Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O serijama

Featured Replies

On 17.2.2026. at 17:35, morgana said:

gledala sam da vi ne biste morali prvu epizodu love story o kenediju i beset. nadala sam se smislenoj rekonstrukciji epohe, a posto sam fan devedesetih (osim na domacem terenu) granica prihvatljivosti mi nije bila narocito visoka. medjutim, ono je teski krs i ne vjerujem da cu nastaviti.

naomi vots kao dzeki kenedi, miskast decenije.

Ја сам погледала прве две и можда пола треће.

У принципу и хоћу и нећу да наставим, али... не знам. Не вуче ме да гледам. Нервира. Али не активно, него пасивно, онако тињајуће.

Музика је добра, то је музика из тог времена, све ок. Костими су ок, мада немам баш осећај као да се радња дешава деведесет и неке, кастинг је угл ок, имам примедбе на главну глумицу - много је угласта, а Каролин је била ”закривљена” (ваљда ово има неког смисла), буквално је изгледала као ”америчка девојка” што бих сад и написала на енглеском да се нисам пребацила на ћирилицу. Наоми јесте мискастована мада по годинама је ту негде ако рачунаш да је Џеки преминула релативно рано. Проблем је што Наоми и поред маске изгледа као млада жена у пуној снази, а Џеки изгледа као жаба је Џеки.

Искрено, мој проблем са овим је на нивоу који заправо нема везе са самом серијом. Људима који су одрасли са наративом о Камелоту ово можда има савршеног смисла и логике, али мени стварно нема и стално се враћам на - чекај мало, зашто уопште постоји серија о овим људима, шта су они занимљиво рекли или урадили или постигли да би ми сад гледали 8 једносатних романтизованих епизода о љубавном животу сина убијеног америчког председника за кога отприлике имаш само да кажеш да је (упркос свему тј. свима, хехе) био леп мушкарац и његове супруге којој нико не зна ни боју гласа? Мислим, банализујем сад, али више се релевантних/интересантних ствари десило у животу немуштог принца Харија и оне његове госпође, него у животима ових људи, али јбг Хари и госпођа нису погинули, па ко их јебе.

Пошто не знам куда серија заправо иде, и врв нећу ни сазнати, надам се да иде у правцу да покаже да људи превише учитавају и у Кенеди Јр. и у Бесет, а о њима као пару да не причам.

• Replies 23.4k
  • Views 2.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ultra plasticni
    ultra plasticni

najebo si

• Search mi ne pomaže pa ne znam jel su bile spominjane dve švedske serije, alska mig i love and anarchy. Dajte mi znak ako nisu da krenem sa hajpom.   https://www.imdb.com/title/tt9325320/

• copkillah
    copkillah

Posted Images

Secam ih se iz modnih casopisa. Karolina Beset je bas bila modna ikona devedesetih, neubobicajenog stila za Amerikanku. Meni se jako svidjalo kako se nosila posebno za dnevne varijante.

Radila je za neku modnu kucu, Kalvin Klajn (?). U avionskoj nesreci poginula je i njena sestra

Dzeki je pocetkom devedestih bila tesko bolesna i videlo se to na njoj. Kenedi junior je bio upadljivo lepsi od ostalih iz te familije, jer je licio na majku.

Edited by Moonwalker

1 minute ago, Moonwalker said:

Secam ih se iz modnih casopisa. Karolina Beset je bas bila modna ikona devedesetih, neubobicajenog stila za Amerikanku. Meni se jako svidjalo kako se nosila posebno za dnevne varijante.

Radila je za neku modnu kucu, Kalvin Klajn (?). U avionskoj nesreci poginula je i njena sestra

Dzeki je pocetkom devedestih bila tesko bolesna i videlo se to na njoj. Kenedi junior je bio upadljivo lepsi od ostalih, jer je licio na majku.

Без да умањујем тј. оспоравам било шта Каролин, то је јесте био стил деведесетих, није се она једина тако облачила, ”модна икона” је постала јер се удала за сина Камелота, или ако ћемо поштено, за потенцијални потенцијал (јер ЈФК Јр. је у својој есенцији то: шббкбб). Хоћу да кажем, облачила се супер, али у тренду, никако није била трендсетер. Ако је ико био трендсетер то је била Кели Клајн, Келвинова супруга. Сви запослени у Келвин Клајну су морали да се облаче на одређени начин, минимална шминка, минимално накита, неутралне боје... друштвене мреже су сада (због серије) преплављене женама које су у то време радиле у Келвин Клајну, неке су и познавале Карлолин, и које сада деле приче из тог времена. Како која окачи неку фотографију из тог периода ти видиш да је тај лук (јбм ти ћирилицу) уствари био униформа.

