Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O serijama

Featured Replies

Jel neko odgledao do kraja Slow horses? kakvi su utisci?

Samo bez spoleira, ako moze...

• Replies 23.4k
  • Views 2.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ultra plasticni
    ultra plasticni

najebo si

• Search mi ne pomaže pa ne znam jel su bile spominjane dve švedske serije, alska mig i love and anarchy. Dajte mi znak ako nisu da krenem sa hajpom.   https://www.imdb.com/title/tt9325320/

• copkillah
    copkillah

Posted Images

Sezonu obelezio ubitacni JK Coe tzv. Aca kapuljaca.

Ovo se vise gleda po navici, a mastam o tome da se snimi ta predistorija kada je Oldman bio mlad i lud i iza gvozdene zavese, samo ne znam ko bi mogao da ga glumi

inace, iznadpomenuti down cemetery road je radjen po motivima knjiga istog autora po cijim knjigama je radjen i slow horses...

1 hour ago, ultra plasticni said:

Sezonu obelezio ubitacni JK Coe tzv. Aca kapuljaca.

Ovo se vise gleda po navici, a mastam o tome da se snimi ta predistorija kada je Oldman bio mlad i lud i iza gvozdene zavese, samo ne znam ko bi mogao da ga glumi

Tom Hardy

On 29. 10. 2025. at 12:55, nautilus said:

Krank Berlin, prevedeno kao Berlin ER. Ko voli Pitt volece i ovo, meni je ova cak i bolja, ljudskija nekako, realnija.

Gde si gledao to?

lookmovie2 .to

Jel na engleskom cela serija to što imaš? Koliko sam shvatila serija je multijezična pa sad još bi nekako ispratila francuski, italijanski dodatno ali baš holandski ... lolol

Ajd valjda će se negde pojaviti u sledećih nekoliko nedelja .... cimam te ako uskoro ne nađem.

Em volim nadrealiste, uopšte taj period, em volim žanr krimića tog tipa ... Pa ću to da čuvam za praznike

Hvala u svakom slučaju ... i unapred )

8 hours ago, FPLS said:

Mogu ja da ti posaljem celu sezonu, ako mozes da gledas bez prevoda. Tj. sa holandskim, nalepljenim titlom D

Koliko vidim, normalnih (eng/srb) titlova nema.

šarajući po SBB klubu juče naleteh na nešto zvano "one night". bacim pogled na IMDB, vidim 9,1, skandinavsko, nije krimić, da probam.

prva epizoda k'o sa DIVA TV. posle me zaintrigiralo pa sam ton spustio do minimuma, tek da znam ko priča. 'bem ga, skandinavsko, dešava se valjda u oslu a engleski. ispalo je interesantno, ćutljivo pa ispovedljivo. ako je ono oslo, vrlo interesantan grad, na momente cakum-pakum, na momente štrokav.

sve u svemu, relaksirajuća ljubavna u najavi priča u odnosu na pusnjavu, jurnjavu i prebijanje. to 9,1 je preterano no mali je broj ocenjivača.

Počeo It:Welcome to Derry prequel filmova. Ovde odmah ide budak u čelo nema građenja tenzije. Dobra prva epizoda videćemo kako će ići dalje.

Nadam se da nimalo ne liči na filmove, koji nemaju ni 5% atmosfere iz knjiga.

Od Kingovih klasika jedina ekranizacija koja valja je originalna Keri, a i to je moglo mnogo bolje.

17 hours ago, hansolo said:

Jel na engleskom cela serija to što imaš? Koliko sam shvatila serija je multijezična pa sad još bi nekako ispratila francuski, italijanski dodatno ali baš holandski ... lolol

Ajd valjda će se negde pojaviti u sledećih nekoliko nedelja .... cimam te ako uskoro ne nađem.

Em volim nadrealiste, uopšte taj period, em volim žanr krimića tog tipa ... Pa ću to da čuvam za praznike

Hvala u svakom slučaju ... i unapred )

Na imdb se vodi kao English+Spanish+French, ali vidim da je reklamiraju kao prvu English-language belgijsku seriju, tako da kontam da je 95% na engleskom.

Važi, ti pošalji pp ako poželiš da ti prosledim ovu varijantu sa holandskim titlovima.

On 30. 10. 2025. at 14:15, Milosh76 said:

Jel neko odgledao do kraja Slow horses? kakvi su utisci?

Samo bez spoleira, ako moze...

Skoro pa dosadno, rekoše neki "they are back after slow [sic] season 4", ali to ne važi iskreno, još predvidljivije i nategnutije od četvorke. Roddy Ho je i onako bio antipatičan, a da se toliko vrti oko njega i da nije još uvek dobio metak u potiljak, to mi nije jasno. Drago mi je da nisam kupio knjige (jer book depositori ne postoji više :( ), kažu da prilično verno prenosi odande, ali osećam da su prve tri sezone bile za klasu iznad, story wise.

James Callis je i dalje Dr. Baltar iz BSG, izgleda da je on takav prirodno, a ja mislio dobar glumac :D , ali ok.

Lamb je okish. Ostala ekipa prilično meh osim Širli - ali kako nije tri puta ubijena, to se ne zna.

Spoiler

Negativci prilično dobri. Osim Tare.

Ima momenata koji su bukvalno toliko glupi i neverovatni da je prosto teško dalje i gledati. Užasno me nervira što negativci voze isti kombi pet epizoda, u zemlji koja ima najviše CCTV kamera po glavi stanovnika, nakon terorističkog napada koji je ostavio 11 mrtvih i napada na snabdevanje gorivom...

Direktor MI5 trči po primrouzu sa samo jednim likom koji ga čuva izdaleka, važi, lik je, kakav je da je, direktor bezbednosne službe, mogao je random klošar da ga izbode, da ne pričam pravim teroristima.

Terorista je rešen da ubije nekoga a onda je rešen da uzme taoca i, iako je pokazao odličan trening do sada, sada ne koristi taoca kao štit i ubija agente na licu mesta nego čeka da se oni prepiru..

Haj da probamo dark code koji probija sisteme - na sistemu... i što onaj magarac sedi i u fazonu je "told you so"... i što ne visi za veleizdaju tog momenta... nemam pojma.

etc. etc. etc.

Pozitivno, iskasapili su neke epizode i generalno je, deluje, kraće, pa se pogledalo za jedno veče. I taman smori tu kad treba da se krene na spavanje, tako da nema potrebe za nekom pričom ili analizom nakon serije nego samo off, uf dobro je da je gotovo, idemo...

Shame...

Vrijedi gledati zbog Oldmana, sjajan je kao Lamb.

direktor mi5 je doslovno sveden na karikaturu, neupucen, trapav, niko ga ne ferma 2% i svi znaju da se pita tarnerova. smesan je bio kad nestalo struje i svi nesto caskaju, pa on pita nekog analiticara, jel tako da kod muslimana toga nema, a ovaj mu kaze ne znam ja sam siklolol

On 31.10.2025. at 0:50, Halvard said:

Nadam se da nimalo ne liči na filmove, koji nemaju ni 5% atmosfere iz knjiga.

Od Kingovih klasika jedina ekranizacija koja valja je originalna Keri, a i to je moglo mnogo bolje.

Ne sviđa ti se ni onaj dvodelni tv film sa Tim Curry-ijem?