Jump to content
IGNORED

Stripovi

precog

Recommended Posts

Posted

Fantagraphics izdanje princ Valijanta: fenomenalan kvalitet, definitivno izdanje koje kupujem da ostane i za klince. Stigao sam do cetvrtog dela od deset izdatih. Preporucujem.

9cb99abbe93fce4cc097e80e3c574481.jpg

Posted

Imam i ja ovu, izdanje od pre nekih 35-40 godina. Odličan način da se dete uputi u svet vitezova.  :D

Posted

Meni je Dilbert najdrazi strip. Nabavio sam celu kolekciju. Autor je, sto je najvaznije, jako duhovit.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Stripovi čekaju posetioce Nifest-a

Drugi međunarodni festival stripa Nifest otvoren je juče na Niškom sajmištu govorom Italijanskog stip-majstora Valtera Venturia poznatom po liku Zagora. Pored bogatog programa, posetiocima je omogućeno da kupe stripove po sniženim cenama.

24296401d375dfd3558ea7e539045f8d_L.jpg
© Foto: Tijana Guberinić

Osim Venturia na otvaranju je govorio i jedan od naših najpoznatijih strip-autora Laza Sredanović i predsednik udruženja ljubitelja stripa Branko Plavšić iz Niša Zoran Nikolić. Prisutnima su se obratili i predstavnici gradske opštine Pantelej Srđan Savić i Bratislav Vasiljević kao i direktor JKP Tržnica Radomir Milojević.

Nifest se oranizuje drugu godinu, a nadamo se da će postati i tradicionalan, rekao je Vasiljević.

Desetak izlagača iz Srbije predstavilo je stripove domaćih i stranih autora, a na štandovima, osim stripova, posetioci mogu naći postere i majice. Predstavnik izdavačke kuće Forma B Ilija Mirović otkrio nam je od čega zavisi koji će naslovi biti prevedeni: Kod nas ima puno izdavača, tako da mislim da to prvenstvo zavisi od toga ko se za šta opredelio. Ima nekih izdavača koji vole Francuska izdanja i oni imaju svoje čitaoce.

DSC_1044.JPG

Niš je, osim Venturia, ugostio još dva strip-majstora iz Italije i to Alesandro Nespolinoa i Marčela Manđantina.

Predsednik udruženja ljubitelja stripa Branko Plavšić Zoran Nikolić izajvio je za Studentski dnevni list: Naš cilj je da strip vratimo i tim mladim generacijama, a to ćemo učini najbolje kroz edukaciju.

On je istakao da je misija starijih generacija da ljubav prema stripu prenese na one mlađe i iskoristio je priliku da podseti da će u subotu biti održane strip-radionice za sve zainteresovane.

Nifest će biti otvoren do 26. aprila, a ulaz je besplatan. U okviru festivala večeras od 20 časova biće održana tribina Stripovanje – Adam Vajld novi Bonelijev junak i njegovi autori, a u klubu Scena od 22h svirka na kojoj će nastupiti niški bendovi.

http://www.studnel.com/kultura/stripovi-cekaju-posetioce-nifest-a

Edited by Legenda
  • 4 weeks later...
Posted

sutra vam je tamo promocija Fatherlanda Nine Bunjevac, ne propuštajte to, odlično je.

1242.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Jok ti imaš :fantom:

Šaljem, ali ako nisi, bolje čitaj Courtyard i Neonomicon. Ne zato što neki kontinuitet postoji (Providence se dešava mnogo ranije, 1919.) nego zato što su jednostavno bolji (ako je suditi po jednoj dvanaestini Providencea).

Posted

Jok ti imaš :fantom:

Šaljem, ali ako nisi, bolje čitaj Courtyard i Neonomicon. Ne zato što neki kontinuitet postoji (Providence se dešava mnogo ranije, 1919.) nego zato što su jednostavno bolji (ako je suditi po jednoj dvanaestini Providencea).

Кад имаш шиљи све.  :fantom:

Posted

Eh sad, ja se tako zajebao pa slao celu tu Moorcraft™ gomilu kad mi Mau tražila povodom True Detectiva, a onda se ispostavilo da ništa nije ni čitala <_< Al' ajde tebi kao kolegi Liverpulđanu da verujem na reč da ćeš da pročitaš...

Posted

Eh sad, ja se tako zajebao pa slao celu tu Moorcraft™ gomilu kad mi Mau tražila povodom True Detectiva, a onda se ispostavilo da ništa nije ni čitala <_< Al' ajde tebi kao kolegi Liverpulđanu da verujem na reč da ćeš da pročitaš...

Чекај ти читање Мау и мене у једну реченицу? :o

Posted

Ne razumem. Jel' neko od vas dvoje nepismen van foruma, ili šta?

Posted

Ne razumem. Jel' neko od vas dvoje nepismen van foruma, ili šta?

Ја сам, него волим као хрчак да сакупљам. ^_^ Па се после хвалим у друштву да имам.