Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biciklizam

Featured Replies

No way Jose, da Vingegaard moze da dobije Pogačara na TdF, mesec dana nakon Gira. Da su uloge obrnute i da je Pogi vozio GdI, a Jonas se spremao po klasicima - verovao bih da moze. Ovako - mrka kapa, sve i da je 110%.

• Replies 2.1k
  • Views 143.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Uzeo Pogi jos jednu etapu, tako reci ocekivano (jer je najavio da ga interesuje pobeda na ovoj etapi), a plus mu je i tim imao "neocekivanju" pomoc od Alpecina. Kazem "neocekivana", zbog traca da su U

• Ja nešto ne delim oduševljenje ovim Turom. Premalo mi je epizodnih uloga, Kanćelara, Žilbera, Kevendiša, agresivnih Francuza, Rasmusena,ludaka poput Vinokurova, spustova Nibalija. Moźda i ne pratim t

• Pozdrav svima, da se ukljucim posle xx godina. Moji utisci o zadnjoj etapi: I Karapaz i Del Toro su prodali Giro. Karapaz ne ume/zeli da pomaze, on napada. Takav je kroz celu karijeru, barem od kad

Posted Images

Manje od mesec dana do pocetka TdF! Dve velike pripremne etapne trke ce nam, po obicaju, reci mnogo o pripremljenosti glavnih vozaca i njihovih timova.

Prva po redu je bivsi Kriterium Dofine, sada nazvan Tour Auvergne - Rhône-Alpes, pocinje u nedelju. Na njemu voze Sejksas (Dekatlon), del Toro i Almeida (UAE), Ajuso i Skjelmose (Lidl Trek), Onlej i Vokelan (Ineos), tu su i Deni Martinez (RB Bora), Butrago (Bahrein) i Ujtebruks (Movistar) od favorita iz senke. Jorgensen (Vizma) je isto tu, ako je potpuno oporavljen od povrede i on ce biti u borbi za podium.

Ove godine vise penjanja nego obicno, trebala bi da bude uzbudljiva borba izmedju Sejksasa i UAE i pravi test da se vidi da li Sejksasa mozemo staviti u istu ravan sa Pogacarom i Jonasom.

Onda 10 dana kasnije ide Tura kroz Svajcarsku, ali o tom potom...

Sta mislis @PPop, hoce li ovo biti najjaci obracun TP vs JV do sada i mozda i najbolji TdF od onog iz 1989?

Deluje da hoće. Jonas je u najboljoj formi od 2023 (po sopstvenoj izjavi), Djiro je odvozio sa 90%, bez "odlaska u crveno", znači odličan trening - kao Tadej 2024.

Tadej je imao fenomenalno proleće, sada bi trebalo posle visinskog kampa da je 100% spreman. Videćemo ga u Turi kroz Švajcarsku za 10-tak dana, ako bude bilo konkurencije pokazaće gde je i šta je. Za sada na spisku za Švajcarsku su Rogla, Pidkok, MVDP, Mas i Leni Martinez od zanimljivijih vozača, nisu neki protivnici za velike uspone (izvini Primož 🥺).

Timovi (Vizma i UAE) će biti prejaki, kao i prethodnih par godina (nadam se d su Jorgensen i Adam Jejts oporavljeni posle povreda).

Ove godine će (nadam se 🤞) dodatni užitak dati Sejkas i ok Dekatlon tim, odličan RB Borin tim sa Remkom, Lipovicem, Hindlijem i Martinezom (ako ih sve povedu), pa i Lidl Trek sa Ajusom i Skelmoseom.

But wait, there is more!

Za brdske etape i begove tu je i ciklokros trio - MVDP, Van Art (ako mu Vizma da slobodu) i Pidkok! Dodajem i Pedersena na ovu listu

Ineos će biti "disruptor" napadaće pojedinačne etape, tu je i Karapaz u sličnoj ulozi (možda i tačkastu majicu ponovo) i još puno drugih koji će u begu tražiti šansu.

Onda Merlijer protiv Filipsena u sprint etapama + De Li i Girmaj.

Znači, očekujem ozbiljan duel za generalni plasman. Trasa je, po mome mišljenju, tako napravljena da smanji šansu da se pobednik zna pre 19. i 20. etape. Ali se nadam da će ovaj Tur imati i dodatnu dimenziju sa drugim duelima (Top 5, majice, begovi/pojedinačne etape, sprint etape).

