Jump to content
IGNORED

Stripovi


precog

Recommended Posts

Ajd, ceka se Dare:DBtw. uzo metabarone (beli put), nije lose, za ljubitelje jodorowskog, a i lep je gimenezov crtez. dobio presveto srce (fibra, hrvatsko izdanje) isto od jodoa, ceka red za citanje.

Edited by BGhost
Link to comment

neka bude onda kako velečasni kaže51MHH8FP0WL._AA240_.jpgmebijus&žodorovski, at their best+ludak sorbone, ne mogu da nađem naslovnu(oba u izdanju dark house, sarajevo)beli put sumanuto skup, razmišljam da dignem kredit za par izdanja... :( a videla sam da su pustili i žuto kopile

Link to comment

pratt i manara zajedno. pratt je valjda jedini koji manaru uspeva da izvuce iz puke pornografije. s druge strane, prattu je potreban manara da razbije kortomaltezeovsku cednost. estateindiana.jpg

Link to comment

izvini dare, stvarno nisam video da si otvorio. slepilo, lenjost, sta li?moze bghost da ovo ostavi za stripove, a da tvoj topik trosimo za sf i fantasy ili da padne neko mrdzovanje...2miobane volim milerov crtez, znam da je svetogrdje, ali zaista ga ne volim. gde si iskopala sarajevsko izdanje srca?beli put jeste skup, ali mi je bilo ok da dam pare za metabarone, koje sam, bezuspesno, pokusavao da citam na francuskom pre nekoliko godina. takodje sam, bazajuci po knjizarama, video da je neki domaci izdavac (zaboravih mu ime, nisam cuo za njih do sada) izdao tehnopape i da prodaje jedan naslov za oko 900din, dok beli put daje 4 naslova upakovana za 1800din, pa je i to presudilo u korist bp.disclaimer: nemam veze s beli put.

Link to comment
ne volim milerov crtez, znam da je svetogrdje, ali zaista ga ne volim. gde si iskopala sarajevsko izdanje srca?beli put jeste skup, ali mi je bilo ok da dam pare za metabarone, koje sam, bezuspesno, pokusavao da citam na francuskom pre nekoliko godina. takodje sam, bazajuci po knjizarama, video da je neki domaci izdavac (zaboravih mu ime, nisam cuo za njih do sada) izdao tehnopape i da prodaje jedan naslov za oko 900din, dok beli put daje 4 naslova upakovana za 1800din, pa je i to presudilo u korist bp.disclaimer: nemam veze s beli put.
nema veze za milera, ne moraš da ga voliš, idemo na zajendički imenitelj - saga, htedoh da napišem neku egzaltaciju, al ima savršenstava još... mada...mad woman&ludak su iskrsnuli na nekom sajmu knjiga kod nas, prošlom/pretprošlom... (od istog izdavača i mebijus, anđeoska kandža)reclaimer: štetaedit: slika + pitanje, šta je beli put objavio od sage?METABARON.jpg Edited by mioba
Link to comment

objavili su celu kastu metabarona + kucu predaka (skice, objasnjenja, biografije autora i kratku pricu o pretku metabarona), sve to u dva toma po 1800din. :)btw. htedoh da se bacim na citanje srca veceras, no se zaglavih na forumu, bem li ga.

Link to comment

ps. vidim sad na sajtu belog puta, objavili su sve :unsure:edit, e, dobro, lepo smo se ispričali - idem da se odjavim, ja za razliku od tebe planirala da se naspavam, a zaglavila ovde evo već treći sat (pobogu...)pre nego što naiđe polemos da polemiše: kapiram da se jodorowsky tamo odakle je izgovara kako i priliči domicilnom jezičkom ambijentu (mada ne i slovenskom poreklu), al s obzirom da mu je best frend francuz, i da nam stiže preko francuske + janjetov koji je radio s njim ga tako zove, meni ostao taj bastard izgovor alehandro žodorovskilaku noć

Edited by mioba
Link to comment

@daregaiman se proslavio svojom serijom o "sandman"-u odnosno gospodaru snova, morpheusu, koja jeste odlicna. i moze da se downloaduje kao torrent :) ostalo nije toliko dobro.nego, ovo je prastaro, ali da li ima negde kompletan aster blistok kojim slucajem? kopao sam po internetu i koliko vidim nije nikad ni stampan na engleskom:( tako da mi ostaje samo nada u jugo izdanja...da li neko zna?

Link to comment

Lee Falk's The phantom encyclopedia / compiled by Jim Shepherd and Barry Stubbersfield http://nla.gov.au/anbd.bib-an000041689240 http://www.txilibrin.bookcrossing.com/jour...+9%3A55%3A27+PM FOR those who came in late to The Phantom, as many of his comic adventures begin, nearly 60 years after publishing its first Australian edition of The Phantom in comic book form, Sydney publisher Frew in April 2007 commemorated a world record of 1500 continuous issues with the release of a special collectors' edition issue.

