Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biciklizam

Featured Replies

Izvinjavam se ljubiteljima biciklizma, nego uočih @hooyadahoo Huuuujaaaaa 😍😍😍

• Replies 2.1k
  • Views 143.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Uzeo Pogi jos jednu etapu, tako reci ocekivano (jer je najavio da ga interesuje pobeda na ovoj etapi), a plus mu je i tim imao "neocekivanju" pomoc od Alpecina. Kazem "neocekivana", zbog traca da su U

• Ja nešto ne delim oduševljenje ovim Turom. Premalo mi je epizodnih uloga, Kanćelara, Žilbera, Kevendiša, agresivnih Francuza, Rasmusena,ludaka poput Vinokurova, spustova Nibalija. Moźda i ne pratim t

• Pozdrav svima, da se ukljucim posle xx godina. Moji utisci o zadnjoj etapi: I Karapaz i Del Toro su prodali Giro. Karapaz ne ume/zeli da pomaze, on napada. Takav je kroz celu karijeru, barem od kad

Posted Images

Ja slično ovome, svako jutro trenažer, sat treninga, i par pregleda prethodne etape (Lanterne Rouge, official TDF i sl.). Samo bez kacige - mada sam jednom uspeo da padnem sa trenažera, ne znam kako fpalm

Danas Mont Vontu! Ocekujem nesto slicno Otakamu, Pogijev napad nakon sto mu tim “ocisti” grupu i napravi leadout. Tzv unipuerto etapa, hockey stick profil. Lidl Trek i Alpecin bi trebali da kontrolisu peleton, zbog intermediate sprinta I borbe za zelenu majcu.

UAE ce mozda zrtvovati Polita da pomaze u kontrolisanju, da ispostuje tradiciju, tako da bi ostatak tima trebalo biti odmoran nakon prvih 110km etape, ostaje jos 40-tak do pocetka uspona na Vontu, to ce verovatno Soler i Sivakov pokriti, tako da ostaju Velens, Narvaez i Adam Jejts da poguraju na usponu, pre nego sto Pogi napadne.

A opet, ko zna, ne bi bilo prvi put da sam promasio. Kazu da se nikad ne zna kako ces da se osecas posle dana odmora, mada verujem da su toliko usavrsili oporavak i ishranu da ce oni najvazniji biti potpuno spremni. Vidim Pogi na Stravi imao 47km voznju na dan odmora, ne posebno tesku, ali ipak uzeo jedan KOM.

Sad malo Rogla navijac – vreme je da Onli i Vokelan malo popuste, a Rogla da odradi top 5 voznju (brine me malo Feliks Gal koji je odlican na ovakvim etapama) i dodje u top 5.

3 hours ago, Zabalujev said:

Ja slično ovome, svako jutro trenažer, sat treninga, i par pregleda prethodne etape (Lanterne Rouge, official TDF i sl.). Samo bez kacige - mada sam jednom uspeo da padnem sa trenažera, ne znam kako fpalm

Slicno, sa pomerenim vremensim zonama - ujutro pregled etape, onda oko sat vremena vožnje biciklom do kancelarije, za to vreme podkasti (LR, svi theMove, GTCC). Sa kacigom naravno 😀. Popodne, povratak kući biciklom, podkasti koje nisam preslušao (+ The Cycling Podcast ako imam vremena).

E jebiga, Alpecin objavio da se MVDP povlači zbog upale pluća. Neće ih na ovom Turu.

Nista od pobede Tadeja na ovoj etapi, Jonas odlican, na kraju 2 sekunde razlike za Pogija... u borbi za 5. mesto. Vrlo dobra borba izmedju Hilija i Pare Pentra, na kraju Francuz dobio. Rogla odlican na ovoj etapi, cekam da PCS namesti generalni plasman, zasad drzi Roglu na 4. mestu, ne mogu da verujem da je nadoknadio sav zaostatak za Onlijem i Vokelanom. Na spavanje sad, kad se probudim bice sve jasnije.

Edited by PPop

Genijalna etapa. Jedino su me malo iznervirali ovi iz vodeće grupe. Tačno sam navijao da ih ova dva ludaka stignu koliko su taktizirali. I stigli bi ih da je potrajalo 500 metara, ili da su hteli.

Ispostavilo se tačnim ono što su neki najavljivali još pre tura, a to je da će Vinjegord biti sve jači kako tur bude odmicao. Sve je teže Pogiju da ga otrese. Odnosno sfuka :)

Sad kad su se utisci malo slegli, shvatam koliko je ovo bila jaka etapa. Po pitanju ucinka celog tima Vizma juce razbila UAE, kako se samo sve promenilo u odnosu na proslu nedelju. Glavni UAE pomagaci se nisu pojavili, Velens i Narvaez, Adam Jejts bio samo statista na kraju.

