas još nije na 100%, to će biti tek na TdF. Biće super duel Tadej - Jonas, sa Sejkasom za koga se nadam da će biti konkurentan sve tri nedelje.

brutalna etapa na giro danas

jos 2 dana i kraj

Odlična etapa, slažem se. Iako je pobednik poznat, borba za podium, Top 5 i pojedinačne majoce se rešava juče i danas.

Mislim da su Gal i sad Hindli sigurni na drugom i trećem mestu, ali možda bude još drame izmedju Dži Vesta i Arensmana za 4. i 5. mesto. Možda i Eulalio sklizne sa 6. mesta.

Bilo bi super da Vizma danas vozi za Piganzolija, belu majicu i 6. mesto.