February 12Feb 12 dosonov svet, brate, koliko se gledala ta serija...dobra mu je i uloga u filmu rules of attraction.rip, james van der beek.
February 12Feb 12 Baš mi je žao. Pratio sam ga dok sam imao IG, delovao je kao super lik. Bio je vrlo aktivan u podizanju cancer awarenessa. Mislim da je pravio neki reunion Dosona zbog toga.
February 14Feb 14 On 11. 2. 2026. at 20:46, jms_uk said:https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2026/feb/11/james-van-der-beek-dieshttps://variety.com/2026/tv/news/james-van-der-beek-family-gofund-me-friends-thanks-donors-1236661031/A GoFundMe campaign for James Van Der Beek's family has raised $2 million after his death at 48.Van Der Beek, who starred as Dawson Leery on the hit WB series "Dawson's Creek," died on Feb. 11 following a battle with colorectal cancer. Shortly after the news broke, friends launched a GoFundMe to support his wife, Kimberly Van Der Beek, and their six children."In the wake of this loss, Kimberly and the children are facing an uncertain future. The costs of James's medical care and the extended fight against cancer have left the family out of funds," the message on the GoFundMe reads. "They are working hard to stay in their home and to ensure the children can continue their education and maintain some stability during this incredibly difficult time. The support of friends, family, and the wider community will make a world of difference as they navigate the road ahead.
February 14Feb 14 29 minutes ago, Jeremija said:https://variety.com/2026/tv/news/james-van-der-beek-family-gofund-me-friends-thanks-donors-1236661031/ "Despite the show's success in syndication, James Van Der Beek (Dawson Leery) stated in 2012 that he saw "almost nothing" in residual money."Jezivo, izgleda da je ugovorom određena naknada za slučaj da serija udje u "syndication" bila veoma mala.
February 14Feb 14 Just now, reg said:"Despite the show's success in syndication, James Van Der Beek (Dawson Leery) stated in 2012 that he saw "almost nothing" in residual money."Jezivo, izgleda da je ugovorom određena naknada za slučaj da serija udje u "syndication" bila veoma mala.Vecina glumaca, pogotovo iz popularnih serija, lagodno zivi od residuals-a, pretpostavljam da su njemu ponudili odlicne pare, ali bez njih, a nije se nasao niko da ga savetuje da to ne radi...
February 14Feb 14 Po to je ogroman propust, nmg da verujem da nije bio obavešten o residuals benefitima, jedino ako svesno nije hteo.Dobar primer je Šerbedžija koji samo nakrivi onaj svoj šešir dok ispija istarsku bevandu a tantijeme samo kaplju
February 14Feb 14 1 hour ago, reg said:Jezivo, izgleda da je ugovorom određena naknada za slučaj da serija udje u "syndication" bila veoma mala.Sta ovo znaci u praksi?
February 14Feb 14 17 minutes ago, Moonwalker said:Sta ovo znaci u praksi?Kad se serija reprizira ili prikazuje na drugim televizijama on dobija/dobijao je vrlo malo ili ništa.Edit: ekipa iz Friends-a i dalje godišnje zaradjuje milione, npr. Edited February 14Feb 14 by Boksi
February 14Feb 14 46 minutes ago, ubibobi said:Po to je ogroman propust, nmg da verujem da nije bio obavešten o residuals benefitima, jedino ako svesno nije hteo.Dobar primer je Šerbedžija koji samo nakrivi onaj svoj šešir dok ispija istarsku bevandu a tantijeme samo kapljuU kojim to serijama je Rade igrao neku od glavnih uloga?
February 14Feb 14 Igrao je mlitavi kurac čitav svoj holivudski život. Kaže da vrti jagnje kod sebe i da Šarliz i Anđa bivaju oduševljene. Budala.
February 14Feb 14 8 minutes ago, Boksi said:Kad se serija reprizira ili prikazuje na drugim televizijama on dobija/dobijao je vrlo malo ili ništa.Edit: ekipa iz Friends-a i dalje godišnje zaradjuje milione, npr.To sam skapirala, ali mi nije jasno da to nije imao u ugovoru. Doduse oni su bili mladi onda. Edited February 14Feb 14 by Moonwalker
February 14Feb 14 3 minutes ago, Moonwalker said:To sam skapirala, ali mi nije jasno da to nije imao u ugovoru. Doduse oni su bili mladi onda.Ovi iz Friends-a su u nekom trenutku tražili revizije ugovora i milion po epizodi i dobili. Zapravo, ne tražili, nego se udružili i zahtevali na vrhuncu popularnosti serije. Ali to su Friends. Kod Dosona bi možda našli drugog za ulogu.
February 14Feb 14 4 minutes ago, pariah said:Igrao je mlitavi kurac čitav svoj holivudski život. Kaže da vrti jagnje kod sebe i da Šarliz i Anđa bivaju oduševljene. Budala.Nije budala, ali se nije ni opario nesto posebno. Svake godine snimi po nekoliko filmova i gostuje u nekim serijama. Sve su to uglavnom manje sporedne uloge. Pa opet dolazi ovamo da pravi koncerte i tu uzme neku kintu. Pa odigra i neku predstavu zbog kinte. Pa snimi i reklame za kladionicu. Nije bas lezeran penzionerski zivot, gde mu samo kaplju tantijeme..