Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biciklizam

Featured Replies

Pogi je konstanta, jonas posle onog pada prosle godine je 5-10% slabiji, plus visma nije vise dominatan tim. A i mislim da je Pogacar mentalno prejak, nekako ima vecu zelju da pobedom. Trebaju nam jaci i jonas i remco za dobar tur.

Edited by Krangovo telo

• Replies 2.1k
  • Views 143.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Uzeo Pogi jos jednu etapu, tako reci ocekivano (jer je najavio da ga interesuje pobeda na ovoj etapi), a plus mu je i tim imao "neocekivanju" pomoc od Alpecina. Kazem "neocekivana", zbog traca da su U

• Ja nešto ne delim oduševljenje ovim Turom. Premalo mi je epizodnih uloga, Kanćelara, Žilbera, Kevendiša, agresivnih Francuza, Rasmusena,ludaka poput Vinokurova, spustova Nibalija. Moźda i ne pratim t

• Pozdrav svima, da se ukljucim posle xx godina. Moji utisci o zadnjoj etapi: I Karapaz i Del Toro su prodali Giro. Karapaz ne ume/zeli da pomaze, on napada. Takav je kroz celu karijeru, barem od kad

Posted Images

Au kako se Remko raspada, a baš ga gotivim.

Evo Rogli podijuma.

Dobar Rogla, nadao sam da makar na brdskom uradi nešto,nije loše ispalo.

Tadej ih opet otreso, nisu brda za Remka.

Nešto razmišljam, koliko je Pogi sazreo za ovih par godina, nije to više onaj dečačić koji skače unatraške u bazen tokom dana odmora. Postao je klasični ubica.

I jebale više Vizmu one kacige, pa majku mu na šta ono liči, zar im nisu zabranili ovaj tip TT kacige pre koju godini, ili su malo skratili ovaj prednji deo da se uklopi u propise?

12 hours ago, Zabalujev said:

I jebale više Vizmu one kacige, pa majku mu na šta ono liči, zar im nisu zabranili ovaj tip TT kacige pre koju godini, ili su malo skratili ovaj prednji deo da se uklopi u propise?

Zabranili su neke sto su bile ko iz Ratova Zvezda, ove su za nijansu bolje. I neke "carape" preko glave, toga se secam.

Pogi je, cini mi se, preforsirao na pocetku, nema logike da on na svom aero road biciklu bude brzi na ravnom od Remka i Jonasa, na TT biciklima. I da onda nastavi da "samo" linearno povecava prednost u odnosu na Jonasa na penjanju, kad bi on trebalo da je u prednosti.

Jedna zanimljivost - da bi danasnji Pogijev bicikl uterali u 6.9kg, nisu ga ofarbali tongue (200-300g ide na farbu).

Remko imao bas los dan, da li je to pocetak kraja na ovom turu. Ne mogu da ga vidim da ne izgubi vreme u odnosu na ove iza sebe na ozbiljnim usponima.

Rogla je odradio sta se od njega ocekivalo (dobar brdski hronometar) i sad da vidimo kako ce da se RB Bora organizovati za nastavak. Imaju 2 ozbiljna kandidata za Top 5, jednog ce da probaju da uguraju na podijum. Zasad Lipovic deluje jaci, ali Rogla je stara kuka i nadam se da cuva snagu za zadnju nedelju. Bice zanimljiva borba za 3. mesto, a i za belu majcu.

E jebiga 💔

Ima li nekih informacija, šta je u pitanju?

Izgleda Remko prosto nije mogao više.

Vidim i Skjelmose isto ode. Jebiga, nije se oporavio dovoljno za Grand Tour.

Druga najteza etapa na ovom Turu (posle vrha La Loz, valjda 18. etapa), vidi se umor kod svih. UAE isao na pobedu na etapi, ali brate sto ne umeju da se spustaju, na dva poslednja spusta posle penjanja su poklanjali po 30 sec - 1 min beguncima + niko nije hteo od drugih timova da pomaze (sto je i ocekivano). Ipak su imali "samo" 3 minuta u podnozju poslednjeg HC uspona. Tu se videlo da se Tadej stedi, ili da nema svoj dan, nije napao kao na Otakamu, nego je cekao da Jonas napadne, pa se sa njim nadmudrivao i cekao finis. Sve ok, dobra defanzivna taktika, na kraju napravio 4 + 2 sekunde prednosti, ali nije uzeo etapu.