Jedva čekam!

hvatam prve 2 étape toura u barceloni :)

tako da i ja jedva cekam da krene, bice vrhunski tour

4 hours ago, Strahan said:

hvatam prve 2 étape toura u barceloni :)

tako da i ja jedva cekam da krene, bice vrhunski tour

Zauzmi mesto na Monžuiku na 2. etapi pa uživaj.

• 3 weeks later...

Zanimiljive trke u prethodne dve nedelje. Prvo o onim pripremnim za TdF – ex-Dofine i Tura oko Svajcarske.

Bivsi Dofine (sad Tour Auvergne – Rhone – Alpes): ocekivao se duel Sejksas – del Toro, ali je mladi Francuz pao u 6. etapi, pa je del Toro lako dobio na kraju. Pojedinacne etape vrlo interesantne, nijedan od timova favorita (Dekatlon i UAE) se nije zrtvovao da kontrolilse begunce, tako da su od prve 4 etape 3 bile begovi, a 4. hronometar. Posle i 6. etapa resena masovnim begom.

E u toj 6. etapi se u begu nasao i moj Ozi Luk Takvel, koji je uzeo trece mesto na etapi, ali, vaznije, poveo u generalnom plasmanu sa vise od 3 minuta prednosti u odnosu na favorite

Sejksasa i del Tora. Sejksas se dovezao do cilja, posle pada na pocetku etape, ali se nije oporavio od povreda, pa je odustao na pocetku sledece etape.

7. i 8. (obe planinske) etape lako dobio del Toro i na kraju prestigao Takvela, koji je uspeo zadrzati drugo mesto. Ajuso, po meni 3. favorit, malo razocarao, nije uspeo da prestigne Australijanca, pa samo 3. na kraju.

Svajcarska: kao sto se i ocekivalo, dominirao Pogacar. Pobedio 3. od 5. etapa, pa uzeo generalni plasman sa vise od 6 minuta prednosti!

Karapaz bolji od ostalih, dovoljno za drugo mesto. Roglic… bolje da o njemu ne pricam, covek je ocigledno nezainteresovan i samo odradjuje svoj (lukrativni) ugovor.

Od ostalih zanimljivih trka, tu je bila trka oko Slovenije, gde su se samo dva World Tour tima pojavila (RedBull Bora i Bahrain). RB dominirao, od 5. etapa, dobili 4. (5. Dobio Dule Rajovic u

grupnom sprintu!). Na kraju glatko Lipovic, ali je mogao i Pelizari da su tako odlucili u RB.

Odlican mladi Slovenac Omrzel, prosle godine uzeo bebi Djiro, sto je pokazatelj da je jedan od najboljih vozaca svoje generacije. Vrsic (4. etapa) na kraju odlucio, Lipovic, Pelizari i Omrzel prva

trojica na kraju etape.

Sprinteri imali Turu kroz Belgiju (Baloise Belgium Tour), dobio Filipsen (jednu etapu i generalni plasman), ali su i ostali vazniji sprinteri uzeli po etapu – Merlie, Koj i Girmaj.

Zakljucci pred TdF, Tadej vrlo spreman, deluje nedodirljiv. Del Toro odlican, kandidat za podijum, mozda i 2. mesto. Sejksas, ako se 100% oporavi, sa Remkom borba za 4-5. mesto.

Pozdrav do TdF.

Edited by PPop
Formatiranje

Cekaj, sad tvrdis da Jonas nema sta da trazi na TdFu oko zute, vec i da mu #2 moze izmaci?

Iako sam celog zivota hteo da vidim kako je izgledala Merckxova dominacija, sada kada to radi Pogacar - malo je glupo sto nema pravog rivala.

Zato cu navijati za Jonasa.

1 hour ago, G. L. said:

Cekaj, sad tvrdis da Jonas nema sta da trazi na TdFu oko zute, vec i da mu #2 moze izmaci?

Ne tvrdim, ali na to mi "miriše".

Tadej deluje prejako, skinuo je par suvišnih kilograma (koji su mu trebali za "klasike"), odradio visinske pripreme i ima prejak tim (sa del Torom, kao poslednjim vozačem). Zašto mislim da Jonas može izgubiti drugo mesto je 1-2 napadi Tadeja i del Tora kad ga izoluju. Nešto kao što su Jonas i Rogla radili Tadeju pre par godina.

Ali ovo je sve teorija (kako mali Perica zamišlja), videćemo tamo negde u 3. nedelji Tura.