July 25, 2025Jul 25 Gorovo je, ostala jedna teška etapa, a i nju sad skratiše.https://www.cyclingnews.com/news/cow-contagion-forces-tour-de-france-organisers-to-re-route-stage-19-shortening-to-95km/Ajd bar da bude eksplozivna etapa onda, da se agresivno vozi, nema razloga za štednju energije.
July 25, 2025Jul 25 4 hours ago, kralj said:Ja sam nešto upamtio da je komentator 20. najavljivao kao pakao.Mislim da ce 20. etapa biti za begunce, nema vise ko da kontrolise peleton. Ako ne na Cat 3, onda na Cat 4 ce se formirati grupa iz koje ce izaci pobednik etape.Stage profiles Tour de France 2025 Stage 20Mada kako mi idu prognoze u ovom TDF, ko zna sta ce biti.
July 26, 2025Jul 26 Izguraće valjda Lipovic treće mesto, nadam se da će Rogla makar da ostane u prvih deset. Oduži se ovaj tur, vidim i Tadej dade neku izjavu u tom smislu, moraju Emirati malo sportsku psihologiju da pojačaju.
July 26, 2025Jul 26 Ja nešto ne delim oduševljenje ovim Turom. Premalo mi je epizodnih uloga, Kanćelara, Žilbera, Kevendiša, agresivnih Francuza, Rasmusena,ludaka poput Vinokurova, spustova Nibalija. Moźda i ne pratim tako pomno pa nisam u stanju da ih prepoznam. Na ovom turu mi je samo Ben Hili ostavio taj utisak da računaš na to da će biti redovno u kadru i generisati spektakl. Naravno Lipovic je super priča, ali nije da je pucala od zanimljivosti.
July 26, 2025Jul 26 UAE je zeleo da dobije etapu juce, kontrolisali su begunce (i jadnog Roglu) i ostavili Tadeja sa Jonasom na kraju. Ali, Tadej nije mogao da se odvoji, probao dvaput i nista. Jonas nije zeleo da radi, a ni da napada Tadeja, jedinu svoju sansu video u tome da ga Pogi dovuce do cilja i da ga onda Jonas dobije u finisu. U jednom trenutku izgledalo da ce da ih Lipovic dovuce do Arensena, pa bi onda Tadej napao, ali nista ni od toga. Onda Tadej odustao od jurenja Arensena, da ne bi Jonas dobio etapu. Jonas, pak, predugo bio ubedjen da ce Tadej ici na pobedu, pa je prekasno krenuo sam. Cini mi se da nije imao sanse da dobije (Jonas), da je bilo sanse da stigne Arensena, Tadej bi odsprintao jace, ovako ga je pustio da uzme 2. mesto.I tako opet dobi Arensen, ponovo iskoristio nadmudrivanje Tadej-Jonas.Zao mi Rogle, dobar beg imao, ali se kockao da ga nece juriti - medjutim UAE (Velens najvise) ga nije pustio... Mislim da mu je svejedno da li je sesti, osmi ili deseti. Spekulise se da je RB Bora kaparisala Remka, pa je Rogla besan.BTW, pocinje zenski Tur danas.
July 26, 2025Jul 26 1 hour ago, kralj said:Ja nešto ne delim oduševljenje ovim Turom. Premalo mi je epizodnih uloga, Kanćelara, Žilbera, Kevendiša, agresivnih Francuza, Rasmusena,ludaka poput Vinokurova, spustova Nibalija.Moźda i ne pratim tako pomno pa nisam u stanju da ih prepoznam. Na ovom turu mi je samo Ben Hili ostavio taj utisak da računaš na to da će biti redovno u kadru i generisati spektakl. Naravno Lipovic je super priča, ali nije da je pucala od zanimljivosti.Postoje dva super tima, za koje voze dva vozaca koji su mnogo bolji od drugih, nema mnogo mesta za druge narative.I meni nedostaju interesantni likovi u peletonu. Jedan Alafilip je sada samo senka od nekadasnjeg "swashbuckling" karaktera. Van Art je prizemljen i upregnut u Vizma masinu. Remko je interesantan, anti-heroj Filipsen i Alpecin "bullies" takodje, MVDP je legenda, Hilija si pomenuo, meni i Kvin Simons deluje zanimljivo, ali to je na osnovu izgleda, nisam ga puno puta slusao. Sport je postao ultra-profesionalan i svi su manje-vise postali robotizovani i nekako "vanila" u ponasanju. Cak je i odnos Pogi i Jonas nekako u rukavicama, iako je ocigledno da se ne vole. Edited July 26, 2025Jul 26 by PPop nepismenos
July 26, 2025Jul 26 Tačno, MVDPa sam hteo da pomenem, ali u kucanju sam prevideo. Nema bre ni nekog Južnoamerikanca sa 35 kila da pojede brdo. 1 Karapaz mi je nedostajao. Pretpostavljam da je to što pominješ uzrok, previše profesionalizma, detaljno utanačene strategije i premalo improvizacije. Verovatno i postoji poneki Pjer Rolan, ali ja ga slabo identifikujem, svakodnevne alanfordovske begove Tome Voklera bih sigurno već primetio, al nema. Ovi Arenseni me ništa ne rade. Daj Majku.