Edited by Patty Lee
преименовала сам Келвина у Калвина

5 minutes ago, Patty Lee said:

Без да умањујем тј. оспоравам било шта Каролин, то је јесте био стил деведесетих, није се она једина тако облачила, ”модна икона” је постала јер се удала за сина Камелота, или ако ћемо поштено, за потенцијални потенцијал (јер ЈФК Јр. је у својој есенцији то: шббкбб). Хоћу да кажем, облачила се супер, али у тренду, никако није била трендсетер

Pa OK postala je promoterka tog stila siroj populaciji nakon sto se zabavljala i udala za njega. Nisam se ja nakon toga udubljivala tada u to. A taj stil mi je i danas srcu mio.

Jednom sam negde citala da je postojao neki konflikt izmedju njenih i Kenedijevih nakon te nesrece. Njeni su izgubili dva deteta.

Да, и милионску одштету су добили, јер ако се добро сећам, он је био 100% одговран за пад авиона, није био искусан пилот, и није никад пилотирао ноћу.

Срушили су се због неког феномена коме сада не знам име (а ни не могу да напишем јер ћирилица), али који искусни пилоти умеју да хендлују/игноришу и верују само инструментима. Ваљда када летиш ноћу па још изнад водене површине, може да се деси да од пресијавања воде помислиш да летиш право ка хоризонту а уствари идеш на доле, директ у воду. Ала сам ово објаснила, свака част.

meni jasno.

dajte neki primer klajnove, vi modne poznavalice, moze i negde na modi, uchi mi se o tome )

10 minutes ago, gospa buba said:

meni jasno.

dajte neki primer klajnove, vi modne poznavalice, moze i negde na modi, uchi mi se o tome )

Oću malo kasnije, I promise

Edit: na Kraljevskoj temi

Edited by Patty Lee

@Patty Lee slazem se da karolin nije mogla biti jedina, niti izvorna modna ikona ali je bila medijski eksponirana i globalno (uz kejt mos na reklami ali to nije isti kanal) glavna komunikatorka stila.

njena i kenedijeva prica je esencija amerikanstine devedesetih, stilom i brendom koji je tad bio jak izvozni proizvod; ideoloski, bez sumnjicavog pogleda na visok status kakav bi pripao paru deceniju dvije kasnije, makar do trampa, a i taj preplet old money i new money je izgledao prirodno koliko god ga makar u prvoj epizodi gledamo kroz tinjajuci konflikt.

totalno american story, mislila sam da je zicer da se obradi makar kroz niz lijepih slika i zvukova i sta znam neki klasican narativ o mladima, lijepima, rodjenim u parama i uklizalim u uspjeh. kad ono nista. u prvoj epizodi sto je dato da slika epohu, dizajn, muzika, stampa, toliko je grubo poubacivano da mnogo vise nervira i strci nego sto uvlaci

inace, kao i @Moonwalker bila sam fan tog minimalizma, i do danas sam, i radovalo me da vidim karolinine autfite. nekih se i sjecam iz talijanskih casopisa koji su mi devedesetih jedini bili u dometu. i sad u cemu cu da provedem ostatak dana, u trazenju starih novincuga, sacuvala sam ponesto.

Edited by morgana

Sve u svemu zaintrigirale ste me da zbindzujem seriju cim se ukaze prilika lol

Edited by Moonwalker

Davim, al treća sezona "Primal"- a je sve bolja i bolja.

Genadij jeste Genije.

On 26. 2. 2026. at 22:00, jms_uk said:

Ponovo na nasim ekranima

60d7ca5cde43e7d0225de7fa7362d0df.jpg

Jedan od mojih omiljenih sitkoma ikada ali strepnja mi je veća od nade. Već poslednje sezone su bile osetno slabije, barem dve poslednje, al naravno, gledaće se.

IMDb
No image preview

Little Disasters (TV Series 2025– ) 7.0 | Drama

Little Disasters: Created by Ruth Fowler. With Diane Kruger, Jo Joyner, Shelley Conn, Emily Taaffe. A group of new mother friends are torn apart when one is accused of injuring her baby, fracturing th

Mislim da je ovde neko predlozio pa sam konacno pogledao dve prve epizode i jedva cekam ostatak.

Odlicno su pogodili likove koji cak i lice na kariakture ali bar 3 od 4 tipa majki sam imao priliku videti u svom okruzenju.

Krece 3. sezona

@morgana , @Patty Lee

Citam juce komentar Deril Hana dala kako je ona prikazanau seriji. Simpa mi je jos iz onog vremena i verujem u ovo sto prica.

tenks. mozda i odgledam seriju do kraja, mada potpuno mogu da povjerujem u ovo sto ona prica.