Vizma sa jasnim planom, dvojica “satelit” vozaca, da sacekaju Jonasa kad napadne i povuku ga par minuta. Ali, da bi to uspelo, Jonas prvo napadom mora da ostavi Tadeja iza sebe, sto juce nije uspeo. Slican plan izgleda imao i UAE samo sto Tadej nije napadao, a bogami ne bi nikakvu pomoc dobio od Sivakova i Solera, kao sto se videlo u etapi.

Dueli na sve strane prstali u finisu: Hili - VPP, Jonas - Tadej, Rogla/Lipovic - Onli.

Radi konteksta, pogledajte ovaj link da razumete koliko su jako vozili Jonas i Tadej, pa i Rogla i Lipovic.

Lanterne Rouge
No image preview

Historical Performances of Vingegaard and Pogačar on Mont...

With a flat stage before Mont Ventoux, it was expected to have some fireworks and huge climbing performances…

Uf, ceka nas haos 18. Etapa, a mozda i 19. Ko ce to docekati…

Kakav Tur, kakav sport!

Prodje i ova "intermeco" etapa, ipak ocekivano - trkom sprintera na kraju etape. Steta za padanje na km do kraja, koje je ocistilo glavne konkurente Milanu, pa je relativno lako osvojio etapu i tako, skoro i matematicki, osvojio i zelenu majcu na kraju. Steta za Merliera i Binija, ovaj drugi delovao povredjen posle pada, videcemo.

Od zanimljivosti, fantasticna voznja Kvin Simonsa koji je svuda bio, kontrolisao peleton, pratio begove, vracao se da povuce Milana, sam bio u begu, neverovatno koliko je bio mocan.

Van Art pokusao da iskoci iz peletona u jednom trenutku i prespoji do begunaca, ali nije uspeo. Nije to Van Art iz 2022.

Sledi najteza, tzv. Queen Stage, ko prezivi - pricace pisace.

Edited by PPop

Bezveze mi što Bini nikako da dođe do pobede, a i ovaj pad, huh... Aj pa da spremimo kokice za danas. Emirati nek se opasulje više, bez obzira što je Tadej čudo prirode, nema smisla da po ko zna koji put na kraju bude pola Vizme protiv njega samog i na kraju rvanje sa Jonasom u zadnjih par km.

Ima tri HC uspona, vec na prvom ce da se procisti peleton i ostati samo "yellow jersey group", znaci njih 10-ak, max 15-ak. Ocekujem rasplet vec na drugom HC usponu (Madelen), jer Jonas ako zeli da napravi ozbiljnu razliku vec tu mora da napadne. Ako uspe da se tu odvoji od Tadeja, i ako ima neke svoje ozbiljne pomocnike kao satelite da povuku, bice frke. Pojma nemam, prve nedelje sam bio zabrinut za Tadeja, druge za Jonasa, sad opet za Tadeja, uopste nemam osecaj.

Za sat i nesto ukljucujem direktan prenos (oko 2pm po srpskom, 10pm po mome), tada bi trebalo da stignu pred drugi uspon.

4 hours ago, PPop said:

jer Jonas ako zeli da napravi ozbiljnu razliku vec tu mora da napadne

Probao, nije išlo, opet ćeranje do kraja i opet đu Tadej krajcnuo loju sekundu.

Ben o Konor pokido.

Nije bila etapa kakvu sam ocekivao, ispratio sam je uzivo, ali mi nisu neki utisci.

Drago mi je zbog mog ozija, Bena, iako mi nije najomiljeniji domaci vozac (Vajn, Plap i Hindli su mi vise po ukusu, onako tipicni oziji). BOC-a je prva sezona Netfliksa upropastila, predstavili ga kao tesku osobu, cudljiv, gundjalo itd, tako i zvuci kad prica.

Primoz bio odlican, ali se istrosio, jer je bio u begu i vukao dosta, sto inace nikad ne radi. Tako da je na kraju izgubio 1 min u odnosu na Pogija, a sto je vaznije 48 sec u odnosu na Onlija, pa se udaljio od 4. mesta. Roglu je bas upropastilo Jonas-Pogi taktiziranje, u jednom trenutku je imao veliku prednost u odnosu na Onlija, cak se priblizavao i Lipovicu.

Jonas i Pogi, prazne puske. Jonas, posteno, probao na Madelen i u finisu, Tadej ispratio bez problema, ali nije bas da je pokidao sa kontranapadom. Umor stigao, a i Tadej sazreo pa ne ide 100% ako ne mora, a ne mora. Zao mi je ipak, ocekivao sam da uzme ovu etapu.

Meni Rogla kao Federer. Stižu ga hibridne generacije al ga zabole da se prekvalifikuje i sad roka strogo po kardiju i genitalijama.

Mislim da će sinusoida opet da favorizuje Pogija u trečoj nedelji, ali rispekt za Jonasa, napokon agresivan tur za njega.