Containing reprints of both the first Phantom daily, and Sunday, newspaper stories that were originally published in the US in the 1930s, the issue also included another Phantom collectors' dream ? the world's first Phantom encyclopedia assembled jointly by Frew publisher Jim Shepherd and Frew's resident Brisbane-based Phantom historian Barry Stubbersfield. This A4-sized paperback is a copy of that PHantom Encyclopedia.
http://www.bookcrossing.com/journal/5153023 Simpaticna stvar, narocito kad covek na to naleti preturajuci po gomili bajatih ($1.00 each) casopisa... Preporucujem. Mis'im, kome je na ruku.
Link to comment
@daregaiman se proslavio svojom serijom o "sandman"-u odnosno gospodaru snova, morpheusu, koja jeste odlicna. i moze da se downloaduje kao torrent :) ostalo nije toliko dobro.
Video sam Sandman-a u onoj kompjuter-knjižari sa literaturom "Belog puta" na početnoj stanici 71;72;75 na Zelenjaku kad sam klinkama pazario MP3jeve i zvučnike za sobu... Ja razgledam, a starija kaže: "-Ćale nećeš valjda da bacaš pare na to..."I tako se priča završila... šta današnja deca znaju, šta su stripovi i koliko su mi značili u njenim godinama... <_< Uzgred onaj komplet Suzan Kuper (Dolazak Tame) sam razgledao... Knjige tanje, ali bar nema nastavaka sve je u kompletu, priča Arturovska, ali nekako mi sve to deluje dečije... Čak i za moju malenkost...Ali možda se i varam na prvi pogled... :unsure:Edit: Zahvaljujem moderatoru! Nije zbog mene, već zbog uvodne reči... :rolleyes: Edited by dare...
Link to comment
nego, ovo je prastaro, ali da li ima negde kompletan aster blistok kojim slucajem?
uh, za ovo bih i ja dala kompletnog hegelaimam 5/6 epizoda objavljenih u starim stripotekama, pamćenje me vara ali ćale tvrdi da smo ih imali više (stripovi su nam zajednička imovina, tamo negde do prelaza žiro/mebijus :rolleyes: ) al da su ih razvukli neodgovorni@dare... koja kompjuter-knjižara? gde na zelenjaku? novo nešto?
Link to comment
uh, za ovo bih i ja dala kompletnog hegelaimam 5/6 epizoda objavljenih u starim stripotekama, pamćenje me vara ali ćale tvrdi da smo ih imali više (stripovi su nam zajednička imovina, tamo negde do prelaza žiro/mebijus :rolleyes: ) al da su ih razvukli neodgovorni@dare... koja kompjuter-knjižara? gde na zelenjaku? novo nešto?
Ehhh... Bilo je mnogo, mnogo više Astera Blistoka u Stripoteci... Nekad bilo(svakog utorka), sad se pripoveda... <_< Elem dotična knjižara za koju rekoh lokaciju gore, je u funkciji jedno godinicu dve, prodaje komjutersku opremu, neke baš karakteristične filmove za filmofile, i uglavnom knjige i stripove "Belog Puta". Izbor izdanja "Belog Puta" je u najmanju ruku neobičan i zanimljiv, a posebno u delu dečijih knjiga.Inače u veoma ranim tinejdžerskim danima Dare i ekipa iz kraja su avanture i adrenalina radi voleli da se šunjaju po karaburskim i dorćolskim podrumima i mažnjavaju sanke, trokolice i bicikle... Međutim poseban ulov, su bili podrumi sa lepo upakovanim stripovima. :o wink.gif Prvim brojevima Dijabolika i Čoveka Pauka, pa onda prvi Vajat Erp romani (tada Dok Holideja još nije bilo) i prvi brojevi Stripoteke (tu i tamo se našao i neki "Čik" wink.gif ).To su za nas klince bili poseni doživljaji i osećali smo se kao Aladin u pećini sa blagom... :rolleyes: Kolekcionari koji čuvaju stripove u podrumu i nisu neki kolekcionari, tako da veću grižu savesti nismo imali... :inn:
Link to comment
Na francuskom (makar uz pomoć rečnika) imaš ovde komplet:http://www.bedetheque.com/serie-5165-BD-Va...Integrale).htmlSvaka pojedinačna sveska preko amazon.fr košta cirka 15 evra.
Hvala puno indy, ali koliko se secam muski (ili bese maski?) ima prilicno poeticne tirade (izmedju ostalih), a moj francuski se zavrsava na "zh ne parle pa franse" pa bih i uz recnik puno u tome izgubio, no mozda, ako jednom odustanem od potrage drugacije (ovo se naravno pretvara u moju licnu Himeru:))@dare: kao sto rekoh bittorent ako imas vremena i bandwith-a, ako hoces mogu i ja da ti posaljem na cdu ako mi dojavis adresu na pm :rolleyes:
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...