July 26, 2025Jul 26 Pa da, upravo to, mnogo je sve izračunato, plus su ova dvojica klasu iznad ostalih. Maltene se sve zna unapred, zna se jbte u kojoj krivini će da se napada, zna se vataza koju moraš da držis, svi samo pilje u komp i drpaju se za headset u dresu. Isto ko sto je formula samo bleda senka one iz vremena Sene i ostalih. Zabrani telemetriju i radio komunikaciju tokom trke, pa da vidiš spektakl. Elem, ranije sam pratio onako, kako kad, sada mnogo više zbog Pogija, tako da ne mogu da se žalim :)
July 26, 2025Jul 26 Ja juče navijao za Felksa Gala. Volim te manje ekipe kad izvuku etapu. To je njima borba za goli opstanak. Ali dobro, biće u top 5 u generalnom plasmanu. I to je nešto da priložiš sponzorima kao rezultat.
July 26, 2025Jul 26 Soler je karakter, ali je naravno stavljen da radi za Tadeja, pa nema njegovih ludila.
July 26, 2025Jul 26 Prodje i pretposlednja etapa Tura, kisa, klizavi putevi i dosta padanja danas. Smena na 10. mestu u generalnom plasmanu, BOC nije smeo pustiti Zegata u beg, ali mi je drago za Total Enerzi, tim koji nije World Tour team, prakticno tim iz druge lige uzima Top 10 poziciju. Da li ce opstati kao tim, sad kad glavni sponzor podrzava Ineos, videcemo sledece godine.Na kraju Storer iskoristio "svadju" izmedju Stjuarta i Van den Bruka,, jer ovaj drugi nije hteo da radi, i relativno lako osvojio etapu iz bega (sto bi se reklo "la fuga de la fuga", beg iz bega ili tako nekako). Druga etapa za ozije ove godine.Navijac u meni bi zeleo da Pogi i Jonas naprave sou u poslednjoj etapi, jer je zbog dodavanja Monmartr uspona x 3 promenjena konfiguracija etape, pa ne bi trebalo da bude opustena kao tipicna poslednja etapa. Bilo bi nekako poeticno da zuta majca osvoji poslednju etapu, mislim da je to samo Ino uradio u skoroj proslosti (verovatno i Merks).Realnost je ipak da su svi crkli i cekaju kraj, ovaj Tur je bio pretezak, sto zbog etapa, a sto zbog toga da se skoro svaka etapa vozila snazno od pocetka do kraja. Opet, ima 13 timova koji bas nista nisu uradili na ovom Turu, pa ce sigurno pokusati nesto na poslednjoj etapi.Zenski TDF, zanimljiva prva etapa, na kraju Vos pobedila. E to je pravi GOAT - ne mogu sad da iskopam broj njenih pobeda, ali je neka luda cifra, mislim da se takmici od 2006 ili 2007!
July 27, 2025Jul 27 O timova da izdvojim Alpecin - problemi i napuštanje trke od početka, a opet solidan broj uzetih etapa. UnoX i Abrahamsen.Sve u svemu, Tur bi bio uzbudljiviji da Jonas nije onako prso na hronometru, ali svejedno je dosta jak i dalje i Tadej nije mogao kao prošle godine da ga ugazi na par uspona i trijumfalno uzme niz etapa, bar je nešto ostalo za druge.