Ne volim Ineos, jos od vremena Sky, pa nisam mogao da uzivam u pobedi Arensmena, iako je on dobar vozac i trebalo je on da bude vodja tima, a ne Rodrigez.

Remko - bas mi ga je zao, ali ove godine on nije bio onaj snazni GC Remko.

Rogla se priblizio par sekundi Vokelanu, u borbi za sada 5. mesto kad je Remko napustio Tur. Ne vidim da moze da pridje Lipovicu, a ni Onliju, mada ima jos puno da se vozi. Etape 16, 18 i 19 ce biti pakao i bice tu jos promena u plasmanu.

Uglavnom, sad "odmor" (15. etapa za begunce, pa dan odmora) - vidimo se na 16. etapi (Vontu), siguran sam da je tu etapu Tadej zabelezio kao "must", da opere poraz 2021. Otakam je "osvetio", jos Vontu i La Loz.

Meni je Ventoux omiljena TdF etapa od najbolje fotke od kako ja pratim...

image.png

Mnogo mi žao Remka btw. Bilo mi je jasno da nije u prajmu kad je prvo brdo tura pustio, posle je tempom uspeo da kompenzuje, ali to je slabost 1/1.

Juče je na ravnom delu hronometra imao minus u odnosu na Tadeja. Otprilike 45 sec za 4 km, to je pakao.

Nadam se da je neka akutnost, mada vidim da ovo opet kategorizuju kao doping kompromis.

Baš mi je mučno bilo gledati pregled ove etape (btw. extendend highlights na TDF YT kanalu su fenomenalne), koliko su već svi izmoreni i koliko se GCevci štede. Već su dosadila ova ispipavanja Tadej-Jonas, što rekoh na početku Tura, samo je pitanje ko će biti treći. Dobro da još neko uzme etapu.

Btw.INEOS timsko vozilo udarilo nekog posmatrača.

Kakva luda etapa, padovi i sve. Alafilip iščašio rame i sam ga namestio pa nastavio vožnju. Radio mu se pokvario, nije znao da je Velens ispred i sprintao protiv WVA za pobedu kecman A juče od navijača uzeo transparent i iskoristio ga kao prsluk da se ugreje. Legenda!

@Zabalujev “oteo” moja zapazanja o Alafilipu 😀

Sta mi je jos bilo interesantno;

U padu sa Alafilipom izgleda da je malo teze pao i Lipovic, odradio je etapu, ali videcemo da li ima posledica posle odmora.

UAE planirali ovaj napad sa Velensom sigurno bar od 13. etape. Nigde ga nije bilo u 14. etapi, mislio sam da je mozda umoran/bolestan, kad ono medjutim.

Velens nadmudrio svoje kolege begunce samo tako, nije vukao do samog kraja, tj. dok nije odlucio da je vreme da se odvoji. Pretio im da ce ih stici Pogacar 😀

Opet UAE – Visma prvi i drugi na etapi. Kampernac lepo napao, pa iskoristio “second group syndrome” (kad u grupi ne mogu da se dogovore ko ce da povuce).

UAE (Pogi) ima nesto protiv Jorgensena, ne pustaju ga u beg ni sada kada nije opasan za generalni plasman. Prica se da UAE ima “crnu listu” biciklista i da je Jorg na listi jos od prosle godine (verovatno ucvrstio “plasman” guranjem u feed zone na ovom Turu).

Kvin Simons (Lidl Trek) kukao na konferenciji za stampu na svoj tim, sto ga teraju da sluzi Milanu i ne daju mu sansu na etapama za koje misli da moze da pobedi. Ne sumnjam da ce novinari (americki posebno) to da sada razvlace. Nisam (jos) slusao Lensov (the Move) podcast za ovu etapu, pre par etapa Dzordz Hinkepi bas bio besan zbog Simonsove uloge u timu.

Bice zanimljiva borba za zelenu majcu, Milan/MVDP/Pogi, sad nemam vremena da analiziram vise, ali moze da bude borba do poslednje etape.

Sfukamo! 😂😂😂

Bilo bi doyaya da Rogla završi treći. Pogi je Bog.